O nei meafaigaluega o le a fesoasoani e aveese ai ni pisia ma manogi o le urine i luga o le sofa

Anonim

I totonu o se aiga tele, o le Sina e le gaogao, E i ai lava se tasi mai aiga - faitau tusi, matamata TV ma le malologa. Ma afai o iai sau pusi poʻo se maile, ona toetoe lava a le mafai ona e aveina i latou ma le faʻamalosi meafale.

E tele taimi o le aiga o loʻo iai faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma foliga o pisia ma le manogi o le urii i luga o le sofa. O osofaʻiga e le gata o pusi ma taifau, ae foʻi foʻi ni fanau laiti pe foʻi, e manaʻomia foʻi ni mea, tagata matutua.

O le a le mea e fai i le fou pisia fou i luga o le sofa

O nei meafaigaluega o le a fesoasoani e aveese ai ni pisia ma manogi o le urine i luga o le sofa

Ia aveese le mea fou o le sili atu o le sili atu o le urmini hiine, o le ulo o se tagata matua ma se pusi ma le aveeseina o le foliga manaia o le a fesoasoani i laasaga nei:

  • Toe faaleleia ma matutu solo po o le faleuila pepa faifai pea. Galue ina ia mamago le solosolo.
  • O lenei e tatau ona e taumafai e fufulu le pisia mai le sofa ma le span spange ma fasi fasi e maua mai i le malosi o le tamaoaiga po o le isi mea suamalie.

Aua le faʻaaogaina se fofo ma le faʻafitauli o le afaina pe a fai o ia te oe se lanu lanu. Faaeteete aua le tuua ni tulaga vaaia.

Tupe mai le pisia ma manogi o urine i luga o le sofa

I totonu o le fomaʻi o vailaʻau e mafai ona e mauaina le faʻatonutonuina e aveese malware. Na latou manumalo ma le manuia le okeni o mea o loʻo i ai i le urine, o le mafuaʻaga o se manogi lelei. Afai na e amataina se pusi po o se tamai maile tausi le faʻatauga o nei tupe.

O nei meafaigaluega o le a fesoasoani e aveese ai ni pisia ma manogi o le urine i luga o le sofa

O i latou na o mai i le olaga i le taimi o se faʻafitauli tutusa e uiga i le auala o Doufta fou, Lod (Weaway)

  • Faʻamanino le sofa mai le faʻaoso o le faʻamasinoga o le a fesoasoani i ni auala faʻapitoa mai le faleoloa fagafao, mo se faʻataʻitaʻiga, zoosan ma le faʻasoasoaina.
  • Suavai manogi o le ea malulu i le ie lino.
  • Taulimaina le sofa i le faʻamamaina o le faʻamamaina o le mama pe a fai e te mauaina.
  • Valaʻau se matutu faʻamamaina tagata faigaluega i le fale ina ia ia faʻaalu le faʻapolofesa le aveeseina o le pisia o mine.

Tusiga i luga o le autu: Koluse o le Boorodider Scheme: "luko ma ni nai luko" leai se totogi

Tulafono e tusa ai ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina. Afai e te fefe i le faʻasaoina o le puipuia o le galuega i luga, talu ai o sauniuniga o loʻo i ai ni mea malosi, taumafai le fofo i se nofoaga e le o vaaia ae na o le alu atu e aveese le faʻafitauli.

Ae a pe a leai sau mea faʻapitoa e aveese ai le manogi? Faaaoga lelei o lona uiga o mea uma o le a maua uma.

Tagamea tagamea

O le aofaʻi o fasimoli e manaʻomia mo le tapenaina o le fofo e faʻalagolago i le tele o le puddile pei o se malosi malosi o le felelei mai i le sone.

Susulu SHIMP i luga o se ata papaʻu, ona faʻasolosolo ai lea ona faʻaopopo le vai i chips. O le tufuga e tatau ona viscous. Faʻaoga i le le lelei ma le fesoasoani a le apogige, faitau le palapala palapala lelei, ona faʻamamaina lea i se ie susu. I mea e maua ai mea e sili ona aoga, e sili atu le faʻaaogaina.

O nei meafaigaluega o le a fesoasoani e aveese ai ni pisia ma manogi o le urine i luga o le sofa

Meaʻai soʻoga, peroxide ma le faʻamamaina

  • O Soda e tele le afu ma se pisia mai le urtine o se pusi, ona suaina ai se vaifofo o le tele o mata o le gels ma le 100 ml o hydrogen peroxide. O le fofo o loʻo totoe i luga o le solo.
  • A faʻamamaina le palapala, o le malosi o fetuʻutuʻunaʻi, aveese mea totoe o le onosaʻi o le soda ma fufulu, ona fufulu lea ma le susu susu.
Talu ai o le peroxide ei ai le paʻepaʻe aafiaga, e sili atu le le faaaogaina o se metotia mo le faʻamamaina o le pogisa.

Laulau Vuilii, Soda ma Peroxide

E pei o le Fua o le Fua, o le pisia mai le urne e tatau ona vave moe, ona susu lea mai le sprayer ma le vaifofo o le vinega.

Faʻafefea ona i ai pe a fai o le saʻo

Ina ua maeʻa faʻamamaina luga o le auala i luga, o le laualuga ua maeʻa faʻaaogaina ma solo ma se ie susu.

Ina ia aumaia se pisia mai le sofa, lea na mafai ona matutu:

  • Tauemu le stred susu.
  • Faamama le mea ua afaina ai i le fasi fasimoma ma tuu mo le 15 minute.
  • Fefiloi 1 vaega o le vineka poʻo le lemon suavai ma 1 vaega o le vai mama ma faʻagasologa o le filogia ma le pupu. Afai o le le alofaga o le meaafale ua pogisa, nai lo le siama ma le sua o le timoniga, faʻaaoga se vaivaiga vaivai o le manganese.
  • O lea ua tumau pea le aveese ma le faʻaeteete le faʻamamaina o le faʻamamaina o le susu mai luga o le fasi vai mago o le ie faʻalenatura ma faʻatali mo le faʻamamaina atoa.
  • Ina ia aveese le manogi atoa, pe a uma le mago, o le mea na gaosia e ufiufi i se manifinifi manifinifi o meaai soda.
  • Moʻi saunia se paluga o le 100 ml o le vai, 100 ml o hydrogen peroxide ma le 1 tsp. palaka (aunoa ma chlorine). O le tuʻufaʻatasiga e faʻaaoga i le nofoaga o nofoaga mai le amo, e aunoa ma le aveeseina o le soda, ma tuʻu i luga o le meafale mo le 3 itula.
  • Ile iuga, e manaʻomia le faʻafetaui toto le nofoaga o le faʻaalia mai faʻamamaina oloa ma vai mama malulu. Ina ia faʻavaveina faʻamago, mago le laualuga i se uʻamea i luga o le mamago manifinifi.

Mataupu i luga o le autu: Iapani patchwork mo le amataga: Master vasega ma polokalame ma ata

Faʻafefea ona aveese le feʻi poʻo le maile

Soʻo se talimalo o le a fesoasoani.

Faafefe i le filifiliga talafeagai o le manaʻoga ma le talafeagai, ina ia aua nei e faʻaleagaina meaafale.

Auala e aveese ai le manogi o Urne Matutua ma se sofa

O nei meafaigaluega o le a fesoasoani e aveese ai ni pisia ma manogi o le urine i luga o le sofa

Afai o loʻo i ai le onosaʻi i totonu o le fale pe ma se tagata soifua maloloina mo nisi mafuaʻaga, o se faʻafitauli na tupu, e manaʻomia e faanatinati atu i le aumaia o meafale. Ioe, o le mea moni o se tagata matua, ioe, e leʻo se pulupulu o se pusi, ae na te aumaia tele atili ai nai lo le vasega pepe. O le a tatou faaaogaina gaioiga malosi.

Vodka

O le a fesoasoani e aveese le manogi o le urine i luga o le sofa i le mataupu na e amata galue ai. Faʻaaoga se vai inu i luga o le vaituloto o le vaituloto, susu i luga o le laualuga, tusi le vai ma tuʻu mo ni nai minute. Ona toe fai lea o le taualumaga mo le isi 2-3 taimi.

Ina ua maeʻa faʻagaioia, fufulu le faʻafitauli i le fesoasoani a le matagi ma vai mama, ma tuʻu mamago.

Ethyl ma Amonamia le ava

Faʻafesoʻotaʻi vailaʻau tutusa i mea tutusa ma tele faʻafetai tele i le sofa. Faamaualuga le tulaga o filogia ma se kamela, ma tuua ai foi le faaputupulaga ia maua ifo i le ofu lelei. Ina ua mavae le 30-40 minute, fufulu le laualuga ma vai mama.

Ina ia ausia le iʻuga manaʻomia, faʻafesoʻotaʻi le tele o taimi, ma i le pito o le galuega, faʻaaoga se solo matutu e aveese le maualuga o le susu mai le alafua.

Sisi

Afai ua maeʻa ona faʻamalieina le purin's puddle ma le mago ma le manogi mataʻutia e sau mai le sofa, e aunoa ma le chlorine e le mafai ona fai. O le vailaʻau e oona ma faʻaaoga le chlorine-o loʻo i ai i le aofia e tatau ona muamua-faʻaleagaina ma le vai.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le manogi i lenei auala? Faʻaaoga le faʻauiga o le paʻu i le palapala mago, tusi ma le punou poʻo le pulumu ma tuʻua mo le 10-15 minute. Ma, fufulu ma mago le laufanua i se solo po o se fasi vet.

Talu ai o le chlorine o se vailaʻau ma le sili atu ma le sili atu o meatotino, uliuli ma le uliuli femalagaiga e le tatau ona faʻagaioia, faʻapea foʻi ma le sili atu e le faʻaaogaina i luga o le lanu. Mama mama ma mago le sofa e sili atu i le avanoa.

Mataupu i luga o le autu: Cook Chamomile: Polokalama ma Faʻamatalaga mo Amataga ma Ata

O nei meafaigaluega o le a fesoasoani e aveese ai ni pisia ma manogi o le urine i luga o le sofa

Faʻafefea ona aumai le manogi o le uʻu o le a tamaiti mai le sofa

E faʻafia ona maua e matua talavou se taimi e tali ai i le taimi ma le tama o loʻo manaʻomia le saʻo i luga o le sofa, ma faʻauiga i le miti mai le ulagia mai le uvuti. Ioe, e le afaina tele le uō o tamaiti ma ulu atu ma fevaʻaia o pusi poʻo felugatiti, faʻaputuputu manogi leaga.

Ina ia mafai ona faʻamama le sofa ma aveese le manogi o mimiti, e le manaʻomia e le tamaititi ni auala, i le taimi lava na lava le fufuluina o le nofoaga o vai ma le manogi ".

Ae afai e te le masani ai ona fufuluina le shre mai le ufaga a tamaiti ma le manogi o tamaiti ma le manogi o loo aliali mai pea, faaaoga:

  • Vai o le vineta i se vaega 1: 5;
  • Fofo o Cyric Acid;
  • masima;
  • pisia aveeseina;
  • Fanau le efuefu.

A maeʻa ona faʻagaioia, fufulu le faʻafitauli o le avanoa i le taimi nei e leai ni teteʻaga i luga o le sofa.

I le faʻataunuʻuina o nei fautuaga faigofie, e mafai ona e aofia ai i luga o meaafale mama ma le tigaina i le le fiafia o le faʻamalosi o tagata poʻo manu mai le vaivai o tagata.

Faʻaeteetega

Filifili e aveese le manogi le lelei i luga o meaafale, e tatau ona e tausisi i le 2 tulafono:

  • Tausitai puipuiga ile galulue faʻatasi ma vaega na faʻaaoga e saunia ai le faʻamamaina o oloa. E le tatau ona manatu o le mea lea e faʻaaoga ai le fofo o se fofo, ae o le papupuni na faʻaaoga i meafaʻu i aso taʻitasi, latou te le afaina. Faia galuega ua fautuaina i totigilima totini, aloese mai le tele o tupe i luga o le paʻu ma lavalava. Ina ua uma ona galue, fesoasoani e aveese le meafale ma le faʻafesoʻotaʻi mai meaafale, lima ua maeʻa ona fufuluina, mou atu ma se kulimi meaʻai.
  • Faʻaaogaina ma le faʻaeteete le filifiliga o le filifiliga o lona uiga ua fuafuaina e faʻamuta le manogi le lelei mai le meaafale. Ae le i faʻaaogaina, latou iloa le paluga kuka i luga o meaafale natia mai le mata. Afai o le suiga i le lanu o le faʻailoga e le mulimuli ane, agaʻi i le galuega.

Faitau atili