Sili atu le faia o le ata vali

Anonim

O le pepa pepa aloaia ua valaʻauina faʻaiuina o potu, e faia i luga o pa o puipui ma le faʻauiga i totonu ma fafo atu o le fale. Alamanuia maua laupapa laupapa ma palasitika potu, e ui lava o le mea mulimuli e faʻaalu feteʻenaʻi e faʻamafi ai fale tumaoti. O le laina laupapa e faigofie ona tuʻuina atu, e manaia foliga, hides uma luga o le eleelea, e lelei le leo ma vevela vevela. O le mea lea, o le valivali o le laina e toetoe lava a sili ona faigata ona faigata na ou feagai i taimi o le faaumaina o nofoaga.

Sili atu le faia o le ata vali

Valivali Loonding mafai ona gaosia e le acrylic, suauu, alkyd vali.

Aisea e te manaʻomia ai le vali

Mo le teuteuga i totonu, o potu o loʻo faʻaaogaina i le vaega autu o Pine. O lenei mea e faʻaalia ai le tele o mea faʻalenatura ma le matagofie auro auro o lanu. Faʻasilasilaga, i lalo o tulaga lelei o faʻagaioiga, o le lepeina e mafai ona faʻasaoina o le umi o ona foliga - mai le 30 i le 40 tausaga.

Sili atu le faia o le ata vali

O le vali puipuia le ufiufi mai le malamalama i le la susulu, o foliga vaaia o le teuteuina.

Ae ina ia mautinoa o tulaga lelei o faʻagaioiga, e manaʻomia le aofia ai o le fesoʻotaʻiga o le le talafeagai ma le lulu o le la, talu ai i lalo o latou faʻaalia i le vaega 5-7 tausaga e mautinoa lava faʻatumu. Ina ia puipuia mea mai le la, e ao ona puipuia. Ma le faigofie le auala e faʻamautinoa ai se puipuiga, mafua ai se laʻau o le vali vali i le laau.

E le gata i lea mafuaʻaga, o le ufiufi, faʻapea foʻi ma nai fafie, ua faʻaalia i funtus ma foliga o le teuteuina. O loo fefe foi i le afi, susuga ma iniseti. E mafai ona mautinoa le mafai ona mautinoa o le vali ua uma ona pikiina ma faataunuu manaoga uma o le tekonolosi.

O le valiina o le laina i totonu o le fale e mafai ona mafua ai ma le aoga tele - o le manaʻo e suia lona lanu pe tuʻuina atu i totonu o le fale o loʻo manaʻomia. E sili atu nai lo le faʻamaoniaina, pei o le vali metotia mafai ona avea ma le pule o se tasi, o le mea lea e leai se mea e tosina ai le totonu o le tagata tomai faʻapitoa e faʻatulaga oe ma le avanoa.

Filifilia o vali vali

Mo le atavali vali, e mafai ai ona faʻaoga ni vali i luga o le suauʻu ma le faʻaaogaina o le aciten, faʻapea foi ma le acylic aqyd. I le faia o se faʻaiuga nai lo le valiina o le lesi, e tatau ona e folau saʻo i lenei fesuisuiai.

Sili atu le faia o le ata vali

Ina ia mafai ona le malamalama ma le lanu o le papala ma le lanu, e tatau ai i le mafaufau loloto i le valiina ao le i amataina le galuega.

Mataupu i luga o le autu: Meafaigaluega mo le faʻapipiʻiina o Chalks ma ona uiga

O le suauʻu a suauʻu ma e masani ona faʻaaoga mo galuega i fafo atu o galuega, e ui lava o le faʻaaogaina e le o se dogma. O nei ata o nei ata e iloga e ala i le faʻateleina o le teteʻe atu i le ammosher istivenication, na faʻaleagaina atoatoa i le fafie. Ae o ata o loʻo i luga o le acrylate faʻavae e sili atu ona o lo latou umi pe a faʻatusatusaina ma ok i luga o le uluaʻi lanu ma le Matagi o le ata vali.

Panels valiina le acylate vali foliga o le a foliga mai o ni mea fou, a o le mamafa o le suauʻu valivali o le a vave leiloa a latou uluaʻi foliga manaia. I se faʻaopopoga, o le lelei vap o loʻo aliali mai i le ata vali vali ata vali, ae i le taimi e tasi o lo o teu mo faufauga o le sasaina ai le solo. Pau a le mea e fai mai e le fiafia i le acyry vali o lo latou maualuga tau.

Sili atu le faia o le ata vali

O le suauʻu vali mo le laina ua faʻaaogaina lelei i totonu o le fafie ma e le faʻatagaina le susu, ae o le taimi e le mafai ai ona leiloa le lanu.

O le valiina o le ufiufi i totonu e sili ona lelei mo siosiomaga faauo acrylic aquamis e aloese ai i le lumanai i totonu o le tele o itu. E mafai ona faʻaaogaina Alkyd Valiega mo galuega i totonu, ae e tatau ona e manatua o le latou tautua tautua e faʻatapulaʻaina i le sili o 10 tausaga, ona e foliga mai o mea uma.

E masani lava, o vai faavae o vai e faʻaaoga mo vali. E mafua tele ona o le mea moni e sili atu le taugofie nai lo isi vali. Ae i le faaiuga, o se ata faapena e sili atu ona taugata, talu ai o le tautua olaga o na mafaufauga e tele, ma o le vaega o le a faigofie uma 34 tausaga.

Ina ia aua nei faia se mea sese i le filifiliga, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le totoʻa faʻamatalaga o faʻatonuga mo le faʻaaogaina. I totonu o se faʻatonuga, e tatau ona i ai faʻamatalaga i le mea ma pe faʻafefea ona faʻaaoga lenei vali. Filifili pe faʻafefea ona valiina le ufiufi i totonu, aua le faʻatuai pe a faʻatau se mea e mafai ai ma vali ma stuff i ai.

Afai o le faletupe e tatau ona fai se manogi mafiafia ma le manaia, ona sili lea e le avea. A maeʻa mea uma, Pine panels ei ai le fanua e faʻamalieina manogi manogi, ma mulimuli ane faʻafesoʻotaʻi mai i tua. O lea, o loʻo i ai se ono onosai, vali le i luga o lena vali, e tatau ona e mafaufau leai o se toʻilalo, ae uiga le suia o papa.

Sauniuniga o le laualuga mo le atavali

Ae tusa lava po o le a le filifiliga o le vali, e le mafai ona valiina se maualuga-lelei le le lelei e aunoa ma le saʻo tapenaga o fetu. Ia saunia ni mau ma o latou tiga tele, o le a e manaʻomia mea faigaluega ma masini:

  • paketi;
  • Saunoa malyy
  • pulumu, kilomita poʻo le valiina (O le filifiliga e faʻalagolago i le faʻavae o le vali ma le vali);
  • faasitepu;
  • fanua puipuia;
  • solofanua tuai;
  • pumice.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona tapunia le faitotoʻa faitotoʻa faitotoʻa faitotoʻa

Sili atu le faia o le ata vali

Meafaigaluega mo le valiina Looling: Sulu, pulumu, pusa aisa, lipine, vali.

Muamua, o le laufanua o le pito i luga e tatau ona faʻamamaina mai le pefu, palapala, ma ma le lua vali ma mai le vaega o le vali tuai, pe o le a faia mea uma e alu i le pamu. E masani lava mo lenei mea, ua lava e soloiesea le laina i se ie ua maua i le vai vevela.

Ae afai e malosi le papala poʻo ni nofoaga vali tuai, o le a le fesoasoani vai mama. Ina ia fufulu nofoaga faapena, e mafai ona e faʻaogaina se tagata lava le kuka o le syda fofo, e faʻateʻa le 300 g o soda i le 10 lita o vai vevela.

Ina ua maeʻa tapenaina, e tatau ona maina i le sili atu o le lima o vali ma luga o papala, i le togafitiga ma soʻo se vailaau o Alkaline. Pe a uma le tikeri, o le laualuga o le laina o loʻo faʻapipiʻiina. Ae mo lenei taotoga, e leai se masini palapala poʻo ni atigi fagu, o loʻo faia ai le panela i ni pamu masani.

Sili atu le faia o le ata vali

Ae le i valiina le luga, e tatau ona fufuluina ma oneone mai le palapala ma le efuefu.

Ina ua uma ona olo le ata, o le laufanua o le suauʻu, ma e sili atu - ma se tuʻufaʻatasiga o le olitfa ma turpentine (50 g o le suauʻu o le suauʻu). Ina ua maeʻa mago, o le olitfa luga e sili atu le taulimaina antissiptic phimer. E mafai ona e ono afaina ma faia e aunoa ma le PITER, ae o le pine PINEL o le a vavaeʻese i le Susulu i le taimi atoa, ma faʻasolo malie atu i le puipuiga o le vali.

O le Lomiga Sili o le PHITE ua fuafuaina e puipuia ai lea soʻotaga, mulimuli ane liligi le puipuiga ma faʻalautele le olaga tautua. I le tulaga o le iloa i luga o le laʻei o le paʻu ma maimo, o le manavaga manaʻoga e faʻamamāina ma le fesoasoani o le tutusa faʻapitoa mo fafie, ona taulimaina lea o le muimulu ai.

Vali le clay

O le atavali vali e mafai ona faia i le vaega sili ona manino pe a fai o le sini o le a faia e sefe ai le natura matagofie ma laufanua, pe vali e suia ai le lanu o pane. Mo le valiina, e mafai ona e faʻaogaina se fulafula fula poʻo se vali, ae e sili atu le faʻatinoina o lenei galuega ma se ata vali ata.

Sili atu le faia o le ata vali

Varnish taofia le lanu masani o le laina ma ua umi se olaga.

Ina ia mafai ona sili atu le mautonu lanu ma susulu o papala vali, vali muamua e manaʻomia le faʻafefiloi lelei, ma naʻo le mea e alu i le vali. Ina ia mautinoa o le lanu o le vali filifilia o le mea tonu lava e te manaʻo ai e muamua faia sina paʻi ma vaʻai pe faʻafefea ona vaʻai i le pa o le pa.

Tusitusiga i luga o le autu: tulle ma aposidery: Tuutuuga o le faaaogaina i totonu o le

Faʻatinoina galuega i le atavali vali, e le mafai ona galo oe e uiga i pito o le papala. Talu ai o ni faʻaiuga e fesoʻotaʻi ma le tasi ma le isi, e tatau ona togafitia i latou i le 2-3 vaega o le prigy, ma luga atu o le 2-3 vaega o va eseese ma vali. A oomi le atavali, o le tuʻuga e tatau ona mafai ona faʻaaogaina i le taimi e faʻaaoga ai vali, e sili atu le aoga e faʻaaoga i le tele o manifinifi, e ui ina tele taimi o vali.

Ae o le polo o vali po o varnish, faʻaaogaina i ni nai faaputuga manifinifi, o le a umi lava ona toe nonofo i luga ma o le a maua ai puipuiga sili atu ma o le a maua ai le puipuiga sili atu.

Muamua, o le manifinifi vaega o le vaniiti poʻo le vali e faʻaaoga i luga o le ufiufi. Ona e tatau ona e faʻatali mo le faʻamaeʻaina o le faʻamago ma faʻaaoga se isi vaega. Afai e iai se manaʻoga pe o loʻo iai se manaʻo e puipuia le laupapa laupapa, ona maeʻa ai le mago i le vaega lona lua, o le solo ua toe vali ai.

O vaega pito i lalo o vali poʻo se varnish e faʻaaoga, o loʻo faʻaauau pea ona faʻagaioi le pulumu i le itu o le lalagaina o le tapuni. O le mea mulimuli, o le tini vaega e tatau ona taumafai e fai e pei o le manifinifi pe a mafai. Ina ia ausia le maualuga o aʻafiaga pe a faʻataʻitaʻia, e manaʻomia le aveeseina o tulaga vaʻaia o le pulumu, ae e manaʻomia le vali i lalo i lalo, mai le taualuga i le fola.

Faaaogaina o se vaega o vali, e sili le aua le fetaomi tele i luga o le pulumu e faanatinati ai le galuega. O le a sili atu le lelei o le a maua pe a fai e te faʻaaogaina se vaega o le tau o le faʻaaogaina naʻo le tele o le pulumu, ae le o lona itu uma i le faʻavae e aofia ai. Ia sili atu le fetaui lelei i nofoaga faigata-i-auala i nofoaga e faʻafesoʻotaʻi ai ma le suia o le proteths ma platbands, e sili le faʻaaogaina o le lautele o le 5 cm lautele.

Faatasi ai ma ia tele o le tamaoaiga o auala mo le valiina, fai se filifiliga nai lo le vali le ufiufi, faigata tele. Tele i lea filifiliga e fuafua i mea e uiga i le na faʻatauina, o latou manatu e uiga i le lalelei ma le faʻamafanafanaga i totonu o le fale, faʻapea foi ma a latou tomai faʻavae tau tupe ma faʻamoemoe i le iʻuga o le iʻuga. Ae tusa lava po o le a le filifiliga, sa faia lelei le valiina o pepa a le puipui a le puipui a le puipui o le puipui a le puipui a le puipui a le puipui mo le tele o tausaga mo lou fale.

Ia maua se laki!

Faitau atili