Faasaga i le fale faavae o loo e faia oe lava

Anonim

O le faʻavae o le fale e le tele se mea teuteu o se gaioiga o se gaioiga. I le tele o mataupu, e tautua e faʻaitiitia ai le vevela leiloa (e faʻamalosia faapitoa), e faʻamautu ai foi le salalau atu o le siosiomaga. Faʻaliliu foʻi le uta mai puipui i le faʻavae - pe a fai o le faavae o se lipine poʻo le fasi. O lea la, o le faia o le sulufaʻiga o le fale o le aiga e le tatau ona aulelei, ae tonu foʻi. E tusa ai ma lenei galuega, o mea ua uma ua filifilia.

O afea e amata ai le atoa

E sili le vavaeʻese atoa pe a uma le vaaiga o loʻo faia i le fale. I totonu o lenei tulaga, o mea lelei o le a tautau i luga o le ala. O le iʻuga, e oo lava i le tele o le timu poʻo le tafe mai i luga o puipui o vai vai o le a le mafai ona maua i le va o le puipui ma le 'aiga o le auala i le mamao. I le igoa ai o lenei soʻoga ma le vai o loʻo amoina le faʻavae, aumaia le aluga o le alu ma isi faʻafitauli.

Faasaga i le fale faavae o loo e faia oe lava

Amataina le faʻafaigofieina o le faʻavae o le fale pe a maeʻa le vaaiga i le fale

Se isi manatu. E toʻatele manatu loloto i luga o le faʻalumaina o le faʻavae pe leai. Afai e te manaʻo e sefe i le vevela, o le tali o le mafanafana lea, faʻapea foi ma le 'aiga o le taeao. O le ZoDe o le faʻasee ma le fa o le faʻavae o se tasi o filifiliga - o loʻo faʻaalia i le ata i lalo.

Faasaga i le fale faavae o loo e faia oe lava

I le masini o le mafanafana faʻavae i lalo o le faʻamaufaʻailoga o loʻo teuina papatusi a le EPPS

A faʻaaogaina le pito i lalo o le fogaʻele o le fogafale o le fale nofomau, utiuti, e le tupu, ma o le tali o le le faʻamaoniaina. Ae tusa lava pe e te le faʻalogo, o tau uma o le faʻamafanafanaina o le a faʻaitiitia o le a faʻaitiitia, ma o le fola i totonu o le fale o le a sili atu ona mafanafana.

Faʻafefea ona fusia le faʻavae o le fale

Mea mo le faʻamaeʻaina o le faʻavae e tele naua. Manaʻoga Autu: Faʻamalosi le teteʻe, leaga le tumau, malosi. O nei manaʻomia e faʻamalieina ai mea nei:
  • O ata faalenatura na i luga o papatusi (palasitika) po o le faimamago, le igoa ua igoa "sae":
    • Oneone (plug);
    • maamora;
    • maamora;
    • sasa;
    • Fale i le fale;
    • Swugnit.
  • Tamai cobubleone.
  • Tetele vaitafe vaitafe.
  • Falemai pili (Clinker piliki).
  • Taofia le Tile.
  • Popcevin maasiasi.
  • Faauma piliki.
  • Stam panels, faʻavaea sivine, pvc panels (o igoa uma o le tasi mea mea).
  • Plaster (teuteuga ma "i lalo o se fulu fulu").
  • Tomai faapolofesa.

O nisi o latou, e tele ni o ni o tau e taua tele, ae e mafai ona faʻaaogaina uma. Filifili mea e faʻavae i luga o agavaʻa o mea tau tupe ma faʻaaogaina muamua mea ua maeʻa - o le asthhetic vaega o loʻo faia le faʻasologa mulimuli. I luga o tekinolosi o le faʻaumaina o pulou o mea eseese ma o le a talanoaina.

Sauniuniga ma Faaeteete

Muamua lava, pe a fai o le faʻavae o loʻo i ai nei e le masani ai, o lona laualuga e faʻavae i le sipuni. O le Moretar mo le pito i luga o loʻo faʻaaogaina i luga o le sisitema-oneone: i le 1 vaega o le sima (Portland Corment M 400) 8 fasi vaitafe. Mo sili plasticity, e mafai ona e faaopoopo nisi lime po soaps suavai (i le pakete o le vaifofo 50-80 kalama). O le fofo e tatau ona fetuʻutuʻunaʻi: ina ia aua le fiafia ai mai le puipui. E i ai le isi filifiliga - faʻaaoga se faʻapitoa faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, pei o le vitio.

Afai o le o le a o le lalagaina o fafie, maa poʻo isi mea tutusa o mea mulimuli, pe a uma ona femalagaaʻi le fofo i luga o le luga o le sela (spalala) Latou te apalai i le ituaiga o se grid i luga o le atoa luga. O nei ata o le a tuʻuina atu le lagolago talafeagai mo le teuteuga.

Afai o le faʻavae o le le faʻavae, e le manaʻomia suʻesuʻega. EPPS papatusi (extrudded polystyrene foia) po o mea leaga o le faʻapipiʻi tuusaʻo i le faʻapipiʻi luga. O latou o mama ma alu lelei i luga o le kelu. O lo latou laufanua ua faʻaigoaina ma le faʻamamaina o tile keʻe ma punou i le sima. Ua maeʻa ona faʻapipiʻi mea uma i le lauʻeleʻele.

Mataupu i luga o le autu: CSP po o le sima-chIPstap

Atavali, plaster ma le "fulu ofu"

I mataupu faavae, afai e faaiʻuina le palo ia, ua maeʻa le faʻamamaina o le fofo, e mafai ona tuiina le lauʻeleʻele ma tu i ai. O se taugofie tele, ae o se filifiliga aoga. Afai o le vali ave le faafoliga, lea ua fuafuaina mo le faaaogaina i luga o le auala, o se ulugalii o tausaga, o le a maua faavae se vaaiga lelei. Ona e tatau lea ona e aveese le vali tuai ma vali - e taofi ai foliga.

O le metotia lea o loʻo i luga o le pito i luga o mea masani e faʻaaoga ai se vaega o teuteuga. Ma o lea, filifili ia ituaiga o fuafuaina e fuafuaina aoga i fafo. E mafai ona latou ulaula i le lanu manaʻomia pe o le a le lanu. Pau lava le minus - o plasterers e masani ona sasaa ma mama o le palapala o le palapala paʻu paʻu i luga o puipui i le taimi leaga o le tau, ma o nisi taimi ma le faʻamama.

Faasaga i le fale faavae o loo e faia oe lava

Ituaiga o teuteuga teuteu mo le teuteuina o le faavae: matagofie ma sili atu taugofie

Seia oo i le taimi nei, i nisi nofoaga, o le auala o le faamaeaina o le faavae "I lalo o le coil fulufulu" O lauiloa. Ole taimi lea e faʻaaoga ai le fofo i se vaega sili ona lelei, ae i ni vaega laiti. I le taimi muamua, na latou faia ma se pogai o lala. Piki i totonu o le vai vai, taia le 'au i luga o le fasilaau ina ia feosofi ai le spushes i luga o le puipui. O lea na latou faia ai se "fulu ofu" - ua uma ma se lipine luga. O le aso o loʻo iai ni masini faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le CPAM o faʻagaioia mai le tagata fai faʻamalosi. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, fai ia faigofie faigofie.

Faʻamaeʻa le faʻavae o le fale ma le faʻaaogaina o mea i le ituaiga o papatusi poʻo tulu o le tekonolosi sili atu faigata. E le tatau ona 'pauu ese, e tatau ona e iloa ni mata mataua.

Faʻafefea ona fai se fale piliki i le fale i le taimi nei.

Faʻafefea ona faʻalelei Ticelain Tiles poʻo Falemaʻi Tules

Afai o mea mamafa e pei o Cerramorate poʻo Clipy piliki na o le tuʻu i luga o kelu, luga o le faʻapipiʻi i luga ma laupapa, masalo latou te masani ai. Ma e mafai foi ona latou faigofie i le tasi taimi. E oo lava i nai tausaga. Ae o le a latou amata ona pa'ū i le fofo. Aemaise lava i na nofoaga o loʻo le o le 'olo e le o le loloto o le loloto. Ina ia faaleleia le puʻe, e mafai ona e faaaoga se vaega o le faaautama, lea e faaleleia le adhesion (puʻe), ae e le o se faamaoniga o lenei mea, aemaise lava pe afai o le mea o mamafa.

O le ata lava e tasi o le a iai, pe a fai tatou te faapipii saʻo mea i le unaia. E lamolemole, ua faigofie. Ae a mavae sina taimi o le a pa'ū le faʻauma. Vave nai lo le faʻapipiʻi luga. E uiga i lenei - vitio.

Ina ia e le tupu lenei mea, e tatau ai ina ia maua le mesh valiina uamea, e sili galvanized. E mausali i dowels, ma tuu i luga o se fasi fao-dowel o galvanized, o le tele o lea ua sili atu nai lo le tele naua o le sela. Faʻamau i luga, lalo i le ogatotonu ma i totonu o le checkerboard. E aliali mai se faʻavae faʻatuatuaina mo mea o soʻo se kalave.

O le kelu e apalai i le faavae ma luga o le ofu. Luga o le pile ua aveʻesea e se nifo nifo, faʻaaogaina i le nofoaga, popo o le knob o le kelma ua tuʻu i ai, faʻasalalauga le vaalele. O le mamao i le va o tulei e fiafia i le fesoasoani i satauro, naʻo le mafiafia o latou e ave e se taua 3-5 mm.

I le tulaga lautele, o le failauga okinolosi e tutusa ma le tule ua taoto. Ma le na o le pau le eseesega e tatau ona faapitoa le kulimi, mo galuega i fafo. O le eseesega i lona lua: le faamaeaina o mea e faaaoga mo le faavae ua amata ona tuu i lalo: latou mamafa ma latou te manaomia se fesoasoani. Taoto i lalo o le pito i lalo o le pito i lalo, luga - le lona lua, etc.

Faʻamaeʻaina fale pito i luga e ala i le natura maa (rikashNank, chnite, dollyt, slate)

E pei e foliga mai o luga o iila faafoliga lalelei o ia, o le maa grungy mo nisi mafuaaga e mafua alofa sili atu. Na te faʻatupuina le faavae mai le BEUT - faigata ae e le lelei ona faia e tagata uma ina ia mafai ona tu ai. Ae e vavaeeseina ai le monolithic poʻo le faʻavae faʻavae faʻavae ma le masani ai o ou lava lima e mafai ai e se tasi, aemaise pe a maeʻa nisi o galuega fausiaina.

E manino lava, e leai se tasi o le a ia faʻasaoina maʻa uma: O loʻo lelei foʻi le mamafa o le a manuia ai, ma e matua tele lava. O lea la, sa ia faia se maa e faatumu pe tuʻi. Fuafua i le tekonolosi, e aliali mai i fafo atu o le lamolemole "ipu" - ma toetoe a sologa lelei luga, poʻo le "tonven maa" ma le le mautonu foliga. O nisi taimi o nei mea e tipiina ni suiga tutusa, ae o nisi taimi o totoe i totonu o laupepa tutusa, ae o iina o se maʻa masani ma le moto o le faʻavae o le fale mai le susu.

Tusitusiga i luga o le autu: E le tapeina e le au eletise

O loo i ai i lenei mataupu mai maa taugata, mo se faataitaiga - maamora, e taugofie - slate, dolomite, shignit, lemzit, maamora, ma isi E foliga manaia tele. A faʻapea foʻi o le naemamai, e ui lava o le vaalele e leai se leaga.

Faasaga i le fale faavae o loo e faia oe lava

Vaega o le natura faʻaumaina o le maʻa e ofo atu i se faleoloa faʻapitoa

O le sauniuniga o le a tutusa lava le tutusa: E sili le faʻatumuina le ata vali i luga o le laufanua faʻapipiʻi, ma ua uma ona i ai papatusi ia. Afai latou te lamolemole - o le maʻa masani ma le faʻagaioiga o le faʻaaogaina - o le faʻaaogaina o le tekonolosi o le a tasi i le tasi e toe fai i luga.

Afai o le maa i pito tofitofi, o le teuteu o le faavae o le fale ina faigata tele: e talafeagai e piki o papatusi a pepa a sea ina ia le pito e le tele tele. A faʻaaoga lenei lomiga o le faʻamaeaina o le maʻa, o le bulgarian ma le maa tisiki o le a manaʻomia: E foliga mai e tatau ona e faʻatonutonuina papatusi o le maualalo ma le laina pito i luga. O le a ave faasaʻoga ma pe a faʻatautaia tulimanu o loʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga o ia tekinolosi, vaʻai le vitio.

E i ai le lua auala. O le faʻapipiʻi luga o le faʻavae o le faʻavae muamua e faʻaleleia ai le faʻaleleia (CLUTCH), ona faʻapipiʻi lea o vaega o le faʻamaeʻaina i luga. Ua maeʻa ona latou faʻatulagaina i se tulaga muamua faʻaaogaina le seleselega o le tutusa maa poʻo ni fasi mea o le manaʻomia tele. E tumau le avanoa. Ina ua uma le kulimi "uu" o le auala ua tumu i se fofo fofo mai le fausiaina o le fausiaina, pei ona manaʻomia e sasaa ai ma ya.

I soo se mea, na pau le faasolosolo ina ia tapunia le totogi i se taimi vave. Faatasi ai ma le aisa e fai ai, o le a matuai faigata lava, ma le vaaiga i le pipiʻi ua mamao mai lalelei.

O nisi taimi mo se manino ata o le suisui i le va o papatusi o le maa e toso pogisa vali. O le la e ufiufi i le puipuia puipuia. E maua ai se moli pupula mumu, faʻapea foi ma le faʻateleina o vai-solo.

O se faʻataʻitaʻiga o le faʻamaliega o le mau o le natura o le maʻa e le lua tekonolosi, vaʻai le isi vitio.

E uiga i le laina o le fale afio mai o lo o tusia iinei.

Omea poʻo le lelei o le cobblestone

O Boulder poʻo Cobblestone e le manaʻomia e faʻatau. E mafai ona sikoa i luga o le vaitafe po o luga o le matafaga matafaga i luga o le sami. O maʻa papa e filifilia sili atu mafolafola - faʻataʻamilosaga sili atu le faigata i le "mauga". O le faʻasologa o galuega ma isi lava matata e toetoe lava tutusa ma le tulaga o le faʻauma i maʻa masani. Pau lava le eseesega o nei maʻa e tatau ona fufulu i le vai ma vailaʻau. Muamua, o le vai i a tatou vai vai e mafai ona maua, ma e manaʻomia ona aveʻesea, ma le lua, e mafai ona latou ogatasi, lea e mafua ai le faʻauma.

Lea o mea uma e foliga e organically, e mafai ona i luga o le ala e sosoo ai i le nofoaga o le a outou feagai ma le faavae, muai tuuina mai o le "ata" o le cobblestones feagai. E eseese a latou matati ma tuʻufaʻatasiga o tuʻufaʻatasiga e mamao ese mai i taimi uma. O le i ai o le isi i le itu o le a iai sau manatu o le a tupu i le mea e tupu ai o se taunuuga.

E uiga i foliga o le pito o le pito o le pito i lalo o le cobbletone, vaai i le vitio.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi palasitika (PVC) Base Panels

O lenei ituaiga o faʻauma e taʻua ese o le mea ese: faʻavae poʻo le fogaga o panels, faʻavae sivine. Latou vaʻaiga eseese: mo ituaiga eseese o maʻa, paʻu ma piliki.

Faʻapipiʻi PVC paliʻi i luga o le faʻavae, e tatau ona e aoina le faʻavaʻa. E faia mai le laupapa laupapa o le 50 * 50 mm. Talu ai o le tinē o le ai luga o le auala, e tatau ona puipuia laʻau i le tino puipuia e taofia ai le solia ma puipui mai i faapisinisi.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona faia le faʻapipiʻiina mo le faia o le vai sima ma ou lava lima

O le faasologa o gaioiga o ni tala:

  • Faʻaaogaina le tulaga (laser poʻo le hydroeer), i tulimanu uma o le fale o loʻo i ai le maualuga o le tini.
  • I nei nofoaga, fao o fao e fao (faolu faʻapipiʻi), o le faʻailoga (lace) e faʻaloaloa atu i le va oi latou, o loʻo faʻailoga le maualuga o le faʻavae o le faavae.
  • I luga o lenei maea i luga uma o le fale o le fale ua tumu le pa o le pa. O ona mata pito i luga e tatau ona faʻatino i luga o le manoa.
  • Afai o le maualuga o le tasi vaega e le lava, o le a manaʻomia le faia o se isi laina o se pa o le a solomuli i luga o pepa lua o le a soloia i lalo o le vaega.

    Faasaga i le fale faavae o loo e faia oe lava

    O le isi mea faʻamaeaina o mea mo le faʻavae - pvc panels, ua taʻu mai foi "base ma le sivifo"

  • Ina ua maeʻa le 50-60 cm, o le puʻupuʻu o laina o laina o loʻo tumu - latou te le avatua ni pvc panels e pepelo.
  • Amata mai le tasi o tulimanu. Mo le ata o le vaega e iai elemene faʻapitoa. Ua latou faʻasaʻoina i le faitotoʻa o fafie.
  • O pito o laupepa o laupepa o palasitika scrotade panels e le tutusa - ma toega. O le pito o le muamua mai le tulimanu e tatau ona tipi i le mea tonu. E mafai ona faia lenei mea e se eletise eletise poʻo se lima, o se lima na vaʻaia ma se uʻamea uamea (le faʻaitiitia, e aliali mai se isi pito).
  • O loʻo faʻapipiʻiina le pito i luga o le vaega o le atunuʻu. I le pito i luga ma lalo o vaega taʻitasi o loʻo i ai o loʻo iai i lalo o faʻapipiʻi. Lenei i totonu o latou e fao. Na o latou te le manaʻomia e faʻamalamalamaina le iʻuga: o le pito i tua e manaʻomia i le suiga o le vevela. O lea, o le faatatiga na faia e le foliga mataʻina, ma faʻapipiʻi foʻi le galuega o le tagata ia te ia lava i le ogatotonu: A o le a suia saoloto ma le pisa fua ma le pa.
  • O le isi elemene o loʻo fefiloi ma se loka faʻapitoa, ma ua mautu i le auala lava e tasi.

Faafaitele Lelei. Seiloga lava e mavae faatulagaina, o le a tatau ai ina ia faia tumutumu mai luga: o le shapper ma panels i ai se tulaga sagatonu tausaafia tusi ma le toega slot i luga. E mafai ona tapuni ma le taualuga uʻamea, pei o lenei vitio. Vaʻai vave i le faʻauma o ia tekonolosi ma palasitika panels.

E faʻapena foʻi, o le faʻavae e mafai ona valavala ma faia se fola faʻataʻitaʻi. E na o le tasi tusi: i le gaogao le va o le crate, e manaomia e tuuina faʻaʻesega. Tele le mafanafana i le fale o le ai ai.

Faauma le pito i lalo o le faaputuga faaputuga

A o e iloa, o le faaputuga faavae faaputuga o le lafu e le o le. Ae afai e te le taofia le va, o loo savali ia ata i lalo o le fale, o le fola o le a avea pea le malulu, ma pea i lalo o le fale o ia e fiafia e foʻia ai mea ola uma. O le mea lea, o le mea faʻavae, e ui lava e manaʻomia le teuteʻoga. E mafai ona fai i auala e lua.

  1. I le tulaga lautele i le va o lagolagoina, na latou e e eli le utu, aveese le itupa faiʻai o le Lalolagi ma Faʻafoina 10 Cm i le eleele pese, tuu le gaioi. Ona o le 2-3 rods o le sili atu faʻamalosia faʻamalosi (10-12 mm) ma sasaa uma sima. I luga o le lautele atoa pe a maeʻa 10-14 aso tuʻu le puipui i Pollippich. E mafai ona e vave lava ona faaaoga le piliki faamaeʻaina, ma e mafai ona gaugau ai oe mai le faaaogaina, ona ma valavala ai i so o se auala o loo faamatalaina i luga.
  2. O lenei metotia e talafeagai mo le ogalaau o le pito i luga ma pito i luma o le pito i luma (laina o le lalagaina) poʻo le faʻatulagaina o le fola. O le faʻavaʻa ua faʻapipiʻi i le faaputuga o le pa puipui e togafitia e le pito i lalo. O le vaega o totoe o le maeʻa o le gaioiga e le o ese mai i le tapulaʻa. O le mea moni lena o lenei filifiliga e manaʻomia tele e musuia.

    Faasaga i le fale faavae o loo e faia oe lava

    O le faigofie auala e faʻauma ai le faʻaputuga faʻavae - i le faʻavaʻa e faʻapipiʻi ai ni paʻu ua maeʻa

E i ai le tasi le pito i ai pe a faʻapipiʻi le fale i luga o le sikulu paʻu poʻo faʻailoga o le tee. O faʻailoga e masani ona tuʻuina i luga o le tele o eleele. Ina ua piki i luga le palapala, o le faauma e le faaumatia, e lei aumaia i se tasi itu i le lalolagi. Ina ia le foloina manu i le vale, o le uamea grid e tumau i le pito i lalo.

Faitau atili