Faʻafefea ona vali faitotoʻa mai le Pine: Laʻasaga i Laʻasaga Faʻatonu

Anonim

O faitotoʻa faitotoʻa mai Pine e le faigata tele. E tatau ona e iloa e uiga i ni aoga o nei galuega ma fai mea uma e tusa ai ma faʻatonuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatau, pusa fua fou e tasi na i ai se isi faʻatonuga nai lo le tausaga tuai, lea e le o le tausaga muamua tautua. Peitaʻi, a o le i faia le faʻagasologa o le faʻaumaina o le faitotoʻa o le pine, e tatau ona e filifilia se vali talafeagai. O taimi nei o loʻo auai ai le maketi i onapo nei ma isi meatotino, ia iloa le mea e mafai ona e filifilia le sili ona talafeagai filifiliga mo lau mataupu.

Faʻafefea ona vali faitotoʻa mai le Pine: Laʻasaga i Laʻasaga Faʻatonu

Ina ia mafai e le faitotoʻa ona i ai se faoʻo lea o laʻau masani, e le fautuaina le faʻaaogaina.

Fautuaga mo Filifiliga Valivali

I le taimi nei, tagata gaosi ofo atu i le tele o filifiliga tetele o le siosiomaga lelei ma siosiomaga e faʻafaileleina ma vali i totonu o le laʻau lautele lautele, lea e mafai ona faʻaaogaina e faʻamaeʻa ai le faitotoʻa o pine. O tiga o vali ese i vaega o le faʻaaogaina ma fafo uiga. E tusa ai ma le ata i fafo, o mea uma e mafai ona vaevaeina i le opaque ma manino.

O le vaega o ofu manino o ofutino e aofia ai va eseese, le fiafia i le malu. Atonu latou te aofia ai pisi e tupu se mea totino i le faʻaalia o le faʻanatura o le tino. O le lelei o le faʻaogaina o ia tuʻufaʻatasiga o a latou maualuga maualuga o le mamafa poʻo le a aveʻesea ai le vai mai le faitotoʻa. I se faʻaopopoga, i o latou faʻavae, o se tulafono, e i ai mea faʻapitoa e puipuia le faitotoʻa mai le kene mai le faʻauiga o mea ultraviolet. Faʻafetai i lenei tapoleni, o le a umi le umi na nofo mo le tausisia o ona tagata taʻimua muamua ma tuputupu ae lemu. Afai e manaʻomia le toe gaoioi o le faitotoʻa mai le pai, e mafai ona faia pe a uma 1-3 tausaga e aunoa ma le tuʻua muamua o le vaega muamua.

Faʻafefea ona vali faitotoʻa mai le Pine: Laʻasaga i Laʻasaga Faʻatonu

Polymer Powder vali faitotoa.

O le tuʻufaʻatasia o le opaque ofutino e mafai ona faʻaaogaina mo le valiina o faitotoʻa o le pine e faʻavae i luga o le tino faʻataua. E aofia ai polyfarethane, Perchlonyl, Acrylic, ma isi foi i le vaega o popo o popo a le opaque, alkyd proylirethane comyethane. O le latou lelei aoga e maualuga le lelei ma faigofie o le faʻaaogaina, faʻaletonu - oona ma afi afi. Afai e te filifilia tonu le tuʻufaʻatasiga mo le faʻagaioia o lau pane faitotoʻa, ia amanaia le manaʻoga e mautinoa le lelei o le potu ma le leai o se matala matala.

Apyd atavali valiina o le sili ona o le a le tele o le paketi. E iloga ona faamatalaina o le tomai maualuga ma le mafai ona faʻaaogaina, ina ia mafai ona faʻaaoga e taulima ai fafie o soʻo se ituaiga. Faaaogaina mo fafo atu, ma mo le lotoa i totonu. O ia tuʻufaʻatasiga e faia ai se ata puipui ma le mafiafia o le 0.1 mm.

Mataupu i luga o le autu: filifiliga mo le matagofie o le teuteuina o ni faitotoa

Faʻafefea ona vali faitotoʻa mai le Pine: Laʻasaga i Laʻasaga Faʻatonu

PINE faitotoa masini.

O le Coungting e alu vave ma toetoe a le ofi i luga o fafie. E iloga i se olaga umi. O le isi uiga lelei o le maualalo o le susu fua. Faafetai ia te ia, fafie e le aoga le tele o le afaina o le susu susu. Afai e te fuafua e vali le faitotoʻa mai le pine pei o lenei, manatua e mafai ona faʻaaogaina na o se mea matutu. A leai, o le a aumai le vaʻa o le ea, ona o le mea e aumai ai le vaega o le vali nifo, faʻafefeteina ma taʻela.

O le faʻaaogaina o le suauu tuʻufaʻatasiga ma le suauʻu ua avea ma taʻutaʻua lauiloa. E le i maua e tagata gaosi oloa i fafo. Faifai vave ona faʻateleina le latou gaosiga o le atunuʻu. E tatau ona sili atu i le faʻaaliga o le faʻaaliga o aso nei ma sili ona lelei tekinolosi. O le taua tele o lanu ma le suauʻu o lo latou maualalo faʻailoga o le puipuiga o le puipuia o luga o luga o le leaga o lagona. I se faʻaopopoga, o ia faʻaputuga o loʻo manaʻomia tele. Ma afai e te faʻaititia i latou i le faʻaaogaina o nofoaga o OliFA i le ituaiga o Alkyd Resbins, latou te mauaina se mea le lelei ma le manogi-maʻi, tumau mo ni nai aso.

Faʻafefea ona vali faitotoʻa mai le Pine: Laʻasaga i Laʻasaga Faʻatonu

O se tasi o mea sili ona tele o paketi mo vali faitotoa o Alkyd ata vali ata.

Alualu i luma, folafolaina ma ua uma ona lauiloa mea o le acrylic ma polyarethane varishes. E tutusa lava le matua lauiloa e faavae i luga o le tino Polyarethane compiation e sili atu ona taatele. O luga o le tele o le fetaui lelei e iloga i le maualuga atu o le tetee atu i faatosinaga e le lelei i le malosi ma maua ai se olaga umi. Peitai, e ui i le tele o fua faatatau, ua soona tau tele lava nai auala Alkyd. Muamua o mea uma, ona o lona tau ma maualuga taugata. Acrylic eseese ma e le maua mai le enamel o nei mea leaga. E iloga i le maualuga o le tetee i aafiaga fafo ma mo se taimi umi taofi la latou uluai lanu. Sili ona lelei ma mo fafo atu, ma mo galuega i totonu.

I le taimi nei, vai-tufatufa o aʻoaʻoga a le vai e pei o le lafila ma le tele o le tele o loʻo avea ma lauiloa ona o se fusifusi. I le faitotoʻa o le pine, teuteu i ia faʻavae, o se ausa-talafeagai ma tetee i faʻafitauli faigata e fausia i le ituaiga o vevela. E faapea foi o lenei mea o lenei taʻele na avea ma taʻutaʻua taʻutaʻua. Ae i totonu o le afifi, o ia faʻatatauina e le mafai ona teuina i le leaga o le vevela. Ona o lenei, e mafai ona latou sosola ese ai pe o se tasi leiloa a latou uluai meatotino, o le a faʻaletonu le faʻaaogaina.

Mataupu i luga o le autu: Farani-style umukuka

O lea, e mafai ona e filifili e valiina sau oe lava faitotoʻa o se faʻavae masani ma fou. Taulaʻi atu i gaioiga taʻitasi manaʻoga ma taugofie. A o le i amataina galuega, saunia se seti o mea faigaluega:

  1. Greanding masini. E manaʻomia pe a fai o le faitotoʻa tuai poʻo se pasa fou e le lelei tele, ma ni faʻaletonu faʻaletonu.
  2. Pepa emery.
  3. Vali ma valentish.
  4. Tafafao vavalalata ma ie mama.
  5. Tele pulumu.

PINE faitotoa sauniuni e vali ai

Faʻafefea ona vali faitotoʻa mai le Pine: Laʻasaga i Laʻasaga Faʻatonu

Faʻapipiʻi le faitotoʻa faitotoʻa.

Afai na e faʻatau se oloa fou o lelei lelei, e aunoa ma ni faaletonu eseese, e le manaʻomia i le muamua faia. Afai o le faitotoʻa e tele ni mea e tele, chips, ma isi, aʻo leʻi valiina e tatau ona puʻeina.

E pei ona o le faitotoʻa tuai, e tele le taugofie e faʻafou ai nai lo le faʻatauina o se tapoleni fou. Ae e te leʻi amata muamua i le sauni ma vali le faitotoʻa o le pou, e tatau ona aveesea mai le pusa, ona e faʻaleaogaina uma mea faigaluega. I le mea e tupu ai e le mafai ona faʻavaivaia mata ma loka e le mafai, e tatau ona latou pipii i le valiina o le lipine. O le Scotch e aoga ma pe a galulue ma faitotoʻa faitotoʻa - I lea tulaga o le a manaʻomia e fetagisi ai tioata faataamilo i le tino.

O le isi laasaga o le faʻateʻaina le tuai o le tuai. Ina ia aveese le taʻotoga o loʻo i ai nei, e mafai ona e faʻaaogaina auala o loʻo i ai nei. I le taimi muamua mo lenei, e pei o se tulafono, na faʻaaogaina ai le AMP ma le Apalation ampā: O le vali na faʻaaogaina e faʻaaoga ai le moli, mulimuli ane na aveesea ai le spalase. O le fetaui na o le puʻeina ma le vaaia ma le faʻaeteeteina e le imery pepa pepa. O le metotia, e ui lava e aoga tele, ae le o le le fiafia i mea sese. Muamua, o lenei gaioiga e tatau ona faia i luga o le auala, ona Lelei vali e leai se manogi manaia. Lona lua, faʻatusatusa i faʻatusa faʻaopoopo mai le itu i lalo, o le metotia ma le pito i tua o loʻo matua tele lava. Afai e i ai se solo faʻamago, e mafai ona e faʻaaogaina nai lo le lamepa. Peitaʻi, e faʻatau lenei mea faigaluega mo le lelei o le faitotoʻa o loʻo leai se uiga.

Faʻafefea ona vali faitotoʻa mai le Pine: Laʻasaga i Laʻasaga Faʻatonu

Paine faitotoʻa faitotoʻa taʻaloga.

I le taimi nei, maʻitaga faʻapitoa ua faʻatau atu i faleoloa, ma e mafai ai ona aveese le vali le lelei e aunoa ma le tele o taumafaiga faʻaleive. Ae peitai, o ia hasheshe ese le le lelei le manogi le lelei ma mamao ese mai i taimi uma e lelei lona uiga. E mafai ona kuka fufuluina fufuluina ma tutoʻatasi, ave o le vai mo lenei, casttic soda ma le laʻititi o le faʻasoa. O le soda ua tetea i le vai ina ia iai le paluga o le paluga o le suavai o le kulimi kulimi, ona faʻaopopo lea o falaoamata iina. O le tuʻufaʻatasiga o se mafiafia mafiafia faʻaaogaina e faʻaaoga i le faitotoʻa e gaosia, e malolo ai seʻia oʻo i le vali, ona aveese lea o le spalala. E tatau ona faia le Spatlala i le itu o le 'au o fafie afi, ma le faaeteete ma aunoa ma le soona ofi.

Tusitusiga i luga o le autu: Aisea le masini fufulu e le a fufulu ma o le a le mea e fai?

Ma o le sili ona talafeagai ma vave auala e aveese ai le tuai o le ufiufi o loʻo faʻaalia ai le faʻaaogaina o se masini olo poʻo se taʻavale i le pulumu pulumu. Mo le toe aveʻesea o le vali ma aveese mea laiti laiti, o loʻo faʻaaogaina le oneone. Afai ua i ai ni leo ma palai i luga o pava, e tatau ona latou faʻapaʻi faʻapaʻau. Piki i luga se tuʻufaʻatasiga e le faʻatusatusaina ma le vali filifilia. Ua maeʻa le faʻatulagaina o le vaega o le Primer Chinet.

Laasaga-i-laasaga faatonuga faatonuga mo vali faitotoa

Faʻafefea ona vali faitotoʻa mai le Pine: Laʻasaga i Laʻasaga Faʻatonu

Uiga o polyrethane varnish.

Ina ua maeʻa faʻamaeʻaina atoatoa o le taimi o le taimi o le tino, e tatau ona e mauaina se lamolemole lamolemole luga ma tuʻu le faitotoʻa i luga. E tuʻuina atu soʻo se fesoʻotaʻiga o lamolemole, e aunoa ma ni mea leaga ma isi ni faʻaletonu.

Afai o le faitotoʻa faitotoʻa e le i ai ni panels ma ituaiga uma o faʻalavelave, o se tamai vaa e mafai ona faʻaaoga e faʻaaoga ai vali. I le tulaga o soʻo se vaega o vaega o le a tatau ona faʻaaogaina se pulumu. O le galuega o le a matua faʻamalieina pe a fai o oe o se tiga-ma ai, e mafai ona e mautinoa le sili ona saʻo le fetaui lelei i nofoaga faigata Ufiufi le tapoleni vali ma faamago ai.

Teuteuga ma le faʻamaeʻaina o galuega

A o le mea taua autu o le vaega autu, pe a e manaʻo, o le a mafai ona faʻaaogaina se ata i luga o le faitotoʻa pe faʻailoa atu foi i se pese.

Mo le faʻailoaina e sili atu le faʻaaogaina o le solo ma se fasi o le malolo lelei. Afai e te manaʻo i le faitotoʻa ia i ai le fafie masani, aua le tutoʻatasi.

O le isi tulaga o varnish. Liligi le tuʻufaʻatasiga o se lapoʻa lapoʻa i totonu o le palasitika pusa ma le liliuina pito. Ave le fulafula faʻaseʻe, tuʻu i totonu o le varnish, faʻaalu i le pito o le tane ma le faʻauigaina le faitotoʻa. Matamata e leai ni aufana. Ina ua mavae sina taimi, o le a amata mai le lacquer le matutu, o le laualuga o le a avea ma se faigata. O mea uma e tatau ona i ai tonu le mataupu. I le taimi lea, o le ae manaʻomia le aveina o se salu uʻamea lelei ma alu ese ai le lauʻeleʻele o le faitotoʻa mai le paluga. Ona ave lea o se ie susu, aveese le efuefu laupapa, faʻaaoga le vaega lona lua o le eseese ma toe fai le taualumaga a o oa o oa.

Faatali seia matutu le laka, ma o le a e mauaina se faitotoʻa matagofie mai le pine e te manaʻomia. E mafai ona faʻapipiʻi mea lelei ma toe faafoi le faitotoʻa i le nofoaga. Malo!

Faitau atili