O le Mauga Tuʻuina atu e tipiina ai

Anonim

Pe a tipiina se fale laupapa, e tatau ona maitauina se faʻasologa o aitalafu a le tekonolosi, o se auala taua mo le tipi-lelei tipi. E faapitoa lava ona manaʻomia le faʻalagolago i le maupulega i le mautu o aveʻesea i le tipi, lea e faʻamoemoeina ai le toe teuteuina ma le ola o le taualuga.

O le Mauga Tuʻuina atu e tipiina ai

Ituaiga o rafter fausaga.

O le ituaiga o le i luma o le taulaga ma metotia mo le faapipiiina o le moli eletise e tatau ona filifilia ma mea e puipuia, nofoaga o le fale ogalaau, le mea o le a ai ai le fausiaina. I le mamanu o le taualuga o le taualuga e faia se sao tele i le taimi e faʻapipiʻi ai.

A maeʻa le masini autu, o moli tetele o le orisiʻe e taua tele, a le saʻo pe a filifilia le galuega filifilia, o le a mafai ona suia ai le galuega.

Faʻafefea ona o le Mauga o Rafylas

Fuafua Rafters mafai ona avea ma ni metotia:

  • faʻaaogaina Maouerlat;
  • ala i le utupoto;
  • ma le faʻamalamalamaina o paʻu ma faʻaputuga papolo;
  • fesoʻotaʻiga ma le pito i luga o puipui o ogalaau;
  • I le faʻaaogaina o le laina o le fale, lea o loʻo fausia i luga o le faʻavaʻa faiga.

O le Mauga Tuʻuina atu e tipiina ai

Faapipiiina o node o le rafter system.

O le Rafters na faʻaaogaina i le faʻapipiʻiina o le taualuga i le afi ua vaevaeina i le tautau ma tumau. A o le fausiaina o fale laupapa ma le tele o le taualuga, o le tautau o le lalagaina o rafters.

O le mea faigaluega autu i le galuega o:

  • rofautte;
  • vaai;
  • Corolc;
  • penitala;
  • o le samala;
  • sikulukalaiva;
  • maualuga.

Nofoaga faʻailoga faʻailoga o loʻo faʻapipiʻiina i latou

O le faʻailoga o le faʻapipiʻiina o laupapa i le tipi e tatau ona amata i luma o le pito i luma, a o le elemene ua tuu malosi i luma. Ae muamua i le laupapa e tatau ona tipiina le lagolago elemene - o le nifo. I le pito i luga o le lalagaina, toe fai le tele o nifo, pamu le groove. O le taimi lava e tatau ona maitauina e aunoa ma se nifo ma le groove e le mafai ona faapipiiina le rafter. A faʻapea o loʻo i luga o pito i luga, e manaʻomia le taʻoto 5 cm i lalo ifo, ia amanaia le maualuga o le pito i luma.

Tusitusiga i luga o le autu: totonu o le mamanuina o se lua-potu potu fale e lua 45 sq.m

A o le taualuga o le taualuga o le fale laupapa e maua ai se skate elemene mai le pa poʻo ogalaau, tuu le faʻataʻamilosaga, e manaʻomia le rafter i fao. A faʻapipiʻi uma elemene (tuʻutuʻuga, crates) - o le le tumau le maualuga i le ituaiga o fao ua aveese.

O le Mauga Tuʻuina atu e tipiina ai

Faailogaina polokalama ata.

Lenei e manaʻomia ina ia mautinoa o mea uma e le faia uma o mea uma i totonu o le faʻamalu.

E masani lava, o le taʻavale e faʻapipiʻi i le tausisia o le sitepu o le 60 cm ma sili atu.

O le mea mamao o le a faʻalagolago i le fau o le faʻauigaga ma le nofoaga o lona fausiaina. Faʻapipiʻi le taʻavale i itu uma e lua o le pito i luma, o le iʻuga, o le foliga o le faleie ua maua. I nofoaga e faʻafesoʻotaʻi ai, e tatau ona tumau le valuga i le itu i lalo o le 5 cm, faʻatumu i se mea i lalo o mea.

Faapipiiina o tautau rapters: foliga

I lea tulaga, naʻo puipui o loʻo lagolagoina, e mafai ona oʻo atu i le sipili vai i le itu i luga o le mamanu (oti). Ina ia faafaigofieina nei avega ae leʻi o le tataina ma fesootai i le puipui o le puipui (tipi) e taua le faʻaaogaina o le fusi poʻo le laupapa o loʻo fesoʻotaʻi i le pito i luga. O lona iʻuga, e aliali mai se ata faʻamaoni o le faʻavaʻa, ma e faʻapipiʻiina i luga o pale o le tipi.

E i ai se metotia tutusa pe a faʻaaogaina le utupoto o suauʻu. O vaega taua e faʻapipiʻiina ma le rafters i le tasi vaalele ma le lautele i le puipui atoa. O lenei metotia e faʻaaogaina pe a faʻapipiʻi fale ma fale.

O le Mauga Tuʻuina atu e tipiina ai

Polokalame o tautau o le tautau.

Fesoʻotaʻiga o le mamanu ma utupoto tusa lava poʻo le a le mamafa o le taualuga o le taualuga e fautuaina e faʻaaoga i le tulaga o le lava ma le mautu o puipui o le Ekalesia. E mafua mai i le mea moni lea o le mamafa o le puipui o le tipiina o le fausaga lava ia o le a avea, ma e le toniga, pei ona faaaogaina Marolalat.

I lea tulaga, o le utupoto o metotia mo le masini suauʻu e tatau ona filifilia ma le faʻatulagaina o 50x150 mm. O le faʻatulagaina o le tapuvae o le taualuga, laupapa laupapa e ave ai lenei tele, e mafai ai ona e faʻatulaga se le mautonu o le tusa o le 55 cmt. O le alatele o le puipui ma faʻapipiʻi i le alatele o le puipui ma faʻapipiʻi i le alatele o le puipui ma faʻapipiʻi i le alatele o le puipui ma faʻapipiʻi i le alatele o le puipui ma faʻapipiʻi i le alatele o le puipui ma faʻapipiʻi i le alatele o le puipui ma faʻapipiʻi i le auala o le pa.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻapipiʻi le latalata i le faitotoʻa ma ou lava lima: polokalame (fuafuaga vitio)

Mauga o tekonolosi i Maoutlat

Maylalala o se tasi o le pito sili ona leaga o le taualuga o le taualuga. O tala mo le faʻamalosi mai le mamafa tele o le taualuga atoa, lea e tatau ona tuʻuina atu tutusa o loʻo tufatufaina atu i luga o elemene. O le faʻapipiʻiina o Marut Majlat e faia ma le tele o elemene na maua ai lenei omiga. O Maouerlat e pei o se mautu ogalaau na faʻatulaga solo i le tino ma fasi o le mita le umi, o loʻo tuu saʻo i lalo o le rafter elemene.

Mo le gaosiga o Manuerlast, faʻapitoa ogalaau ogalaau, pa ma laupapa ma le faʻaititia o le itiiti o le 100x100 mm, 100x150 mm. Afai o lo o faʻaaogaina ogalaau, ona tipiina lea o se tasi o itu e faʻaitiitia ai fesoʻotaʻiga ma le tumutumu o le tipi. O le faʻapipiʻi o Marolat e mafai ona gaosia i ni auala.

O le Mauga Tuʻuina atu e tipiina ai

Polokalame na nofo ai ma le faasee le lagolago.

Ina ua faia le fale laupapa i se ogalaau pe mai le pa, marylalat o lo o faʻapipiʻiina i luga o le laina pito i luga ma ua faʻapipiʻi i luga o le ogalaau. E mafai ona e saogalemu:

  • faʻatasi ai ma le fesoasoani a laupapa poʻo uʻamea uamea;
  • gaoi puipui;
  • uamea tulimanu;
  • Faʻaaogaina le uaea uaea ma le laititi o le lapoa o 4 mm.

O le a le faʻapipiʻiina o taʻavale i le Maouerlat

Faʻamaumauga o loʻo i ai se taimi e nafa ma le faʻasologa o le faʻapipiʻiina o le taualuga. Mai le metotia o le faʻapipiʻiina o le rafter elemene ma Maoutlat, o le tulaga o le taualuga i lalo o le faʻamalosiʻau o matagi, kiona suiga i le vevela o le a faʻalagolago ai i luga. O elemene laupapa uma e mafai ona mitiia susu susu ma i le taimi e tasi faʻalauteleina, ma lalo o le faʻamalosi o le vevela o le vevela - solomuli. Tuuina atu uiga o fausaga laupapa, e le fautuaina le faʻatulagaina o soʻotaga uma ma le tele o se mea na faʻapipiʻi ai, pei o le a tupu ai i lalo ma le faʻaaliga. O le lamatiaga e mafai foi ona amanaʻia ai le tuʻuina aʻe o malosiaga o Vapuna o loʻo latou aʻafia ai i puipui o le ekalesia, ona o le faʻatamala faʻapipiʻi o fausaga. E le tupu lenei mea, e tatau ona iai se manatu pe faʻafefea ona faʻapipiʻi ni fale i luga o le fale ogalaau.

Tusi i totonu ma Maouerlat e mafai ona tuʻufaʻatasia e ala i metotia nei:

  • faigata;
  • faasee.

O le ituaiga o conjuggiation o loʻo faʻaaogaina e faʻailoa ai le foliga o le taualuga ma le ituaiga o le rafted - o se vaivai pe tautau.

Mataupu i luga o le autu: Faigofie eletise eletise ma ou lava lima

Faʻaogaina malosi faʻamau

O le Mauga Tuʻuina atu e tipiina ai

Meafaigaluega mo le nanaina o taavale.

A faʻapipiʻi ni moli i luga o se pa, o le auala faigata o le auala e taua tele e tausisi i nisi manaʻoga ma tuu le tuiina, mimilo, ma suiga i le va o elemene.

O nei manaʻoga e mafai ona ausia:

  • Faʻapipiʻi le tulimanu ma le faʻataʻavaleina bru mo le lagolago;
  • Ua fufulu e le isumu i le televave elemene ma faapipiiina lenei fesoʻotaʻiga ma fao ma puipui.

Faʻaaogaina o le tulimanu, ma le faʻamalosiʻau lagolago Paʻu, ua faʻatulaga le taʻavale o loʻo faʻatulagaina i Maouer. O le elemene lava ia e tatau ona i ai le malosi taofi i luga o le uta laina ona o le paluga pa ma le umi o le 1 m. E faʻasaʻo foi mai le tulimanu i ai.

Le auala lona lua pe a faʻapipiʻiina e sili ona faigata. I lea tulaga, o le faʻavaega o fao e foaʻi mai i le itu, i se tulimanu, ma sopoia i latou i le Maou Toylat, o le tolu fao e tatau ona sikoa i sisifo. O lea e tupu ai se mea faigata tele pe a faʻasaʻoina.

I le eto uma e iai, o le fesoʻotaʻiga e faʻaoʻo atu e se isi laʻasaga o elemene ma le puipui faʻaaogaina uaea poʻo le taula mo lenei.

I le tasi koaā o le taualuga o le taualuga o loʻo selesele ai le faʻaaogaina o se auivi, o lona uiga, tutusa le lapoʻa.

Faaaogaina se Faasalaga Faapipiiina

O le faʻaseʻe o loʻo faia e le faʻapipiʻi ma le ono mafai ona faʻaloaloa se tasi elemene. I lea tulaga, o se elemene o le a faimalaga atu i Maou Patua. Fausia Rafters i Maouerlat ma le ono mafai ona faimalaga i ia metotia:

O le auala e fufulu ma faʻapipiʻi le rafter elemene ma fufulu ma Maoutlat:

  • gaosia se soʻotaga faʻaaogaina 2 fao mai le itu o faʻalavelave ina ia latou vaeluaina;
  • faia se fesoʻotaʻiga ma le tasi fao, o loʻo faʻamauina i le pito i luga o le vaega pito i luga i le lalaga uma ma i Maouerlat;
  • Suia i tapuvae ipu ma pu;
  • Faaaogaina puipui puipui, faapipiiina o le lata ma lelala;
  • O taavale toso e le o tala i tua atu o le puipui ma ua mautu na o papatusi.

O le faʻapipiʻi o loʻo faia e faʻaaoga ai ni faʻapipiʻi faʻapitoa - stled.

O auala taʻitasi e faʻatagaina ai le RAFT Ongs e faʻagaioi ai le tasi ma le isi.

Faitau atili