Lipea o se tala faaʻoleʻole o oe lava

Anonim

Lipea o se tala faaʻoleʻole o oe lava

Vave pe mulimuli ane, o lē e ona se fale nofomau, e le tutusa ma le sefulu tausaga, e feagai ma le manaʻomia o le liliuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, sa amata foi ona tafe le fale sese. Faʻafefea ona i ai i lenei tulaga: Amata se vaega o le toe faʻaleleia pe amata se sui atoa o le taualuga?

O le a le taimi e tatau ai ona amata le mafanafana?

O le toe faaleleia o le laʻau pipiʻi mea e tatau ona amata i mataupu a o loʻo iai:
  • tapuni i luga o le sasa;
  • I nofoaga o le togiina o chicney ma le taualuga o le ogalaau, ua gau le fufusi;
  • O pu manino i le laʻau taua e mafua mai i faʻalavelave leaga;
  • Ua i ai le paluga o le pauna;
  • E tele faʻailoga o loʻo ofuina i le itu taualuga.

E tofu uma le lisiina o mataupu e manaʻomia ai le mafaufau loloto: Pe o le tulaga lelei atoatoa e manaʻomia, pe mafai foi ona e faia le toe faʻaleleia o nofoaga o loʻo aliaʻe mai ai le la. Seʻio tatou nonofo faʻaopoopotonu i aiaiga taʻitasi.

Leakage ona o le solia o ie

O le mea muamua o le faia o le asiasia o le gagau sootaga. Ina ia faʻaitiitia le leiloa o le leiloa, e tatau ona e taʻe luga o ie, faʻapea foʻi ma le faʻagaioiga uma o loʻo iai ni paʻu faʻapitoa o le paʻu. Mo le tele o tausaga, ua uma ona latou faʻamaonia o latou lava o se faʻatuatuaina auala i fegalegaleaiga ma ofutino uʻamea. I lea tulaga, o le a latou puipuia puipui papa.

Leakage ala i luga o chimney ma puipui

O le aveeseina o le iʻuga o le faʻaletonu ua amata mai le siakiina o le malosi o le tufuga o le ata o le ata, pe a fai o le mea ua faʻaleagaina ai mama ma manogi se fusi faapitoa. E tusa ma faʻatonuga, tatou te faia folasaga faʻataʻalo ma faʻagaioiga nofoaga talafeagai otaota.

O le masini leaga i le taualuga

Afai na fausia se pu ona o se faʻafitauli o masini i le taualuga, e foliga mai, e tele lava ina sui atoa le ata na totoe ma le faʻamaufaʻailoga atoatoa

Faalautele o le toe faaleleia o le taualuga o le taualuga o le a tupu i o latou lava lima, pe a fai o le taualuga o le 'apamemea. Ona o le faʻatusatusaina o lenei uʻamea, o le pu i totonu e mafai ona tipiina e se faʻafaigofie tele. O le faʻaiʻuga o le patch o le ufiufi ma se meafaigaluega faʻapitoa e faʻataʻitaʻi ai le uamea tuai o le a mafai ona tu i luga o le lautele.

Aveese le taualuga o le taualuga

Papa i luga poʻo isi mea leaga i le taualuga, o le auvae, o le au kilone, e mafai ona oʻo atu ai i luga o le taualuga. E le faigofie ona toe fetuunai le atoaga o le malaga afi. Aua le aloese mai ma sui mea na faaleagaina.

Matou te suia atoa le taualuga

E le o se maliu, ae o le taualuga i se malosi atoa ua ou leiloa ai mo foliga ma e tatau ona suia. E mafai ona e suia le taualuga, ma aunoa ma le aveeseina o le ogaumu tuai. Mo lenei, o le samala tatau ona pala uma le gagau fusi, luga e fola se fusi fou ma luga o le isi mau. I le faʻaopopo atu i le faʻamaʻai aafiaga, o le taua tele o le laʻau e maua ai se sauniga, ma, o le mea moni, le faʻatuatuaina.

Tusitusiga i luga o le autu: Pa puipui PRIS PARIS: FOʻI

Manaomia Meafaigaluega

Lipea o se tala faaʻoleʻole o oe lava

Mo le faʻatulagaina o se taualuga fou poʻo le toe faʻaleleia o le ua i ai o loʻo i ai o loʻo iai nei o loʻo i ai nei o le taualuga faʻapitoa o mea faigaluega.

Latou eseese i luga:

  • Tusi lesona
  • Gaosi eletise;
  • Semi-otometi

Faigofie mea faigaluega faigofie e talafeagai mo isi galuega ale sili atu, faʻataʻitaʻiga, pe a faʻapipiʻiina sanuisi i le taualuga poʻo le faʻapipiʻiina o panela. Lima Meafaigaluega mo le taualuga galuega e tatau ona faʻaaogaina na o mea e te saʻoloto ma iloa lelei pe faʻapefea ona faʻaaoga. Mo galuega i luga o le faʻatulagaina ma toe faʻaleleia le taualuga, ma ou lima o loʻo i ai se lisi manaia o tusi lesona, o mea autu o:

  • Mataala taulaitu;
  • Eseese vaega;
  • Ituaiga o Harmers caliber;
  • Faamemelo.

O le lelei o ia tusi lesona mea fai lea e taoto i le avanoa ma le faigofie ona faaaoga.

Semi-otometi meafaigaluega aofia ai ituaiga lua o masini sapalai. Faatasi ai ma le latou fesoasoani e mafai ona faia le goto o le taua o le taualuga. Tagata faigaluega o loʻo agaʻi atu i lenei semi-otometi meafaigaluega mo gaugau, faia le auala ma le saogalemu ma le saogalemu. O le faʻaaogaina o seseatotmis e sili ona lelei pe a faʻafesoʻotaʻi le umi o le taualuga o vaega o taualuga, talu mai le mea faigaluega o loʻo iai le faʻamau o le fusi.

Lipea o se tala faaʻoleʻole o oe lava

O meaaʻoga masini eletise e aofia ai ma masini taua. O le masini, o le i ai o le maualuga oloa, e mafai ona foia le taualuga o le taualuga i se taimi puʻupuʻu. O le masini e fetaui lelei ma faigofie ona faagaoioia. Ma le isi, o le masini o loʻo taamilo meafaigaluega, ona mafai lea ona fofoina i soʻo se tagata e te manaʻomia lautele. O le masini eletise o le a faʻafaigofie ai ma toe faʻaleleia le taualuga poʻo le toe ufiufi ma le mea.

Galuega sauniuni mo le toe faaleleia o se laau piilima

Lipea o se tala faaʻoleʻole o oe lava

O se laʻasaga taua aʻo leʻi faia le toe faʻaleleia o le faʻamamaina o le taualuga o le taualuga. Ma le uʻamea faʻapipiʻi ma se ofu, ua aveese lapisi. Ma faamamaina o loʻo faia muamua ma le le faʻaaloalo uamea, ona malu lea. Nei nofoaga o le taualuga, ma o le faʻamalieina lea ma faʻamalolo, e sili ona faʻamalieina le 'eleʻele, ua faʻamamaina atili ai. Ina ua uma ona tuuese, i na nofoaga sa iai i ai lerorisi, e tatau ona e vali.

Ae le i soloia le taualuga, e tatau ona suʻesuʻe ma le faʻaeteete mo taʻetaʻei. Mo lenei, e manaʻomia tele i le taimi pupula o le aso, e tasi le tagata na te siakiina le aʻa o le potu ola, ma o le isi o loo i luga o le taualuga o le auala. Ina ua maua le pao i luga o le taualuga, o se tagata o loʻo i le lalagaina o lenei nofoaga ma le tuʻituʻi o le fasilaau, ma le lalagaina ua mago ma le laupapa. Ina ua uma ona faʻaalia mea leaga uma o le ofi ma le tele o galuega, e tatau ona e toe amata toe faʻaleleia.

Faasologa pe a toe faaleleia se toega o le taualuga

Toe faaleleia galuega i le toe faʻaleleia o le taualuga o uamea o le faʻapipiʻiina o patches i le nofoaga o laei. Afai o le uʻamea pepa i luga o le taualuga o loʻo i luga o le laufanua, o loʻo fai ai le patch i luga o le lautele lautele o le laupepa. Afai ua faʻaleagaina, poʻo se nofoaga e latalata ai, ona faia lea o le atunuʻu.

Mataupu: O le itu faaonapo nei i totonu

Lipea o le taualuga o uamea piping

O na vaega o le taualuga o loʻo faʻaalia ai o le taʻe o le pa o le muamua. Le isi, e mafai ona e agaʻi atu i le faʻamaloloina o peimeni. O le patch e tatau ona ufiufi i le suauʻu ma fai sina lapoʻa o le tele o le vaega tele. O pito o le BankwePap o loʻo faʻaaogaina mo lona tuʻufaʻatasia ma mea taua e faʻaaoga ai le autasi.

I nofoaga sili ona faʻafitauli o nofoaga i le toe faʻaleleia, faʻataʻitaʻiga, i togalaau, o le totogi e tatau ona faʻapipiʻi i le faʻalu ma faʻalu ma faʻapotopotoga. Ina ua maeʻa le taumatau, pei o le pato o le a faʻatautaia ma le saogalemu, o loʻo sopoia ai nofoaga o le tuaoi ma le salafa o le tino e puipuia mai le malosi.

Talosaga mo Tarpalin Relay, Burlap, mafiafia ie

Lipea o se tala faaʻoleʻole o oe lava

Afai o ni pu laiti ua mauaina i luga o le taualuga ma se lautele o le 30 mm, e faigofie lava ona tapunia ma aunoa ma le faʻaaogaina o soʻo se tagata. Mo lenei, ua maeʻa ona faʻamamaina mai le palapala ma le eleʻele avanoa a le au pa, ma sili atu i le 30-40 mm faataamilo ai. Nofoaga o le toe faʻaleleia ua tapunia e le sukasus-faʻavae. O le isi vaega o le a faʻamamaina binumen, ma le toe vaega mulimuli o le taualuga lea o le taualuga. O le a le toe faʻaleleia o le pu ua tapunia i itu uma e lua: mai le ata ma mai fafo o le taualuga.

Lipea o se tala faaʻoleʻole o oe lava

Mo le toe faʻaleleia o ni faʻamatalaga laiti, e mafai ona e faʻaogaina ni fasi tarpalin, burlap poʻo le faʻamaʻi o le tisu. E mafai ona manatu le pamu, e mafai ona faʻapipiʻiina i nei mea pe a fai o ona ituaiga e le sili atu i le 30-200 mm. Ae latou te leʻi faʻaaogaina le poloka mea, e manaʻomia le mautinoa o le ie poʻo tapoleni o le integer, aunoa ma faʻaleagaina ma ua matutu ma ua mago. Sosoo ai, o le patch tipi-tipi ua tuu i lalo e 15 minute i le suauu vali. Vali mafai ona saunia tutoʻatasi. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia le fefiloi o le olive ma uu le uʻamea pe taʻitaʻi. I le maeʻa ai o le taimi e gata ai, o le patch e aveʻese mai le vali, fetaomi ma sili atu i luga o le nofoaga lipea. Tan ma le faaeteete, aemaise i itu uma, smoothos se pulumu. Faʻaopopoina atoa le patch ina ua maeʻa le 5-7 aso ma e mafai ona vali, muamua aveʻesea paʻu maualalo.

I mea tau vai, folau, EAves, o fea o iai suavaivai faʻaputuputu poʻo le tolopoina o mea e sili atu ona afaina ma manaʻomia ai le toe faaleleia.

Afai, pe a asiasia, ua maua i le ova ma le afa o le taualuga o le laufanua, ona toe foi lea e le aoga. E sili le filifili i luga o le lafoina o le taualuga taualuga toe maua atoa.

Afai e tatau ona sui e se tagata ni laupepa taʻitasi, ua i ai laʻu loka, saunia lelei, ona faaputuputu lea o le auala e pei ona faʻatulagaina mea fou.

Afai ua maeʻa ona faʻaaoga pepa tuai o le taualuga, latou te muaʻi muamua atu i se pepa galue: vali, togafitia ma le suauʻu, mama, tipi i lalo le tele o le tele. Ae e leʻo faʻaaogaina mea taua i le toe faʻaleleia o o o ea foʻi, tamai poʻo isi le gafa o le taualuga. Mo le latou toe faʻaleleia, faʻaaoga mea fou mea. Ina ua faʻaleleia au Pasese uma, ma momoe, ma tutu, e manaʻomia le puipuia o le ufimata, faia i luga o le faʻavae o uʻamea turisi.

Mataupu i luga o le autu: Silcone Walders BOOD: Faʻafefea ona auai i le sucker i le Cafél, faʻafefea ona faʻasaʻo Velcro ma matau

Tau mo le toe faaleleia galuega o le taualuga

Afai e faigata ona fai e le toe fausiaina o se taualuga o le taualuga ma ou lava lima, e mafai lava ona e valaauliaina tagata faʻapitoa e faigofie ona faia le faʻasologa atoa o galuega. E faalagolago ile lavelave o le galuega, o tau mo le toe faʻaleleia o le sikuea mita o le a ese ai. Faapitoa tau mo le toe faaleleia o le taualuga o le taualuga o le shivanzed steel:
  1. A toe faʻaleleia, lea e aofia ai le sui o le 20% o le tusi o le tusi ma se sui atoa o le kouga o se taualuga o le taualuga Mo le 1m2.
  2. Afai o le toe faʻaleleia e aofia ai le 20% o le sui o le apalai ma le suia atoa o le taualuga mea pe a faʻatulaga le taualuga o le taualuga, o le 1m2 toe faaleleia e tusa o le tau e tusa ma le 1452.
  3. Afai e manaʻomia le toe faʻaleleia o le taualuga o le averesi faigata o le faʻasologa ma le 20% sui o le faitotoʻa ma le suia atoa o le taualuga o le uʻamea i luga o le sami i le 155 gebles. Mo le 1m2 taualuga.

O tau e talafeagai ia Tesema 10, 2019, e faʻaalia ai ma e ono eseese e fuafua i le tele o le tele ma le lavelave o le galuega.

E taua le faia o le fale toe fai e te faia oe lava?

O le filifili e fai le toe faaleleia o le taualuga o le taualuga ma o latou lava lima, e tatau ona e iloa ma mea faigata e mafai ona fetaiai:

  1. Mauaina o faafitauli faafitauli.
  2. Faʻatau poʻo le fale faʻatau.
  3. Filifiliga ma le faatauina o mea.
  4. Galuega agavaa.

Sei o tatou mafaufau i nei mea uma i auiliiliga auiliili:

  • Faafitauli nofoaga. O le sailiga mo faʻafitauli o loʻo iai le mea e sili ona fai faʻatasi, tasi le tagata e vaʻai mai i le auala, ma le lona lua i le itu o le falealuga poʻo le fomuluga. Ma se maafua taua, e matua faigata lava ona fuafua le nofoaga o le ganuka, talu ai le mea na faʻaleagaina e mafai ona i ai i nofoaga tetele o le le taualuga.
  • Meafaigaluega. Ina ia toe faaleleia na o lau taualuga e leai se aoga e faʻatau ai se taugofie meafaigaluega o le a le aoga i se isi mea. I lenei tulaga, e sili le totogiina o lea tupe. Ae leʻo i aʻai taʻitasi uma o loo i ai meafaigaluega tuʻumau ma faʻapitoa foi.
  • Mea e. Filifilia mea lelei i le tulaga maualuga i o tatou taimi o se faigata faigata. O le tele o talosaga i le iuga oti o ni polofesa, e le o le taʻuina o le isi mea i lenei mataupu. Ioe, ma o le manaʻo e laveaʻiina le mafai ona ta le manuia o le tuʻia o le taualuga o le taualuga.
  • Galuega. Faia ni galuega aoga e mafai ona amata nei, ua lava lea e faʻaalu le taimi i le suʻesuʻega o faʻatonuga ma galue i faʻataʻitaʻiga pe tu. Vave foʻi le faʻafitauli o le a le galue tutoʻatasi lenei faʻafitauli, ma ia manatua.

Ma, afai e te le fefe i luga aʻe o faigata ua lisi atu, tatou te amata faʻafetaui le taualuga ma ou lava lima. Ma ou te moomoo ia manuia tagata uma!

Faitau atili