Filifiliga ma le faʻaaogaina o le fola suauu - taua tele

Anonim

Falaoa fola teuteuina so o se potu. Pau lava le leai o se tulaga o se taimi ma le taimi e alu ai i le taimi o le tausiga. O se tulafono, o le laualuga o laupapa fola e ufitia i le vanina. I le aluga o taimi, o le vaega o va eseese o le faʻanoanoa, ma o fola e tatau ona toe faʻalelei.

O le aso e iai le suauu mo le fola, lea e faʻafaigofie ai le faʻagasologa o le tausiga o le laupapa fola. Ina ua uma ona faaaoga le suauʻu, o le tupe siliva e avea ma teteʻe i le lagi. O lenei sefe o le 'ai o le laau. E foliga mai o lalo o vae e le togafitia fafie.

Afai e te manaʻomia le suia o le lanu, ona mafai ai lea ona e faʻaopopo se faʻapipiʻi faʻapitoa i fola. I lea tulaga, o le lanu lanu e faʻalagolago i le aofaʻi o le faʻaopopoina o le faʻaopopoina o le pigment pig. Ona o le togafitia i lenei auala, e faigofie ai le failaina e tausi. O le palapala o le a le ati aʻe le fausaga o le fale.

Filifiliga ma le faʻaaogaina o le fola suauu - taua tele

O fuainumera faʻapitoa o loʻo faʻaalia i luga o le maketi, o loʻo faʻailoa mai ai le faʻamamaina. Faʻaogaina vailaʻau o aiga, e faigofie ona e fesoʻotaʻi ma pisia mai le sasaina o kofe, uaina poʻo lauti.

Lelei o le fola o le suauu

E oʻo mai i lea aso, o le tagata faʻatau o loʻo faʻaalia ma le suauʻu mautu wex. O loʻo faʻaaogaina e pei o le faʻaumaina o le ofutino mo le fale. E tatau ona maitauina e sili atu le faigofie nai lo le vali ofutino. Fola i le taimi o faagaoioia e mafai ona fufuluina. Latou te tetee i le susu.

Afai o loʻo faʻagaioia luga o le laufanua o laʻau laupapa, ua maeʻa fausia ni faaletonu, e le manaʻomia le toe faʻaleleia o le fola atoa. E mafai ona toe faafouina i se isi nofoaga o le laualuga. A tatou talanoa e uiga i fola o loo ufitia i ata o lo o ufitia i ata, ona latou le noatia ai ma le toe faafouina o taimi.

Filifiliga ma le faʻaaogaina o le fola suauu - taua tele

O le lauʻeleʻele ua ufitia i le mama o le suauʻu e tatau ona toe faʻaola 1 taimi i le 10 tausaga. Ma le faʻaeteete totoʻa ma le faʻaeteete lelei, o se isi auala saʻo e mafai ona faia i le taimi uma e 12 tausaga uma. Tusa pe tatou te faʻailoa atu le maualuga o le tau faʻavae ma le mautu wax, o loʻo avea pea ma tamaoaiga o lona uiga.

Tusitusiga i luga o le autu: faʻapefea ona fausia se taualuga? Taualuga i se fale mai se pa

Pata e fautuaina e faʻaaoga i mataupu pe a manaʻomia ona faʻagaioia le laualuga o le faʻatauga laupapa. A maeʻa ona gaosi, o le le masani ai o le laʻau o le a vaʻaia. O loʻo faʻatauaina foʻi le faʻaaogaina o le faʻavae ma le malosi o le tino mo le fola gaosi i totonu o se fale taumafanafana. Ma le mamafa o le vevela, o le fola e le o suia.

Mo le mafuaʻaga lava lea e tasi, e faʻataʻoto e faʻagaioia ai fola i totonu o potu i potu ma vevela i totonu o le itu i tua atu, ma potu lea e masani ona suia ai le vaʻa. O le auala lea e faʻagaioia ai mo Forts i luga o avanoa matala, i galuega poʻo le terraces.

E aoga le matauina o se isi lelei o le fola o le pata ma le pata. Le laualuga pe a uma le gaosi tumau. Pe a savali i luga o luga, o loʻo i ai le vae vae, o loʻo faʻamanuiaina ai le aʻafiaga ile tino ole tagata.

Suauu

O le vaega autu, o le mea moni, suauu masani. I le taimi lava e tasi, o le faʻaumaina o le tau o loʻo aofia ai le tele o suauu o fafie. O lenei maualuga, ie lino, soya, sunflower, ma isi mea e faʻaopopo i suauʻu masani, e aofia ai polytathean, o le faʻasoasoaina o le ipu. O le isi vaega o le tuʻufaʻatasiga o le wax o loʻo i ai le amataga masani. Ia, ia mautinoa e faia se isi galuega. A o le tulafono, o le Whitesppire ua faaopoopo.

A maeʻa le gaosi oloa, o le iʻuga o loʻo faʻataʻitaʻi. Talu ai o loʻo fuafuaina e faʻaaoga i nofoaga e nofo ai, e tatau ona faauo le oloa.

Gaioiga o tupe

Afai tatou te faʻatusatusaina le faʻamaeaina o le sioa ma vaese, o le mea mulimuli, i le fausaga o le lalagaina o le laau e faʻasolo ai le papala, e toaitiiti le tele o millimeters. Ina ua uma ona malulu i luga, o le mafiafia o le ata tifaga na fausia, o loʻo puipuia le fola e ufiufi mai le fola ma le faʻaleagaina o masini. Tupe ma mea mautu e mautu e ese.

Filifiliga ma le faʻaaogaina o le fola suauu - taua tele

Ina ua uma ona faʻaaoga, latou i ai i le fausaga o le parquet, fausiaina se manifinifi manifinifi i luga. Ae latou te le puipuia le laufanua mai a 'ava. O le parquat e tatau ona tumau. E i ai o le suauu e le aofia ai. Peitai, e le o se aoga tele. Ma pe a uma ona faʻaaogaina le suauʻu, e manaʻomia lava ia fai se laʻasaga o Vaifanua, e le mafai ona faʻapipiʻiina le fausaga o le laʻau, ae o le a nofo ai luga.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona toe faʻaleleia le faitotoʻa ma ou lima lima

E aoga foʻi le le maitauina o le susuga o loʻo inu vai inu i le taimi o le faʻagaioiga, e le mafai ona pasi i totonu ole Lakequar Soun. E oʻo mai i le faʻaleagaina o 'ofu laupapa. Afai ua tatalaina le fola i le malulu o le suauʻu ma le malosi, ona tumau ai lea "e manava." O lenei faʻaopopoina le taimi o le faʻagaioiga o le fola o le fola ufiufi.

A faʻatau le suauʻu, vaʻai lelei ile aofai ole solver, lea e aofia ai i lona faʻavae. Afai o le matutu le mama o le 30-40%, ona fautua mai lea o le faʻaaogaina o le mamafa loloto poʻo le tausiga o le laupapa luga. Faʻatasiga, faʻamago le mama, lea o le 60-70% sili atu videcous. Na latou faʻamago vave i vave ma faʻaalia le faʻatulagaina o le laʻau e le loloto.

Faʻaaogaina o lenei poʻo le suauu, e mafai ona e maua ai se matte luga, semi-galu, silky poʻo le pupula. A filifilia se mea faigaluega, e tatau ona manatua o le moli moli e sili atu ona faigata e popole nai lo le matua.

Afai na ufitia muamua fola i Vevesces, e tatau ona faoa faamalosi. Talu mai le fafie, latou te ulufale i le papaʻu, o le a faigofie ai. Ua lava na aveese le 2 mm o le fola ufiufi. Luga o le pito i luga e mafai ona faʻaaogaina le suauʻu.

Tuuina atu o le lanu

Filifiliga ma le faʻaaogaina o le fola suauu - taua tele

E i ai le apalai mo le faʻatau atu lea o loʻo i ai se lanu pipi o loʻo faʻaopopo. Afai e leai se lanu talafeagai, ona mafai ai lea ona fefiloi le tasi kamupani. E moni, e tatau ona faia ia matua malie lava. I se isi itu, e mafai ona ufiufi le laʻei o fusi auro ma le suauʻu lanu.

Ma luga o le mea i luga, tuu se taufauga ma le malosi o le wax. O le le faigaluega-malosi filifiliga - o le faʻaaogaina o pigments pasta. I luga o fata o fale o fale gaosi e mafai ona e mauaina pasta o le tele o lanu.

Faiaoga tekonolosi

I le taimi muamua, e tatau ona e pasia le laʻea, tapuni le gets ma aveese le lapisi atoa. Ina ua maeʻa, e mafai ona e faʻaaogaina le tini. E faigofie ona faia lenei mea ma se paʻu paʻu poʻo se faʻaseʻe.

E mafai ona e galue ma se pulumu lautele. Leai se mea e faʻaaoga ai le tuʻufaʻatasiga ma le mafiafia vaega. Ma, e tatau ona e faia le faaiʻuga uma e faʻaputu ai. Na o le tuʻua e aveʻese ai le tele o vaega, ma pole o papa.

Mataupu i luga o le autu: Faapitoa pa (pa) mo fale tumaoti - filifili lau sitaili

Afai o loʻo faia galuega i totonu o se potu ma se tele o supa tele, aua le ofi, e le mo manaʻomia. A talafeagai, o le faʻavae e mafai ona faʻaaogaina i le tele o taimi. O le tauemu ua faʻamalosia ai mo le 12 itula. Faʻaaogaina le luga. O tagata atamamai faʻapitoa e le fautuaina muamua atu nai lo le 3 aso. O le talosaga o le tele o fesuiaiga o le tele o taimi-aluga.

Filifiliga ma le faʻaaogaina o le fola suauu - taua tele

I le taimi o le fufuluina susu, e fautuaina foi le faʻaaogaina o vailaʻau o le fale, o loʻo fuafuaina mo palisi kuka. E le gata i le aveeseina atoatoa palapala ma faia le suavai malu, ae o le fou foi o le ufiufi.

Faitau atili