Fafie olo: Faʻafefea ona olo le masini lipine

Anonim

Fafie olo: Faʻafefea ona olo le masini lipine

Faatasi ai ma le atinaeina o tekinolosi, o oloa na tusia i luga o le laupapa, ona sili lea o le faaumaina o mea o loʻo gaosia e aunoa ma le faʻaaogaina o le fafie pe ma lana faʻataʻitaʻiga i le fuainumera.

O le aso, o le faʻaaogaina o laupapa laupapa e taugata tele. O le tau o le tau o sea totogi sili atu i le tele o isi filifiliga, e le gata i lea, i le taimi o faʻapipiʻi, o le laupapa laupapa olo ma o le apalai o loʻo manaʻomia.

O le lalelei ma le siʻosiʻomia faauo o lenei faʻavae e faʻatagaina oe e aveese le tau o le tau i le pito i tua ma mafaufau loloto i le folasaga masini.

Vaeluaga o laupapa laupapa

Fafie olo: Faʻafefea ona olo le masini lipine

Parquet, pei o le laupapa coting mafai ona olo

O le ituaiga autu o laupapa fola e aofia ai ituaiga e lua.

  • Taofia fola.
  • parqut.

O fola fono e seleseleina mai papatusi o faʻatagata o faʻataʻotoga o loʻo tapunia i luga o le muamua faʻapipiʻi. Mo le matata maualuga, o laupapa laupapa na faia. O loʻo ia i latou i le vaapiapi o le vaega o le uptuitol grooves mo le potopotoga i le maota.

Fafie olo: Faʻafefea ona olo le masini lipine

Tape le fola na aoina mai le ulutala

Ua faʻatulaga le parqutch mai i le seti o fuafuaga poʻo lau talita e faʻapipiʻiina i luga o se muamua-saunia ata muamua.

I nisi o tulaga, e manaʻomia le pa faʻaata a le laupapa pe a maeʻa le fono. Pe a tafetafea mai i luga o laupapa, o lenei faiga e tatau ai.

E mafai ona gaosia mo mea tuai laupapa ina ia maua ai se foliga fou ma matagofie.

E aoga le matauina o le fola o loʻo tatagi e tatau ona faʻapipiʻi i se fale Lakequar.

Olopalaina laupapa laupapa

O le galuega e fesoʻotaʻi ma le faia o se lamolemole ma lamolemole luga o le ofu o le tau o le aoina mai o fola masani e aofia ai le tele o tulaga. A maeʻa le mauaina o ia, e mafai ona e faʻamoemoe i le mauaina o le iʻuga o le iʻuga, o se tamai fola matagofie lea.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se laʻau tusia i luga o le puipui

Sauniuni tulaga

Fafie olo: Faʻafefea ona olo le masini lipine

A o le i alu le fola i le tasi potu, puipuia le lona lua mai le efuefu

Ina ua toe faʻaleleia le fola laupapa tuai, muamua o mea uma, o lona faʻamaufaʻailogaina atoa o loʻo faia. Ua faʻamamaina meafale, ua aveʻeseina le plin ma le fola mo le i ai o uʻamea elemene, pei o fao, puipui ma le faʻapalepaʻole o ia te oe. O lenei mea uma e tatau ona aveʻesea mai le fola luga.

Ma o elemene autu o le fola ia lava e suesueina. Afai o loʻo i ai ni laupapa leaga pe o ni papalagi o potu pupuʻu e lapotopoto ma le le fiafia, o itu taua e suia i mea fou.

Ma le mea e lelei ai, ae leʻi tuʻuina atu le laupapa laupapa fou, o gaioiga o loʻo faʻamatalaina i luga o le a le tatau ona faʻatinoina, ae o faiga e puipuia ai e tatau ona faia.

O le pogai o se faʻafitauli ofu pefu, o le a le puipuiga o le a manaʻomia e le faʻasoaina le gaosia o galuega ma tuaoi potu. O ia fua o fuafuaga mamafa puipuia ma puipuiga e aofia ai gaioiga nei:

  1. E tatau ona e tatalaina faamalama ina ia latalata mai le ea fou i totonu o le potu.
  2. O le galuega mai le potu e sili atu le tapunia malosi. E le afaina foi le susu susu i luga o le fuaitau e poloka ai le salalau atu o le pefu i totonu o isi potu.
  3. Galue ile manava o se mea e muamua i ai pe a faʻatino ia galuega. E laʻititi le pefu, o le mea lea e mafai ona tui i le manava o le manava ma mafua ai le le manaʻomia o le soifua maloloina. A o le auala e vali ai le fola ma ou lava lima, vaai i lenei vitio:

O se vaega taua o le vaega o le sauniuni o le filifiliga o le meafaigaluega talafeagai mo le siosiomia o le fola ma uafu.

Filifiliga o Meafaigaluega

Fafie olo: Faʻafefea ona olo le masini lipine

Drum ituaiga masini

O le totoina o se laupapa laupapa ma o latou lava lima o lo o taua ai le faʻaaogaina o ni tulaga muamua mo le galuega. O mea taua taua e faia ai tiute faapena:

  1. Drum ituaiga masini. O lona fuafuaga, e mafai ona faʻatusatusa i le vao mago. O lenei meafaigaluega o polofesa ma aoga tele tupe, maua mo le taimi e tasi faʻaaoga e le talafeagai, ae e faigofie ona faia mo le totogiina mo le totogiina o galuega. O le masini e mafai ai ona e faia le faʻamalositino e faia ai le paʻu o le paʻu. O le tele o le pefu o loʻo faʻateʻaina i totonu o se taga faʻapitoa.
  2. O le eccentric goonders. O se moli pito i tusi lesona lenei, e i ai foi i lona fuafuaina le efuefu o loʻo aveeseina faiga ma leʻoa i totonu o se konetaʻiga faʻapitoa. O le liliuina o le olo o le lio o loʻo tupu i luga o se eccepcepric lio, lea e mafai ai ona e featu le fola ma le maualuga uiga.

    Fafie olo: Faʻafefea ona olo le masini lipine

    Tulimanu olo o le masini

  3. Ribbon Grinding masini. O lenei sandmashinka o se masini ma le abrasive emery libbon, lea i le gasologa o le sao gaioiga gaioiga o le laupapa. O le mamanu e faaauupegaina i le pefu o le pefu.
  4. Tulimanu olo o le masini. Faapea foi lenei tusi lesona o loʻo taʻua o se meaola. E leai se faʻatauga o le pefu, o le mea lea, o mea uma o loʻo lisiina uma ai masini, o le ea e sili ona lelei pe a faʻatautaia le laupapa laupapa.

E le mafai ona ulufale i vaega uma o le fola i le ausilali meafaigaluega. E moni lava lenei mea mo itu ma vaega i luga o puipui. Mo mea faapena, e faaaoga ai le lima ma sanuisi.

Fafie olo: Faʻafefea ona olo le masini lipine

Afai mo soʻo se mafuaʻaga e soloia ai lau lava foloa tutoʻatasi e le galue, e mafai lava ona e faʻafesoʻotaʻia se faʻalapotopotoga faʻapitoa o le a fofoa ai le mataupu.

Olo o le laupapa laupapa

Fafie olo: Faʻafefea ona olo le masini lipine

E faia e Chernovawaya le mea e fai e le coarse

O le ufiufi o le ufiufi i le tele o taimi. Faatasi ai ma vaega fou uma, o le sili atu le agamalu e filifilia auala.

  1. Muamua, ua faia le gaosiga o gaioiga. Mo lenei, o le fagu a aborses mea ma fatufala tetele ua filifilia. Aveese le vaega tele. O fafo atu i fafo o le pardoor poʻo le laupapa laupapa e tatau ona avea ma eleele ila. O lona uiga, o alavai uma i luga o le laupapa laupapa e tatau ona alu teisi i luga o le vaega ua uma ona faia o le fola.
  2. Ile averesi tulaga o le galuega, o mea uma e filifilia e filifilia ma le le itiiti ai timuga tetele. O le taugofie o le gaosia. O mea uma o le mamafa ua aveese.

    Fafie olo: Faʻafefea ona olo le masini lipine

    Faʻamaeʻaina ponaivi poʻo luga

  3. O le maeʻa o togafitiga o loʻo faia e le laʻititi laʻititi mea. O le na taʻua o le polesi o le fola e gaosia i ni tulaga se lua e fai ai le faʻamamaina o lamolemole lelei. Afai e i ai avanoa i le fola, ona tatau lea ona latou faʻamaualu aʻo leʻi faia le vaega mulimuli o le fola. Ina ua uma ona faʻaaoga le sui, e manaʻomia le tuʻuina atu o le taimi mo le faʻamamaina ma na o le taimi lava e amata ona uma ai le faʻauma o le Tapunia i fafo. O faʻamatalaga auiliili o le gaosi ma faʻaaoga meafaigaluega vaʻai i lenei vitio:

Faʻalagolago i le uluaʻi uiga o le fola, o le numera o gaioiga gaosi e mafai ona faʻaititia pe faʻateleina.

Puipuiga o le Cooting masini

Fafie olo: Faʻafefea ona olo le masini lipine

Ina ua maeʻa le polesi, faʻaaoga ia le itiiti ifo i le 3 vaega o vale

Ina ia puipuia le liligiina o le sulugatiti mai le susū ma le faʻaleagaina o mea, o loʻo faʻamamafaina ma se faʻapitoa puipuiga o mea, lea e mafai ona faʻaaogaina e le eseese a le vanimonimo.

E mafai ona faʻaaogaina ni fesuiaʻiga o vale-faʻatatauina, faʻapea foi ma polyairethane, EPoxy, Alkyd ma Suauu sui.

O le aofaʻi o mea e faʻaaoga e faʻatapulaʻaina naʻo le itu i le itu maualalo. E tatau ona le itiiti i latou le tolu, ae i totonu o foliga tetele e te mafaia, ma Lima, ma le fitu, ma le tele o vaega. Mo faʻamatalaga i luga o le olo ma le va o le fola, vaʻai lenei vitio:

O le faʻavae o le eseese o loʻo filifilia i luga o le faʻavae o le tuʻuga o le potu. Eseese faavae o loʻo tuʻuina atu le Lacquer iloga foliga o loʻo mafai ai ona e filifilia le manaʻomia o le tafia mo se potu.

Fafie Fafie, polesi ma ufiufi i se nofoaga puipuia o vale, o le a avea ma se tali lelei mo soʻo se fale poʻo se atunuʻu. Ma le mafuaaga o se mafuaʻaga, o le unnera-aso mamanu o loʻo faʻagaioi ma o filifiliga vasega e tuʻufaʻatasia. Faatasi ai ma folasaga ia, o le a avea ma totonu o le a avea ma leoleo ma manaia.

Mataupu i luga o le autu: Sauniuniga o le tatalaina aʻo leʻi maeʻa Windows

Faitau atili