Faʻafefea ona aveese le fungis ma le teuteuina mai i puipui o le fale mautotogi poʻo le fale

Anonim

O le fungos i luga o puipui e le naʻo le faʻaletonu fafo, ae o se mea mataʻutia lea, mai lea e manaʻomia ona aveese. A leai, o le matamuli o le a amata ona tupu aʻe i le pito i luga o le puipui, ma o le a afaina ai le saogalemu. Aveese le suia i luga o le puipui e le faigofie tele, e sili le puipuia o lona faaali mai ma amata le tauiviga i faailoga muamua o lana aoga.

Ina ua aliali mai le fungas ma le fiafia

  • E masani lava, o le fusifusia i luga o puipui o le taunuuga o le maualuga o le susu i totonu o le fale mautotogi.
  • O le solia o le ea ma le malu tele e mafai foi ona oʻo atu ai i le faʻavaeina o le suia o le fale, fale mautotogi, i luga o le faapaologa, ma isi.
  • E masani lava, o le laumei i luga o puipui o loo aliali mai pe a iai le fale mautotogi i se iuga o le taimi.
  • Afai o loʻo faʻapipiʻi faamalama o uʻamea-palasitika i totonu o le fale, o lenei faʻafitauli e ono aliali mai ona o le fausiaina o le fale o se tagata ese gaogao o le ea.
O le fungos i luga o puipui o loʻo faʻaalia i luga o le pepa puipui ma le taualuga i le ituaiga o pisia o le uliuli, lanumeamata ma samasama. E masani, tatou amata amataina le malaia o le Tametaʻi ma se toaga malosi, e ui lava ua foliga mai le funnes i luma o lena.

E tele taimi e suia ai o loʻo fausia i le taumalulu, ma afai e te mago i le fale ma le leaga o le ventipela, ona aliali mai lea o le fungas.

O le a le mea e mafai ona suia i totonu o le fale

E le afaina, i se fale laupapa e te nofo ai pe i totonu o se piliki, o foliga o fungi i totonu o le ituaiga o so o se ituaiga o soifua maloloina i le soifua maloloina o tagata. O le a le afaina o le teuteuina?

E sili ona leaga le ulu i le potu a tamaiti, aua o loo galue pea le tino o le tamaititi ma le mafai ona fesoasoani i le atoaga atoa. O le ala, o tulaga taua matuia, o le sela, e mafai ona fausia marenicalia ma isi.

O le fungal i luga o le taualuga ma le puipui sima vete totonu atoa, ona mafai ona foliga mai o nei stains i le tile i le faletaele, i le faleuila, i le umukuka, po o luga o le pepa puipui, i luga o le poletito, ma e oo lava i le potu i lalo. E miliona ma vave lava le salalau atu o le Vanise, e tatau ona amata vave le tauiviga vave.

Faʻafefea ona aveese le fungis ma le teuteuina mai i puipui o le fale mautotogi poʻo le fale

O le teuteuina ma le fungis i luga o puipui

E tafao faamasani ai, i faleoloa o oe maua ni sauniuniga faʻapitoa, ae le mafaufau pe faʻafefea ona taulimaina pa. A faʻatino le gaosi ile faufauga ma toe faʻaleleia le galuega o le galuega, faʻaaoga le uiga lea:

  • Dali;
  • Paionia;
  • "Phoeniflid Ftnggicide";
  • "Olymp taofi".

O nei tuʻufaʻatasiga mo le aveeseina o lemeina māmā o le faʻagaioiga e ala i le fola ma puipui, e aoga ma e le oona.

Faʻafefea ona aveese le fungis ma le teuteuina mai i puipui o le fale mautotogi poʻo le fale

Afai o le faʻafitauli na tulaʻi mai pe a maeʻa le fausiaina o le fale ma toe faʻalelei, faʻaaoga:

  • DOLECOMPA SchIMMALL-elēailua;
  • Anas Mykos;
  • Meo bizciw Pghni;
  • "Antissapt";
  • "Abeds".

Mataupu i luga o le autu: Koluseina o nilaina o nila o le vest ma punou mo fafine ma vitio

A o filifilia se tuʻufaʻatasiga, ua ou mafaufau lelei i le mea ua maeʻa ona fuafuaina i luga o luga ma faia se faʻatauga e tusa ai ma le ituaiga mea e faʻagaioia.

Faʻafefea ona faʻafetaiaʻi i luga o puipui

A afaina le fungus i luga o le pepa puipui, ma o le osofaiga na salalau lautele lautele, e tatau ona aveʻese. O le gaosiga o pa puipui o loʻo faia i le tulaga ma e manaʻomia le tausisi i se faiga mo le faʻagaioiga:

Naʻo le taimi lava e mafai ai ona e amata toe faʻafouina le potu ma kelu fou puipui. Ae afai o le tulaga o le faʻaleagaina o le fungus e le tele tele, o le lautele o faiga e le manaʻomia. O le 'aʻai o loʻo i ai i luga o mea e maua ai le fofo o mea o le a fesoasoani ai, pe a fai o le matagofie o le puipui i le fale i le fale mautotogi faʻafuaseʻi.

O le aveeseina o ata, o le ae manaʻomia e aveese le pepa puipui. Aisea? Aunoa ma nei faiga, o le faʻaaogaina o vailaʻau poʻo ni vailaʻau o le a leai se aoga. E faigofie ona maua ni mea faigaluega e fai i lo latou lava fale, e aofia ai:

  • Lisi o le vingoga po o le aano.
  • Soʻo se vailaʻau o loʻo iai i totonu o le kapoti.
  • Talimalo fofo.
  • Ethyl po o Amona o le ava malosi.
  • Hydrogen peroxide 3%.

O lisi lisi o le a fesoasoani e aveese le fungas na o le puipui. Afai e te manaʻo e fofo le faʻafitauli mulimuli ane, e tatau ona faia sili le galue lelei. O le mafanafana ma le fiafia tele e fesoasoani i le apamemea malosi, faʻaaoga mo le faʻagaioiga o puipui, faʻaiuʻu ma isi luga o le fale.

Copper ua teuteuina ma gung ma fungis

Faʻafefea ona aveese le fungis ma le teuteuina mai i puipui o le fale mautotogi poʻo le fale

Faʻafefea ona tapena le laualuga e faʻagasologa

A o le i togafitia puipui ma Copper Vigur, e tatau ona e sauniaina. Ae o le taimi o mea uma lava, aveʻese mai le potu e le aoga uma: meaafale, ie lino, ma sili atu masini i fale.

Iloilo ma le faaeteete mea uma na faia i le i ai o le ata. E mafai ona nana i vae o le moega ma le sofa, i tua i tua o le pa kapeneta ma lona aso. Mea e tatau ona le fiafia. A leai, e mafai ona avea ma se punavai fou lea e faʻaaogaina ai pa ma isi 'ai. Ma o le a tatau ona e faia uma le faatulagaga o le gaosi ma le tuanai. Ina ia tapena puipui, fai mea nei:

Faʻafefea ona faia se apamemea e telufi mo le puipui o le tino mai le suia

E gaosia e Copper Bracle i se pepa matutu, o lea ua pa le vai. E tatau ona ave 100 kalama o le lanumoana efuefu ma sasaa i totonu o se uʻamea pusa ma 10 lita vai. E tatau ona mafanafana le vai. Faafefiloi lelei le granush i totonu o le vai ina ia soloia atoa.

Faʻafefea ona aveese le fungis ma le teuteuina mai i puipui o le fale mautotogi poʻo le fale

Faʻafefea ona taulimaina le apamemea o le pamu

Teteʻa le Copper Slopfate mo le Wall Process faʻatumu i se tiga poʻo se fagu ma se fasioti tagata. Ona o le taulimaina uma mea na aafia. Afai e leai sau sprayer, faaaoga lelei le umukuka masani. Ina ua mavae 3-5 itula i nofoaga ua uma ona gaosia, o le apamemea e sili atu ona o ese mai le gld e tatau ona toe faaloloto.

O ia gaosiga o loʻo faia mai le 2 i le 5 taimi. E faʻalagolago lava i le loloto o le faʻaleagaina o puipui o le ata. I le tele o mea e sili ona taufetuli ai, e i ai foʻi se vaega o le faʻapipiʻi aʻo leʻi galueaina.

O le mea faigaluega o le a mago i le 2-3 aso. Faʻatapulaʻa lau nofo i se potu ua aʻafia i le laititi.

Saogalemu i le faʻaaogaina o 'apamemea

  • Alu faateʻa totini totini limatuu, manava poʻo vavaeʻese-gasuze blage, saogalemu tioata ma lavalava faʻapitoa. O le mafiafia o le mafiafia, tapuni lavalava ma uumi lima.
  • I le le mautonu o laufanua ma puipui, ua lelei le potu.
  • O lavalava o loʻo faia ai le gaosiga e tatau ona afifi ese mai le isi ie lino ma le matutu i fafo.
  • Afai na e lagona sina mea puʻupuʻu, Bizzy, lona tiga, tiga, nasei ma le afaina o le raseggic rash, vave ona faʻamalieina se fomaʻi. O ia ia o faailoga o le mea oona.

Mau i luga o le autu: Fufulu o tusi ma au lava lima: laasaga-i-laasaga faatonuga ma ata ma ata

Chlorine blech

Sodium hypochlorrite o loʻo i totonu o le tele o le auala, o se fofo lelei i le tofo ma le fungas. E tatau ona e saunia se tali talafeagai i le fua faatatau o le 1:10 ma togafitia le afaina ai, muamua aveese le foci o fungus.

Ia manatua o loo faia e le paga oona oona, e galue i faamalama, puipuia le foliga o le ufimata maka o lima - totigilima.

Faʻafefea ona aveese le fungis ma le teuteuina mai i puipui o le fale mautotogi poʻo le fale

Vai tioata

O le tuʻufaʻatasiga o le masani ai o le masani ai o loʻo tusia ai le kusi. Ina ia mafai ona taulimaina mald, e tatau ona faʻateʻaina i le vai i le tutusa ma togafitia le mafai ona maua ai le puipuia o le puipui po o le itupa fofo.

Faamolemole ia matau e mafai e kelu ona fesoasoani na o nai mafatiaga laiti ma fusuaga e le o ituaiga uma o lona fingus, e le mafai ona faamama ai puipui mai nisi o latou.

Faʻafefea ona aveʻeseina le GOD STADA

O le a le afaina o DABA e le afaina pe fagafao, o le faʻagaioiga o le faʻavae e mafai ona faʻatino ma le saogalemu.

Faʻamalo le sipuni ti o le soda i le 200 ml o le vai ma alu i le faʻagaioiga o luga, o le tau o lona uiga i le spray fana. I le itula talu ona faataunuu le vaifofo, matou te fufuluina i nofoaga na afaina ai le vai, e le mafai ona fufulu malo atoa, ua mafai ona puipuia siama mai le toe foliga mai o le fusi.

Vaifofo o Amona o le ava

O le mea faigaluega o le a fesoasoani e faʻatoʻilaloina ai le laumei i luga o luga. Afai o le mea na aʻafia e le Furus, mautu, e fetaui ma le atoatoa le 'iā Amiamia. I luga o le tino vali, e leai se aoga.

Fetufatuina le fofo na saunia mai Arama ma le vai e tutusa ma le aofaiga tutusa i pa, ma i le atoaunai vai, fufulu vai. Manatua o le manogi o Amonia e matua talitonuina lava, e sili le faʻatinoina o galuega ma faʻamalama matala.

Para

O se vailaʻau faʻaleaganuʻu o le tupuʻaga masani, o loʻo malosi ai le au afusafuga a le Anetio. O loʻo faʻatautaia luga o le faʻapipiʻi ma faʻaaoga le tuʻufaʻatasiga o loʻo sauni i totonu o le vaega o le 2 ipu o pa puipui i le 5 lita o le vai.

Saʻalu le mea faigaluega e le manaʻomia, o le a fesoasoani le vaʻa e taofia ai le teuteuina.

Faʻafefea ona aveese le fungis ma le teuteuina mai i puipui o le fale mautotogi poʻo le fale

Laulau vinega

O le mea e sili atu ona apalai i lona foliga mama, o le faʻapopoleina i nofoaga ua aʻafia e ala i le pa puipui. Tusi i le puipui ma se ie ma alu mo le itula. Fufulu le laualuga ma vai mama.

Ina ia aloese mai le toe faia o le fungis, faia le togafitia o le puipuia ma le vanitia taimi i le 7-10 aso.

Lemon lemon po o le citric acid

O le Serious Seace poʻo le Powder o lona uiga i le aofaʻi o le tele o le sipuni ti o loʻo soloia i se ipu vai ma faʻatinoina ai togafitiga. O le metotia e talafeagai mo le aveeseina o le taliga o le ofu masaesae.

Peroxide 3%

O le Hydrogen peroxide o loʻo faʻaaoga i le leona i lona foliga mama. Ua saogalemu le vaega, ma aua le fefe i le le lelei o mea oonamagana pe a le tatau ona faʻaaoga.

Peitaʻi, e tatau ona manatua e uiga i le faʻamalosiʻau pito i luga o mea totino ma e le o faʻaaogaina i le valiina o luga.

Fefiloi o hydrogen peroxide, dortic acid ma laulau vingoga

I luga o le 4 vaega o le vai, e manaʻomia le ave o le 2 vaega o le vineka ma acic acid ma 1 vaega o le peroxide 3%. O le faʻaiuga o le tali o loʻo faʻamimigi i se taimi muamua ma tumau i luga ma tumau i totonu o le itula. Ina ua uma ona fufulu ma le vai mafanafana.

Manganese

O le taugofie o le mea e mafai ona afaina ai le fun fingus, o loʻo suia ai le ata o loʻo i ai Mo le saunia o le fofo, e manaʻomia le faʻaopopo o le sipuni ti o le fasioti tagata i se lita o le vai ma fufulu ma le taunuʻuga o loʻo iai o faʻafitauli ma pa.

Mataupu i luga o le autu: Magafagafa ma miti catchers - o aitia

E sili le aua le fufuluina le laualuga mai le fofo, o le a puipuia ai puipui ma le foloa mai le tele o mea leaga e suia ai.

Mea taua Oai poʻo le kapeta o le ponaivi

O nei faʻafitauli o ni faʻailoga matagofie. Faʻaaoga le lauti o le lauti, marit poʻo roeserity, faʻapea foi ma le tane o le fatufatu. 10-15 mata

O le tuʻufaʻatasiga e faʻaaogaina i puipui ma aua le fufulu. Afai e te maasiasi le manogi, e tatau ona maitauina e le afaina ai ma e tatau i le taimi.

Faʻafefea ona aveʻesea le manogi o le teuteuina i le fale

Ina ua uma ona faʻatoʻilaloina le Mold, e masani ona tumau i lona foliga faʻapitoa tele. Ia aveese ia te ia i se taimi vave:

Afai e le mou atu le manogi, siaki pe na vaʻaia uma nofoaga na aʻafia ma faʻagaioia. Afai e tatau ai, faia nisi mea e sili ona faʻamamaina.

Faʻafefea ona aveʻesea le teuteuina o le faapaologa

O le fungis i luga o puipui i luga o le faapaologa foliga mai sili atu nai lo totonu. O le susu o le tau o le tau, o le telefoni o le taualuga ma otaota paipa e sili atu i le salalau atu o le feeseeseaiga fingal feeseeseaiga.

  • O le avea ma se puipuiga, e tatau ona e mafaufau i le faapaologa o palota, le susuga ma le ea femalagaiga.
  • Faʻamalo le foliga o le tomū o le a fesoasoani i fofo faʻapitoa mo le Primer.
  • I luga o le laupapa laupapa, aveese le teuteuina ma le puipuia o ona foliga e faaaoga ai le faapitoa o le mafaufau. Peitai o le latou faʻaaogaina e mafai ona afaina ai le tino, i le taimi o le faʻagaioi, a le-le-meafaigaluega i luga o auala o le puipuiga taʻitoʻatasi.
  • Afai e aliali mai pea le ata i luga o le Palota, e tatau ona tauivi ma ia. E mafai ona faʻaogaina sooupu faʻapitoa, ae e tatau ona faʻaleagaina.

I luga o le laupapa laupapa ma luga o le sima pamu e sili atu le faʻaaogaina o le 'ava malosi. Mo le tapenaina o se fofo faʻapitoa o le vaifofo, ave:

  • Copper malosi 100 kalama.
  • Acetic expte 4 faatufugaga. sipuni.
  • Mafanafana mafanafana 10 lita.

Faʻafesoʻotaʻi faitauga uma, o le faʻailoga faʻatauvaʻa e tatau ona mauaina, lea e tatau ona vevela i le 70 pasene. O le faʻaaogaina o mea vevela meafaigaluega fesoasoani e fasioti uma feeseeseaiga o fungas, ae ina ua maeʻa 30 aso le faʻagaioiga e sili atu ona toe fai.

Puipuiga mo le puipuia fua

Ona tuua ai lea e le teuteuina o le manava o lona mafaufau e faavavau, e tatau ona e faaumatia le siosiomaga fiafia mo ia. O tulafono e faigofie, faʻafeiloaʻi ia i latou, e mafai ona e mulimuli ai ma le learvocabally, ave ese le faʻafitauli:

O fea e faitio ai pe a fai o le fale o le fale

Muamua lava, e manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi o fale ma le fesoʻotaʻiga poʻo le faʻatonutonuina o le kamupani lea e nafa ma le setete o le fale. I le faʻasea, faʻailoa mai le aano o le tagi, le aso ma le taimi pe a e manaʻo e vaʻai i sui o fale ma tagata lautele i luga o lau teritori ua faʻaleagaina.

O le auina atu o le faʻasea o loʻo mulimuli mai e se tusi masani, ma e tatau ona tusia le tuatusi i totonu o le lisiti na ia mauaina fetusiaʻiga. A leai, e le maua e le pepa aloaia le malosiaga faʻaletulafono, faʻapea foi ma faʻaseaʻiga tuʻufofoga e uiga i le mea moni o le "Matou te 'aveʻese ma tau, ma ua le o faʻaalia le fungis."

Afai i se vaitaimi atofaina, o sui o le faʻalapotopotoga e leʻi aliali mai i lau tuatusi, faia se gaioiga i luma o Molimau i mea maualuluga mo isi faʻaopoopo. E manaʻomia le faia i le faʻatafuna o tagata faigaluega o le kamupani faʻatautaia e faia se gaioiga.

Faitau atili