Pati vali metotia: Valivali metotia

Anonim

Faʻamaeʻaina o totonu, puipui o le fanua, e tele faʻatonuga. Ae o le konetineta o mea faʻapipiʻi i luga o le masani ai vali o le a le mafai ona fetaui lelei. O metotia o atavali vali e faʻaaoga ai le poto masani e le masani ai e mafai ona avea ma se sili atu lelei i soʻo se nofoaga o loʻo nofo ai: mai le faʻaititia o le faʻamaonia.

Pati vali metotia: Valivali metotia

O tagata atamamai ua fautuaina e vali puipui i le tolu pe fa lanu.

O le galue ma le vali o se tasi o le fiafia. Faʻatusatusa vali ma puipui, e mafai ona maitauina 'e te le manaʻomia le fesoasoani a tagata i fafo atu o galuega. I se faʻaopopoga, faʻatau o pepa puipui i totonu o le faleoloa, e matua le iloa e oe le mea o le a latou vaʻai atu ai i lou pa, pe a faʻafefete mai le faleʻoloa. Ma galulue ma vali, e faigofie ona e suia le paolo ma piki le sili filifiliga mo puipui.

O auala e le masani ai o ata o ata ma tuʻufaʻatasia lanu o le a fesoasoani ia te oe e momoliina uma le valea manatu o le pop aptics ma matagofie tusitusiga.

Le masani ai auala o pisia puipui

Pati vali metotia: Valivali metotia

E fautuaina le faʻataʻitaʻiga ma le tuʻufaʻatasiga o lanu e latalata i le tasi ma le isi: paʻepaʻe - uliuli, mint, lanumoana - lanumoana - bige.

O nisi latou finau o ni kopi lanu e susulu sili mai nai lo i latou e ufiufi i pepa puipui. Masalo o tagata na faia se faaiuga e faia, ma le fuaitau "vali ata" manatua le mamao o le 80s, pe a o faitotoʻa uma, sosolo i le ogatotonu o le puipui. Tatou taumafai e tape lenei talafatu.

Pepa puipui, i le faʻatusatusaina i vali, aua neʻi iai se tele o lanu ma se laina leai se mea o lanu. E mafai ona faʻatau le vali faatasi ai ma le kalila le pepe mo ni nai pese ma i le fale e filifili ai le paolo e te manaʻomia, faasolosolo ona faʻaopopo le dye.

E mafai ona e taumafai e tuʻufaʻatasia sitaimia o vali, fai atili suiga, moli pe faalologo ni vaega o puipui, lea e le mafai ona faia ma le puipui.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona tuʻu se fale piliki fale

E le masalomia, tuʻufaʻatasia le lanu e le faigofie e pei ona foliga mai i le taimi muamua. Ae afai e te mauaina meafaigaluega talafeagai mo galuega ma sitaitai le onosai, la e mautinoa lava le galue.

Faʻasoa le Faʻatautauina taimi o le maualuga o le fausiaina o le lelei o le sipelaina o Scotch, o loʻo aveina ai ni tele o galuega taua. Faatasi ai ma ia, e mafai ona e faia ni tuaoi pe a fai o ata vali ma ni lanu, o le lipine o le a puipuia ai le lanu o le vali.

Pati vali metotia: Valivali metotia

E tele ni tulafono masani e taliaina mo le tuʻufaʻatasia o lanu: O le tuʻufaʻatasiga o lanu e latalata i le tasi ma le isi, le faʻaaogaina o le tutusa lanu o le vavaeʻese o le lagafagafa ma le mafai ona lanu.

O le tulaga o le taimi nei e le iloa foi tuaoi, ma faitau le tele o mamanu i le vali eseina e le lua, a le tolu mataitusi. O le mea moni, o le filifiliga e tumau lava ia oe, ia e amanaia le mamanu ma faʻatulaga o potu, faʻatuatuaina lou tofo.

E tele ni tulafono masani e taliaina mo le tuʻufaʻatasia lanu:

  1. Taumafai e tuʻufaʻatasia lanu e latalata i le tasi ma le isi pe na faʻafefeteina le paolo paolo. Mint - lanumoana, efuefu - beige, paʻepaʻe - uliuli.
  2. Tusi Lesona O Le Vaega Faʻavae - Le Faʻaaogaina o le Tasi ma le tutusa lanu o le isi tagata. Tele na masani ona fatu se mea puʻea, lanu valivali e vaevaeina i le afa ma i se tasi o nei tane, o le paʻepaʻe lanu ua faʻaopopo, o le a maua ai se faʻalavelave.
  3. Ma o le sili ona faigata auala o le faʻaaogaina o eseese pupula ma le malosi lanu: lanumoana - mumu, moli - salati.

O tuaoi o le le mafaamatalaina o suiga e faigata tele, ia e oʻo lava i le uluaʻi tagata faʻatagata.

Afai e te le o mautinoa o le a alualu i luma le tala malie, faʻatau se pepa poʻo se palasitika tutoʻatasi muamua, o le a nana ou sese i le galuega.

E i ai le sili atu faigata auala e nana ai le tele o mea i le valiina - tuʻuga o le teuteu lelei, lanu mosaic, lanumoana ma isi lima. O nei auiliiliga e faigofie ona kelu i luga o le fausiaina o kelu mo laupapa.

Tusitusiga i luga o le autu: o le a le mea e tapunia ai le faavae o le fale i luga o le sikulu faaputuga

Toe foi i le vaega

Faafaigofie metotia mo le le masani ai teuteuga ata

Pati vali metotia: Valivali metotia

O le faʻaaogaina o ata na i ai i le ituaiga o Rewo Rhobgess e talafeagai mo le tele o faʻafitauli e alolofa i ai.

  1. Le tuueseeseina o le laina faalava. O lenei togafiti e sili ona taatele i le toe faaleleia o nofoaga. E masani ona tupu le tuaoi i le 13 mai le taualuga. Ae e mafai ona e alu i se tagata faʻataʻitaʻi ma tusi le tuaoi, toe faʻafefeteina le afa mita mai le taualuga (pe, i se isi itu, mai le fola). O lenei metotia o le a faʻatagaina ai le faʻalauteleina o le potu ma tuʻuina atu se vaʻaiga uiga ese o le potu. O tuaoi o le tafailagi e mafai ona avea ma "le amanaiaina" e ala i le fuafuaina o le ata po o le faatufugaga mamanu.
  2. Faʻaofi o le isi lanu - o se fou fou fofo. O lenei mea: O le eleele atoa o puipui o loʻo valivali i le tasi faʻavae lanu, pe a maeʻa le faʻamamaina, o se faʻapipiʻi lautele e faʻapipiʻiina i luga o le puipui e tuʻufaʻatasia ma le faavae.
  3. Ua fautuaina tagata o fomai e valiina fasi fasi pa i le pogisa lanu. I le lumanaʻi, e mafai ona e tuʻuina le uati ma isi mea e fai, ma pogisa "nofoaga" o le a sili atu ona tosina ai lou mafaufau.
  4. Filifiliga o le tasi o le fa papa. Lelei faigofie faia faʻataʻitaʻiga o puipui toe faʻafouina. I le tulaga lea, e tolu puipui o filifilia i totonu o se solosoloʻutuʻunaʻu toʻafami, lea e le tuʻu ai le foliga e pei o le puipui lona fa. Ae tele, o le puipui ua atamai, poʻo fea o loʻo iai le TV, se komupiuta ma isi metotia. Tele o loʻo taumafai e fatu ni fata malamalama ma i le tasi pa i totonu o le potu uma mea talafeagai, ma i se isi mea na ola ai.
  5. Lautele pepa - faigofie ma vave. Lenei metotia mafai ona e siiina mai le tele o le siiina o le taualuga, pe a fai o mea moni e maualalo. E sili le valiina o le puipui ma le lautele o mea e faʻapipiʻi ai e fausia ai se leo faʻafilemu. Afai e te le o sauni mo se faʻataʻitaʻiga i luga o le potu atoa, e mafai ona e vali i totonu o se puʻeina, o isi mea e tolu e foliga malamalama o i latou na valiina fasi fasi.

Mataupu i luga o le autu: maualalo comimes mo Logginia ma Faleoloa

Toe foi i le vaega

Faigata le galuega ma mafaufau i isi lanu auala

Tele tagata e fiafia i le vali o nofoaga i le sitaili sitaili. E mo le alofa i lenei itu o le mea lea e talafeagai ai le filifiliga - faʻaaoga ni ata moni i le pepa o le Rewobges. O loʻo matou faʻaleleia le faapipiiina o le fausiaina i luga o puipui ma le sui e valivali uma rhombus taʻitasi, lelei o se manatu e tatau ona tutusa se "kolose" i luga o le puipui. O le galuega e masani ona mou atu, ae o le iʻuga o le a faʻamatalaina ai lou faʻamoemoe, tusa lava pe e te le usitaia le tapulaʻa saʻo i le galuega.

O puipui ma se ata o lio lamolemole o le a teuteuina i se lava potu, avea ma potu aoga a le teine ​​talavou pe o se tamai potu. E oʻo i le umukuka o le a susulu mai ai ata fou pe a fai o ni nai puipui o puipui e teuteuina i pi.

Muamua, o le ata o loʻo vali pa i le lanu autu, ona faatasi ai ma le fesoasoani a se steltil ma pulumu tatou faia se mamanu. E mafai foi ona e faʻaogaina se tamai pulupulu nai lo le pulumu mo le faʻaaogaina o "pi". Mafaufau muamua pe faʻapefea ona tu le liʻo - e tulaʻi mai le tasi i le isi i se mamao poʻo le salalau atu i le puipui.

Faitau atili