O le a le mea e manaʻomia e tuu ai i le vaieli pe a totoina Tomatoes (vitio)

Anonim

Tomasi o mea e sili ona e fiafia iai i le tele o tagata. Ae o le tapenaaina o fanau amea ma le faʻamalosiʻau, e alagatatau ona afaina ai, aua o le tamato o se aganuu sili ona manaʻomia.

O lenei fualaau faisua e manaʻomia tele le tele o fetilaisa. Ina ia tuʻuina atu i mea talafeagai e tatau ai, e tatau ona e iloa: O le a le mea e tuʻu i le pu aʻo totoina tamatoso, faʻapefea ona saunia le eleele ma pe faʻapefea ona faʻatagaina le eleele ma le Auala e te faʻatagaina ai?

O le a le mea e manaʻomia e tuu ai i le vaieli pe a totoina Tomatoes (vitio)

Tusa ai uma, muai sauniuni ma uaeded o le tautoga o se tautoga o seleselega maualuga ma fano!

A o le i amataina le tamato, e tatau ona lelei le manuia

O le faia o fetilaisa i totonu o le eleele i le tautoulu vaitaimi foliga mai o se mea sili atu nai lo le fafagaina o fatu o le tamato i le fale e tatau ona latou maua ai le tele o itu o tamato? Totoina o le tamato na te faia i le taimi tautotogo, ae o le tapenaina o le eleele e tatau ona amata i le tautoulu o le taimi. O lenei faʻagasologa e taua tele, aua o le aoga o fetilaiga i pole o le a saolia o le a iai le faʻaaogaina o le lalolagi i mea taua, o le a avea ma aano ma taumafa mama.

O le a le mea e manaʻomia e tuu ai i le vaieli pe a totoina Tomatoes (vitio)

O le eleele pamu o le a faʻatagaina ai le faʻaaogaina ma le okesene ma faʻaleagaina le tele o taʻaloga

O a ofu fetilaisa e tatau ona avea ma palapala le palapala? O le Faʻatomuaga o Phosphate ma paso fetilaisa i le tapenaina o le eleele mo le tamato e manaʻomia. Latou manaʻomia ni faʻaputuga o le eleele. O manogi o mata agavale i luga o le fogaeleele, ona ave lea o sitepu. Afai o le eleele e acidic, fai se lie.

E manaʻomia foʻi le tala, e manaʻomia foʻi le maʻi o le faiga o faiga o le magafagafa ma Nitrogen, o loʻo i ai i le tele o mea e aofia ai i le manulele. Afai o le '' upega tafaʻilagi maua le lapisi o le faitotoʻa, o loʻo sili atu, faʻateleina ai mo le uili i le tausaga. E ala i le faʻaopopoina o le superphasphhathea o le a faʻateleina, o le aʻa o le a matua faʻapaʻiaina ma elemene talafeagai. Tele lava le manuia o le eleele ma fualaau faiteina o le a aumaia ai se faaputuga tumu ma lefulefu.

O le a avea le lalolagi o le a naʻo le sili ona aʻoaʻoina etoto aʻoaʻoina e tulaueleele, ae o le a faʻamamaina ma le ea. Aua neʻi galo o le maualuga o le tatalaina o tamato o loʻo faʻalagolago atoa i le tapenaina o le eleele!

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona fatuina se togalaʻau tauʻai ma mea fugalaʻau ma laʻau e toto ai (25 ata)

O le a le mea e fai i le pu pe a osooso Totampick

Ina ua maeʻa ona sauniuniga le tagi na faia i le Pa'ū, sa fenananua atoa ma mea uma e aoga. Peitaʻi, i le Spring 24 itula aʻo leʻi faʻamamaina ona faʻamamaina fanua, o se vaivaiga ma le fefe i le fua o le 10 kalama o le vai.

O le a le mea e manaʻomia e tuu ai i le vaieli pe a totoina Tomatoes (vitio)

O le fefe tiga i le lelei o le a fesoasoani i fafie vave e fetuunai atu i tulaga fou.

O Forces Fortilains e tatau ona tusia i le ao, ina ua toto tamasolo i luga o le vaieli uma, pe a faʻatatau i le fua o 220 kalama. I se tulaga faatulagaina o tu laueleele lelei, o le a tupu ai fatu tototo, e manaʻomia le tuu o se atigi exg. O le a saofaga apoapoai atu i le Faaputuga o laau.

Faʻapea foi, o le Parksastituizer o le a aoga mo le aʻa o le tamato. O le punavai o Astassium o sefulefu, lea e mafai ona maua mai le potu moe, mutia poʻo le sunflower. I lelei tapenapenaga ua saunia lelei, faataatiaina 100 kalama o mea matutu.

O le a le mea e manaʻomia e tuu ai i le vaieli pe a totoina Tomatoes (vitio)

A totoina fanau, e tatau ona sasaa uma mea i totonu o le eleele uliuli po o le particust fetilaisa (e le sili atu tipi!). E manaʻomia le faʻamalamalamaina i le lelei pe a toto se tamato, faʻamisa o feoaʻi pe a totoina tamatoso i le fale gaosi fale, ma i eleele, faʻapogai o le feilafi, e le fautuaina.

O le a manaʻomia tele i latou ma le alualu i luma o fualaʻau, ae le aoga le faʻailoa saʻoina i latou. Muamua, o le laʻau e tatau ona uʻu i lalo ma faia le aʻa o le aʻa. O le mea lea, o na mea na faaopoopo i le eleele i totonu o le Paʻu o le Paʻumia ma nisi na faʻaopopo i le tautotogo e lava lava i vaega muamua o le laʻau.

Sili atu feterikazers pe a totoina fatu fatu e mafai ona faʻaleagaina le aʻa o le root o le tamato. Afai na tupu le fanau i totonu o mata tioata, i le vaieli pe a totoina se tamato, e le mafai ona e faia se fesoasoani fesoasoani!

O le a le mea e manaʻomia e tuu ai i le vaieli pe a totoina Tomatoes (vitio)

Humus - Manaʻoga o le elemene mo tamato

Ole a le mea e avatua i pu, pe a maeʻa tamato na totoina ina ia mafai ai ona fai se togavao, ae e tatau foi i le palapala. O se mea aoga e mafaufau ai poʻo a tagata fetilaisa e tatau ona faia, o a latou mea fai ma taimi:

A uma ona faia tapenaga le mamatia, e totoina fanau. Ina ua uma le 14 aso, matou te faia le eleele i le eleele ma le lavelave faigata, ma le fuafuaina o le 1 t. L i le 900 kalama o le vai. A uma ona pasi aso e sefulu i pu taʻitasi, sasaa le manganese ma le faʻaopopoina o le nitroppoi. O le sefulufa aso mulimuli ane, ona fauina ai le palapala i le superphosphate ma le pasaum, i pu taitasi 100 kalama o se lima lima.

Tusitusiga i luga o le autu: E iai lau totonu o le pupuni lilac lanu talafeagai?

Mo le sefulu aso, pe a uma ona totoina fatu, fai moa lapisi. E tatau ona teteʻa e le vai i le fua lea o le 1:15. I le taimi lea o le a aoga tele le susulu o lefulefu i totonu o pu. I le pasiina o le tolu vaiaso e faʻaaoga ai le masima o le masima o le 25 kalama o le 8 lita o le vai. Ina ua aliali mai fugalaʻau muamua e fafaga ai le laʻau ma le povi ma azophosqasqua, 20 kalama o le 8 lita o le vai. Ona fai ai lea o le tolu sili atu le fafagaina o se taimi o le tau o le 14-20 aso.

O le a le mea e manaʻomia e tuu ai i le vaieli pe a totoina Tomatoes (vitio)

Umi husk - ma fetilaisa ma le puipuiga mai faʻamaʻi

O le sili fetilaisa mo tamato i le taimi o lenei vaitau o le korlar o le kalala ma le manu. O le a le mea e tuʻu ai i vaieli pe a tulaʻi mai se tamato? Tagata o le auala a tagata pe a o le tupua Tomato i le Wells e tele Garden Tofotons e faʻaaoga le faʻaaogaina o le anion Surks. O le taimi lava e amata ai le faʻatulagaina o le faʻamamaina o le uamea, e tatau ona tuʻufaʻatasia le fetilaita. E mafai ona faʻaaogaina e le gata ile mago, ae faʻapea foi ile foliga faʻapitoa.

Faatasi ai ma le fatu, ulufale i tala faatolo i pu, ona e mauaina lea: malosi, malosi fanau; Tetee i faʻamaʻi eseese; vave tuputupu ae o le laau; I le vevela o le vevela, o le a le afaina ai fatu, e le o ni laupapa mataga tele. O le umi o le laumua o se lautele o fetilaisa mo tamato vao.

Na o nai aupito maualalo a le alo o lo o teu i le afu mo laau uma o le a aumaia i le tuputupu aʻe masani, atiaʻe, maualuga le fiva ma sili ona fafaga. Ma le isi, o lenei aliʻi e anoa ai mea taua, e lelei tele le faigata ma vailaau o le sami.

O le a le mea e manaʻomia e tuu ai i le vaieli pe a totoina Tomatoes (vitio)

Saunia lelei i le teplice

O le fatuga e le faʻapipiʻiina i le Colorado Beet, ma o le aʻa na vave ona sau ma e le toʻilalo. I le vaitaimi o le vaitaimi o le faʻatuputeleina o togavao, e tatau ona faʻatumuina i le 2-4 taimi. Ave le 300 kalama o Aoni, Liligi i latou ma le vai vevela vevela, tausisi 10 itula. Ona ofaina ai le tuʻuga o le fefiloi o le fua o le 4 lita fetilaisa i le 20 lita o le vai.

Matou te faia se moega e le manaʻomia ona alu i tausaga uma

Suiga faalenatura suka

Organic feortitizer mo le totoina o fatu fatu

O le a le mea e manaʻomia e tuu ai i le vaieli pe a totoina Tomatoes (vitio)

Ua aumai le atigi atigi

Naʻo le lua o le faasee, mo le vaitaimi atoa o le tuputupu aʻe o tamato vao, mafai ona taofia le laʻau ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma le pulse dow. O le faʻavasegaina o le faʻagaioiga o loʻo faia i totonu o ni fale ma fugalaʻau i le itula. Kuka se fofo: 100 kalama o Aneon Hulls liligi ma le vaeluaga o le vai vai, tausisi mo le 20 itula, mafatiaga ma apalai. E tatau lava ona le mautonu le liligi o le litama o tamato i luga o latou togafiti, eseese i le atoatoa ma le natura tofo.

Tusitusiga i luga o le autu: faʻamaonia i totonu faʻatasi ma ou lava lima

O le a le mea e manaʻomia e tuu ai i le vaieli pe a totoina Tomatoes (vitio)

E tatau ona sasaa lelei

Peitaʻi, ina ia mafai ai ona ausia se mea maualuga, mauoa, e manaʻomia le faʻamalieina o le faʻamamafa mo le laʻau ma le eleele. Aua nei galo ma faapalepale ona faia le talafeagai fetilaisa ma fafaga i totonu o pu, aua o le ki lea o le tele ma le manogi leaga. Mulimuli i aufono i luga o aufono i luga, o le aoina o tamato o le a aumaia ai le tele o lagona lelei i soo se togalaau

Fautuaga mai le aufaitau

Ina ua uma ona fausia le BEMO o le tamato, o tamato e lanumeamata ma o loʻo e faʻatalitali mo latou, o le taimi lenei o le faʻaiuga o Iulai - Aukuso. Ole vai e faʻaititia tele, naʻo le tasi le vaiaso i le afiafi - mai le tele o vai na latou taʻe.

Ma se isi fautuaga. Mo vave tutoto o le tomatone githed (i St. Petersburg i le ogatotonu o Aukuso, o loo i ai le malulu tele ma e i ai se vaiaso o le ava mama, e tusa o le taunuuga o le pateta o le ava, .

E mafai ona ave le tele o togalaau o se faʻataʻitaʻiga. E matua talie aneto, ma le alagafatai - pe a o le suavai ia Iuni: Iulai, e mafai ona faafaigaluega i luga o se pakete vai ma le lita i lalo o togalaau.

Ma ou te aoina le falaoa ma se faaputuga i le taumalulu, ma i le taumafanafana o kalama o le 500-600, o le crackers o loʻo susu i totonu o le pa puipui mo le 2 aso, o le a le falaoa, ona oloʻo lea o le la i le la nutimomoia ma le vai i lalo o le tamato i luga o le lita i luga o le togavao, o le a mafua ai ona e maofa tele, ma o le laau o le moa ma le tele fualaau aina !!!

E uiga i le mea moni o Tomatoes Alofa Itiiti: Masalo e iloa e tagata uma o le a totoina fatu i totonu o le pu, e mafai ona e tuu i lalo o le aisa, o le vao. Latou te manaomia le fhosphorus. Lelei fua ia te oe !!!

Faitau atili