Faʻafefea ona fai se faʻatuatuaina ma le saʻo o le rafter system ma ou lava lima?

Anonim

Ata

O le faasologa mo le taualuga e galue ai i le umi na mafai ai ma faʻamaeʻaina uma tiute faaee atu, e manaʻomia, i isi mea, ina ia faʻaputuputuina lelei le suʻega. E mafai ona fai i ou lava lima. Peitai, o le amataga o le vaega autu o le galuega, e manaʻomia le fuafuaina o le ituaiga o taualuga ma le faiga o le taʻavale, piki i luga o mea talafeagai ma sili atu O le a fausia Rafter polokalama.

Faʻafefea ona fai se faʻatuatuaina ma le saʻo o le rafter system ma ou lava lima?

Ituaiga o le rafting taualuga.

O le ituaiga o faiga faʻalagolago i foliga o le taualuga o le fale. I le tulaga faʻataʻitaʻi, o foliga o le tino atoa ma le mamanu o le taualuga e tatau ona amanaia. A maeʻa ona tapena ma faʻamaonia vaega taʻitasi, o le rafter system e faʻamauina. O lenei galuega o loʻo faʻaalia ai le faʻatinoina o se seti o tulaga o tekinolosi. I le faia o mea uma e tusa ma faʻatonuga, e te le ausia ni faʻafitauli taua, ma le maeʻa ai o le taulaga mo le taualuga o lou fale o le a maualuga ai.

Tulouna se poloketi a le rafter system

A o tusia se poloketi, e alagatatau ona mafaufau ai i le ituaiga taualuga i le fale. Mo le taua o ituaiga taʻitasi o ituaiga tagata, o loʻo faʻaavanoa solo le tagata lava ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faiga o taʻavale mo le taualuga o le taualuga o le a matua fiafia lava i se faiga mo le taualuga taualuga. O lea, faʻatasi ai ma tutoatasiseʻiga, e manaʻomia le amanaia o nei vaega.

Peitaʻi, e tele o mea e manaʻomia e faʻaavanoa mo le taualuga o soʻo se ituaiga. Mamanuina o se tulaga moni ma tuusao agaia, mafaufau i mea nei taua:

Faʻafefea ona fai se faʻatuatuaina ma le saʻo o le rafter system ma ou lava lima?

Polokalame o le rafter system o le taualuga faitaulaga.

  1. Afai o le taualuga o le taualuga, aua o le faʻapipiʻiina uma galuega e tatau ona mafaufau i ai ina ia mafai ona faʻatino e talafeagai, faigofie ma vave.
  2. A faʻapipiʻiina le faʻamalosi, e tatau ona e mafaufau e uiga i le isi masini o le taʻavale.
  3. E taua le amanaia le mamafa o le taualuga mamanu ma fuafua le malosi o le raved vae e tusa ai ma lenei tapulaa.

O le rafting system e tatau ona aoina mai le maualuga-lelei laupapa. E taua tele le galuega, magoto ma teuina ai mea o loʻo faia e tusa ai ma tulafono. E sili le faʻaaogaina o pa paʻu. O le a toe maua mai se masani masani, o le a i lalo o le puipuiga o le a maua i lalo o le puipuiga faaopoopo, ma o le a le o le a le galuega o le a le o le a mafai ai.

Mataupu o loʻo i luga o le Autu: Faʻafefea ona siaki le lelei o le faʻasologa o se ekalesia?

I le tulaga o le taualuga o lou fale o se suilapalapa, o rafters e tatau ona i ai se isi vaega. E tatau ona faʻapipiʻiina ni taʻavale e sili ona fiafia i le mea e fesoʻotaʻi ai ni pa. A filifilia se mea mo le faʻamutaina o taulaga, e manaʻomia le le mafaufau i ai. O le soʻotaga i le va o paneta o loʻo avea muamua ma avea ma se vaega autu o faʻafitauli taua. O vaega faapena e iloga i le sili ona malosi i le system ma mafai ona tafe.

Sauniuniga o Timber ae le i galue

Faʻafefea ona fai se faʻatuatuaina ma le saʻo o le rafter system ma ou lava lima?

Faapipiiina ni isi fale.

O le fausiaina o se faʻatuatuaina o le faʻatulagaina o le faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le faʻaaogaina o se peʻei mafiafia. O le mea e talafeagai mo le kolosi vaega o 10x20 cm, 10x10 cm, 20x20 cm, ma isi mea O le a le mea e tatau ona i ai le malosi o taavale toso, faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le faʻavae e lesitala mo le auai mai o faʻalavelave faʻafuaseʻi, e manaʻomia ona faailogaina le utupoto. Sili ona lelei e faʻaaoga se taimi o le 400-600 cm umi. E sili ona lelei mo le rafred ua uma ona alu ese pa. O loʻo faʻapea e faʻapea e le suia ai fafie i le tele peʻa maeʻa le fausiaina o le taualuga.

A o le i alu i le masini taʻavale ma le susu, ia mautinoa e mafaufau i taimi o le puipuiga o afi mai le afi ma meaola. Muamua, o le pa e tatau ona tao i le auta. O gaioiga faapena e tau atu ai i se faʻaititia i le pupula o fafie. Lua, o mea e manaʻomia e faʻatinoina e le affispictic malosi faʻavae, faʻafetai pe o le a taofia ai lona faʻamaualuga.

O nei faiga e tatau ona avea ma umi aʻo leʻi faʻapipiʻiina le lisi mulimuli o le rafter system. Lea la mafai ona e faia pea le taimi lava o le fausaga, maitauina faapitoa ia i latou e ono faʻaleagaina i le lumanaʻi. Aveesea faapitoa i soofaatasi. Puipui malosi e sili ona faigofie e apalai ai ma le pulumu. Faʻaaoga se tulaga lautele i se faaputuga umi. Aua neʻi galo le puipuiga taʻitasi. Ia mautinoa e tuu totigilima, manava ma le saogalemu tioata.

Ua fautuaina le malosi puipuia e apalai ai se vaega lua. Ae le i gaosia le vao e tatau ona mago. E mafai, e te le faʻatali mo le faʻamamaina atoa. Ae afai e te manaʻo i mea e tausua ai i le tele e mafai ai ma tautua i le umi e mafai ai, aua le faanatinati ma tuʻuina atoa i le isi vaega. E mafai le amataina o le faʻapipiʻiina o le rafter system mo le taualuga naʻo ina ua maeʻa ona mago o le malo ma mea leaga.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea e filifili ma faʻapipiʻi se lakaʻe apefai?

Faʻafefea ona fai se faʻatuatuaina ma le saʻo o le rafter system ma ou lava lima?

Faiga o galuega mo le taualuga fale.

Ile faʻagasologa o le faʻatinoina o lenei galuega, o le a manaʻomia ni mea faigofie, galuega e manaʻomia ai ni tomai faʻapitoa ma aʻoaʻoga, igoa:

  1. Ax.
  2. O le samala.
  3. Chainsaw po o le hacksaw mo fafie.
  4. Yardsskick.
  5. Fale tulaga.
  6. Eletise eletise.
  7. Uamea puipui mai le 20 cm.
  8. Fao 8-20 cm le umi.
  9. Fao-boreader.
  10. Penitala.

Laasaga-i-laasaga faʻapipiʻi faʻatonuga

O le faʻasologa o le faʻapipiʻiina o le rafter system mo le aiga o ou lima. Muamua, o le maurolalat o lo o faia. O se pa e faia ai galuega o le faavae mo le rafter system. Tuu le Manulat luga o puipui faataamilo i le tulaga o le fausaga. Faʻapipiʻi faʻapitoa faʻapipiʻi. E tatau ona seti i faʻaopoopoga e oʻo atu ile 1-1.2 m. E atili ai ona faʻateleina meatotino a le Soudire mo Malaerlat, e manaʻomia le tuu o le taʻamilosaga. E mafai ona e faʻaaogaina isi mea manaia susu.

Ua tuu le pa i autafa o le ata. E i ai nofoaga e fai ai pu. Ina ua maeʻa uma pu e faʻapipiʻi, e tatau ona toe foi le atigi pusa i Maurlat. E tatau ona faia i se auala faʻapena e faia ai e tagata suʻesuʻe. E te le manaʻomia se fale mau tele, o le a lava le milhimeters. Maouerlat o le vaega o le tumau ma le au tatagi ma nati. Ina ua maeʻa o le Faʻatulagaina o Manuerlata, e mafai ona e alu i le isi laasaga o le galuega o loʻo tatau ai ona e fanauina o vaʻa.

Faʻafefea ona fai se faʻatuatuaina ma le saʻo o le rafter system ma ou lava lima?

Polokalame o tautau i luga o le tau o loʻo mailei ma le siʻitia atili o le mafai.

O le rafter vae o loʻo faʻapipiʻiina i le tulaga talafeagai ma le tumau i le Maouerlat. O lenei faʻaaogaina o kavana uʻamea faʻapipiʻi. Faaopoopoga tapena fusiua ma fao.

O le puipui o le a puipuia ai le afi i luga o le Manuerla. O le puipui o loʻo fuafuaina foi e puipuia ai a latou faʻaaliga. I le faʻavae lava e tasi, faʻaaogaina puipui, o le faʻapipiʻiina o rafters i le skunk vaega o le taualuga o loʻo faia. Mo le faʻamoemoe o le faʻamalosia atili ma faʻamalamalamaina le oti o le taualuga, e mafai ona e faʻaogaina le nofoaafi. E tatau ona fesoʻotaʻi i le isi itu i le itu o le mataitusi "A".

Mo le sili atu le talitonuina o le faʻatuatuaina sootaga, o taʻavale e mafai foi ona faʻaaogaina ma le tasi i le isi. O le vae o le itiiti ifo 8 MM e talafeagai mo lenei galuega, pe a faʻaaoga le taualuga, pe a faʻaaoga le taualuga o Ondalin ma isi mea e leai ni mea. Afai e te filifilia ni faʻataʻamilosaga o sima ma isi mea mamafa, e tatau ona e faʻaaogaina ni ata umi, mai le 10-12 mm.

I Rafters e le gaoioi, e sili atu le faʻaaogaina o le 2 studs e tasi i le tasi faʻapipiʻi node.

I nisi tulaga, e iai le manaʻoga e faʻalautele le laupapa. I le tulaga o se tulaga lea, faʻafesoʻotaʻi le pa o tagata o togafitiga, faʻaaogaina le maualuga o le malosi o loʻo i ai mo lenei ma se lapoa o le itiiti ifo 1 cm.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea e tuputupu aʻe oe i luga o le faapaologa

Fautuaga mo le Faʻatulagaina o le Rafter System ma Manulat

Faʻafefea ona fai se faʻatuatuaina ma le saʻo o le rafter system ma ou lava lima?

O le Scipting Scheme na folau atu i Mauerlat.

O isi taimi e iai tulaga faʻapenei, e le lava le umi o le siʻitia o le larfeter. E masani ona tupu lea pe a fausia le fale sipela. Ae e mafai ona tupu i lalo o isi tulaga.

I ia tulaga, ina ia mafai ai ona taofia pe o le atoa o le taualuga o loʻo ufiufi i lalo o lona lava mamafa poʻo le mamafa o le homopher مداخلت i le faʻamalosia o le taualuga. E sili le faia o mea lelei uma ma "i le mafaufau". O le faamoemoe e faasaʻoina faʻaletonu "O le taimi lava o taimi" i le lumanaʻi e mafai ona taʻitaʻiina ai i faʻafitauli e sili atu le taua taimi tupe faʻaalu, tupe ma le malosi.

Ina ia aveesea lenei faʻafitauli, e mafai ona e tuʻuina atu i se tasi o le lua metotia o loʻo i ai. E tusa ai ma le muamua o latou, o le taufetuli o loʻo faʻavaeina i le ogatotonu o le rafter system, ona o le a o le toniga o le a faʻatinoina. Pe e mafai ona e mafaufau i se isi metotia. E tusa ai ma le, faʻapipiʻi o isi auala o loʻo faia o loʻo faia ma ua faʻapipiʻiina o fenute. Faafetai i sea tulaga, o le a tufatufa atu uma i uta uma le taunuʻu mai.

O le auala lona lua o avega tufatufaina e sili atu aoga ma lelei. O ana mea e masani ona faʻaaoga i le fausiaina o faʻavae o Mandes.

Ina ua maeʻa le faʻapipiʻi, e manaʻomia le totoina uma o taualuga. Tipi i latou i le tulaga saito. A mavae lena, i se tulaga o lea sa manaʻomia ai se manaʻoga tele, o le a faia le faia o galuega mataga.

O le mea lea, e leai ni faʻafitauli faapitoa i le tutoatasi o le siʻitia o le taʻavale. I le faia o mea uma ma ou lava lima, e te maua ai le sili atu le poto masani ma sefe tupe tele i auaunaga lona tolu. Pau lea manaʻo e mulimuli i faʻatonuga i mea uma, i le usitaʻia manino i le faʻavae faʻavae ma tulafono, ma o le ae mautinoa lava le faʻamalieina o gaioiga. Malo!

Faʻafefea ona fai se faʻatuatuaina ma le saʻo o le rafter system ma ou lava lima?

Faʻafefea ona fai se faʻatuatuaina ma le saʻo o le rafter system ma ou lava lima?

Faʻafefea ona fai se faʻatuatuaina ma le saʻo o le rafter system ma ou lava lima?

Faʻafefea ona fai se faʻatuatuaina ma le saʻo o le rafter system ma ou lava lima?

Faʻafefea ona fai se faʻatuatuaina ma le saʻo o le rafter system ma ou lava lima?

Faʻafefea ona fai se faʻatuatuaina ma le saʻo o le rafter system ma ou lava lima?

Faitau atili