Faʻafefea ona tuu se linoleum i luga o le fiberboard: foliga

Anonim

Faatosinaga i le ituaiga o linoleom e faʻaogaina lelei le matagofie o le lauiloa i le tele o vaega o le faitau aofai o tagata. E fesoʻotaʻi lenei ma le tele o filifiliga: mai le taugofie, e sili atu. Faʻafiafiaga maualuga o lona faʻagaioiga lelei uiga ma se foliga manaia e talafeagai mo le maeʻa o nofoaga o avanoa eseese. Ma le isi, e matua faigofie lava ona faʻagaioiina le latou lima. O lona faʻapipiʻi e faʻatagaina i luga o le ese o loʻo i luga, o le alu ese mai le sima (DVP, Chipw loate, Plywood) ma faʻaiʻu i le tuai vaega o Linileum. Ae o le a oʻo i le toe faʻatulagaina o le fola o le fola e aofia ai, e manaʻomia le suʻesuʻe ai o nisi o uiga o lenei faiga. Faʻapefea ona iloa e le manoa Linileum toetoe lava o tagata uma, ae o iai ni peleni, o le tausiga o mea e mafai ona aʻafia ai le lelei o le tiʻetiʻe.

Faʻafefea ona tuu se linoleum i luga o le fiberboard: foliga

O le lalaga Linoleum e tatau ona faia na o le atoatoa tulaga maualuga.

Mai le saʻo o le faʻapipiʻiina o Linoleum o le a faia, o lona olaga tautua o le a faʻalagolago i foliga fafo. Ma tusa lava pe e te faia uma galuega e te faia, e mafai ona e matua sefeina le tupe. Le isi, o le faiga mo le faia o le faʻapipiʻiina o se linouum faʻamau ma le tele o fautuaga, o le faitau faʻatasi ma ia, o le ae aʻoaʻo pe faʻapefea ona tuu se lipilem i luga o le fusipau.

Saunia le faʻavae i lalo o le fola o linoleum

Faʻafefea ona tuu se linoleum i luga o le fiberboard: foliga

Le faasologa o le faʻapipiʻi o laupepa o le alava i le fola.

O se tulaga agavaa e saunia ai o loʻo i ai se vaega tele o le pito i luga o linoleum fola. Tele taimi, o se sima luga poʻo luga o le laupapa ma isi mea o loʻo faʻaaogaina o le faʻavae mo linouum fola.

O le mea e sili ona taua i le tapenaina o le faavae o le fausiaina o le lamolemole lelei atoatoa, o mea faapena, pei o linoleum, e iai le fetuʻutuʻua ma vaivai, ma e le mafiafia. O lea, tufa atu i le tulaga lo la i le faʻaleaogaina, o se iʻuga, e mafai ona maua se faʻailoga o fafo e mafai ona maitauina ai le faʻavae o fafo, ma le itu o le fola o le a chrome.

Ina ia aloese mai nei faʻafitauli, o le laufanua o le fola, ae le i faʻataʻotoina le linoum i le laupapa (DVP), e tatau ona saunia lelei ma maua le maualuga o le 3 mm tapulaʻa. O le ituaiga pisinisi o Linoleum muamua o le a mafai ona faʻamalamalamaina ai le faʻaletonu o le faʻavae, e pei ona masani ai i le masani ai, ae tusa lava taimi uma o le ata o le a afaina.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona teuteu faʻapipiʻi i luga o le faapaologa ma o latou lava lima

Ina ia mafai ona faʻamauina le laualuga, e tele e faʻaaoga ai se paluga o le tagata lava ia-tulaga. Ma ia, e matua faigofie le fausiaina o se tulaga masani faiga. Ua mafai foi ona faia sima i lenei mataupu.

O le isi taua taua uiga o le lapisi luga e mago. E taua tele, e leai se susu i luga o le ata o le fola. Talu ai o le linosum e iai meatotino a le vai ma faʻataoto, ona o lo la i lalo ma se susu siosiomaga, teuteuina ie faʻamaʻi ma faʻamaʻi mumu. Ma o lenei mea i le tulaga e mafua ai le faʻagasologa o le faʻataʻamilomilo o le fola o le fola. Afai e te sasaa le fola ma le fesoasoani a se vaifofo malosi, ona manaʻomia lea, aʻi le aʻoga, faʻatali mo le fola e mago.

Afai o le plywood, fiberboapi poʻo le laupapa o loʻo faʻaaogaina o se faʻavae, e le manaʻomiaina faʻapitoa sauniuniga. E mafua mai i le mea moni o lena tala o loʻo i ai le lamolemole lamolemole luga ma e faʻamalu. O le mea autu o le faʻamautinoaina o le DVP (Chippobboard) e le maua ni vometric nims. Talu mai le taimi o faʻagaioiga i la latou nofoaga e ono le mautonu ai se ofu linesum.

Linoleum: Faʻafefea ona sauniuni mo le faʻamutaina?

Faʻafefea ona tuu se linoleum i luga o le fiberboard: foliga

Linoum tipiina.

Ina ia mafai ona leiloa le taimi taua i le taimi nei pe a e sauni le laufanua, e tatau ona e faʻapipiʻiina se lisi ma linosum ma maua ai le taimi i le faʻasologa. I le taimi lea, na te masani ai i le Microclite o loʻo iai i totonu o le potu. O lenei gaioiga o le a mulimuli mulimuli, o le sili atu. O le sili sili ona lelei filifiliga o le vaitaimi o 3 aso. O le aso malolo e faʻaumatia ai galu i luga o le luga o le linoleum luga ma fai ia sili atu le faʻaalu ma le malu.

Sosoo mai le laina o le fetaui lelei linoleum ma lona taupulepulega. Ina ia faia lenei mea, taoto le lineum i luga o le fola ina ia o lona itu o ona itu i luga o le puipui ma e i ai le atoa o le 3 i le 5 cm.

Mau i luga o le autu: fugalaau o laga mo se fale tumaoti. Tulaga ma le taua o le sorlar maa

Afai e sologa lelei lou puipui i totonu o le potu, ona mafai ai lea ona e faia e aunoa ma Flex, ma taoto mea e latalata i ai, o le tuʻua o se vanu laiti, e tusa o le 3 trimeterters. O le filifiliga o le a le filifilia, e manaʻomia tele o le a le tamaʻi mamoe o loʻo tutusa le pa o le potu. Afai o le koluse o loʻo aofia ai ni vaega se tele, o loʻo manaʻomia uma isi fasi ia e faʻatagaina e tusa ai ma le mamanu o loʻo i ai nei.

Ina ia mafai ona sili atu ma le tatau ona avea ma vaega sili atu o mea, o le ae manaʻomia se penitala faigofie, poʻo se fale o loʻo i ai i le itu sese o le linemu. O le pito o le laupepa o loʻo feololo, o loʻo faʻapipiʻiina igoa mai le itu sese, ae ia mautinoa e iai sau avanoa mai le 3 i le 5 mm i le va o le tumutumu ma le puipui. Le isi, o nei igoa uma e tatau ona fesoʻotaʻi le tasi ma le isi, ina ua mauaina se laina lea o le a faia ai le toto.

A i ai se tulimanu tulimanu i totonu o le potu, o le fetaui tatau ia i latou e tatau ona faia muamua.

Faʻafiafia lelei, e tatau ona e tipiina le tulimanu ina ia iai le mea e tasi i le auala e tasi i autafa o itu uma o le tulimanu. I le pito i luga o le tulimanu mo lenei mea e tatau ona e faia se incision.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi Linileum, o le a le kulimi e faʻaaoga ai?

Faʻafefea ona tuu se linoleum i luga o le fiberboard: foliga

Linoum faaputuga polokalame.

Ina ia lelei le linoleum e taofiofi ai luga o le fola ma ana tautua olaga e leʻo le tasi o le tausaga, e eseese ituaiga poʻo le pastic tufuga e faʻaaoga mo le faʻapipiʻi.

Filifilia o ia auala e taua, taulaʻi i le ituaiga o linooleum, lea o le a tuʻuina atu. Ae muamua, o le muamua o le fola luga o loo faia. A maeʻa, e manaʻomia le faʻatali mo ia faʻamago atoatoa. O le iʻuga o lenei faiga, e te aveese ai ni mea mataga o loʻo iai i luga o le fola luga. O lea, puipuia le faʻagasologa o le faʻavaeina i lalo o le fola o le fola o le lotogatasi.

O le faʻailoga o le faʻailoga mo le linouum e tatau ona faʻaoga i le itu sese o le mea, pe a maeʻa o lo o punou i luga o le pito o le saunia. E mafai ona e lamolemole le laualuga o le loka linouum faʻaaoga se mea faʻapitoa.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona tuu le tulle ma le fesoasoani a se lipine ma ou lava lima

E tatau ona e faʻatinoina lenei faiga, faʻasolo mai le ogatotonu o le potu agaʻi i pito. O le mea lea, e mafai ona e aveesea uma le kulimi sili mai i lalo o tumutumu.

I le faia o vaega uma o galuega i le tausisia o tulafono, o le iʻuga, o le ae mauaina se maualuga-lelei, matagofie ma tumau fola. Linoleum o le a tautua ia te oe sili atu nai lo le luasefulu tausaga ma o le a fiafia o lou foliga e le i ai i le tasi augatupulaga.

Linouum Taofia ata tausi

Ae e te leʻi leo ia tulafono mo le tausiga o linoleum, ou te manaʻo e matauina se tele o itu i lalo o le faʻamalosiʻaga lea e mafai ai ona leiloa mea lelei.

Faʻafefea ona tuu se linoleum i luga o le fiberboard: foliga

Tekinolosi o le malulu o le toto o linouum.

  1. O le iai o le susulu malamalama, e pei ona i ai se mea leaga o Linoleum i lalo o le faatosinaga a le uunaiga a Ultraviolet Susulu.
  2. Drops o le vevela modes droves dracking o mea.
  3. O le aafiaga o le susu i le tele o aofaʻi e tau atu i le faʻaalia o le gaosia ma isi faʻamaʻi pipisi. Aemaise Linoleum e nofouta i vai vevela.
  4. Faailoa atu i mea leaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻailoga mai mea mamafa i le pito i luga o le laʻau.
  5. Linoleum o se afi afi, o lea e afaina ai le aafiaga o mea vevela.
  6. O le taulia i soʻo se lanu o mea, o isi mea e faigata tele e aveese ai mai luga.

Ma o lea o lea e uiga ia Linilem o ese. Amata faamamaina o sea mea mai le aveeseina o le pefu ma se moli uila, po o se pulumu vaivai. Ina ua maeʻa lenei faiga, e mafai ona e siitia atu i vai. Vai mo fufulu linoum tatau ona mama ma mafanafana.

E le manaʻomia i le tele o lona tulaga i le faʻamamaina o le faʻagaioiga, ma se filo o linosum i le vai, e mafai ona e faʻaopopoina se le malosi. Leai se mea e le mafai ona faʻaaogaina Soda, ava malosi ma le fufuluina o sui, pei ona i ai uma ituaiga o faʻamaʻi.

Faʻatino o nei tulafono faigofie, o le a e faʻalautele le olaga o lou fola e le o le tasi tausaga. Ma i le taimi lava e tasi, sefe lana ataata vaaia.

Faitau atili