Faapipiiina o tuaoi e faia oe lava

Anonim

A o aʻe ma kapeta, carpentry, laufanua poʻo nofoaga o le agaʻi i luma, e masani ona manaʻomia ona faʻapipiʻi ese ese. Tele taimi, o tuaoi o loʻo faʻaaogaina mo lenei (sili atu nai lo curls ua taua). E le gata i lea, o le faapipiiina o le tuaoi e le o se faigata e mautinoa e valaaulia le Broade. E mafai tele ona feagai ma ou lava lima. I soo se tulaga, ma fesoasoani.

Tofiga ma ituaiga o le tuaoi o Gamars

O tuaoi o loʻo faʻaaogaina e vavaeʻese ai le faʻatulagaina o le sili atu o le lua o le ufiufi ma / pe eseese avega. E mafai ona tuʻu eseʻese auala mai laufanua, fugalaʻau, togalaau poʻo faʻatoʻaga poʻo le faʻatoʻaga, ma tautua le tuaoi o le Waterststan ma auala auala, ma isi.

Faapipiiina o tuaoi e faia oe lava

Tuaoi vavae ese auala ma auala mai vao ma sikuea

Latou faia ni galuega i le taimi e tasi:

  • tautua mo faʻataʻitaʻiga ata vaaia;
  • Toe tufatufa le uta;
  • Puipuia auala mai le aluga ma le malaia.

Afai e te manaʻo i auala e tautua ai mo se taimi umi, e tatau ona faʻapipiʻi le tuaoi i le pito. Na ia tausia mea uma e aunoa ma le fiu e paʻu pe suia le foliga.

Faapipiiina o tuaoi e faia oe lava

Eseese lanu, tele ma vaega

O laʻau o le tuaoi poʻo maa o tuaoi e eseese ituaiga, fai mai i mea eseese, faʻaaoga isi tekonolosi isi tekinolosi. O foliga masani e masani ai ona faʻaogaina tuaoi, ae o loʻo iai lava le palasitika, vibromared.

Ituaiga o sima sima ma tuaoi

O maa faʻatamaʻi o maʻa e sili ona taatele, o eseese ituaiga eseese. Vaevae i ni vaega se lua:

  • Auala auala. Lautele ma maualuga, masani ai ma le faʻamalosia i totonu (tasi pe lua uʻamea uʻamea ma se lapoa o le 12-14 mm). Faaaogaina mo le tuueseeseina o le auala ma savali savali.
  • O le auala curb (faʻaigoaina o le taʻavale, togalaʻau poʻo se paoa o le tuaoi). Laiti ma mamafa, e aunoa ma le faamalosia. E masani lava o ni auala e tuu ai auala mai lutns. Mafai ona tatalia ni taimi puʻupuʻu-taimi Faatasi ai ma sili atu ogaoga ma faifai pea avega, e le manaʻomia e tuu, a o faʻaleagaina.

Mau i luga o le autu: Fautuaga e pei o Glue Vinyl Wallpaper i luga o se Flyingline faavae

Faapipiiina o tuaoi e faia oe lava

Ituaiga o tuaoi maa mo le 'ata

O totoe ituaiga o tuaoi tuaoi mo le faʻatafunaga o le auala e le faʻaaogaina, pei ona le lava le maualuga o le malosi.

O auala e le o gatasi i taimi uma - e i ai ni pupuu. O se mea taua e tatau ona faia o se tulimanu e tatau ona faia na o - tuu i le tulimanu manaʻo, ma o le nofoaga o le faʻasologa e faʻamautu ma le vaifofo. Mo lamolemole e tepa ai e iai ni mea faʻataʻamilosaga ma ese radi o le taamilosaga. E mafai ona latou faʻaogaina e fau ai le pa mo le laʻea, o le fuga o le Ova.

Fua

O poloka tuaoi e masani lava ona gaosia ma le umi o le 1000 mm, o latou ua fuafuaina e vavae ese auala savali mai le eleele lafulemu - 850 mm umi. E oʻo lava i elemene o le 500 ma le 400 mm. E masani lava o le WIpers mo ala mai le papupuni. E le gata mai i le Tekinolosi o loʻo fasiotia, ae faʻapea foi ma le tekonolosi o le vibrasolensureng, o lea ua gaosia ai le fola.

Faapipiiina o tuaoi e faia oe lava

O tulaga e ese

I le maualuga, o le curbon maa e mafai:

  • 300 mm - mo le vavaeeseina o le auala savali mai le auala savali;
  • 200 mm, 180 ma 150 mm - mo ala.

I le lautele 200, 180 mm (auala maa), 150, 100, 80 mm (curbitone).

Faʻapipiʻi se tuaoi i luga o le oneone oneone pe sima

I le eleele, ua faataʻitaʻi e valavala ai, e faʻapipiʻi ai se maa femala e manaʻomia i luga o se submetage o oneone ma lapisi, i luga o le vaega o sima o loʻo faaputuʻau, o le tuaoi e ofi i ai. Faatasi ai ma lenei faʻapipiʻiina, o loʻo tutu tuaoi e ala i faʻafitauli. Le taualumaga mo ia:

  • Faatasi ai ma le fesoasoani a PEG na faʻapipiʻiina i nofoaga taua ma faʻasolosolo i le va o maea, fai makaina.
  • E tusa ai ma le Markup, latou e eli se utu. O le lautele e tatau ona i ai faapena i itu o le maa faʻapipiʻi sa i ai se mamao o le 10-15 cm i itu uma. O le loloto ua filifilia ina ia o le vaega o le lapisi lapisi i lalo o le pito i lalo o le itiiti ifo i le 10 cm, i le pito i luga - a itiiti o le oneone i le itiiti o le alatele (pei ona faʻapitoa - faʻalagolago i lou manaʻo).

    Faapipiiina o tuaoi e faia oe lava

    Faapipiiina o le tuaoi: polokalame

  • O le pito i lalo o le utu ua o gatasi ma faʻatatauina (pe a faʻaaogaina papatusi gau, o le lautele o le utu ua faia i le lautele o le ipu).
  • Tuu se geotexlet vaega ma se maualuga o le itiiti ifo 160 g / m². O lenei vaega e manaʻomia mo le oneone ma nutimomoia le pa e fefiloi ma le eleele. E faʻaopopoina le umi o le tuaoi taotoga, faʻaititia le ono mafai ona suia i le taimi o le Spring.
  • O se vaega o le lapisi oneone poʻo le maa o le tele o se lapoʻa poʻo le tele o vaega (20-40 mm) ua sasaa. O le vaega maualalo o le 10 cm, sili ona lelei - 15 cm. Nutimomoia maa fatu.
  • Mai le oneone (3-4 vaega) ma le sima (1 vaega), o se mafiafia mafiafia o fefiloi (vai e itiiti ifo, pau lava le mea e faaosofia ai, na o le loloto). E puʻeina ma le mafiafia o le 5-7 cm (sili atu nai lo le 7 cm) i luga o le maa nutimomoia.

    Faapipiiina o tuaoi e faia oe lava

    Faʻatautaia galuega i luga o le faʻapipiʻiina o tuaoi ma curb

  • O se maʻa paluga o loʻo puʻeina i luga o sima, tulaga (i le tafailagi poʻo le slope - faʻalagolago i le geology o le nofoaga).
  • O le loka mai le sandceate paluluga ma le mafiafia o le 5-7 cm ma le maualuga o le 10 cm o loʻo puʻeina i le tulaga o le fasi.
  • Ina ua maeʻa le faʻapipiʻiina o le sima, o le mea o loʻo totoe i le va o le faʻaoʻoina o le utu o le utu o le utu e ufiufi i oneone poʻo lapisi, o loʻo sosoʻo mai ai o le eleele i luga.

I lalo o lenei tekinoina, o le faapipiiina o tuaoi tuaoi o le ono ono i ai, pe a fai o le a le maualalo.

Faʻafefea ona tuʻu i luga o le oneone

Afai e le aoga le eleele i eleele, e mafai ona e faia e aunoa ma le sima. O lea e mafai ona tuu le curb - o le tuaoi mo tagata savali savali savalivali poʻo le pa mo moega fugalaʻau, o le moega pepe. Faatasi ai ma lenei mea uma, o lenei metotia o le faʻapipiʻi e le faʻamaonia e le faʻatagaina le ala. Faʻapipiʻi faʻatekonolosi e tutusa ma mea na faʻamatala i luga ae leʻi oʻo i le mea e tatau ona tuu ai le nofoaga sima.

Faapipiiina o tuaoi e faia oe lava

Ua faapipiiina e le Worcroeb

Na o le maa paʻu ua faaputuputu mo le susu ma le tram. O le mafiafia o le vaega e tatau ona le itiiti ifo ma le 15 cm. Ina ua maeʻa le curbtone i le tulaga na faʻaofi i tulaga o le tulaga, o le avanoa i le va o le utu ua tumu i le utu ua tumu i luga o le utu ua tumu Faatasi ai ma lenei faʻapipiʻi metotia, e mafai ona e liliu i le pa tusa lava pe o loʻo faʻaaogaina i lalo o se vaega le manuia. Ae o le le tumau filifiliga - mo ni nai masina - o lenei metotia o le faʻapipiʻi e talafeagai.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea e oe lava faʻapipiʻi meafale suamalie

Faitau atili