E mafai ona faʻataʻalo le paʻu i luga o linoleum: o le faʻagasologa o le taoto

Anonim

I le mamao, o le toʻatele o tagata, o loʻo pasi atu i le umukuka poʻo le faletaele, faʻalogo i le faʻailoga o le faʻauluulu o le mea e mafai ai ona tuʻuina atu i le faʻatulagaina e avanoa. O le mea lea e mafua ai ona e mafaufau e uiga i le faʻatauina o atigi, sui le pipili ma suia foliga o le potu.

E mafai ona faʻataʻalo le paʻu i luga o linoleum: o le faʻagasologa o le taoto

Masini foloa i lalo o le Tile.

Sauniuniga Lisi

Muamua lava, e tatau lava ona e aveese uma le plumulu uma mai le potu. A maeʻa lena, o le a manaʻomia lou puipui o ou lima mai maʻa tetele ma totigilima. E le gata i lea, e tatau lava le ofuina ou tioata, ma o le mea tatou te puipuia ai o latou mata mai le ulufale atu i ai lele o le tafega.

O le taʻele o loʻo tau i lalo faʻaaogaina samala ma Chiosiel faasolosolo ina faʻataʻamilo i totonu o le potu.

A maeʻa lenei galuega ona faʻaaogaina le ata tifaga, e manaʻomia le aveeseina o le vaega o le maa tuai o le kulimi i luga o le fusi puipui.

Faapipii fusi

O lenei e mafai ona e alu saʻo i le fesili, pe faʻapefea ona tuu le faaputuga i luga o le linosum. E manaʻomia le manatuaina o le autu autu i le manuia o le lalagaina o le nonoa o le vaituʻu e faʻamoemoeina i le tele na e liliu mai.

A i ai ni mea e le masani ai, o le faʻagasologa o le faʻataʻamilosaga e matua faigata lava, talu ai o le pulumu o le a manaʻomia ona ogatasi le kulimi o loʻo tumau ai. O le faʻaupuga o le fola e tatau ona siakiina faʻaaogaina le tulaga o le fau mo lenei galuega.

Meafaigaluega manaomia mo galuega:

E mafai ona faʻataʻalo le paʻu i luga o linoleum: o le faʻagasologa o le taoto

Ceramic pale faaputuga mamanu.

  • kelu mo afi ma se pakete lea o le a faia ai le fefiloi;
  • Spagata ma nifo e uiga i le 15 cm;
  • Spatatu na fai mai o le paʻu;
  • fasi;
  • Tusi Mea Lelei e Manaomia e faʻailo ai nofoaga o le a faʻamutaina ai le faʻataʻitaʻiga;
  • aloalo;
  • Sopoia faia o palasitika.
  • linouum;
  • Tiele.

Filifili le mamanu ma le metotia o le fola laupapa. E taua tele le vave filifili le nofoaga o le muamua tapuvae, lea e faalagolago i ai isi ata. Mafaufau i le mea moni o le tuliga e foliga mai e le matagofie tele. Ona o lenei mea, e manaʻomia le faia o le iʻuga o le amataga o le tinoiini atoa mai le nofoaga o le a le faamalosia e le lumanaʻi.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se mata mo le taʻele

I lea tulaga lava, afai e tatau ona ou faʻaputu se solomuli i se ata tifaga, o le a sili ona lelei e amata galue ai mai le faʻamalama o le faamalama, mulimuli ile galuega ole tutusa. A e ulufale i le potu i le lumanaʻi, o le ese mai o lenei masani o le a vave ona mou atu i mata.

Linoleum sauniuni ae le i faia ni nonoa

Amata, ou te le manaʻo e faʻaalu se taimi e aveese ai le fola laupapa tuai, aemaise pe a lelei le tulaga. O le mea lea, o le toʻatele o loʻo vaʻaia le auala e tuʻu ai se linoleum i luga o le paʻu poʻo le auala e faia ai le okeni o le paʻu i le taimi nei.

E mafai ona faʻataʻalo le paʻu i luga o linoleum: o le faʻagasologa o le taoto

Taofia le polokalame.

  1. Ina ia mafai ona tuʻu le paʻu i luga o le linoleum, o le ae manaʻomia le tosoina o le grid i luga ma fai se fasi mo le sili atu luga luga o luga. Faafetai i le fasi mea, e mafai ai ona ausia le lava le lamolemole, ae ia maua foi le malosi ma le malosi o le laualuga e manaʻomia mo le sologa lelei.
  2. Afai e te filifili e faia se foloa mafanafana i totonu o le potu, o le a fetuunai ai le a fesoasoani le sili ona taua mea uma natia uma uaea ma paipa.
  3. O le maualuga o le tulaga o le sikulu e mafai ona ausia pe a e faʻaaogaina se aofaʻi o le aofaʻi o passess. Afai o le a faia le scred o le a faia i mea sese, o le fola e aofia ai i le faaiuga o se taimi o le a amata ona suia. Ina ia mafai ona aloese mai ai, e manaʻomia le vave fuafuaina o le le ono o le saeʻe ua ofi i totonu o le potu o loʻo faia ai galuega toe faʻaleleia.

O le tele o ituaiga o lo o tagi o:

  1. O le susu susu o se faʻaputuga faʻapitoa na faia le faʻaaogaina o oneone ma sima poʻo se faʻapitoa mamago paluga, lea e faʻavae i luga o le itulau ma le sima. O le foloa luga o lo o faavaivai i le kuka kuka ma ua o gatasi. O le sili ona lauiloa o le susu o loʻo iai i le fale tumaoti ona o le mea moni o le mafiafia e mafai ona taunuʻu i le 10 cm.
  2. O le 'au po o le mago o loʻo faia mai i luga o laupepa lapopoa poʻo papatusi e le sili atu i le 30 mm. Tele taimi uma, o lenei lomiga o le sikulu ua faʻaaogaina vave pe a uma le susu o loʻo faia o se isi vaega aʻo leʻi taʻoto i le fola.
  3. Le isi, e manaʻomia le faʻatinoina o se mea faʻapitoa o le fola luga o le fola. Lenei e tatau ona faʻaititia le faʻaititia o le sulugatiti o le susu ma faʻateleina le pili ma linouum.
  4. O le Primand faʻaititia le ono o le teuina o le faaputuga paʻu i le itiiti ifo, aemaise i eseesega maʻai i totonu o le potu vevela. O le Filifiliga o Lotu mo le maeʻa o galuega e mafai ona faʻatusaina i le faʻavae, aua e faʻalagolago i ai, o le a le umi o le nonoa o le lili.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea e togi pupuni i luga o togafitiga: auiliiliina faʻatonuga mo le Amataga

Fola o loʻo atagia i lenei mataupu e mafai ona lamolemole i le a aunoa ma le Primer o se faʻapipiʻi ma le taʻele o le a matua faʻafitauli. Ina ia mafai ona aloese mai ai, e manaʻomia le faʻatagaina o se faʻapitoa muamua i luga o le pito i luga o le toso, lea e aofia ai le tamai oneone oneone. O le iʻuga, o le laualuga na maua i galuega o le a lava se malosi, ina ia maua e le taʻele le maualuga o le faʻapipiʻi.

I se faʻaopopoga, e mafai foʻi ona faʻaaoga le Primer i luga o le faʻasao. Faʻafetai i ni faʻaopoopoga faapitoa, e faʻaititia le atinaʻeina o fungli i le seevae e ono faʻaititia e leai ma puipuia le potu mai le tele o tausaga. O le filifilia o le tele o faʻataʻitaʻiga o loʻo matua lautele. Ona o le anotusi o kelu, suauʻu ma resid i le suavai prey, o se ata faʻapitoa puipuia i luga o le foloa luga o luga.

Taofia tuusaʻo

Na tusia, taumafai e faataatia ia elemene i luga o le puipui, e aunoa ma le faapipiiina vave loa ma matamata ia i latou, ina ia latou le o ese.

Ona sauni loa lea o se vaega itiiti o le fofo, fai atu ia lava e vave ona vave, ma alualu i luma ina ia soloiʻese mai le pito i luma o le potu.

Ina ia mafai ona faʻaaoga le manaʻomia o le aofaʻi o le paluga i luga o le oloa, faʻaaoga le spathed sparala ma fetaomi elemene i le fola. Ina ia mafai ona faapipiiina mea nei, muamua fetaomi atu i le ata autu o loʻo avea ma ata vaʻaia, ae na o lena mea i le mamao manaʻomia, faʻaaogaina o oloa palasitika.

Faia o le Tapunia, ia mautinoa e siaki le oona o le laina i le tulaga. Afai e tatau, o le faaputuga o loʻo tipi i se paʻu paʻu poʻo se olo. E tusa pe a uma le aso talu ona faia le faʻapipiʻi, o le a manaʻomia e faia le soloi o le auvae, mai poʻo fea foliga o le fusiua o le a faʻamoemoeina saʻo. Ua filifilia saʻo i lalo o le lanu i soʻo se faleoloa i totonu o se faleoloa fale ma apalai i le paʻu i le faʻaaogaina o se paʻu paʻu. Ina ua uma ona mago le paluga, o le faaputuga o le soloi i le damp sponge.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻasalaina se potu ma isi pepa puipui: tuʻufaʻatasiga metotia (ata)

Afai e te manaʻo e tuu le linoleum i luga o le paʻu, tipi i luga o le tele o le tele ma ia tuʻuina atu e suʻe mo ni nai aso. Ma, ma le fesoasoani a le black santiperal pape, kelu le linoum i le fola. I le mataupu e te le o mautinoa e uiga i le faʻatuatuaina o lenei galuega, e sili le faia o se fao, i luga o le linoleum o loʻo faʻapipiʻiina. Mo lenei galuega e sili atu le faʻatau atu o se semi-pisinisi eseese o linoleum, e le masani ai i seevae ma le tumau gaioiga i totonu o le potu.

Faitau atili