Faʻapefea ona faʻaofitu le taualuga saʻo? Taualuga Faasolitulafono

Anonim

Faʻapefea ona faʻaofitu le taualuga saʻo? Taualuga Faasolitulafono
E masani lava, o soʻo se fale o se fale mautotogi o loʻo iai se fale gaosi fale o le vevela, talu ai o le autu autu o le vevela o le leiloa pe a oʻo i le 30% o le vevela vevela. Afai e te le faʻaaogaina le fomaʻi o loʻo i le vaitau malulu, o le a toeitiiti mafai ona vevela i potu i totonu.

Faʻapefea ona filifili saʻolotoga ma tuu le pamu o le fale vevela, ma e mafai ea ona faʻafetaia oe lava?

Taua Tauagafau Metotia

O le auala o le faʻalumaina o le taualuga faʻalagolago pe o le urosa o le a faʻaaogaina o se nofoaga ma nofoaga faʻa-fale, o le mea lena, pe o le ai ai i le manserd i le fale. Afai o lea, e tatau ona e faʻamafanafana le taualuga i le va o le va o le va o taʻavale. Afai o le fale ua saunia mo le le toe nofomau (faʻapitoa) Attics, e le manaʻomia le mafanafana o le taualuga, ae o le pito i lalo o le fola mulimuli ma le lotoa. Talu ai lava e masani lava ona le manaʻo e le maua ni diver square mita, e le o ni mea e le o loʻo i ai, maua le nofoaga o le fale o le fale.

Faʻapefea ona faʻaofitu le taualuga saʻo?

Faʻapefea ona faʻaofitu le taualuga saʻo? Taualuga Faasolitulafono

O le faʻavasegaina e tatau ona faʻamalieina ai manaʻoga faʻatonutonu, o le tutusa o lona vevela faʻaliliuga e tatau ona i lalo ifo o le 0.2 w / m2 • o lona uiga o le manifinifi, o lona uiga o le avanoa i lalo o le croulation, a ea o lona uiga o le a faatapulaaina. Tele taimi uma, o le faʻamalosiga faʻapipiʻi i le lua pe tolu vaega (faʻalagolago i le ituaiga o mea), o le mafiafia o mea taʻitasi o le 21-24 cm. A uma Laʻasaga, o le au tausisoifua e tatau ona tuʻuina i le pito i luga pito i luga o soʻoga o le pito i lalo, o le a faʻateleina ai lona aoga.

O se taimi taua pe a faʻapipiʻi le feemomoia o lona mumu puipuiga. E oʻo lava i sina vai o le vai e mitiia ai o le a faʻaleagaina lona uiga i le tele o taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le teteʻe i lona fausaga e 5% o le vai, o lona vevela-laveaiina meatotino ua faʻaititia faalua. Lenei ua faʻamatalaina mai i le mea moni o le vai, e leʻo mafai i fafo atu, ma maua ai i fafo, ma e tatau ona faʻamaasia le tele o taimi ma le tau. Mo lenei, e tatau lava ona puipuia mai i itu e lua: mai le itu o le potu e se vaega o le aufa papa papupuni, ma i le itu o le auala ma se vaega o le vaipuna. O le taualuga o le taualuga e tatau ona i ai ni vaʻa vaʻai, o le i ai o le mea e le faia ai le faʻaititia o le susu i luga o le tui.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai le faʻaeʻeina Plywood i luga o le laʻei

O le a le mea e fai ai le taualuga?

Faʻapefea ona faʻaofitu le taualuga saʻo? Taualuga Faasolitulafono

Mafaufau i ituaiga o nofoaga o lotoa. I totonu o le sili ona lauiloa, minerale fulufulu, puaa, polystyrene osam, cellulose, e mafai ona taua. Faafetai i lana malaga solofanua, e viia ai se matafaioi e le gata le sasaina, ae faʻapena foʻi se nofoaga-faʻaaoga, e le gata i le paʻu o le tino. O le atoaga o le mafiafia o le tele o vaega o minerale o minerale e le tatau ona i lalo ifo o le 20 cm, ma o lana 'upega tafaʻilagi' upega tafaʻilagi e tatau ona faʻapipiʻiina i le taimi e le o ese ai ma le le mautonu. Minera Wool e faʻavae i luga o le fiberglass ei ai le tele o lelei ona o le manifinifi (manifinifi lauulu) fibers, ma o lea e sili atu ai le faʻamaligiina Lea e mafai ai ona e faʻateleina le vevela o le vevela o mea, faʻapea foi ma le faʻaititia o le mamafa atoa o le uati.

Faʻapefea ona faʻaofitu le taualuga saʻo? Taualuga Faasolitulafono

I totonu o le fou fou o le faamasinoga o mea e tatau ona tusia ai ni vai taele. E tetee i aʻafiaga o meaola ninii, e susunuina, leai se mea totino, o loʻo iai lona malosi maualalo ma ua avanoa i le tau.

Faʻapefea ona filifili le saʻo le maʻi?

Faʻapefea ona faʻaofitu le taualuga saʻo? Taualuga Faasolitulafono

O a ni tapulaʻa e filifili ai le faʻamalosi? Muamua, o le vaega lenei. O le pito i lalo o le mamafa o mea, o le sili atu, o le tele o le ea o loʻo i se iunite o lana ata, o le faʻafaigofie lea lava ma le faʻaititia i luga o le tau talafeagai o le ai ai E masani lava, o le vaega o loʻo i le laina o le 14-20 kg / m3.

Lona lua, o le taua o le fale sisina o le faʻatautaia, o lona uiga, o le mafaia lea o mea e faʻatino i le vevela. E tatau ona laititi. I le tele o itu, o lea faʻasalaga faʻamoemoe i luga o le tuʻufaʻatasia o lona solia o lona fausaga, ma o lea o le sami faʻapitoa.

Lona tolu, o le mautu o mea. Maualuga-felagolagomai, ma lona faʻapipiʻi saʻo, ua mafai ona faʻatumauina ana meatotino a le itiiti ifo 25 tausaga.

Lona fa, maualuga maualuga o le vanipano le pala e fai ai le susu i le fale.

Lima, e le o gatasi. O le taualuga o le taualuga e masani ona faia mai fafie, tusa ma faigata faʻapitoa fofo, ae o loʻo feagai pea ma se malaia. Ventilation gaps i le taualuga o le keke foi na fesoasoani i le afi ma le salalau o afi. I ia tulaga, afi afi i le leai se mataupu e le mafai ona faaaogaina.

Ono, siosiomaga faauo. Pe a filifilia se mea, uauai i lona fatufatu. E sili pe a fai e faia i mea masani o mea masani e aunoa ma le faʻaopopoina o vailaʻau oʻona. O le a le sili atu lona poto e siaki le maua o tusi talafeagai o tusi tusi talafeagai e mafai ai ona faaaogaina.

Tele tagata atiaʻe pe a filifilia le faʻamalosi o loʻo feagai ma se filifiliga: Faʻatau se lisi mea poʻo ipu. O nisi o fale latou te malolosi e mautinoa e sili atu, e ui lava e matua faapea. E tusa ai ma ona uiga, o nei mea e taua tele mai le tasi i le isi, o le eseesega, e naʻo le faʻapipiʻi o tekonolosi. E talafeagai i lalo papatusi pe a manaʻomia le tuʻu o le faʻamalosi i totonu o se isi tulaga, o sela o le tele o faʻatonuga. I lea tulaga, e te le manaʻomia le faʻaaluina o le taimi i le tipiina o le tele o le tele o le tele. E masani lava, o papatusi o loʻo faʻaaogaina i le faʻalumaina o le pamu o le plasterboard. O mea taua na maua e maua i le tuiina o nofoaga tetele, pei o taualuga, mafanafana.

Mataupu i luga o le autu: Matou te faia se semi-matutu uliuli ma faauma le fusi o le fola ma o latou lava lima

Taualuga Faasolitulafono

Faʻapefea ona faʻaofitu le taualuga saʻo? Taualuga Faasolitulafono

O le lalolagi faʻailo faaletonu e aofia ai le tele o tulaga. Muamua, o le ata o mea teu atigi lavalava e faʻasaʻoina ile faiga e faanoanoa ai. E tatau ona fatuina se faʻamaufaʻailoga ma le sefeina i le tulaga o le vevela vevela ma le lautele lautele. O soʻotaga o itu uma o maʻi ua faʻasalalauina ma le faʻapapa faiga. Ma le isi, mai le itu o le potu i le va o folau, o loʻo punou ma le faʻaeteete le au puipui, o ana soʻosoʻo foʻi pe a tapunia. O le faʻamalosi e faʻataʻamilomilo e aunoa ma nisi o faʻamaumauga, o lea e te manaʻomia ai ona vaʻavaʻaia o latou fausaga e mafai ona taofia, e le suia ma faʻalatalele mai le papa. O le aofaʻi o faaputuga o le vevela o le soʻotaga e faʻalagolago i mea filifilia, o lona uiga ma le mafiafia. E masani lava o le lua pe tolu vaega e faaputuputu - o lenei ua lava.

A faʻapipiʻiina o le finafinau, e le mafaitau ona tuʻua avanoa i soʻoga o papatusi o papatusi poʻo nofoaga o latou fesoʻotaʻiga ma vaega faʻataʻoto. O le Hormal Corfil Sorter e tatau ona mautu, a leai se mea e taua tele i le malulu o alalaupapa, e tusa o le ea malulu o le a ulufale. Malulu alalaupapa mafai ona laina ma faasino. Linear Bridges foliga mai i nofoaga o se mea e mafai ai ona o le mea o mea i nofoaga o le faʻamamaina, ma manatu - i nofoaga o le faʻamalamalamaina o le laʻasaga i luga o le vevela o le pasi. Ina ia aloese mai le vevela o le tino, ua fautuaina e faʻatulaga le faaputuga o le au faamasino i le pito i luga o le au tauau o le au tauau o loʻo faʻamalamalamaina i le va o le 'au.

O Fuafuaga o ni taualuga e fautuaina ai le iai o se spickcriplight, o lo o pipii atu i luga o le atu. O sea tali faʻatagaina oe e faʻaititia le vaega o elemene o le rafting system ma faʻateleina le faʻaaogaina o le tele o le vevela o le susu.

Faamafanafana o le le-nofo i le le-nofo

Faʻapefea ona faʻaofitu le taualuga saʻo? Taualuga Faasolitulafono

O le isi auala e faʻateʻi ai le taualuga o le tulimanu o se tagata e le o iai. E pei ona taʻua i luga, o lenei tulaga e le tago ai le tagata faasee i luga o le magaala, ae o lona fogafale, i luga o le fola o le fale 'ie. E faia i le lua taumatau. I le taimi muamua, o le avanoa i le va o utupoto e tumu i le faʻamamaina o papatusi poʻo papota, i luga o latou i le mamao e oʻo atu i le 3 cm ua faʻaoʻo. O le iʻuga o le a faʻamautinoaina e mafai ona puipuia le ventivila, puipuia le faʻafefeteina mai le faʻaputuputu o le lotovaivai i ai. Le isi, o le gralle ua faʻapipiʻi mai laupapa laupapa poʻo faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu ai minerale fulufulu fulufulu. O le aofai o minerale o aʻa fulufulu faʻamoemoe e faʻalagolago i ona uiga ma luga o le tulafono faʻatonutonu mo le faʻamalosi tino i le itulagi. Ole Space E tatau ona mafiafia le SLASE CANUSUSE tatau ona mafiafia ma faamauina, e aunoa ma ni tau.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻatau i luga o le faleoloa

Ole a le faʻavae o se tapuni tapunia?

Faʻapefea ona faʻaofitu le taualuga saʻo? Taualuga Faasolitulafono

O le faamaufaailoga vaega o le lagolagoina e tatau ona fausia se pepa vevela tapunia, lea e iai ni avanoa ua leai ni avanoa pe leai ni mea e totoe e malulu. Ua tagaʻi faʻapitoa e tatau ona totogi i le faʻapipiʻiina o le tuufaatasiga o le faʻamalama ma fai i fafo, i le tele o fesoʻotaʻiga, i siteki o le faaauufuiga ma pa. O le faʻamalosiʻau e tatau ona i ai le mafiafia o le faʻatonutonuina, e le o le le faʻatulafonoina, e le mafai ona puipuia ma le saogalemu le ogaumu i le malulu. O le isi sone ua filifilia saʻo uma o papatusi poʻo ie. E tatau ona latou fufusi mau i luga e aunoa ma le tiga, ae le o le gaugau i lalo o le mamafa o lo latou mamafa, aua le faaleaogaina.

I le faʻaopopoga i le feutagaiga o le taualuga i totonu o le fale o loʻo ia te i ai foʻi pa puipui. O le vevela o loʻo i totonu o le vaega o pa e masani ona faʻamamafa i luga o latou pito i fafo ma fausia se tasi tapunia le vevela o le falemaʻi o loʻo tapunia ma le fale vevela o le fale. O nei mea e faʻapipiʻi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi e aunoa ma le faʻalavelaveina ma le faʻaaogaina o le tasi ma le isi. O lo latou avanoa e mafai ona oʻo atu i le tele o le vevela o le leiloa ma le le atoatoa le microclite i totonu o le fale. Ina ia mautinoa o se hermetic maualuga o faaputuga o loʻo i totonu ia latou, e mafai ona e faʻaaogaina se laina fagota poʻo le Garter.

Saogalemu auala

Faʻapefea ona faʻaofitu le taualuga saʻo? Taualuga Faasolitulafono

Ma o ni nai upu e uiga i metotia e saogalemu pe a galulue ma le faʻamalosi mea. O le mea e manaʻomia o le i ai o le tagata lava ia puipuia mea faigaluega: faʻapitoa lautele, mittens, manava (makesa), tioata. Otiina o le faʻalumaina o le lima sili atu ma le maʻa nai lo le malosi o mea faigaluega, o le a faʻaititia le faʻaititia o le pa'ū o le pefu. Le potu lea e mafai ai ona saunia lelei e le faʻatonuga a le mea ma lana faʻapipiʻi. Ina ua maeʻa le galuega, e tatau ona fufulu le lima ma le fofoga ma le malulu vai. Na tata loʻu mineral i luga o le paʻu e mafai ona mafua ai le faavaivaia, le a le pasi atu pe a uma ona fufulu vai. E le manaʻomia le popole - o le fulufulu manu e le lamatia, ma o le a faia le taimi o le a faia.

Faʻafefea ona faʻamaumau le taualuga? Ata

Faitau atili