Faʻafefea ona sili ona lelei le outlet o le sawn timber mai le lapotopoto vaomatua

Anonim

O le a le taimi na vaʻaia ai le vaomatua, e taua tele ile amataga o le a le taumafaina o le a iai, e pei ona iai se aʻafiaga o le tau o ato ato. O loʻo sosoʻo e le galuega tuʻusaʻo oloa. E faʻalagolago uma lava i le tulaga lelei o le vaomatua e faʻaaogaina pe o faiga e sili atu ai le lelei o le tipiina. O loʻo i ai ni tulaga faʻapitoa e faʻaopopo ai le lelei o le galuega, faia le galuega pito i luma, ma le lelei o le vaʻai maualuga. A o lei vaʻaia, e manaʻomia le fuafuaina o mea uma. E le se faigata peitaʻi, ae o le tafe fua o le itu faataamilo o le a sili ona lelei, manuia mo le mauaina o se faʻaiuga sili.

Faʻafefea ona sili ona lelei le outlet o le sawn timber mai le lapotopoto vaomatua

Filifiliga mo le tipiina o laupapa faataamilo.

Faʻafefea ona faʻateleina le lelei o le tipiina

Ina ia taua le talaaga o le malae, e manaʻomia le faʻaaogaina o ni auala faʻapitoa e faʻateleina ai le lelei o le gaioiga:
  1. O le mea fuafuaina e tatau ona faia naʻo le faʻaaogaina o polokalame faʻapitoa, ae faʻapitoa lava, o le a i ai le maualalo faʻatinoga, e faʻaitiitia le pasene o faʻaipoipoga.
  2. Muamua-lapotopoto tatau ona faʻavasegaina ina ia faia le faʻagaioiga saʻo.
  3. Mo le tipiina e manaʻomia e faʻaaoga ai mea maualuga maualuga. A leai, o le aofaʻi o otaota o le a lapoʻa, ma o le lelei o le alualu i luma o le laulu o le a maualalo.
  4. E sili i le muamua tipiina le lautele o le ato ato, o le togafitia o le vaapiapi o le tele o taimi.
  5. O ogalaau e le fautuaina e umi.
  6. Ae le i faia le galuega, faʻatasi ai masini.

O le au sao o le uma lautino e ono ese. E ao ona manatua i le amataga o le laulau ma ua mauaina ai laupapa. O le iʻuga, ua faʻaitiitia foi le pasene, mo se faʻataʻitaʻiga, faiga leaga, ua mafai ona naʻo le 10-20%.

Faʻafefea ona faʻamalieina le tipi

Faʻafefea ona sili ona lelei le outlet o le sawn timber mai le lapotopoto vaomatua

Faasologa ma tele o le tipiina o le vaomatua.

Ina ia faia le galuega faatino o oloa luni i luga, o le ata tipi e tatau ona sili atu ona lelei. E faʻatino lea tulaga i na o pili o loʻo taua tele. O le tipiina o le taamilosaga o vaomatua, e tatau ona e faia le tele o gaioiga:

  1. Muamua, naʻo se tagata talafeagai o le vaomatua e filifilia mo galuega. Afai e iai sitepu, fanau, pato ifo i le pito i luga o ogalaau totoe, o le mea e manaʻomia e atagia mai ai nisi o nofoaga.
  2. Afai o se maa pala o loʻo mauaina i le taimi o faʻagaioiga, ona mafai lea ona aveesea ma le faaeteete, ina ua uma ona tipiina le vaega o totoe. Lenei o le a aloese ai mai le tele o leiloa, maua laupapa ma le umi o le 1 m ma le tulaga talafeagai.
  3. E fautuaina le faʻaaogaina o ogalaau ma se lapoa lapoa ina ia maualuga le pasene o loʻo maualuga. Le Matua Mafai Ona 1.48-2.1, ae fuafua uma lava i le lautele, o le lelei o le taʻamilosaga, suʻega, masini. Mo aʻoga faʻaleaʻoaʻoga, o se vaega faʻapitoa o le a 1.48-1.6, ma mo laina ma mea e mimilo ai - 1.6 mo se vaomatua toto. Ma se lapoa o le lapotopoto o le taamilosaga mai le 12 cm, o le tutusa tutusa e sili atu nai lo le faʻailoga o 2.1.

Mataupu i luga o le autu: Tusipanoa ma ou lava lima: filifili mea, avanoa avanoa, faapipiiina

Otaota voluma ina ua uma ona vaaia

Ina ia maeʻa le laupapa ma le pasene tele, e manaʻomia le saunia o mea uma, e tatau ona faia e pei ona faia i le faʻaolataga. Lapotopoto Corge Acourus ma Hardwood aumai se isi auala ese. I le mataupu mulimuli, o le a le tele, o le tele e itiiti, tusa lava pe faʻaaogaina ni mea faʻapitoa moomia. O le ata o le vaʻai ua manatu e sili atu lona talafeagai, talu ai o ia te ia se laina sao, ma o le ogalaau o loʻo i ai se lapoa lapoa. E le faigofie le vaomatua o le vaomatua e faigofie ona pala, o lea o le faʻaipoipoga e itiiti. Mo dictity ituaiga, 2 tekinolosi e masani ona faʻaaogaina:

Faʻafefea ona sili ona lelei le outlet o le sawn timber mai le lapotopoto vaomatua

O ituaiga o le ato mai laupapa mai le lapotopoto vaomatua.

  • ma le fesoasoani a le fusipau i luga o le z75, z63;
  • I le paʻu, pe a o se pesega ua tipiina i totonu o le vaega o mea, na pasia e ala i le tele o laʻasaga masini.

O le voluma i le fusi o le fusi o le 40-50%. A faʻaaoga le tekonolosi i totonu o le paʻu, e eseese le taulaiga, e mafai ona faʻaopopo i le 70%, ae o le Tau o na galuega e maualuga. Afai o se vaomatua faʻataʻamilomilo o le tipiina o le umi o le 3 m, ona mafai lea ona e iloa o le pasene o le faʻaipoipoga e tele naua, ma mea o totoe e manaʻomia ai le faʻagaioia. O lenei popolega o le tele o le tele o le 22x105 (110, 115) x3000 mm. E tele ituaiga ulugalii. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma asoa, e le o toe fetaui lelei mo le tele o galuega.

Ina ua maeʻa faʻavasegaina le tele o mea faigata, e faʻasino i le tele o le 0-2 o le a naʻo le 20-30% o le aofaʻi e maua pe a uma ona vaʻaia. O lona uiga e mai le tele o le tele o le vaomatua faataamilo vao, o le galuega faatino o se faiga masani o le a na o le 10-20%. O mea o totoe na alu i luga o fafie. O le malaga vavalalata o le a ese mai ai le galuega o le a ese mai, ae e tatau ona totogi ia e tusa o le averesi o faʻatauaina o le alualu i luma e maua ai le alualu i luma.

Luga o le Tober

Ia maua le laulu e sili ona lelei, e manaʻomia le amanaia le tele o tulaga. Mo le fuafuaina saʻo, e mafai ona e mafaufau i se faʻataʻitaʻiga o le tatalaina o laupapa faataamilo. O faʻamaumauga na maua i le moni poto masani o tagata faʻapitoa ma i le faʻasino o pailate. O lenei mea e mafai ai ona faʻatusatusa le pasene pasene, fuafua le sili atu o mea sili ona lelei.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona nana utupoto i luga o le taualuga

Ua i ai le auala o le malu

Faʻafefea ona sili ona lelei le outlet o le sawn timber mai le lapotopoto vaomatua

Talosagaina ulutala i le fale ogalaau.

  1. Mo le faʻaaogaina o laupapa ma isi faʻapotopotoga i le taimi o vaʻai ai, o le faʻaalia o le a 70%. O le numera lea o mea na mauaina i le taimi o le faʻagaioiga, o le aofaʻi o otaota o le a 30%.
  2. Mo mea na tusia pe a faʻaaogaina le pylomas i le 63, 65, 75, o le a i ai se faʻaalia o faʻafiafiaga o ato tupe, i le vaega o 45%. I fusi, o le galuega e masani ona o mai i le 55-60% o mea uma. Afai e te faʻaaogaina le lelei e faʻaleleia atili ai lona le lelei, o le 70% e mafai ona ausia, e ui ina manaʻomia ni poto masani.
  3. Mai le disk darmall, e mafai ona maua ai le ato ato i le aofaiga o le 70-75%, e ui lava ina mafai 80-75% pe a faaaogaina le lelei auala. Ae e te manaʻomia poto masani.

E tusa ai ma le taeao 8486-86, mo le vasega o le 0-3 pasene o galuega faatino, e aunoa ma le amanaia, pe a ma le 70%

O le isi 30% e mafai ona tuua i le teena o mea uma. O mea e lafoaʻiina e le lafoa, e faʻaaogaina e faia ai isi ituaiga o ato ato, lea na faʻatagaina ai mo se faʻaipoipoga.

I le taamilosaga o le vaomatua o hardwood, o le isi pasene o le ulufafo ua matauina:

  1. Le valaauina o mea - 60%.
  2. I le itu i luga o le 35-40%, talu ai o le counvature o le vaomatua vaomatua o hardwood e masani lava ona tele.

O le faʻaogaina e mafai ona siʻitia i ai, ona e faʻaaoga ai mea faʻaopopo. E mafai ona avea ma se maka faʻapitoa-laʻasaga masini, o le pito i lalo o masini, o se masini subgrile. I lea tulaga, e aliali mai le galuega a le laupapa e siitia ae le 20%. O le pasene na tuʻuina atu e faʻavae i luga o faʻamaumauga i le mauaina o se vasega laupapa o 0-4. A faʻavasegaina o ituaiga 0-1, o le pasene o ato ato o le 10%. Ina ia maua se poloka o mea uma e faʻapipiʻi mai le hardwood, e manaʻomia le motusia o le 10 kupila o le muamua taamilosaga o le vaomatua.

O le galuega faatino o ato ato mai le taamilosaga o le vaomatua e ono ese. E faʻalagolago uma lava i le amataga o 'aʻai na faʻaaogaina e le ata. E faʻapitoa lava avanoa ile siʻitia le lelei o lou lava pasene na mafai ai ona e maua se pasene sili atu nai lo le mea e tatau ona iai se poto masani i le mea.

Tusitusiga i luga o le autu: Genedged Greedens: ofoofogia faitioga mai le ola fatuga ma laau (45 ata)

Faitau atili