7 auala e faauma ai le magalafu ma ou lima lima

Anonim

O le autu autu o le magalafu e mafai ona mafaufauina e faʻatumauina le vevela o le ea mo se nofo lelei. Ae i nisi o taimi o se tuʻufaʻatasia vaega o totonu o le potu. O lona uiga o le ata lautele ma le sitaili o le potu e fuafuaina i le foliga ma le feagai ai o le porinal, ma lana fuafuaga e tatau ona totogi i ai. Faʻamaeʻaina o le magalafu ma o latou lava lima mo le faʻaaogaina e le gata i le poto masani o matai, ae o ia foʻi e laʻititi le poto ma tomai i le fausaga fau fale. O le tilotilo atu i fafo, o le taulaiga lea na foliga aulelei, e mafai ona e faʻaaogaina mea masani a le itu faʻalenatura ma gaioiga faʻa-fale.

7 auala e faauma ai le magalafu ma ou lima lima

Faaumaina le magalafu ma ou lava lima

Faasaga ia Tiping

O le fula e masani ona faʻaaogaina pe a faia ni ufimata masoa. Lenei ua faʻamatalaina mai le mea moni o loʻo iai le mea o loʻo i ai le mea a le mea o loʻo i ai le mea o loʻo galue. E galue, e masani ona faʻaaogaina le popcelain body, chramic glazed fusi poʻo gypsum vomemuric fulafula, o le a tatou faʻataʻitaʻiina mea masani.

7 auala e faauma ai le magalafu ma ou lima lima

Faasaga ia Tiping

O le feagai ai ma le tufuga o loʻo faʻaaoga e fai ma le magalafu o loʻo iai le tele o eseesega:

  • maualuga le puipuia
  • Faigofie ona faʻaaoga ma tausi,
  • eseese o lanu
  • Le mafai ona fausia ituaiga eseese mamanu.

O le ata o le magalafu ma ceramoc nila e faia ai i le tele o tulaga:

  1. Saunia Meafaigaluega. Mo maeʻa o tulaga maualuga, e manaʻomia le faia o meafaigaluega talafeagai: vaega o le fatu, sēarce, spamps, pou o atigi, paʻu paʻu, paʻu paʻu.
  2. Sauniuniga o le Laueleele ua fuafuaina mo le Faauma. E manaʻomia le faʻamamaina o luga mai isi pisiaina, faʻataunuʻu le gaosiga o le tagatataʻupu. I nisi tulaga, e fautuaina le faapipiiina o se uamea mesa. Lenei o le a taofia le piliki lanu vali mai lea ua uma ona lafoina le afi.
  3. Sapalai mea. A o le i taʻoto le taʻele tao i luga o le fola, aoina i le lumanaʻi, ma le faʻaalia o le tele o le paʻu.
  4. Sauniuniga o le fiafiaga tali. O loʻo faʻatino mai le faʻapipiʻiina o le faʻaaogaina o le vevela-teteʻe, o le tapenaina o le faia e tusa ma faʻatonuga.
  5. Fola laupapa. Ua amata le galuega i lalo mai le ogaumu. O le kulimi e faatatau i le pito i luga o le taulaiga, ona faʻaaoga lea o le nonoa ma faʻapipiʻi i le faʻavae. E faʻapipiʻiina ma sina paʻi o le paʻu paʻu. O le ogalaau o mafaufauga ma tulimanu o loʻo faʻatinoina e vaega faʻapitoa.
  6. Gaosi mea. Ina ia puipuia le mea na muta mai le paʻu ma le palapala, vevela-puipuiga o varnish ua faʻaaogaina, lea e ufitia atoa le teuteu luga.

Mataupu i luga o le autu: O le fesoʻotaʻiga talafeagai o le proces conmps faia oe lava

7 auala e faauma ai le magalafu ma ou lima lima

Faamauina o Taramic Tiles

TAUA! Ina ia fetuunai se magalafu, e fautuaina le filifilia o se tamai ato e faʻaititia ai le pasene o le faʻaseʻe o le tipiina i luga.

Taulai i le faʻamaeʻaina ma le natura ma mafuaʻaga

7 auala e faauma ai le magalafu ma ou lima lima

Faaumaina se afi afi

E masani lava ona faʻaoga le maa e faʻamai ai pa puipui, ae mafai ona faʻaaogaina pe a fai ni ufimata afi. E le gata ona maua e maua ai se foliga mautu le loto, ae tele foi foi le mafanafana. Mai isi liuga o faʻamaeʻaina mea, o le maʻa e iloga ona ala i le faʻateleina o le malosi ma le mea moni o le taimi e le manaʻomia e alu ese ai ai ma isi. Ae o le matuia o mea ma mea maualuluga o ana mea leaga. O le maʻa maa o loʻo faia i le tutusa tekonolosi e pei o le paʻu.

7 auala e faauma ai le magalafu ma ou lima lima

Taulai i le faʻamaeʻaina ma le natura ma mafuaʻaga

O le mamanu o le afi afi o loʻo faʻatinoina le faʻaaogaina o mea nei:

  • Malu. O le tasi lea o le taugofie o minerasi e maua ai se foliga lelei. O le minus o se ata faʻaʻoleʻole lea ua pupuni ma le paʻu mo sina taimi puʻupuʻu, e oʻo atu i se faʻaititia o le tosina.
  • Granite. Faʻaaoga le le togafitia ma le faʻagaioiga o mea. Uma ituaiga foliga foliga sili i luga o le magalafu. Faigofie le tausiga o le lelei o le mea. E le fefe i le magratchotch, o le taimi lava lea e faʻagaioi ai mea e mafai ona faʻaogaina eseese ai mea totino.
  • Maamora. Mea e faʻaaoga e mamanuina e televave. O le tau masani o le matagofie, gafatia ma ituaiga eseese o ituaiga ituaiga maʻa e tasi lava o se vaega o le taua e mafua mai i mea.

Faapipiiina o le magalafu

Faʻasaga i le auvae o le faʻapipiʻi e mafai ona manatu o se vave ma le taugofie atoatoa filifiliga. A uma, o le taua o mea e avanoa mo tagata uma, ma e le manaʻomia ai e le galuega le poto ma le faʻagaioiga. E le gata i lea, o le laulaʻau e le solia le mana o tamaʻitaʻi, o lona uiga lea, e le o le faʻamalosia le faʻavae. Faigofie foi ma i se taimi puʻupuʻu o le lanu lanu ua suia, o se sitaili fou o le magalafu ua faia.

O le tulaga autu mo le maualuga-lelei faʻaiʻu o le filifiliga saʻo o le sipelaga. E tatau ona i ai le vevela-fusia i le faaopoopoina o le lautele o le fibers. O nei tuʻutuʻuga e faia pe a le o le key, lio, faʻamamafa poʻo le vao poʻo se vale ua faʻaopopo i se fofo masani. O le teuteuga o le uafu ua ausia e le pisia i le pisia i totonu o tuʻufaʻatasiga e tetee atu i se suiga tele i le vevela: mai le malosi o le malu o le magalafu.

Tusitusiga i luga o le autu: Sew Cutsons mai le tisu totoe ma o latou lava lima

7 auala e faauma ai le magalafu ma ou lima lima

Faapipiiina o le magalafu

TAUA! Ina ia maua se tali sili atu, e fautuaina le faʻaopopoina o se laʻititi o le masima masima i totonu.

O le matamata e faia i lenei auala:

  • Mai le laualuga na aveese le filogia ma le sili ona lelei.
  • Faatasi ai ma le fesoasoani a fao laiti i luga o le masonry, o le faamalosia o le Gid ua faamautu.
  • O le sauniaina o le faʻafefiloi mo le faʻapipiʻi o loʻo faʻaaoga i le faʻavae ma le spalala ma e masani ona tufatufa.
  • O le faʻapipiʻi o loʻo mago i luga o le lua aso.
  • O le valivali vai e faʻaaoga poʻo le teuteu teuteu. Afai e tatau ai, o se vai-maalili ua faʻaopopo ia i latou.

Plasterboard e pei o mea ua uma

Faʻasaina o le magala ma le faʻatamaia o loʻo mafai ai ona faia e le au patumea le pauna le-masani ituaiga o le portal. O le Workfer e aofia ai le lua sitepu:

  1. Ua tumu le uʻamea.
  2. O le faʻavaʻa o loʻo teuteu i le mea faʻapipiʻi.

TAUA! A o faʻamau pepa o le palakalafa o Prestersboard, o loʻo faʻasusuina le itu taumatau. E taofia ai le fausiaina o chips i luga.

7 auala e faauma ai le magalafu ma ou lima lima

Faasaga i le magalafu Plasterocon

A galue, e taua tele le tausisia o nisi tulafono:

  • Ia mautinoa e aumai le leai se totogi o le ea.
  • Basalt Hivers ua faataatia i le faavaa.
  • O le faʻasologa o loʻo faia ai i luga o papatusi faʻapipiʻi o loʻo faia i luga o le laina faʻa-laina ma le faʻavae o mea.
  • O le isi vaega o le sima lea e mafai ona o le isi mea e mafai ai ma isi mea.

Faʻaaogaina fafie o se faʻaumaina mea

7 auala e faauma ai le magalafu ma ou lima lima

Fafie faauma fana

O le laʻau i le taimi o uma e manaʻomia ai galue malosi faʻamalosi i nisi tuutuuga:

    1. O mea e tatau ona faʻagaioia e le mumu mumu.
    2. E fautuaina e faaumaina o puipui o le afi mumū mai le fatu.
    3. Ia mautinoa ia i ai se ata puipuia e puipuia ai pupula mai le faataapeapeina.
    4. O le galuega e tatau ona faʻatinoina le faʻaaogaina o laʻau laau e mafai ona tatalia le faʻateleina o le faʻamafanafana.

    O le faaumaina o le afi afi e mafai ona faʻatino i auala eseese, lea e mafai ai ona e iloa soʻo se mafaufauga. O le mea autu o le usitaʻia o manaʻoga ma faʻatonuga.

    Faitau atili