Faʻafefea ona maua se lapotopoto vaʻaia

Anonim

Lapotopotoina na vaaia le Blade e aofia ai Steel pepa (disk tino) ma le ipu ma osofaʻiga osofaʻiga i le ituaiga o iniseti, foliga o le mea e mafai ona eseʻese. Ina ia saʻo ma le faʻamasani le disk, e tatau ona e iloa le geometry o le nifo ma le faʻavae faʻavae o le faʻamatuʻu.

Faʻafefea ona maua se lapotopoto vaʻaia

Mo le faʻailoaina lelei o le disw, e tatau ona e iloa le geomery o le nifo, faʻapea foʻi foʻi ma faʻavae faʻavae.

Nifo o nifo o saws

O le Disk Saws o loʻo faia o ni ata puʻe, i luga o le tino o loʻo tuʻuina atu i luga o le kapoti i luga o le vevela. Salikia mo le gaosia o nei osofaʻiga atonu e ese. O tagata gaosi oloa e faʻaaoga e faʻaaoga tele ai le meafaigaluega ma le cobalt. E faʻaaogaina e tagata faʻatau oloa o latou tekonolosi faʻavae. O uiga o le tasi poʻo le isi tuʻufaʻatasiga e le gata i lona vailaʻau uiga, ae faʻapea foi ile tele o saito o le kasi. O se tamai fatuga o le a maua ai le sili ona taua o le malosi ma le malosi o le a lafoina mea.

Disk na maua Blade mafai ona eseese geometric foliga. I totonu oi latou e iloga i le tele o foliga:

Faʻafefea ona maua se lapotopoto vaʻaia

Eseese tisiketi mo mea eseese.

  1. Nifo sao.
  2. O le le mautonu o le nifo.
  3. Trapezoid foliga o le nifo.
  4. Nifo tutusa foliga.

Safa o loʻo i ai se nifo saʻo o loʻo faʻaaoga e faia ai le vave tele o le faʻafanua. I le taimi lava lea e tasi, o le lelei o na maafai e lava.

O le nifo o loʻo i luga o le faʻamatalaga e mafai ona i ai le taumatau poʻo le agavale agavale o le le fiafia. Masani ona masani ai, disk faʻaaoga e mafai ona faia ma le tele o le nifo, i.e. A o nifo ma le itu tauagavale ma taumatau tulimanu o le a toe faia. O lapisi e faʻaaogaina mo le vaʻaia o le laupapa laupapa i le taimi puʻupuʻu ma le transversede. O se foliga tutusa o le a fesoasoani e aloese ai mai le foliga o le eseese o chips i luga o mea o loʻo faʻagaioia. Liligiga, o le nifo o loʻo faia i le tulaga o le MDF mea. O le mea e sili ona taua ai na o le tele o na o mea i le nifo o le nifo ma i totonu o se saoasaoa maualalo le saoasaoa. E masani lava, o nifo i foliga o se trapezoid sui ma le saʻo, o loʻo faʻaaoga mo le faʻamamaina tipi.

Mataupu: Sepkik Yunulos Astra: uiga, ma le le lelei iloiloga

Sa i ai ni nifo o loʻo iai ni nifo o loʻo faʻaaoga mo le ausilali galuega pe a kopiina le pito i luga poʻo lalo o le vaega o loʻo i lalo. O le vaʻaiga faʻapena e puipuia ai le foliga mai o le foliga o chips ma taofi le laualuga o mea o loʻo faʻatautaia.

Mautu Tulafono

Faʻafefea ona maua se lapotopoto vaʻaia

O le nifo o loʻo i luga o le faʻamatalaga e mafai ona i ai le taumatau poʻo le agavale agavale o le le fiafia.

Ia malamalama i le auala e faʻamasani ai le disk, e tatau ona e iloa o le mea autu o lona nifo pa'ū i luga o le pito pito i luga. O lenei pito i le taimi o le galuega o loʻo faʻatautaia i le taʻamilosaga. O le tele o le lapotopoto vaega e mafai ona aapa atu i le 0.2-0.3 MM. O le pito i luma o mata o le laualuga ua vave ofuina.

A faatinoina galuega faapena, o le a e manaʻomia mea faigaluega nei:

  1. Mautu o masini.
  2. Pendulum courier.

O le faʻagasologa o le faʻatinoina o se vaʻai na vaʻaia o le i ai o le nifo sao e tatau ona faʻatinoina i luga o le vaalele o loʻo i luma. O le faia lea o lenei mea, e tatau ona faʻapipiʻi i le mandrel i se tulaga faalava.

Ma, faʻaaoga le faoluga fetuʻutu e maua i luga o se masini pipii, e tatau ona e faʻatulagaina le manaʻo o loʻo manaʻomia. O le lau lau lafi e tatau ona alu i se auala e sili ai le mafiafia o le pito i luga o le papaʻe o le lio).

O le mafiafia o le vaega na aveese mai i mea o le a fetuunai atu i le malosi o le alalaupapa. Ina ua maeʻa le nifo muamua, o le disk e tatau ona faʻasoa mai i le totine papa. A maeʻa lena, e tatau ona faʻaautuina i le tasiʻasaga e tasi ma faʻaauau le faiga. Ia e manaʻomia lava le faʻamaufaʻailogaina uma o kapeteni uma.

Faʻafefea ona maua se lapotopoto vaʻaia

Liligiina ua iloa le olopalaina.

O le tumutumu o le mea e tupu ai le osofaʻiga o le kapoti e mafai ona faʻatinoina uma i le pito i luma o lona vaalele ma tua. O le eseʻesega mai le faʻamamaina o le osofaʻiga o le a maua ai le laualuga o le a avea o se mea e iloa ai le disk e tatau ona tuu i se tulimanu o le a fetaui i le alia o le nifo o le nifo.

Ina ia iloa ai le taua o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina, e tatau ona e faʻaaogaina le pi o le pendulum. Ioe, e manaʻomia le tuu o le taua ma se taua taua (+8, +10, e.). O loʻo faia mea e faʻaaoga e ala i le nifo, o le afa muamua o le tisiketi ipu ua gaosia. Ina ua maeʻa ona faia lenei galuega, o le le mautonu o le faʻailo ua suia i le le lelei ma gaosia le faʻagaioiga o le afa o nifo.

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona fau se fale mai le sip-pnels faia oe lava

O le pito i tua o le osofaiga osofaiga na sili atu le faigata. O le faia o lenei mea, o se masini e manaʻomia, o le mamanu lea o le a mafai ai ona faʻapipiʻiina se lapotopoto i le pito i tua o sapela o le lalagaina o sapalai o ato.

Galue e aunoa ma le masini ma le lelei o galuega faatino

E mafai ona taʻe le lapotopoto le naʻo le fesoasoani a se masini faʻapitoa, ae faʻapea foi ma le faʻaaogaina. I lenei auala, e mafai ona e faʻaogaina pe a leai se tupe ma le manaʻo e mauaina se masini faʻapipiʻi. O le toʻatele o tagata e faʻaogaina se mea faapena, o le mea lea, o lea e faʻatau ai ni masini faʻaopopo e le manaʻomia.

I le mea na tupu o loʻo i ai le masani o le emery masini, e mafai ona e faʻatinoina uma gaioiga manaʻomia e faʻaaoga ai. Mo le faigofie, oe manaʻomia le faia o se masini e mafai ai ona e faʻasaʻo le vaʻai i le manaʻo manaʻo faʻatatau i le afraveve elemene. Mo lenei, o le masani masani o le tulaga e talafeagai, o luga o le a tutusa ma le tulaga tutusa ma le axis o le andindive lio.

I luga o lenei tulaga, e tatau ona e tuu le liʻo na iloa ai tisiketi i se auala e tuʻu ai i le tulaga manaʻomia e faʻatatau i le laufanua. E mafai ona faʻatinoina e faʻaaoga bolts e masani ona fesoasoani e fetuunai le tulimanu o le faʻaaloalo.

Ia mautinoa o le toesea i luga o le aufana ma le tele o pa pupuni i luga o le aufana ma ni tau o le a fesoasoani. Na tatau ona iai le similosaga o le lapotopoto pito i luga o vae o loʻo iai nei: 0.012-0.015 mm. A fai le faigataina o asiasiga vaʻaia i luga o o latou luga, e tatau ona i ai leai se lauvā.

Faʻatulagaina tulafono mo le faʻatinoina o galuega, e mafai ona e matea e faʻaaoga se lapotopoto na vaʻaia e aunoa ma le masani ona sui tisiketi. Ma o le ata tipi o latou o le a faia le maualuga-uiga le tipiina o oloa talafeagai ma mea, e le o faʻaleagaina o latou luga.

Faitau atili