Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Anonim

I totonu o le lotoā o le fale, i le atunuʻu poʻo le faitotoʻa faitotoʻa, e mafai ona manaia tele le nofo i tafatafa o le afi, fry kerbabs. Mo le Frying aano o loʻo iai ni uʻamea, ae e leai se tasi i le mafaufau e fiafia e fiafia i le vaʻaiga o le afi afi afi. I se isi itu, ua saunia e ia lava e faia faʻaseʻe, ma faʻaopopo naʻo ni laʻau manifinifi ina ia faʻaititia le taimi o sauniuniga mo le itiiti ifo. I le tulaga o le afi - o se nofoaga faʻapitoa e maua ai se afi - o mea uma e ese. O lenei nofoaga e masani ona taʻua o le tolauapiga. O loo faamoemoe e le gata i le le gata i key kbabs, ae e vivii foi afi. I le atunuʻu ma le faitotoʻa o le faitotoʻa, o le taulaiga mo le afi e aoga ma pe a uma le tau: o le a mafai ona susunu lala, ma faʻaaoga o se fetilaisa.

Tolauapiga i le atunuu

O le taulaiga mo le afi i luga o le nofoaga o le aiga pe i le atunuʻu e sili atu le faʻatulagaina o se mamao mai le fale - ina ia le mafai e le asu i le fale.

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Afai e te faia se afi afi nofoaga ma tuu se paga o nofoa, o le a sili ona lelei nofoaga

O le malae taʻalo e tatau ona paʻu i matagi - e manaʻomia le lelei o le puipuia mo le mumu. O le nofoaga e tatau ona i ai foʻi pe o le a tatau ona ofi atu i lalo o le patu - lalo o le ogatotonu lava ia ma lalo o le nofoaga mo faʻafiafiaga, faleoloa, nofoa poʻo nofoa.

Masini ma fua

O le afi o le tolauapiga e mafai ona lapotopoto pe faatafafa. E mafai ona faia ni mea se tele e tupu ai ma le eleele, e mafai ona tanumia, ma pa pupuni. E i ai filifiliga e masani ona lomia luga o le eleele maualuga - tuu i luga o le tulaga muamua saunia. O lea la o lau filifiliga o oe.

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

O le tolauapiga e mafai ona malepe atoa pe o se vaega

E uiga i ituaiga e finau le le aoga. Lapotopoto sili atu le talafeagai - o le fafie o shalashik. Ae o le faʻafaigofie atinaʻega, ae maise ai maʻi. O lenei o metotia uma e iloa - o le fola o loʻo faia o se pa masani. Na o le le mafiafia o le mafiafia o le kuata o le piliki.

O i latou e filifili pe faʻapefea ona tuʻu le afi i tuafale o le fale, i le fale o le faitotoʻa, e masani ona tulaʻi mai ni nai fesili:

  • O le a le tele e tatau ona i ai le tolauapiga nofoaga autu?
  • Manaʻomia pe manaʻomia pe manatu pe o le a le tele, ona e tele lea, maeu le tele, faʻafefea ona latou sailia?
  • Tuu se ata pe leai?
  • Faʻafefea ona faia faʻapea e faigofie ai le faʻamama?

O le mea moni lava, o fesili muamua e lua e fesoʻotaʻi. Afai e sili atu le lautele o le tele o le afi i lalo o le afi - mita ma sili atu i le lautele, e mafai ona e faia puipui ma le mautu, e aunoa ma pa. Afai e itiiti ifo nai lo le mita, o le a tatau ai ona e faia pu mo le ea vevela.

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

O fafo o le tolauapiga o tolauapiga

Sa sili atu ona ou mafaufau i le le faia mai lalo ifo, ae o puipui. O latou numera e lua pe fa - o le faʻamaʻi o le tasi i le isi. O le puipui e tuua pu laiti, solia se fasi piliki (mai le kuata, tusa). Afai e tatau ai, e mafai ona tuʻu i luga i le tulaga lava lea, o laʻititi ua faʻasolosolo solo, kuata. E le aoga le faia mai le pito i lalo: O se ata faapena, o le tuʻuga o le punavai e masani ona tafe i le nofoaga i le nofoaga o le "galuega" e faigata ona foia mamanuina.

E uiga i le loto faafetai. E sili atu le talafeagai ia te oe - E mafai ona e faia, ae latou te le aʻafia tele le galuega poʻo le faigofie.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le ofu o le fale ma le puipui, faigofie faigofie metotia

Sauniuniga o le Nofoaga

Afai i luga o le fasi mafiafia o eleele oneone oneone, E mafai ona faʻateʻaina fanua fanua. O le vaega lona lua o le faʻafaigofieina masini o le kostroma o se tulaga o loʻo i ai o loʻo tuʻuina atu i le faʻapipiʻi o laupapa, maa, ma le mafaufau. I luga o lenei tulaga, e mafai ona e tuʻuina ni nai laina o piliki poʻo maʻanu. O le mea lena o le taulaiga ua sauni. O lenei filifiliga e lelei mo eleele o le le mautonu i le le mautonu i le vai. Ina ua maeʻa le timu, i luga o se togafiti, o le foloina o le afi o le afi ua liliu i totonu o se mini-pā ma le mago o le a umi lava umi.

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

E mafai ona e saunia le tulaga ma o lea ... i le ala, o se manatu manaia o le faʻaaogaina o poloka sima, utaina le gaogao i le tino poʻo le otaota

I isi mataupu, ae aunoa ma sauniuniga galuega e le mafai ona fai. E leai se mea e mafai ai e le faaputuga o le pa ma le afi i luga o le fogaeleele, ae i ni nai tausaga o le a le mafaamatalaina - o puipui "ina ua uma timuga po o le tautotogo o le eleele. Sauniuniga o le tulaga i lalo o le lologa tulaga masani:

  1. Aveese le vaega lafulemu o eleele, fufulu aʻa, maa.
  2. Ogatasi o le eleele ma trambra.
  3. Ou te manogi i se vaega o le lapisi (le-le-pa, ma granite) feololo ma lapoa lapoa ma tele

Ua uma ona i ai i luga o lenei tulaga, e mafai ona faʻapipiʻi le taulaiga, saunia o le palu o le a faʻamalieina o se faʻavae pe o le a liligi sima. E moni, mo le sima o le a manaʻomia e faʻaputupu ai se galuega i le tulaga lautele. Afai e te fuafua e suia le tulaga o le taulaitu i le taulaiga ma le maʻa poʻo le maʻa, tuu i luga o le maa nutimomoia maa pe o se tamai vaega o le dropout. Oneone / symsion tham, tulaga, ona tuu lea o le nonoa po o le maa.

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

O le pamu o le pamu e le leaga tele

I luga o eleele omea poʻo le palapala eleele, ina ia aua neʻi o le matuitui, o le eleele "i le eleele, o le geothextile i le malo o le 200-250 g / m ua tuu i lalo. Ole mea lea e leai se mea e ala ai i le vai e le o le mimita o aʻa ma puipuia le faʻafefiloi o lapisi ma le eleele. O le mea moni, o se mea taua tele vaega e sili ai le faʻapipiʻi.

Faʻafefea ona fai se tolauapiga mai le sima

O le sima e mafai ona lapotopoto pe sikuea. O le eseesega e na o le ituaiga o se galuega. O le a matou manaʻomia naʻo le lua mama poʻo le lua o taimi / sikuea.

O foliga taai faʻataʻamilo e mafai ona faia, mo se faʻataʻitaʻiga, o lua uamea parrels o eseese faʻaaliga. O le a naʻo le manaʻomia e tipiina mama mama o le maualuga maualuga. Ina ua uma ona malosi le sima, le pepa o le a manaʻomia e aveese ese, faʻapena foi o le a tipi. Afai e ono manaʻomia i le lumanaʻi, fai le foliga o le faʻateʻa o le lua afa-colts. I le tasi itu, fana le matasele, i luga o le isi - fai ni faleoloa.

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

O le mea e fai ai mea e aofia ai le tasi i le isi, o le pepa faʻavae e faʻapipiʻi i le eleele ma faʻatumu i le sima

Sikuea foliga o le faigofie auala e fai mai ai i laupapa, toto fafagaina, tolstsoy plywood. Latou te le tau fou, ae tatau foi. Matou te faʻaogaina ni fao mo le faʻaputuga foliga - o le a manaʻomia foi ona faʻateʻaina.

O le mamao i le va o le fafo ma totonuga o galuega e tatau ona tutusa ma le le mafiafia o le puipui. Mo le sima o le mea e manaʻomia, o le mafiafia o le 15-20 cm. Ou te faʻaalia le fomu i luga o le faʻavae o loʻo saunia, siaki le mamao, faʻamalosi ma siʻosiʻomaga. O le fomu ua mautu, toso PEGs - ina ia le gaoioi le pepa pe a faʻatumu le sima.

I le va o le lua tele mea, o se mama sa fausia ai o le a matou sasaa le sima. I lenei mama i totonu o le eleele stotching ma sikoa fasi faʻamalosia ma se lapoa o le 10-14 mm. E manaʻomia mo le tele o puipui o puipui. O le umi o Armaturin e tusa o le 60 cm, o le faʻapipiʻi laʻasaga o le 15-20 cm. O loʻo iai foʻi le faʻailoga o le mama. E i ai le malosi o le mama. o le 5 cm pe teisi sili atu.

Mataupu i luga o le autu: Filifili le Best Beashbasin mo le tuuina atu

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Liligi, ogatasi ma alu ese mo le vaiaso

O lenei e mafai ona e sasaa sima. Ua masani ai le vaega; I le 1st vaega o le sima m150, 3 vaega o oneone ma 4 vaega o rumbble. O le vai e masani lava 0.7-0.8 vaega (faʻalagolago i luga o le faʻanoanoa o oneone ma rumble). Ua sasaa i le sima i le foliga, matou te o ese mo le 5-7 aso, pe a uma ona matamata. O le sima o le afi mo le afi ua sauni, na o le afi e teu ai i totonu e le muamua atu nai lo 2-3 vaiaso, ma le afa. Ae o le a lava le malosi ma e le gau mai le afi.

Fai se afi afi mai piliki po o le maa

E mafai ona faʻaauia se afi afi ma piliki i auala eseese. E i ai faigofie ma taugofie, ae o le mea e mafai ona pauu. E sili atu le faigata i le gaosiga, ae o le a latou tautua mo ni nai tausaga saʻo. Le faʻatuina o se taulaiga mo se afi, e mafai ona e faʻaogaina le masani-umi-umi piliki, ae o le a ola mo se taimi puʻupuʻu. O mea faapena e mafai ona faʻaaogaina mo le dacha poʻo le faʻatoʻaga o le tasi i luga o le tasi pe lua vaitau.

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Afai e tatau ona e vave faia - e mafai ma o lea

E tusa ai ma tulafono

Mo tuufaatasia faʻatonutonu vaega o faafiafiaga, o le a manaʻomia le vaʻai atu i le chamotte piliki. O le a filifilia uma i latou lava, ae mai le tamai vaega sili ona faigofie, pe a ma le umi taimi. Ae tusa lava pe fa pe lima sefulu o piliki e manaʻomia ona manaʻomia mo le tele o le flū, o lea e le tele ma tele taimi.

Chamotte Brick - O le fiafia e le masani ai, ina ia gauai atu, e masani ona faʻataʻuina i totonu o le taulaiga mai le chammomot. O le vaega pito i fafo e mafai ona tuʻuina i le piliki masani poʻo le maʻa.

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

O se tasi o faʻataʻitaʻiga o se tamaʻi afi i le fale

Afai ua e momotu i totonu o se pulumu teuteu, ona tuʻu lea i luga o le fofo o le fofo - o loʻo faʻatau atu i le ituaiga o le paʻu i le afifi. E faʻaopopo le vai i le faʻavaeina, e faʻaosofia ai. A uma sina taimi, o le fofo ua sauni e faʻaaoga. Ina ua uma ona gagau le taulaiga, o le a manaʻomia e faʻatali le 5-7 aso e fai ai le leaga. Ona aveina lea o le taulaiga o fafie ma le atoa o itula na faʻamafanafanaina ai. E manaʻomia le mea fou ma piliki ia taʻitasi, ma mo lenei vevela e tatau ona maualuga. O lea laʻeiʻo le mutia. Ae o le fofo o le fofo e faʻaaoga mo na o le faʻataʻoto i totonu o le fatu - i le mea o loʻo maualuga ai le vevela. O le laina pito i fafo o loʻo tuʻuina i luga o le sima-oneone fofo. Totoina iinei e le taliaina - e le lava le vevela o ia ma o le a na ona alu ese.

O le piliki masani e mafai ona ofuina i luga o le omea po o le sima fofo. I nisi tulaga, e mafai ona fai e aunoa ma se fofo i le lautele - Faʻatumuina le gaogao i le va o piliki ma faʻapipiʻi lapisi, oneone poʻo eleele.

Faigofie ma anapogi

E mafai ona uma se nofoaga e maua ai se afi i totonu o nai itula. O le a naʻo ni nai maa tetele Granite maa poʻo ni tamaʻimaʻe, maasiasi. Na latou faataatia le pito i lalo o le afi. Ma i luga o le pito i lalo e mafai ona e tuʻuina se piliki, ma o avanoa faʻatumu i rubble. Mo le fausiaina o pa o le tolauapiga, o le lua piliki e lua pe tolu Iuta e laiti. Pau lava lena.

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Lenei o se taulaiga mo le afi e mafai ona faia o piliki i ni nai itula

Le faʻasologa o galuega i luga o le faʻatulagaina o le magalafu o:

  1. Fai se lio i luga o le eleele.
  2. Matou te aveese le turf ma aveese le eleele i le loloto, lea e tutusa ma le umi o le piliki ma le mafiafia o le faavae. O le piliki piliki e tatau ona siitia ai le itiiti ifo i le tulaga o le eleele - o le taulaiga o le a le o lologa ma e le mafai ona tupu.
  3. Ogatasi ma pipili le pito i lalo.
  4. Sa matou tuʻuina i lalo piliki poʻo maʻa, matou te feagai ma le fesoasoani a se masiofo (pe na o vae).
  5. O avanoa e faʻatumu ai le rubble, lea ua faʻailogaina foi i le eleele.
  6. I le sologa lelei, ou te faʻaali "sarch" piliki. Ua faalatalata atu i le tasi itu o le isi itu, ma i le isi itu, ua fausia ni moli mau laiti. Ua faʻatumuina i latou i se eleele aveesea muamua (pe a le o le patipati ae le o le loma), oneone poʻo le lapisi lapisi.

Mataupu i luga o le autu: E tatau ona e tuu le laupepa i lalo o le pepa puipui - o se fesili e le manaʻomia faʻamaoniga

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Filifiliga ma le tuʻuina atu o se faʻasologa o piliki faʻataʻamilomilo solo

O se mea moni, o mea uma. O se sikaupi faigofie o Brick Vitio. E le o se mea moni e maeʻa le timu lelei o le a tumau i se faiga masani, ae manaʻomia sina taimi ma tupe.

Faʻatuatuaina o le mamanu o se laupapa faʻataʻamilosaga mai piliki

Ia faia e le afi afi mo se taimi umi, ona tatau ona tu puipui ona puipui i luga o le faavae mautu. O le taofiga o le sitaili e masani ona sasaa i luga o le aluga mai le rubble. Ua faia i tua atu, o le mafiafia e le itiiti ifo nai lo le mafiafia o pa, o le maualuga lea e 10-15 cm. Mo le malosi sili o le 12-14 mM o loʻo teuina i le toʻotoʻo ma le lautele o le taeao ma le lautele o le vid maualuga i le ogatotonu o le maualuga.

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Masini o se laupapa faataamilo o piliki

O totonu o le vaega o le taulaiga ua faʻapipiʻiina ma le chamonten piliki, fafo - masani, faʻaoʻo, faʻapipiʻi ma le laʻei o fusi (ma le faʻalauiloaina o le afa o le piliki). O le Chamotte Brick e ofu i luga o le omea poʻo le vave fofo, piliki masani - i luga o le sima-oneone palu.

O le taulaiga mo le afi mai Brick e manaʻomia tele tele mea ma le taimi e ala i le faʻatulagaina, ae o le a leai se tasi o latou tausaga. Ma o lea e le sasaa ai ma le le fiafia i ai ma e le mafai ona ufitia se talita a dolmp. I lenei faiga, e ala i le auala, e mafai ona faʻaaogaina o se laulau.

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Sili atu faigofie

I le tutusa mataupu faavae o fausia se sikuea po o le tapau piliki. E leai se suiga o tekinolosi, o le eseesega e na o le fomu.

Faigofie Filifiliga

Fai se taulaiga mo le afi e mafai ona ma sili atu vave. Muamua, o le tele na ofoina atu le atunuʻu poʻo le fanua mo le uamea. O mea uma e manaʻomia o le malae taʻalo na e tuʻuina ai se vao uamea.

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Sound Bowl - vave auala e faʻatulaga ai le afi afi

E le o le tele le tau ma lenei vaifofo le tau ma le faigofie o le masini mo le fanauina o se afi. O se tamai mamafa e mafai ona faʻaalia i le tau, lea e mafai ai ona e faʻapipiʻi i lalo o le taualuga mo le taumalulu pe leaga le tau.

Tutusa filifiliga - crrete bowl mo se afi. E toso ese mai ni lapopoa foliga, latou faataamilo pe sikuea. Tutusa tutusa lava e mafai ona e faia oe lava, ae o le faʻatali ia le itiiti ifo ma le masina. Ma na goto ifo le pelu, ma mafai ona e faaaogaina.

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Vave ma e aunoa ma faafitauli

Ata manatu o le afi mamanu

Fai se taulaiga mo le afi - o lenei ua na o le afa o le iuga. E manaʻomia foi ona matou faʻaauuina le tulaga - ina ia mafai ona e nofo, vaʻai i le afi, fiafia i le afiafi ma talanoa ma uo. Na matou aoina ni naitia manatu i lenei vaega.

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

E mafai ona e gagau maa tasi i luga o le tasi ...

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Uamea Sourefire - saogalemu, taugofie

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Lapotopoto flag o maa

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Faia nofoa mai logs - i le sitaili o le vaomatua afi

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Manatu fiafia o le mamanu o se afi mo le fanauina

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Mo atoatoa malologa

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

I le taimi nei

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Faigofie tele ona gagau ... ae e faigata tele ona maua ni piliki

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Mai timuga e mafai ona ufiufi i se shild star mai le laupapa ma faaaoga o se laulau.

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Ma uamea tumu

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Mai le mea o loo i luga

Faʻafefea ona fai se afi i le fale, i le fanua

Mafaufau loloto ...

Faitau atili