Le faitotoʻa i le taele ma ona lava lima laʻasaga i le sitepu (ata ma video)

Anonim

Soʻo se tagata Rusia e fiafia e alu i le taʻele. Aso nei, tagata e saili uma le mafanafana ma le mafanafana. O le mea lea, o le taʻele o le vai malulu e faʻasolosolo lava canno i le lele. Ma saʻo, aua e le lava ma le faʻamaoni. O loo i ai le manaia o le isi itu - lava taele.

Le faitotoʻa i le taele ma ona lava lima laʻasaga i le sitepu (ata ma video)

O le faitotoʻa faitotoʻa i le taele e tatau ona faʻatumauina ma puipuia mai le ofu.

Ina ua uma ona fausia le fausiaina, faʻaopopo faʻaopoopo e manaʻomia. Afai e te faʻatupuina lau 'fausiaina, o lona uiga o le faitotoʻa i le taʻele ma o ou lava lima o le a le tele ni galuega. Ae o se tasi lea o gaioiga pito sili ona faigata. Se pea o mea sese - ma o lou taele o le ai ai o le javar, ma o le a tatau ona e toe mumu uma le galuega.

Afai o loo matou talanoa e uiga i le faitotoʻa i le taele, ona manaʻomia lea ona e filifilia se candar po o larch, e mafai ona e faʻaaogaina se ava poʻo le gaʻo. O mea sili ona lelei ma salalau mea mo le 'aina faitotoa. Faʻamolemole Manatua o le Nofoaga Maualuga e le tatau ona sili atu 170 cm, lautele - 65-70 cm, o le maualuga o le pito e tatau ona i lalo ifo o le 15-20 cm.

Manaʻomia Meafaigaluega ma Mea

Faʻafefea ona fai le faitotoʻa i le taʻele? O se faʻagaioiga faigata ma Tilo ole Foice, e manaʻomia ai ni tomai e galulue ma ni mea faigaluega laupapa, ae a manaʻomia mea uma.

Le faitotoʻa i le taele ma ona lava lima laʻasaga i le sitepu (ata ma video)

Laupapa laupapa mo le taele.

Manaʻomia Meafaigaluega:

  • Faasologa o lapotopoto ua iloa ai;
  • rofautte;
  • Kiyanka;
  • sikulukalaiva;
  • claumps (meafaigaluega mo le faʻasaʻoina o vaega i le taimi o le faʻagaioiga);
  • tamai;
  • fale tulaga.

Mea talafeagai:

  • foloina foloa foloa;
  • blill mo le fusiina;
  • lava-lipping scw;
  • Looging;
  • Laips;
  • penina faigofie;
  • Pnva kelu;
  • Lisi le chipboard.

Vaega o faitotoʻa faitotoʻa

Le faitotoʻa i le taele ma ona lava lima laʻasaga i le sitepu (ata ma video)

Faapipiiina o faitotoa i totonu o le taele.

  1. Totoina le koluse laupapa i le umi manaomia. Aua neʻi galo o le nofoaga o le faitotoʻa e le gata i le umi o le tapoleni, ae faʻapea foi mai i totonu o pavai mo le fusi. Lenei e tatau ona e faia se talafeagai fuafuaina.
  2. O le laualuga o le fola o loʻo tuu i itu uma e lua, o lea e tatau ona e maua se lamolemole lelei lamolemole. I le tulaga masani, ua lava lea e aveese ai le tolu mm e maua ai se taunuuga sili. Numera numera tasi - maua laupapa ma le mafiafia o le 25 mm. , O le mea moni, e tatau ona lamolemole ma lamolemole.
  3. Faapotopoto le tapoleni. O le supike o le tasi laupapa laupapa ua faʻaofi i totonu o le taʻavale o le isi, o le maualuga o le soʻotaga mafiafia e taua iinei. O le iʻuga, e mafai e le tapoleni ona o se lautele nai lo le mea e tatau ai. E faigofie ona faʻasaʻo. E tatau ona tipi ese mai sina fasi pito i luga o pito i luga o laupapa.
  4. A maeʻa ona fuaina le tele, e tatau ona e faʻamamaina i se penitala i luga o laupapa ma aveese. DOW na te vaai tele. Ia e mautinoa e le ofi i luga o le sili atu i luga o le sili atu laupapa ma se groove ma spike.
  5. Faʻafesoʻotaʻi laupapa i le tasi ma le atoa mamanu. Lenei o le a e manaʻomia se lamolemole lamolemole. O le galuega e atoatoa. O le Spū o laupapa taʻitasi ua faʻaofi i totonu o le giata o le tagata muamua. E taua le Mark PVA Klue. Ia ausia se tele o le afi o le Komiti Faʻafoe e le Cyan.
  6. O le faitotoʻa mo le taele e tatau ona tuʻu mo le faʻamago mo le tolu i le fa aso, faʻasaʻo i luga o le galuega. Ina ia faia lea mea, e tele fasi fasi pou i luga i pito, a le faitotoʻa a le faitotoʻa. E ufitia i se laupepa o Plywood ma fusi malosi le mea e teu ai mo le faapipiiina.
  7. Ina ua uma ona faʻamamaina, e manaʻomia le tofotofoina mo le auai poʻo le leai o ni mea taua, pei o curvices ma avanoa. Afai o soʻo se mea e maua, tapuni le paluga o le faʻamavae ma kelu. Aia Tatau Filifili le Planer.
  8. O le faitotoʻa e faagaoioia e se fofo faʻapitoa e puipuia ai le lau faitotoʻa mai i aʻafiaga leaga o le tino, o Mangos ma le mea moni.

Mataupu i luga o le autu: faʻatonuga, faʻafefea ona faʻatumu le vai o le vai ma ou lava lima

Susu mai le fale taele

Le faitotoʻa i le taele ma ona lava lima laʻasaga i le sitepu (ata ma video)

Mafanafana faitotoʻa ma le ie puipui.

Afai e te le amanaʻia le faʻalumaina o le sao i le taele, e te ono lamatia ai le malulu ma maʻi, alu i le muaʻi nonoga mai le potu vevela. O lea la, o le tuiina o faitotoʻa e taua tele se sao taua o le faitotoʻa. Mo finafinau, e tolu metotia faʻavae:

  • vevela pupuni;
  • Malosi;
  • Taofia le faavaa.

Creammeng faitotoa fale puipui o le ie puipui

O se filifiliga lelei ma sili ona faʻatuatuaina e faʻamapulaaina ai faitotoʻa mo le taʻele. Ina ia faia lenei mea, e aoga le kukaina o se faamauga. O le faamau o loʻo tipi i le 4 ni fasila ma oso i luga o le taʻele o le faitotoʻa ma tamai fao 20 mm mai le tino o le faitotoʻa.

Le isi, e fa faʻamau o seleseleina ma o le teʻena o loʻo faʻamalosia. Ina ua maeʻa, ona o afifi paʻu, toesea lelei, ma o loʻo papate le pito o loʻo i fafo atu. O lea, e aliali mai o se taotoga ma le taofiofi.

Le faitotoʻa i le taele ma ona lava lima laʻasaga i le sitepu (ata ma video)

Taofia le faitotoʻa.

I le isi tulaga, o ie ma se foliga maualuga tele, e pei o paʻu poʻo le taʻele, mai ia latou ua faia ma Shirma. O le ie o loʻo suʻi ma le fuafuaina o le a faʻaofi ai le pa o le a iai. Matou te ulufale i ai ma faʻasaʻo. O le itu taumatau o le pa o le 10-15 cm mai le tinoitupe e faʻapipiʻi i le puipui, faʻapipiʻi lelei, o le pito o loʻo ufiufi i se nofoaafi. I le pito i luga e tatau ona e mauaina le va o le 8-10 mama.

I le mamao o le tasi lapoa o le mama, luga o le nofoaafi, fao i luga fao. O le uaea ua faʻapipiʻi se uaea umi tasi mita. I le itu tauagavale, i le tele o nofoaga, e tele vaipuna o lo o tusia. Faafeagai ma i latou, o mama e tatau ona totoina i shirma. Shirma agai i fafo le faitotoa. O le ie lea i le le faigaluega tulaga.

Ina ia puipuia le taʻele mai le pipili o le malulu ea, o le pupuni e tatau ona toso ese atu i le itu tauagavale ma faʻamau i luga o vaipuna. O le a faʻasolosolo malosi le ie i le faʻavaʻa.

Faamafanafana ma le malosi tafe

Le faitotoʻa i le taele ma ona lava lima laʻasaga i le sitepu (ata ma video)

Faia o se faitotoa.

O le mafanafana ma lenei auala e faigofie ma sili atu anapogi, ae e le o se talitonuina. Mo lenei ua e manaʻomia se vevela mo paipa mai le malosi. E faʻamalositino lava i le pito o le faitotoʻa. Oe manaʻomia le toe fetaomi le tele, ia aloese mai faʻafitauli ma tapunia ma tatalaina le faitotoʻa. O le mea ua mautu ma se fau fale.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea e filifilia se lanu fatuina mo pou?

O le isi laasaga o le faʻaliliuina o uʻamea uamea ina ia mafai ai ona faʻatuatuaina lenei fuafuaga e mafai ai. O lenei galuega o le a ave 15-20 minute.

Faasaoina le faavaa mo le vevela o le vai taele

O le faitotoʻa ulufale e aveʻesea ma faaputuputu i luga o le mautu ma gafataulimaina atoa. O le tulaga o le faitotoʻa atoa faitotoʻa faitotoʻa e le migao e laupapa teuina. E manaʻomia le faia o lenei mea ina ia na o latou ie e mautinoa lava i tua atu o tuaoi o tapoleni e le 15-20 mM. I le faavaa ma fao, e tatau ona e unaʻia mea i le soloaina, faʻataʻamilo i le sao ma faʻatapulaaina le faʻavaʻa o le tino e 6 mm.

Le isi, o le faʻalumaina o loʻo tuʻuina i luga o le laufanua atoa ma le tapoleni ma ua ufitia i se laupepa o le plywood o se tutusa tutusa. O le taʻotoga mulimuli ua faʻapipiʻi i se laupapa laupapa ma fao poʻo fao. O le a avea le faitotoʻa o le faitotoʻa, ma i le tapunia o le a tuʻuina atu ma le sili atu le faʻamaufaʻailoga ona o le curved cressi, lea e pupuu i le pepe.

Mea faigaluega mo taʻele faitotoʻa

Mea faigaluega i lenei pisinisi taʻalo o se sili taua tele vaega. O lenei mea e tatau ona totogi faapitoa. E mafaia mai mea ma mea e maualalo ai le leaga o le fatafata ma le le atoatoa i le susu.

E le manaʻomia le faʻatagaina o se lipine mai uʻamea, e i ai le tele o lamatiaga e maua ai le mu.

O lea la, e sili le faʻaaogaina o se laʻau mo 'au ma sina puʻupuʻu, ma le matas o le a ofi ma apamemea, ae latou te manaʻomia Ona pā vali solo.

Faapipiiina o le faletaele faitotoa

Le faitotoʻa i le taele ma ona lava lima laʻasaga i le sitepu (ata ma video)

Miral Wal Craclation Scheme.

  1. A maeʻa tapenaga uma e faia, e mafai ona e agaʻi saʻo i le faʻapipiʻiina. Manatua o faitotoʻa e tatau ona tatalaina faitotoʻa.
  2. E te manaʻomia e faʻatulaga ni fale i le amataga, fai o latou 15 mm lautele atu nai lo le pusa, ona fai lea o le faapipiiina o le a faigofie ona faia ni fetuunaiga o le faitotoʻa o le faitotoʻa. O le pusa e faʻapipiʻi i le Groove.
  3. E manaʻomia le maua o se aotelega o elemene ma liligiina pa, ona teu ai lea o se laupapa o le a faʻatino le mea totino. E siaki le tulaga saʻo o le pusa, e tatau ona e faʻaaogaina le tulaga o le fausiaina. I le va o le pusa ma le puipui ua tagi, o le a latou faʻasaʻoina le mamanu i le tulaga manaʻo.
  4. Ua tuu lops. O le faitotoʻa muamua o lop i le maualuga o le 25-30 cm mai luga o le pito i luga o le faitotoʻa, le lua - i le 50-55 cm, o le tolu o 25 cm mai le pito i lalo. E le o ni toniga i le tufatufaina o matape o le a sefe le faitotoʻa mai le faʻaleagaina.
  5. Tuu le faitotoa i luga o le matasele. Afai na e vaʻai ua faʻatuina e lumens, ma ave ese.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se taua-tiple taualuga: sitepu-i-sitepu faʻatonuga i ata ma vitio

Ina ua faia le faitotoʻa mo le taele ma ona lava lima o loʻo faia ma le manuia, e mafai ona e faia ni tamaʻi ae taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleleia o le foliga o lenei mamanu, e ui lava le laʻau i ia lava o se mea e aulelei.

I fafo, e mafai ona e ufiufi le faitotoʻa i vali poʻo ni varnish. Totonu o loʻo le taliaina, o se gaioiga e matua afaina ai le soifua maloloina o tagata o loʻo asiasi i lenei taʻele. Ia mautinoa e tuu se faitotoa i le vaega puipuia, lea e matua maualuga ai le tautua o le olaga ma o le a taofi o lona foliga matagofie.

Fautuaga mo le faia o le faletaele faitotoa

  1. E manaʻomia ona faia le taele atoa i le tasi mea. A iai sau GAEDAR O Sadar, ona tatau lea ona faia le faitotoʻa mai lenei laʻau.
  2. O ni faaleaga laiti i le taʻele o le fale e talia, faʻamatala i le mea moni o le faitotoʻa o le a nonofo ai se ogaeli faʻapitoa.
  3. O le tele o faʻafanua o laʻau o laultai ma le aloalo, a o le taʻele mai le ok, o le mea moni, e sili atu.
  4. E tatau ona faia le faitotoa mai le tasi laau o fafie e aloese ai mai le suia.
  5. O le a le mafai ona sefe i lenei mataupu, ma le faʻatauina o se taugofie mea, o lou taele e le umi se umi.

Mulimuli i luga o nei fautuaga masani, e mafai ona e mauaina se taunuuga lelei.

O le faʻagasologa o le totoina o le taʻele ma ou lava lima e faigata ma umi. E manaʻomia le amanaia le tele o peleni, ae o le iʻuga o le a faʻamolemole oe. O lou fale o le a mafua ai le lotoleaga ma le fiafia. O le potu Steam o se auala sili lea o le malologa, o le auala lea e mafua ai le faʻamalosiina o le malosi, olioli ma le malosi, e pei o le lima e aveesea ai le faʻamalosia o le vevesi, vaivai ma le le fiafia.

Faitau atili