Gagana faitotoa e faia oe lava (Ata)

Anonim

Fai le aoina o faitotoʻa i ou lava lima - o le galuega lea e faʻamalosia i tagata taʻitoʻatasi e iloa le samala i le tofiga o le samala ma le tulafono. I le taimi lava na maeʻa ona momoli atu, o le oloa e mafai ona faʻapipiʻiina. Peitaʻi, a o le i ai se suiga i pisinisi, mafaufau i foliga o le Sese peseto.

O le faiga o le galuega a le faitotoa gagau.

Fetuʻutuʻutuʻuga mamanu: maualuga le saʻolotoga ma le faigofie

E leai se vaega o totoe e le tupu tele. Ma o lenei faʻamatalaga e tonu tusa lava poʻo le a le numera o potu ma sikuea mita o le nofoia o le atoa.

Talu ai o le tele o fale mautotogi e i ai se fuafuaga masani, ona tele lea o le latalata i le alatele poʻo le auala, e masani lava ona fesoʻotaʻi, masani ma se faleuila, faletaele. Afai e faʻapipiʻi le faitotoʻa i se ituaiga togitogiga, ona lua vaetolu o se potu vaapiapi i luga, e ono faʻalavelaveina ai le tagata nofoia.

Gagana faitotoa e faia oe lava (Ata)

Ituaiga o faitotoa gau.

O le sitaili o le swinging flaps faia 'au o Hougy o loʻo iloiloina ma lona lautele ma tuu meaafale e le o le tasi matou te manaʻomia ae le o le nofoaga. E masani lava, e manaʻomia le tuʻulafoaʻi le mea o meaafale o lea tulaga. A maeʻa mea uma, o itu e le faʻatagaina ai e tuʻuina i ai, aʻo latou feaveaitaʻi i le agaʻi atu o le faitotoʻa.

Ioe, e iai filifiliga mo le mea e mafai ona e suia ai le faitotoʻa. Mo se faʻataʻitaʻiga, sa faʻaalu se pulumuina kulimi ma ie puipui ma lavalava, e mafai ona e faʻapipiʻiina se ata puʻe. E moni, i lea tulaga mulimuli, e aoga foi mo le fesiitai o le ause i luga o le puipui. Mo lenei mataupu o le ai ai se fofo sili atu ona sili atu le manaia - o le masini o le faitotoa gagau. A maeʻa, o lana salu e le manaʻomia le foloina, alu i le puipui luga, pulupulu i le sala.

O le Falelei o le faitotoʻa e tuʻuina atu mo se faʻatasiga o le 2 pe sili atu nai lo le aofaʻi o vaega o loʻo agaʻi i le Taiala, fusi i luga o le ata. O faitotoʻa o lenei masini na faʻatutuina ma feʻaveaʻiga a le malo: Twley Broens, pasi ma trams. Forts ma le lua SHASS e tulaga ese i le taulaga felauaiga o loʻo taʻua o tusi. O nei masini e sili ona talitonuina, ae e iai se televave o le tele - o le pito i luga o le tele o mamafa.

Mataupu i luga o le autu: filifili le tamaoaiga o tagata e ona: pupuni vele mai le bolasiasian gaosi oloa

Gagana faitotoa e faia oe lava (Ata)

O le faitotoʻa faitotoʻa e mafai ona i ai i le lua ta isuti uma ma se ata atoa o le gagau.

Faʻavasegaina o nei oloa pe a faʻaopopoina o loʻo i ai le 2 taimi, nai lo le faitotoʻa o le tele o le trating ituaiga. Ma o le vaega mai le mea e fesoʻotaʻi ai le SOSH i le tasi ma le isi o le symmetric ma le '' '' '' '' 'aismmetry. O le filifiliga mulimuli e faapitoa muamua. E tusa ai ma le ata iloga o le salu, e faʻaliliina tagata poʻo se itu e tasi mai le faitotoʻa, pe faʻapefea ona itu auai. I le gaugau foliga o le salu pe faʻaputu i pito o le tatalaina, moli o loʻo i totonu o le puao, pe o loʻo tuʻuina i tafatafa o le pa.

Fausaga harmonica e tutusa ma le mea fai musika o le igoa tutusa. I Europa, mo se faʻataʻitaʻiga, o ia oloa e taʻua o tulafono, talu mai le igoa faapena mo Europa e sili ona maua. I o latou Seash e sili atu nai lo 2 vaega, o loʻo siʻosiʻomia o latou e tutusa ma le 10-12 cm. O lo latou o loʻo tutusa o le 'aʻai o le tasi i le isi , ma i le pito i luga (o nisi taimi maualalo) ulu atu i nofoaafi-taiala. Mo le faʻagaioiga i luga o taiala, o se vaega faʻatulagaina o se 'auala e nafa ma le vaega latalata i le faitotoʻa o loʻo faʻapipiʻiina e Jammer i le faʻaaogaina o uamea vaituloto.

Tutoatasi Fonotaga ma Faapipiiina o le Fomaʻi Ata

A o le i amataina le faʻapipiʻiina o le faʻaʻoleʻole oloa, siaki le iai o le tele o elemene uma o faʻapipiʻi ma vaega. O se seti o vaega o vaega o loʻo tuʻuina atu e se faʻavae seti o le faʻapipiʻi o le ata o le "Barmoshka".

Seti o auiliiliga mo le Fono Aoao

  • Alminim taiala (mo luga);
  • Vaega o Vaega;
  • taavale solofanua (2 PC.);
  • Fetufa fetuunaiga;
  • lops mo le tuʻufaʻatasia vaega;
  • Auiliiliga mo le faʻapipiʻiina.

Afai e i ai le faitotoʻa o le masani itu (e oʻo i le 1 m i le lautele), e le faʻapipiʻiina le taʻiala i lalo. O vaega o Doblyo ma Platbabs e le faia i se seti atoatoa, latou te saunia ese foi.

Algorithm mo le faʻaputuputu faitotoʻa-harmonic

Gagana faitotoa e faia oe lava (Ata)

Polokalame o elemene o le faitotoa gagau.

  1. Ina ia faigofie le fuafua o le tele o vaega, o faʻatauaina o le faitotoʻaofia e fua muamua i luma o le mamanu ua filifilia ma momoli atu i le fale.
  2. O le faʻatulagaina o le gagau oloa ua amata i le faʻapipiʻi o le Taiala. I le taimi lava e tasi, o le lapoʻa o nofoa-o le: o le maualuga o le 2.3-3-3.9 cm, o le lautele o le 3.3-3-3.9 cm. Pe a le lautele o le taʻiala, O le mea mulimuli e faapuupuuina e ala i le vaaia ma se uamea tipi. O le mamao i le va o le king o loʻo tuʻuina atu i le 25-30 cm. Afai o le alavai o loʻo tipi, o se vaega o le pu na vavaeeseina, ona tatau lea ona latou le fiafia i ai.
  3. I luga o le itu o le itu o nofoaafi mai le itu o le feaveai o le stash, pe a tatalaina, o le scap-i lalo auala auala faatulagaina. O le auala o loʻo tuʻuina atu i le itu o le sash (taumatau-agavale). O le mamanu o le pito sili ona mamafa o loʻo setiina i le mamanu, ua tuʻuina le taʻavale agaʻi i totonu i le Taiala. O le nofoaafi i le pito i luga o le amataga ua faʻaleleia e ala i le le manatu faapito, o le umi lea o le 2-3 cm.
  4. I totonu o le vaega o le laupepa na faʻaseʻe ai le 2 axes o uʻamea: i luga ma lalo. O le mea lea o le nofoaga o le axes ua matauina ma 'alo pu (pe a leai se mea). O le loloto o le mea mulimuli e fai teisi teisi atu nai lo le umi o le auvae. O le iʻuga o le axes o le a faia sina mea mai le vaega (i le faʻapipiʻi faʻatonuga faʻatonuga o loʻo faʻaalia ai le maualuga). O le au o loʻo faʻamalosia i luga o le laulau, ma le nofoaga o le axis mai luga ma le pito i luga e tatau ona tutusa. I lalo o le pito i lalo o le pito i lalo, o loʻo tu i le pito i lalo o le faitotoʻa, teuteu le tuʻuina o le ipu. O le tulaga o le mea mulimuli o loʻo tuʻuina faʻalelei ma le faaeteete e tusa ai ma le LATT, na muamua atu i luga o le taʻiala.
  5. Mai le pito o le vaega i le pito i luga na faʻapipiʻiina ina ua maeʻa le laupepa ma le uamea axes, toso le pu e faʻapipiʻi ai le faʻaseʻe. Alu se pu mo le nanaina o se roller hack.
  6. O vaega o loʻo faia i luga o le haricaca saash o loʻo tuʻuina latalata, tuu i latou i le auala o le a latou fesoʻotaʻi ai. E taua le le mautonu o le nofoaga o le nofoaga sili ona ogaoga ma le itu tauagavale vaega.
  7. Faapipii matato.
  8. Faatasi ai ma le matua maualuga, o lo latou tulaga ua maitauina i luga o le sash, tuu le igoa talafeagai ma se penitala i le tausisia o le avanoa manaomia. I le va o le pito i lalo o mea e sili atu, faʻaopopo atu i le 2nd sili ona mafaufau, e tolu mataseta. O le nofoaga o mata i luga o le tasi laina (afai uma e talafeagai tonu le tasi i le isi, a leai o le a tupu ai le motusia, o le a mafua ai le mamanu ua malepe. Muamua, o le 3-matape ua faʻapipiʻi i luga o le tasi shish (lalo i le ogatotonu ma luga), faʻailo faʻaeteete le tulaga o taʻitasi. O loʻo latou sailia i le isi itu o le lumanaʻi o loʻo i luma. Pe o le i le va o le sash. O le a le mea o le a tipiina ai ni laufanua laufanua, o le a le faʻafitauli tele e aunoa ma le fale gaosi vaega mo le faʻapipiʻiina o fesoʻotaʻiga. O le faʻatulagaina o le apoapoaiga o loʻo faʻaaoga ai matas e gaosia i se auala e i ai i le amataga o le stash, o le avanoa i le va o latou 0.3 cm.
  9. I lalo o le fusiina o le 'au i luga o le laulau mai le pito, le fale puipui. Ua latalata le togavao i le fusi. I le va o le pito i tafatafa o le ogatotonu o le ogatotonu o le groove mo le nanaina o le loka masini. O le alu e tautau le Soush i le fusi pito i luga o elemene na faapipii muamua.
  10. Gagau le sash, sii i luga ma paolo le tapu lipili i totonu o papatusi toto. Faaleleia. O le isi tuʻufaʻatasia le Axis o le taʻavale-taʻavale ma se ipu talafeagai i luga o le potu ma le pito.
  11. Ina ia faʻasaʻoina lelei le tulaga ma o le stroke o le harmonica mamanu o le a fesoasoani i le ki mo fetuunaiga. Na faaauupegaina i le taimi mulimuli, faatu le fagu, taofia o nati i ni au o ie o le au olau i luga o tumutumu o pito ma taavale toso.
  12. Afai o le tatalaina o loʻo i ai le lautele o sili atu nai lo le 1 m poʻo le faʻatasiga e faia mai i vaega mamafa, ona tatau lea ona siitia le numera o tagata tamoʻe mai luga. E aoga le faʻaopopoina o le lagolago e pule ai le ala o le sash i le pito i lalo o le amataga. I lea tulaga, e manaʻomia le tuʻuina atu o se taʻiala maualalo i luga o uili o le taʻavale ma le faʻapipiʻi i le tasi poʻo le tele o vaega o le a amata. Peitaʻi, o le i ai o lea ituaiga o taʻiala e manaʻomia ai le suia ma se tuʻaiga poʻo le malemo i le fola. Ma tasi le minus - o le auala o le pito i lalo o le pito i lalo o se nofoaga sili e aoina ai palapala, aveese lea o le a le faigofie.

Mataupu i luga o le autu: fuafuaina o fola fola i luga o le faapaologa ma loggia

Na milomiging i le Algorithmm o gaioiga, e mafai ona sili atu ona siitia atu i tutoatasi faatulagaina o le faitotoa gagau. Lelei toe faaleleia!

Faitau atili