Kolektivna skupina za topli kat s čvorom za miješanje

Anonim

Kolektivna skupina za topli kat s čvorom za miješanje

Water topli kat danas je jedan od najpopularnijih sustava grijanja.

Grijaći element u ovoj vrsti grijanja je plastična, metalna ili bakrena cijevi, prekrivena slojem cementnog estriha, koja se nalazi ispod površine (pločica, parketa ili laminata). No, glavna distribucijska jedinica za opskrbu vodom i mjestom cijevi za grijanje je kolektora skupina za topli kat.

Kolekcionar, njegova svrha, tipovi i elementi dizajna

Kolektivna skupina za topli kat s čvorom za miješanje

Kolekcionar - srce toplog Pavla

Kolekcionar za topli kat može se pozvati sa svim povjerenjem sa srcem cijelog dizajna. Teško je podcijeniti svoj značaj u radu cjelokupnog sustava grijanja.

Kao što znate, grijaći elementi (cijevi) ovog sustava grijanja moraju imati temperaturu od 35-450 ° C. Ovaj se parametar ubrizgava zbog kretanja topline vode unutar cijevi (do 500 ° C).

Kolektivna skupina za topli kat s čvorom za miješanje

Kolekcionar distribuira cijevi tople vode

Tekućina sustava grijanja i stacionarne tople vode cjevovod ima veliku temperaturu, tako da dovode rashladno sredstvo u krugu željenih vrijednosti, koristi se kolektor.

Jedan od njegovih zadataka je distribucija nositelja topline za konture ispušnih plinova. Svaki krug ima jedan ulaz i nekoliko izlaza. Dakle, voda u cijevi ima istu temperaturu preko cijelog područja, postoji stalna cirkulacija (koja se aktivira pumpom rashladnog sredstva kroz češalj kolektora.

Vrijedno je znati, konture se nazivaju individualnim cijevima za grijanje koje se nalaze ispod površine poda.

Kolektivna skupina za topli kat s čvorom za miješanje

Broj kontura na jedan podovi ovisi o površini i styling grijaćeg elementa (spiralne ili cikzzag).

Ako se cijevi za grijanje smjeste u nekoliko soba u apartmanu ili kući, povećava se broj kontura. Što se tiče koliko su cijevi za grijanje spojene na kolektora, odabrani su njezin tip i veličina.

Članak o temi: Kako zatvoriti jaz između poda i zida ispod postolja

Razlike i konfiguracija kolektora

Kolektivna skupina za topli kat s čvorom za miješanje

Više kontura, veća je veličina kolektora

Glavna razlikovna kvaliteta skupine kolekcionara za toplu pod se smatra broj povezanih kontura i vrste podešavanja indikatora temperature.

Veličine kolektora izravno su povezane s brojem povezanih kontura. Ako instalirate podzemni kat vode u jednoj prostoriji, na primjer, u kupaonici, dovoljno je staviti ovu veličinu 2 kruga vodenog cijevi. Obično, s malim brojem krugova, protoka su instalirani na češljevima za punjenje, a podesivi ventili su instalirani.

Kolektivna skupina za topli kat s čvorom za miješanje

Mjerač protoka je mjerni instrument, koji se, zahvaljujući plastičnom tijelu primjenjuje na njega, stupanj ljestvice i montiran na plovak, mjeri brzinu punjenja rashladnog sredstva u sustav grijanja.

Što je veća količina vodoopskrbe, veća je tekućina u konturu, što znači da će temperatura poda biti veća.

Da bi se smanjili temperaturni parametri grijaćeg elementa, potrebno je smanjiti količinu isporučene vode. Da biste izvršili ovu radnju morate okrenuti ventil koji se nalazi na obrnutom češlju, koji odgovara ovom krugu.

Ova vrsta kolektorske skupine je najlakša opcija i namijenjena je prostorijama s malom količinom toplinskih izoliranih kontura. Ako instalirate ovaj sustav grijanja za sve kod kuće i ne želite povremeno podesiti temperaturu grijaćih elemenata s ručno, tada se kolektor treba instalirati s automatskim podešavanjem parametara.

Kolektivna skupina za topli kat s čvorom za miješanje

Kompozitni sakupljač dijelova

Ovaj uređaj je dodatno opremljen termostatom koji ima termostar i termalni senzor, koji reagira na promjene temperature u krugu. Termostat se smatra reaktivnim elementom, a pokretačka sila je servo.

Termostat u slučaju promjene temperature primjenjuje se na servo naredbu, koja je 2 ili 3, pozicijski elektronski preklop koji smanjuje ili povećava protok rashladnog sredstva u konturu.

Treba pamtiti da je automatski sustav za podešavanje i kontrolu temperaturnih parametara toplog kata, koji predstavlja kompleks "termostat-servo", potpuno zamjenjuje ventil s ručnom podešavanjem, koji se nalazi na obrnutim priključcima.

Materijali za izradu proizvođača

Mjedeni sakupljač

Članak o toj temi: Kako odabrati pravi metalni gornji vijenac u dnevnom boravku

Kolekcionar je najvažniji organ sustava grijanja toplim podovima vode. Od kada se pomogne, kontroliraju se vodovodna parametri i temperaturni parametri, uređaj mora izdržati dovoljno velikih tlaka i temperaturnih razlika.

Prema tome, uređaj mora biti izveden iz pouzdanih materijala koji mogu odgovoriti na zahtjeve.

Kolektivna skupina za topli kat s čvorom za miješanje

Polipropilen - najviše proračunska verzija

Do danas se sakupljači za donje rublje vode izrađeni su od 3 materijala:

  • mjed;
  • nehrđajućeg čelika;
  • polipropilen.

Brass je najpopularniji materijal za proizvodnju kolekcionarskih sustava. Ima prosječnu cijenu i dobru pouzdanost i pokazatelje operacije.

Nehrđajući čelik - izdržljiv, pouzdan i skup materijal, njegova uporaba dovodi do značajnog povećanja troškova uređaja. Dodatne informacije o vrstama kolektora potražite u ovom videozapisu:

Kolekcionari polipropilena koriste se za male prostorije i rad s niskim temperaturama rashladnog sredstva, a cijena će biti ugodno zadovoljna svakom vlasnikom.

Elementi dizajna uređaja

Kolektivna skupina za topli kat s čvorom za miješanje

Čvor predgrađa hrani konturu tople vode

Kolektor je sveobuhvatan uređaj koji uključuje niz najvažnijih elemenata:

  1. Sklonište čvora. Ovo je automatski ventil kroz koji je prikladan pod toplinski izolirani pod toplinske vode. Kontrola ventila javlja se uz pomoć servo na koji je naredba dolazi iz termostata nakon aktiviranja senzora. Čim temperatura rashladnog sredstva u krugu dosegne normalnu vrijednost, ventil se zatvara.
  2. Cirkulacijska pumpa. Kolekcionar s pumpom osigurava stvaranje željenog tlaka u sustavu. Što omogućuje, prilikom izvođenja cirkulacije, za dugo vremena održavanje temperature rashladnog sredstva u sustavu toplinskog upravljanja na željenom oznaku. Uz pomoć kružne pumpe, vodene cijevi se distribuiraju, stvaraju istu temperaturu poda po svom području.

    Kolektivna skupina za topli kat s čvorom za miješanje

  3. Češalj za distribuciju. Kolekcionarski uređaj koji je odgovoran za raspodjelu vode koja dolazi iz sustava grijanja duž krugova toplog poda. Uključuje mjerač protoka i ručno podešavanje ventila.
  4. Otvor za zrak. To je ventil s navojem koji vam omogućuje da uklonite sustav izvršenja, čime se poboljšava cirkulaciju vode konturama.
  5. Meteertatchik. To je dodatni uređaj, kao gore opisani termostat, koji vam omogućuje da odgovorite na promjenjive vremenske uvjete, povećanje ili spuštanje temperature toplog katu (aktuator, također je servo). Za detalje o sastavu čvora za miješanje pogledajte ovaj videozapis:

Članak o temi: luster od niti: jednostavna nastava s master klasom i fotografijom

Prikazuje uređaje kolektora sustava mogu se vidjeti iz sheme.

Kolektivna skupina za topli kat s čvorom za miješanje

Treba imati na umu kako kolektor uređaj ne bi bio dovršen, njegov zadatak neće promijeniti iz ovoga.

Kolektivna skupina za topli kat s čvorom za miješanje

To uključuje jedinstvenu raspodjelu nosača topline na sustavu hrpe, održavajući potrebne indikatore temperature i kontrolu nad količinom dobivene vode.

Pružene informacije pomoći će vam da pronađete odgovor na pitanja: "Kakav je kolekcionarski čvor potreban upravo za topli kat, je li vrijedno postaviti servo uređaj i termostat?", I glavna stvar je da shvatite da je kolektor nezamjenjiv uređaj za sustav grijanja topline vode.

Čitaj više