Zamrzivač na balkonu zimi - mogu li staviti

Anonim

Zamrzivač na balkonu zimi uopće nije luksuzno - bliske kuhinje ne dopuštaju hladnjak i zamrzivač u jednoj sobi. Je li moguće staviti zamrzivač na negriješeni balkon - odgovore u ovom članku.

Zamrzivač na balkonu: prednosti i mane

Zamrzivač na balkonu zimi - mogu li staviti

Zamrzivač na balkonu može biti dio slušalica

Ponekad traže mjesto za kuhinjske aparate velikih veličina, vlasnici pokušavaju koristiti balkone ili loggia kako bi ih smjestili, uključujući i hladnoće. Posebno često se takve odluke prihvaćaju u malim apartmanima s bliskim kuhinjama.

Uređaji koji se koriste za zamrzavanje proizvoda (zamrzivači) obično imaju prikladan oblik i kompaktne dimenzije, tako da njihov položaj u hodniku, na loggiji ili balkon ne uzrokuje posebne poteškoće.

Ako je loggia ili balkon s kuhinjom - vrlo je zgodan, jer se smrznute namirnice pohranjuju na pješačkoj udaljenosti.

Ako je balkon izoliran

Zamrzivač se na zagrijanom balkonu može držati čak i zimi ako se soba zagrijava, a temperatura zraka je pozitivna oko sat.

Tehnička putovnica za zamrzavanje opreme sadrži naznaku karakteristika operacije, uključujući i ona označava temperaturu okoline na kojoj je dopušteno korištenje zamrzivača. Gotovo sve oznake za zamrzavanje treba raditi na temperaturi od + 15 ° C, nesuklaćima ovog pravila podrazumijevat će neuspjeh tehnike ili brz izlaz.

To je zbog činjenice da se u različitim modelima zamrzavanja komora, kompresor ulje može koristiti, postoji nekoliko vrsta: sintetski, mineralni, polivinil eter ili poliester.

Korištenje jedne ili druge vrste kompresorskog ulja diktira temperaturu okoline, koja se mora osigurati za normalno funkcioniranje jedinice.

Zamrzivač na balkonu zimi - mogu li staviti

Hladnjak na zagrijanoj logovom može raditi i kao u zatvorenom prostoru

Članak o toj temi: Aluminijski postolje za pod: Anodizirani i kabelski kanal

Postoje neki više negativnih čimbenika koji utječu na normalan rad zamrzivača instaliran na balkonu ili loggia:

  • Kondenzat koji pada - takav fenomen uočen je zimi na balkonima s nedovoljnom izolacijom. Zimi, ako ne proklete balkon ispravno, kondenzat je moguć na balkonskim naočalama i zidovima, kao i na metalnim dijelovima zamrzivača. Vlaga brzo dovodi do zapuštenosti metalnih dijelova zamrzivača i električara, često dovodi do kratkog spoja.
  • Pretjerana vlaga negativno utječe na prevlačenje zamrzivača, postupno uništavajući emajl sloj.
  • Ultraljubičasto zračenje - sunčeva svjetlost, koja utječe na zamrzivač, postupno uništava gumene brtve, koje vise, ne pružaju guste u susjedstvu vrata. Uz nepotrebno zagrijavanje jedinice sa sunčevim zrakama, ne uspijeva vrlo brzo. Zimi, utjecaj ultraljubičastog nije tako vidljiv, a ljeti je lako smanjiti, sjenčanje balkona s zavjesama ili roletama.

Ako je balkon otvoren

Zamrzivač na balkonu zimi - mogu li staviti

Zamrzivač nije mjesto na otvorenom balkonu

Je li moguće staviti zamrzivač na hladan balkon zimi, ako uopće ne spava ili uopće otvoreno? Na minus temperaturi, većina rashladnih jedinica jednostavno neće biti uključena i radila. U svakom slučaju, Frost može snažno utjecati na zdravlje zamrzivača, tako da ne rizik.

Zamrzivač na balkonu zimi prolazi kroz negativnu izloženost - za tehniku ​​je nepovoljna visoka vlažnost. Otvoreni balkon ne štiti rashladnu jedinicu od učinaka atmosferskih oborina, prašine, vlažnosti.

Osim toga, kondenzat pri interakciji s vanjskim premazom, postupno uzrokuje njezino uništenje, kao i pojavu korozije žarišta. Na temelju skupa negativnih čimbenika, najbolje je ne instalirati zamrzivač na neriješene balkon područja, tako da će biti moguće izbjeći mnoge probleme, do ozbiljnih kvarova tehnologije.

Na zamrzivaču, instaliran na zatvorenom balkonu bez izolacije, zimi, kondenzacija je visoko zahvaćena najvišim stupnjem, koja se formira pomoću temperaturne razlike. Ako se tehnika radi, može uzrokovati kratki spoj, koji može dovesti do požara.

Skladištenje neradnog zamrzivača zimi

Ponekad u obitelji postoji potreba za pohranjivanjem tehnika zamrzavanja u neradnom stanju, najbolji izlaz je izvan apartmana, na primjer, na loggiji, gdje je dovoljno slobodnog prostora. Takvo skladištenje u ljeto je moguće na otvorenim i zatvorenim balkonima, međutim, zimi.

Članak o temi: Wallpapers: fotografija za malu kuhinju, unutarnje ideje, perive i fliseline, video upute

Innoperativna jedinica zamrzavanja zimi može se ugraditi čak i na laphonskom balkonu, to je samo vrijedno pažljivo pakiranje tehnika, pokrivaju je od vlage i prašine.

Potrebno je pažljivo pokupiti takvo mjesto za ormarić za zamrzavanje, gdje koso kiša neće dobiti, ne će pasti druge atmosferske oborine, prašine i prljavštine.

Neke nijanse hladnjaka rade na balkonu

Zamrzivač na balkonu, posebno izoliran, može se instalirati samo pod uvjetom visokog nosivosti ploče. Redukcija i rekonstrukcija balkonskih struktura često se provode bez preliminarnog ispitivanja stanja štednjaka, za popravak se koriste moderni materijali sa značajnom težinom.

Instalacija metal-plastičnih prozora za ostakljenje može se riješiti samo s dovoljno čvrstoće štednje, jer PVC okviri prozora imaju značajnu težinu. Moguće je malo smanjiti opterećenje na štednjaku prilikom izvođenja ostakljenja iz aluminijskog profila.

Nakon što je zamrzivač na zagrijanom balkonu, vrijedno je pamtiti da je težina same tehnike već značajno opterećenje za štednjak. Što je veće zamrzivačeve dimenzije, težina fotoaparata je značajnija. Zamrzivač ispunjen smrznutom hranom stvara značajan teret na štednjaku.

Oprema za hlađenje i zamrzavanje prilikom rada stvaraju buku i vibracije. Ako je tehnika neispravna, ovi parametri se povećavaju. Vibracije negativno djeluje na balkon strukture, tako da treba izbjegavati ugradnju teških zamrzava na strukture, čije stanje nije provjereno prije početka rada na rekonstrukciji.

Pogledajte video kako opremiti garderobu s ugrađenim zamrzivačem s vlastitim rukama.

Praktičnost i udobnost uvijek treba kombinirati sa stvarnim mogućnostima, tako da prije instaliranja zamrzivača na loggia zimi, potrebno je uzeti u obzir sve za i protiv, temeljito provjeriti stanje balkona ploče, stupanj zaštićenih struktura od niske temperature i vlažnost.

Čitaj više