Instaliranje dvostrukih prozora s vlastitim rukama (upute)

Anonim

Nema smisla raspravljati o prednostima nove EuroCon s dvostrukim prozorima u odnosu na neke stare prozore.

Instaliranje dvostrukih prozora s vlastitim rukama (upute)

U ostakljenju balkona "hladan" način bez planiranja daljnje unutarnje izolacije, dopuštena je ugradnja jednog komora stakla paketa.

Instalacija dvostrukog glaziranih prozora može pružiti pouzdano brtvljenje i zaštitu od topline.

U tom smislu, dovoljno velik broj ljudi želi ih staviti u svoj dom ili stan samostalno, kako bi spasio neke od novca.

Važno je napomenuti da je, unatoč činjenici da je dizajn takvih prozora prilično kompliciran, instalacija dvostrukog glaziranih prozora ne zahtijeva nikakvu određenu opremu. Bit će dovoljno upoznati sa zahtjevima GOST 30971-02 i GOST 23166-99 o pitanju instalacije sustava Windows i uzeti u obzir neke specifične nijanse koji se mogu pojaviti. U nastavku će se smatrati procesom instalacije s dvostrukim stakla s vlastitim rukama.

Elementi koji trebaju:

Instaliranje dvostrukih prozora s vlastitim rukama (upute)

Trebat će vam sljedeće alate (lijevo na desno): Razina, otpad, rulet, odvijač i bušilica, montažna pjena.

  • oblikovati;
  • razina vode;
  • plumb s dobrim aksijalnim središtem;
  • Sidra;
  • potezima;
  • gumeni čekić;
  • bušilica;
  • Hidrološka ljepljiva traka;
  • membrana otporna na vlagu;
  • referentne priključke;
  • prozora;
  • Furnitura.

Koraci za ugradnju

Faze koje svaki vlasnik stana može preuzeti:

Instaliranje dvostrukih prozora s vlastitim rukama (upute)

Ako imate želju da se riješite sebe od prekomjerne buke, vrijedi staviti vanjsko staklo deblji (debljina nije 4 mm, već svih 6 mm).

  • Mjerenja mjerenja;
  • demontaža starih dizajna;
  • priprema otvora;
  • Instaliranje dvostrukih glaziranih prozora.

Nakon završetka mjerenja, bit će moguće kontaktirati bilo koju tvrtku prikladnu za kvalitete i uvjete koji čini prozore i naredba u njemu u skladu sa svim zahtjevima.

Glavni problem s kojim se često možete naići na ovaj nedostatak jamstva da bi proizvođač Windows mogao pružiti. Samo podložno ispunjavanju svih faza rada zaposlenika tvrtke i ako se pojavi bilo kakve probleme, bilo bi moguće računati na izmjenu ili povrat.

Članak na temu: Kako podijeliti kupelj od lijevanog željeza s vlastitim rukama?

Eurowindows nemaju krutu standardizaciju u vezi s veličinom bloka prozora. Oni izvode pojedinačne narudžbe s različitim konfiguracijama i veličinama. Prema tome, kao rezultat pogreške, mjerenja se ne mogu uklopiti u otvor ili biti mnogo manji. To može utjecati na opseg posla i na konačni rezultat.

Instaliranje dvostrukih prozora s vlastitim rukama (upute)

Što se tiče razine, važno je instalirati ne samo prozor, već i prozorske prozorske.

Nakon detalja s procesom instalacije i studirao sve nijanse, bit će moguće označiti instalaciju dvostrukog glaziranih prozora. Također je vrijedno razmotriti da instalateri iz proizvođača često zanemaruju neke faze instalacije za uštedu vlastitog vremena ili novca. Čak i kontroliranje svojih postupaka, nije uvijek moguće umetnuti svoju primjedbu.

U nastavku će biti adresirane faze ugradnje prozora koji se mogu izvesti vlastitim rukama.

Izvršenje mjerenja

Pojedinosti će se smatrati mjerenjem prozora u otvaranju prozora bez vanjskog kvartala (koja djeluje u unutarnji dio prozora otvaranja brojnih opeka iz vanjske strane zida), nakon čega će biti karakteristike nestandardnih situacija naveden.

Instaliranje dvostrukih prozora s vlastitim rukama (upute)

Nakon što ste vidjeli sve praznine, nemojte odmah rezati pjenu, morate čekati 3 dana da se dobro osuši.

Da biste izmjerili pravokutni prozor, morat ćete mjeriti širinu otvaranja. To je udaljenost između najekstremnijih točaka unutarnjih padina duž unutar zida. Visina otvora prozora mjeri se kao udaljenost između prozora i gornje padine. Rezultirajuća visina morat će dodati debljinu sustava Windows.

Zatim ćete morati izračunati veličinu prozora pregleda:

širina = širina otvaranja - 2 * veličina razmaka sklopa;

Visina = Visina otvora - 2 * Veličina razmaka sklopa je visina preddiplomskog profila.

Mjerenja moraju se provoditi barem na tri mjesta za svaku veličinu, u srednjim i ekstremnim točkama. To je zbog činjenice da se rijetko nalazi savršeno čak i otvaranje. Kao osnova, morate uzeti manji iz rezultata.

Potrebno je pljačka s dobrim aksijalnim centrom kako bi se provjerilo zakrivljenost otvaranja prozora okomito. Razina vode (debela prozirna cijev, koja je napunjena vodom) potrebna je za provjeru izobličenja u horizontalnoj ravnini.

Članak o temi: Napravite vlastitu ruku

U slučaju da postoje odstupanja, bit će bolje prikazati ga na papiru u obliku skica. Crtež okvira mora biti pravi pravokutnik, koji je upisano na sliku skica otvaranja prozora na stvarna mjerenja. U skladu s ovim, potrebno je popraviti okvir.

Pričvršćivanje

Instaliranje dvostrukih prozora s vlastitim rukama (upute)

Nema potrebe za uklanjanjem zaštitne trake do kraja instalacije i završnih radova, jer je moguće oštetiti površinu.

Nakon uklanjanja sve potrebne dimenzije, bit će moguće ići na proizvođača. Zajedno sa stručnjakom, morat ćete prilagoditi veličinu, konfiguraciju. Odredite prisutnost zalogaja, gluhih dijelova i odaberite pribor.

Prilično važna točka pri odabiru je sustav za pričvršćivanje. Postoje sljedeći tipovi:

  • pričvršćivanje kroz okvir u montažnoj ravnini;
  • Konsolidacija pomoću priključaka za podršku, koji je unaprijed postavljen na okvir.

Prva opcija je češća, međutim, dok će se instalacija staklenog paketa biti napravljena, potrebno je potpuno ukloniti prozore s gluhim odljevima.

Druga opcija je prikladnija za samoinstalaciju, jer se rizik od oštećenja stakla i nepropusnosti tijekom rastavljanja smanjuje. Međutim, tijekom instalacije cijelog prozorskog bloka, težina strukture će biti mnogo veća, odnosno, umetnite staklo vlastitim rukama će biti gotovo nemoguće.

Ugradnja staklenih paketa

Nakon narudžbe, bit će potrebno razjasniti vrijeme njihove ponude i proizvodnje. Pokrenite popravak rad dok se ne dostave blokovi, nema smisla. U fazu pripreme morat ćete početi isključivo kada su prozori već na mjestu.

Prije svega, morate očistiti mjesto ispred prozora, zadržati sve namještaj. Radijatori grijanja i pod su prekriveni gustom krpom ili građevinskim filmom. Zatim morate pripremiti dizajne za ugradnju.

Priprema profila

Instalacija dvostrukih glaziranih prozora počinje s pripremom. Ako je potrebno, morat ćete ukloniti dvostruke staklene prozore i ljuljačke zaklopke iz okvira. Kako bi se rastaviti, potrebno je napraviti pin s bradom, s kojom je staklo montirano, a zatim s laganim udarcem na dlijetu, to će izvući iz utora.

Članak o temi: Uređaj namještaja u maloj sobi

Prije svega, morat ćete ukloniti vertikalne poteze. Zatim, na isti način morate pucati gornji i niži. Potrebe moraju biti označeni.

Okvir treba nagnuti tako da se staklo akumulira iz žljebova.

Od naklonjanja ljuljačkih zaklopka potrebno je ukloniti ukrasne čepove i odvrnuti stezne vijke. Nadalje, ako postoji pahuljasti sustav, morat ćete otpustiti vrh krila s okretanjem ručke u središnju državu kada je okidač otvoren i uklonite kuku od donjeg krošnja.

Proces instaliranja dvostrukog glaziranih prozora i njihovog popravljanja

Najprije morate položiti podlogu do donjeg kraja otvora prozora. To mogu biti posebne plastične podloge ili drvene šipke. Potrebno ih je instalirati pod rubovima okvira ili samo u sredini.

Na podlogu morat ćete instalirati okvir ili cijeli prozor. To će ovisiti o dizajnu za pričvršćivanje, koji je odabran. Podržava ne treba ukloniti, staklo će stajati na njima. To je zbog činjenice da sidra neće moći izdržati utege za potpuno cijeli dizajn.

Dizajn je fiksiran na stranama pomoću klinova. Moraju se voziti između zida i prozora bliže gornjem rubu tako da okvir neće ući u sredinu.

Nakon postavljanja sidra, možete nastaviti sastavljanjem. Double-ostakljeni prozori moraju se umetnuti u okvir i pričvrstiti poteze.

Nakon što se dizajn prikuplja, potrebno je provjeriti normalan tijek krila ljuljačke i na kraju provjeriti razine instalacije.

Tek nakon što se sve provjere krila moraju čvrsto zatvoriti i nastaviti s brtvljenjem dizajnerskog jaza.

Da biste to učinili, koristite poliuretansku pjenu. Osim toga, morat ćete se držati stakla s jednom rubom hidropara izolacijsku ljepljivu traku koja je namijenjena plastičnim prozorima. Potrebno je lijepiti ga oko perimetra, osim gornjeg dijela.

Izvana oko perimetra morat ćete staviti membransku traku otporne na vlagu.

Čitaj više