Kako napraviti endnd na krovu

Anonim

Krov sve više nije samo funkcionalna svrha. Često je ovaj element vrhunac zgrade. Takvi krovovi imaju mnogo zrakoplova koji su povezani u različitim kutovima. Dio spojeva - s pozitivnim kutovima - sastavljen je u obliku klizaljke, dio - s negativnim - u obliku sredstava. Tako da je u potkrovlju uvijek suha, kraj krova mora biti učinjeno ispravno.

Obdareni krovovi

Na krovovima složenih oblika, oštrim kutovima formiraju se tijekom uređaja snimanje slušnog prozora. Dobivaju se na mjestima koja povezuju dvije padine. Mjesto konjugacije naziva se obdarenje, a krovovi su RTO.

Kako napraviti endnd na krovu

Što je endowa

Krovovi složenih oblika izgledaju vrlo dekorativni i ukrašavaju zgradu, ali njihov dizajn i uređaj nije lako - uparivanje zrakoplova nije lako. Zbog značajki dizajna na ovim dijelovima, krov čini veliko opterećenje: uvijek postoji mnogo snijega i vode. Dakle, sanduk je napravljen ojačani, a hidroizolacijske mjere su mnogo ozbiljnije nego na ostatku površine.

Značajke Rafter sustava

Sviđo iz različitih šipki u ENDAND može se spojiti pod različitim kutovima (ovisi o obliku krova). Na mjestu priključaka instaliran je rafter stopala, na koje su pričvršćene grede s šipki. Uz malu duljinu (do 2 m), dovoljno su fiksirani na nokte (2 sa svake strane), sa značajnom duljinom spoja, spoj se pojačava s metalnom oblogom.

Kako napraviti endnd na krovu

Vrijeme veze

U mjestima najvećeg opterećenja (na najširem mjestu), rafter stopala endand s dna je podržan od strane dozy.

Kako napraviti endnd na krovu

Dno na najširem mjestu stavlja sigurnosnu kopiju

Okeekhet

Na raskrižju dvije stijene, krov je pojačan, a njegov uređaj ovisi o vrsti krovnog materijala:

  • Pod metalnom pločicom u UNDOVI-u su instalirane međuproizvode - u sredini između glavnog. To je, na ovom mjestu korak je dva puta manje. Duljina dodatnih letvica bi trebala biti veća od širine dna temelja.

    Kako napraviti endnd na krovu

    Doomle je dvostruko češće

  • Pod ravnanjem, škriljevcem, keramičke pločice se hrani uzdužne ploče - duž cijelog zgloba. Širina ploča nije manja od 100 mm, njeguje dvije ili tri na svakoj strani. Širina ovisi o veličini odabrane supstrata.

    Kako napraviti endnd na krovu

    Ispod ispravljanja, škriljevca i keramičke pločice trebaju dvije ili tri ploče na svakoj strani

  • Prema ondulinu, potrebne su dvije širine odbora od najmanje 100 mm. No, u ovom slučaju, moraju biti smješteni na udaljenosti od 15 cm jedan od drugog. U nastalom otvaranju je sloj neddovnaca slaganje.

    Kako napraviti endnd na krovu

    Pod ondulinom između dvije zajednice treba biti razmak od 15 cm

  • Kada instalirate mekani krov, s druge strane na padinama, tako da ovdje nema značajki.

Mi smo vodili tipične zahtjeve i veličine, ali neki proizvođači mogu imati određene zahtjeve. Kada kupujete krovni materijal, dobit ćete upute u kojima će se opisati cijeli proces instalacije i zahtjevi za sanduk, drugim tehničkim trenucima. Jasan slučaj, morate se pridržavati njihovih preporuka.

Entradijski uređaj

Nema posebnog smisla govoriti o uređaju, jer svaki krovni materijal ima vlastite karakteristike. Stoga smatramo najpopularnije odvojeno.

Na krovu metalne pločice

Kao što je već govorio, pod metalnim pločicama na mjestu uparivanja klizanja, sanduk je dvostruko češće. Dnova daska je složena na ovom sanduku - ovo je pocinčani list s preljevom linijom u središtu i strane duž rubova. Ovaj se element odnosi na pse, obojen u ton s glavnim materijalom. Ona ide s dva metarska kriška.

Kako napraviti endnd na krovu

Obdariti krovove od metalnih pločica

Ugradnja trake Enkanda počinje u nastavku. Rub elementa je neznatno pokrenut iza sudopera krovnog krova, ošišan na 20-30 mm ispod sudopera, od tog "ostatka" se formira flamingom (strani). Imajte na umu da temeljna barska mora završiti izvan SVE, ako postoji ispusni žlijeb, a zatim iznad njega. Ako je kraće od sudopera, voda će pasti na krov.

Sljedeći list je složen na vrhu, s prigodom od 20-30 cm, šala se zakvače s brtvilom (možete propustiti cijelu leđa s bitumenskim mastikom). Ostanite onoliko listova koliko je potrebno, rez je i osiguran u blizini klizaljke.

Postoje dva načina pričvršćivanja temeljnog lista

  • Poseban samo-crtanje bliže rubu;
  • Kleimers po strani.

    Kako napraviti endnd na krovu

    Pričvršćivanje

Prema uređaju UNDOV, glavni zadatak je osigurati nepropusnost. S ove točke gledišta, druga izvedba je točnije - nakon što ne ostaje rupa, iako zatvorena gumenom brtvom.

Drugu točku. Donja ploča trebala bi biti na obje strane strana, visina je poželjno veća od 2 cm. Oni su potrebni da teče iz klizaljke ne mogu dobiti ispod metalne pločice.

Na fiksnoj traci, na udaljenosti od oko 20 cm od mjesta infleksije, traka za brtvljenje prolazi. Ona ide na samoljepljivu vrpcu. Prije instalacije uklonjena je zaštitna premaza i zalijepljena je traka. Tada je metalna pločica složena, koja se odsječe tako da je 60-100 mm bilo 60-100 mm. Bliže imati dijelove proizvođačima centra ne preporučuju.

Pričvrstite listove na sanduku na redovitim mjestima - na dnu volova za 20-30 mm ispod koraka. Udaljenost od pričvršćivača do infleksije je najmanje 250 mm.

Nakon popravljanja metalne pločice kralja, krov je spreman i može ostati u ovom obliku. Ali izgled obrezanih listova nije zadovoljan. Kako bi ih zatvorili, postoji ukrasna obloga koja se zove gornja odbojnica. Ona obavlja dekorativnu funkciju - zatvara dijelove, često se ne koristi sasvim dovoljno.

Značajke izlaza Enduada preko slušnog prozora, pogledajte sljedeći videozapis.

Od profesionalnih podova i škriljevca

Pod tim materijalima u UNDOO, nekoliko je ploča položeno. Vodoozionalni bend je fiksiran na njih, koji je zatim spojen na vodonepropusnu membranu pričvršćenu na šipkama. Backstage mora biti najmanje 10-15 cm, spojevi su spojeni pomoću dvostranog ljepila.

Dalje, instalacija je slična gore opisanoj gore: i niža studentska daska koja je također složena, na koju je zalijepljen univerzalni pečat, tada se montira krovni materijal.

Kako napraviti endnd na krovu

Uređaj svugljivog na krovu valovitog

U tom slučaju možete nadopuniti brtvenu traku. Traka brtvila se nanosi s dvije strane od mjesta preljevanja krova. Nakon instalacije krovnog materijala u valne paste postoji veliki slobodni prostor. Može biti voda, snijeg, smeće. Da se to ne dogodi da se ispuni brtvilom, namećući ga u slojevima.

U slučaju ispravljenih, postoji nekoliko opcija za dizajn Enganda:

  • Otvorena. To je kada su listove profesionalnih podova odrezane na udaljenosti od 60-100 mm od linije za infleksiju. U tom slučaju vidljivi su daska i rezovi. Zatvoriti ovu "ekonomiju", dekorativni žlijeb je složen preko krovnog materijala, koji zatvara liniju rezanja. Vezano je na sanduk noktiju.

    Kako napraviti endnd na krovu

    Otvorena odbojnost od profesionalnih podova

  • Zatvoreno. Profesionalni podovi su strogo odsječeni duž linije sredine Indovyja, dopušteno je gotovo bez odobrenja. Ne zahtijevaju dodatni elementi.
  • Iskrivljen. Kompleks za samostalni način. Prostor Otema se preklapaju listovima materijala koji naizmjence ulaze na drugu stranu. Ova metoda s krutim premazima praktički se ne koristi, kao prikladniji za mekani krov.

Otvori ili zatvoreni tip Skate veze Odaberete, uređaj cijelog kolača ostaje isti. Samo metoda ovisnosti profila varira.

Pločica

UNDova krovište iz strukture pločica ima točno kao iu slučaju ispravljanja. Razlika je u tome što čvrsto doome mora biti veća širina od najmanje 35 cm na obje strane spoja. Značajke ima pločice pričvršćivanja u ENDeway - neki fragmenti su održavani toliko da ne radi uz pomoć standardne brave. Zatim u gornjem dijelu pločica, rupa je izbušena, u njemu je mekana žica otporna na kiselinu. Opljačkati nokat u sanduk, činiti žicu na njega popraviti pločicu u traženom položaju.

Drugu verziju uređaja za poništavanje pločica.

Ondulin

U slučaju ondulina, CutTack pod UNDOO nije čvrst, a dvije ploče smještene na udaljenosti od 15 cm jedan je od drugih, simetrično u odnosu na središte Enga. Posebni žlijeb je složen između njih.

Kako napraviti endnd na krovu

Poseban pauze je položen između popločanih ploča

Instalacija počinje od ispod, pomaknite se prema gore. Prvi list naseljenog oluka složen je rubom krovnog materijala, korelirajući oblik. Nokat na sanduku noktiju s gornje strane. Sljedeći list je postavljen s Allen najmanje 15 cm.

Kako napraviti endnd na krovu

Gornji fragment žlijeba preklapa donji ne manje od 15 cm

Nakon što je cijeli oluk postavljen, ugradnja krovnih listova počinje. Prvo, rez je s oznakom - oznaka je 5-6 cm dalje nego što je potrebno. Smanjiti planiranu liniju (pubescom ili brusilica). Oni su stavili na mjesto, označavaju točnu liniju rezanja - na izbočinu na utoru. Odrežite drugi put i ponovno postavite na mjesto. Budući da list onduline malo teži, sve operacije su lako učiniti.

Kako napraviti endnd na krovu

Izrezati dvaput: prvo grubo, onda

Položeni list je fiksiran s posebnim krovnim noktima s obojenim premazom s šeširom. Potrebno je priložiti svakom valu, povlače se što je više moguće iz srednje linije Enda.

Kako napraviti endnd na krovu

Pričvrstite posebne nokte

Instalacija endune na krov iz ONduline nalazi se u video formatu.

Limeni krovovi

U privatnom subjektu, ova vrsta krovnog materijala je rijetka, međutim, postoje i krovovi. Endov krovište od Tin je povezan ručno, uz pomoć pivotke i posebnog alata.

Članak o temi: Creek u zemlji. Kako opremiti i organizirati vlastite ruke?

Čitaj više