Kako napraviti krov s dvije veze: korak po korak upute u fotografiji i videozapisu

Anonim

Tijekom izgradnje privatnih kuća, krov najčešće čini seriju. Postoje razlozi za to. Prvi je pouzdan. Dobro pohranjene s vjetrom i snijegom. Drugi je kompatibilan s bilo kojim krovnim premazom. Treći je relativno jeftin. Četvrti je jednostavan dizajn koji je teško pljačkati. Peto - izgleda privlačno. Sve to, pa čak i činjenica da je krov s dva vezati sa svojim vlastitim rukama bez prisutnosti posebnog znanja, određuje njegovu popularnost.

Kako napraviti krov s dvije veze: korak po korak upute u fotografiji i videozapisu

Prikupljeni dvoslojni krov je spreman za ugradnju krova

Korak po korak ugradnju dvoslojnog krova

Kao što ste vidjeli gore, postoji mnogo rafter sustava. Prema tome, kada se sastavljaju, ima vlastite karakteristike, ali općenito isti redoslijed. Mora se reći o ukupnom koraku: prediskanje i preradu drva. Ova faza je potrebna ako ste kupili svježe rezane drvo, a ne sušeni.

Upotreba tijekom konstrukcije krova sirovog drva prirodne vlažnosti će dovesti do problema: grede će se pokrenuti, oni će se kretati, geometriju će se promijeniti. Sve to će dovesti do pojave stresa točaka i s najmanjim znakovima preopterećenja (puno snijega, snažnog vjetra ili kiše) započet će negativne procese. Njihova eliminacija je složen i skup događaj. Stoga, ili kupite suho drvo (ne više od 20%, idealno za sušenje komora 8-12%), ili kupiti materijal za nekoliko mjeseci, preklopiti u ventilirane hrpe. Nakon što tretirate potrebne impregnacije (od oštećenja na gljivicama i smanjenje zapaljivosti) i tada koristite sustav za montažu u instalaciji.

Kako napraviti krov s dvije veze: korak po korak upute u fotografiji i videozapisu

Drva se mora osušiti u ventiliranim hrpama. Da bi to učinili, oni su popločani kratkim rezovima odbora. Oni su stavljeni u metar iz rubova, a zatim kroz metar. Ispod dna instaliran

O glavnim stupnjevima montaže, o tome kako napraviti krov s dva kravata, reći ćemo vam u ovom odjeljku.

Mauerlat

Skupština brzog sustava dvajinog krova s ​​instalacije mauerlata počinje. Mora biti postavljena strogo horizontalno, jer prije početka instalacije, horizontala zida pažljivo je provjeren, na koji je pričvršćen, ako je potrebno, postavljen je s cementnim mortom. Možete nastaviti raditi nakon što rješenje padne 50% snage.

Ovisno o sustavu, to je sekvenca od 150 x 150 mm ili ploče s dimenzijama od 50 x 150 mm. Pričvršćen je na gornji red zida zida. Ako je kuća drvena, njegova uloga obavlja gornju krunu. Ako su zidovi sastavljeni od lakih građevinskih blokova - penbetona ili aeriranog betona i drugih - njihova krutost nije dovoljna za preraspodjelu tereta. U tom slučaju, na vrhu posljednjeg reda zidanja napravi armirani betonski pojas, koji umeće fiksni zatvarač - žice ili klinove. Na njima onda je drv ili ploča zadovoljan.

Članak o temi: Sigurnost požara u kući

Kako napraviti krov s dvije veze: korak po korak upute u fotografiji i videozapisu

Montaža Mauerlat na klinove

Metode zidnih ligamenata i mauerlata nekoliko:

  • U zidanju (u armiranom betonu), fiksirana je glatka žica od velikog promjera (dva kraja). Odbor se zatim obavlja u potrebnim mjestima rupe u kojoj žica radi. Zatim preplaviti i savijati.
  • U zidu su klinovi zatvoreni ne manje od 12 mm promjera. Pod njima u mauerlatu, rupe se stavljaju na ploču / ploču) i zategnite matice sa širokim podložnim pločama.
  • Usklađivanje drva ili ploče duž vanjskog ili unutarnjeg ruba zida, uzmite bušilicu promjerom 12 mm napravite rupe za sidrene vijke. Njihov (istog promjera je 12 mm) začepljenje preko šešira, zatim zategnite ključ.

Udaljenost između klinova (žica) ne smije biti više od 120 cm. Na zidu (pojas) pod mauerlatom, odrezana hidroizolacija nužno je postavljena. To može biti u dva sloja valjanog bajkog ili hidroizola, možete se podići s bitumenom mastikati.

Instaliranje vremena

Vrste sustava raftinga kanala nisu desetak. Prije svega, morate odabrati kako će to izgledati. Nadalje, kako bi se radilo lakše, izrađen od tankih ploče predloškom za sve automobile, bore i druge slične detalje. Da biste to učinili, možda ćete morati okupiti prvi oblik na krovu, a zatim spreman napraviti predloške.

Kako napraviti krov s dvije veze: korak po korak upute u fotografiji i videozapisu

Prikupite gotove farme, a zatim podignite krov

Redoslijed montaže ovisi o vrsti sustava Rafter. Ako se rainstream mijenja, oni se postupno instaliraju, skupljaju s elemenata na krovu. U tom slučaju, prikladno je ako grede stropa preklapaju grede i, ako je moguće, potkrovlje ili potkrovlje ili potkrovlje.

U sustavima s visećim rogovima na Zemlji, farma ide - gotov trokut zatezanja i rafting nogu sa svim željenim igle, police. Odmah se prikuplja potreban broj poljoprivrednih gospodarstava. Tada ih podižu na krov, oni pokazuju okomito i pričvršćene na mauerlat.

S jedne strane, zgodan je - na zemlji je lakše raditi, s visokom točnost brzine montaže visoke: jedna farma se ne razlikuje mnogo od drugog, što pojednostavljuje postupak. No, podizanje gotovih farmi je teško, posebno za velike zgrade. Da biste olakšali učinili, postavite dva nagnute ploče, koje jedan kraj počiva u tlu, a drugi se malo trudi preko zida. Farme se približavaju ovom "liftu", jedan je instaliran na dnu, vezati užad i zategnuti na krovnim pločama. U odsutnosti vitla ili dizalice, to je najprihvatljivija metoda.

Članak na temu: Kako točno ispunite pod betonom u kući ili apartmanu (video)

Skupština raftera zahtijeva određeno znanje: kao u kojem naredbu da ih montira, kako postaviti i napraviti snimku. Skupština jednog od shema s bakom, vidi videozapis.

Postupak za montažu sustava Rafter

  1. Izlagao je ekstremnu formaciju farme. Oni su poravnani i osigurani privremenim zaustavljanjem. Također možete trebati privremeni pričvršćivanje, prikovan na zid kuće: hraniti ploču koja se izlazi preko zidova. Možete izgladiti prvu farmu na njemu (osim ako naravno zid je glatka). Na drugoj strani povremenim podupiranjima, ne ide nigdje.

    Kako napraviti krov s dvije veze: korak po korak upute u fotografiji i videozapisu

    Kako staviti Rafter sustav

  2. Zatim je između instaliranih ekstremnih farmi rastegnut Odvija se na razini klizaljke i na obje strane ispod - na kraju terminalnih nogu. Ispružena kolodvor provjerava se na horizontalnom - primijeniti dobru razinu izgradnje. Ako postoje odstupanja, a farme su izloženi strogo okomito, morat ćete usmjeriti rafter noge na jednom od njih. Ponekad kada odstupanje na klizaljki pokušava prilagoditi odstupanje naginjaju farmu. Ali to je nemoguće učiniti: "Progutam" cijeli sustav.

    Kako napraviti krov s dvije veze: korak po korak upute u fotografiji i videozapisu

    Između izloženih ekstremnih farmi, užad je zategnut za provjeru ispravnosti geometrije

  3. Izložene ekstremne farme su fiksirane za mauerlat. Metode oblikovanja ovise o vrsti odabranog sustava i mogu se kliziti ili ne. Vrste Rafter sustava dvostrukih krovova i pričvrsni čvorovi rafter stopala do mauerlata i skate bruasa U ovom članku.
  4. Sljedeće farme se stavljaju, fokusirajući se na rastegnuta kolodvora. To je prikladnije za postavljanje na mauerlatu željenu postavku korak od raftera, provjerite je li oznaka istinit i tek tada početi uspon i rasporedu farmi. Dakle, da u procesu izgradnje ne sruši instalirane rogove, oni su pričvršćeni na druge privremene grede, stavite potpore i poklopce. Snimljeni su nakon što je svjetiljka punjena.
  5. Prikazani Rafter sustav prekriven je slojem vodonepropusne membrane, na kojem je žaruljica punjena. Membrana na izoliranim krovovima prema najnovijim tehnologijama je obavezna, inače će se izolacija ismijavati, što će dovesti do njegove neučinkovitosti (jednostavno odbaciti novac). Ako je krov hladan, možete učiniti bez hidroizolacije.

Sve, kanal se skuplja i spreman za ugradnju krovnog materijala.

Postupak instalacije raftera uzrokuje dovoljno pitanja, ali je nemoguće reći mnogo načina. Pogledajte jedan od njih u video. Sustav je velik i popeo se na krov dijelova, a već se okupilo u jednom dizajnu. Za velike kuće to je prikladno.

Značajke instalacije brzog sustava drvene kuće

Razlika između drvenih kuća je da log kuća daje skupljanje, a to dovodi do promjene u geometriji sustava raftinga. Ako se elementi čvrsto pričvršćuju, krov se može raspasti. Stoga, zatvarači čine plutajuće. Postoje posebne klizne pričvršćivanje, koje u ovom slučaju pričvrsti grede na gornju krunu i za pokretanje, ako postoje takva (vidi fotografiju).

Kako napraviti krov s dvije veze: korak po korak upute u fotografiji i videozapisu

Metoda za pričvršćivanje Rafter sustava lučke kuće

Za rafterije slobodno preselio tijekom skupljanja, njegov dugi dio je fiksiran strogo paralelno s rubom, strogo je okomito na glavu. Ako je potrebno, web-lokacija je izrezana. Postavite nosač tako da je kuka u ekstremnoj niži položaj ili blizu njega. Pričvrstite posebne vijke za samo-tapkanje koje dolaze u kompletu (uobičajeno nisu prikladni). Ako se instalacija napravi na zapisniku, tako da se rafter noga preklinja preko njega, polukružni otvor je izrezan u donji dio, na koji će se osloniti na.

Takvi pričvršćivači se prodaju na bilo kojem građevinskom tržištu, zove se "klizna". Kako montirati kliznu na Bruus pogled u video.

VIDEO NA SKUPŠTINU I UGRADNJI RAFTSKE SUSTAV DUPLEX krovova

Dvostrani krov je izgrađen vlastitim rukama: mnogo suptilnosti i nijansi, postoje različite metode za pričvršćivanje, proširenje. Da bi opisao riječi, njihov je trgovac nezahvalan. To je slučaj kada je bolje vidjeti. U nastavku nudite izbor videozapisa koji možete biti korisni.

Video izvješće o tome kako se vrši krov s dva veza

Priča o vlasniku kuće o fazama gradnje. Postoje zanimljivi tehnički trenuci koji mogu biti korisni.

Dvije vrste povezivanja rogova: tvrda i klizna

Video o dvije najproblematičnije vrste veza.

Kako odrediti kut nagiba

Full Video System Sklop video izvješće

Ovaj film traje nešto manje od sat vremena, ali proces se pokazuje od početka i do kraja s mnogo detalja. Krov se stavlja na kućicu okvira, ali kada instalirate na zgrade drugog tipa (osim drvenih kuća) nema razlike.

Članak na temu: Moderna pozadina: Dizajn soba, Foto 2019, Ideje za kuću, Unutarnji dio, kako kažnjavati stan, pogledi, dvije boje u kuhinji, video

Čitaj više