Kako smanjiti zavjese Lambrequin: Osnovni pogledi

Anonim

Razvoj dizajna i krojenje vlastitim rukama - fascinantno zanimanje, omogućujući vam da uštedite novac i pokažete svoju fantaziju, da biste dobili ništa usporedivo od kreativnog procesa.

Kako smanjiti zavjese Lambrequin: Osnovni pogledi

Izvorni ukras prozora zavjese s lambrekenom daje cijelu sofisticiranu sobu i pokazuje osjećaj njegovog vlasnika.

Ako se uobičajene ravne zavjese klasične opcije ne previše teška, a zatim izvedite složeniji dizajn, rezati lambrequin, bez iskustva raspadanje raznih proizvoda, ne tako jednostavno. Međutim, nakon što je proučavao neke tehnike, ostvarivši princip građevinskih obrazaca o gotovim primjerima, možete naučiti kako mamac lambrequin zavjese bilo koje složenosti.

Glavne vrste labrekonovih

Labraken je zaseban horizontalni dio zavjese koji se nalazi na vrhu zavjesa. Ova stavka služi za ukrašavanje u dizajnu otvorenih otvora, dajući dizajne sofisticiranosti i poseban stil. Lambreken se može prikriti ne previše moderno strehe, ažurirati malo zastarjele zavjese, dajući mu novi zvuk. Ispravno odabrano Lambrequen je u mogućnosti promijeniti unutrašnjost prostorije u cjelini, razne mogućnosti sata mogu vizualno mijenjati prozore - za smanjenje, napravite otvorenje prozora "iznad" ili "ispod". Lambrekvini su draped i ravno (bend). Nije teško izvoditi rezanje tvrdog zavoja, pa ćemo obratiti pozornost na rez drapljenih lambrequina. Vrlo su raznoliki i primjenjuju se sljedeći uvjeti za određivanje njihovih mogućnosti:

Kako smanjiti zavjese Lambrequin: Osnovni pogledi

Postoje mnoge vrste lambrekinskih drapes, primjenjujući koje za dizajn otvora možete postići vizualni učinak promjene veličine prozora i cijele sobe.

  1. SWAGI je polukružne draperija s ravnomjernim ugrađenim naborima ili montažom. Ako je draperija položena s trakom ili pisaćim strojem, onda je to "mehanički swagge". Uglavnom, smjer nabora stvara duž vijenca. Ali postoje i vertikalne čupke kada su nabori položeni na liniju, okomito na liniju vijenca.
  2. Kolači su tip prekidača, ali s vakutom tkaninom formira slobodan prostor između ramena.
  3. De Jabro - vrsta lambrequina, prikupljena jednim kriškama. Drugi krišak je bez slobodnog, formirajući lijepu montažu poput vala. De Zabo može pokriti različite oblike - simetrične, asimetrične, kutne, dvostruke, višeslojne. Nije teško smanjiti takve zavjese, tako da se ova vrsta ukrasa često koristi u samostalnim zavjesama.
  4. Kokille je vrsta sorte de zhabo, ali nužno simetrični izgled. Naboji u ovom slučaju ugrađeni su iz kraćih rubova na dulju sredinu. No, oblik Kokillea "naprotiv", kada su rubovi dulji, a sredina je kratka.
  5. Zvono je detalj lambrekin, nalik na zvonik. Koristi se za ukrašavanje rubova pripravka, također može igrati ulogu umetaka između swage.
  6. Kravata je uski izduženi element s oblikom šal u obliku spirale. Koristi se kao zvona za rubove i za umetke.

Članak o temi: Kako izračunati debljinu zidova opeke?

Učenje za rezanje lambrena

Razmotrite tehnologiju rezanja glavnih vrsta lambrequina.

Simetrični swag.

Rezanje simetričnog vagona može se smatrati osnovama za smanjenje svih opcija za prekidač i kolače.

Kako smanjiti zavjese Lambrequin: Osnovni pogledi

Shema rezanje simetričnog vagona.

Najbolje rješenje je izvođenje zavjesa za rezanje. U ovom slučaju, draperija će se savršeno ispasti glatka, bez šanse. Ali u nekim slučajevima možete crtati u smjeru temelja. Na primjer, ako postoji strogi geometrijski uzorak na tkivu, što je nepoželjno razbiti, ili tkivo je nedovoljno. U slučaju šivanja lambrequina, primjenjuje se sljedeća terminologija:

  1. Sredina Swaga je zemljište bez nabora u središtu elementa.
  2. Rame je drapered rubova. U slučaju simetrične utakmice, veličina ramena će biti ista, au slučaju asimetričnog dizajna, jedan rame će biti uski, a drugi je širok.
  3. Dubina je visina od vrha do dna u sredini dizajna.
  4. Duljina donje žice je veličina ruba izmjeren nizom.

Prvo, učinite gotov lambren u prirodnoj vrijednosti. Pretpostavimo da će imati sljedeće dimenzije: sredinu SVAGA 40 cm, ramena od 30 cm, dubinu od 45 cm, pola duljine donje žice (od ruba do sredine) 85 cm. Tako da Lambrene je rezultat toga, upravo takve veličine radimo sljedeće:

  1. Srušili smo tkaninu na kosi liniji i okomito ovratnik uzima liniju, čija je ukupna duljina jednaka polovici sredine swag plus veličinu obrade (7-10 cm). U našem slučaju, to će biti 20 + 10 = 30 cm.
  2. Uz preklopnu liniju, odražavaju vrijednost jednaku dvostruku dubini, koja je, 45 x 2 = 90 cm. Zatim, duž iste linije, dodamo pola dubina (još 23 cm).
  3. Od točke do kojeg smo izmjerili 90 cm, provodimo okomito na duljinu jednaku polovici duljine donje žice - 85 cm.
  4. Kombiniramo rezultirajuću točku s linije sredine swag - dobivamo rame na kojem će biti položeni nabori.
  5. Donja točka na savijanje tkanine spojite glatku liniju s ekstremnom točkom ramena.

Članak na temu: Kako naplatiti bateriju bez telefona?

Kako smanjiti zavjese Lambrequin: Osnovni pogledi

Simetrična SWGA je jedan od jednostavnih i ujedno zanimljivih detalja Lambrequina, na temelju obrasca koji možete pokriti bilo kakve vrste čuvara i kolača.

Uzorak zavjese je spreman, sada morate ispravno staviti nabora. Obično postoji 5 komada, prvi je postavljen s kraja sredine. 10 cm tkanine s ruba ostaje besplatno. Dakle, udaljenost između nabora će biti (30-10): 4 = 5 cm. Mjeramo udaljenost dobivenu u crtežu za crtanje, od njega će čitati 30 cm i što se događa, mi ćemo se podijeliti s 5. Dobit ćemo broj jednaka polovici dubine. S obzirom na veličinu odabranu ovdje, dubina preklopa trebala bi se pokazati 7,5 cm. Oznaka se obavlja na ovaj način: iz kuta koji formira "srednja utakmica" i ramena, sekvencijalno uplatite sljedeće udaljenosti: 7,5 cm , 7,5 cm, 5 cm. Ovaj raspon veličine ponavlja duž cijele linije. Nakon mene, mjerit ću 2 puta na 7,5 cm, trebala bi ostati 10 cm. Ako je to zavjesa - mehanički swag, tada ramena jednostavno idu na traku zavjese.

Kako Kroit de Zabo?

Kako smanjiti zavjese Lambrequin: Osnovni pogledi

Shema rezanja lambrequin de zabo.

Zavjese ukrašene de zabo, izgledaju vrlo elegantno, a rezač se izvodi vrlo lako. Prvo definiramo oblik lambrequin, bolje je crtati na papiru. Ako su zavjese simetrične, tada se uzorak gradi za pola proizvoda. U slučaju kada je Lambrequin odabran s glatkim rubom, bez kapljica u visinu, uzorak će izgledati vrlo jednostavno. Na željenu širinu zavjese (koja je često jednaka duljini strehe), dodajte broj nabora pomnoženih s njihovom dvostrukom dubinom. Imat ćemo dug i nizak pravokutnik. Na primjer, napravit ćemo izračun za de zabs širinom od 1 m širine. S rubom ćemo napraviti uvlake od 8 cm. Preostala udaljenost je podijeljena s brojem nabora (12 komada). Ispada (100-8 * 2): 12 = 7 cm. Ovo smo dobili udaljenost između nabora. Dubina nabora uzima 8 cm za 8 cm, to jest, na cijelom preklopku od 16 cm. Brojimo ukupnu širinu zavjesa-lambrequin, ispada 16 + 77 + 12 * 16 + 6 = 100 + 192 + 6 = 291 cm. Ovdje će povećanje od 6 cm ići za obradu rubova. Ako de zabo ima različite visine na početku i na kraju, onda prvo trebate izračunati širinu, a zatim s jedne strane je da odgodi visinu jednog ruba na jednoj strani, as druge strane, visina Drugi rub, zatim spojite donje točke jedne ravne linije ili zakrivljene linije, ovisno o Sima zavjesama.

Članak o toj temi: Kako poljski namještaj kod kuće

Rezanje lambrequina kokil, zvono, kravata

Kako smanjiti zavjese Lambrequin: Osnovni pogledi

Dijagram rezanja lambrequin veze.

Ovo je vrlo lijep element završne zavjese. Kokil može biti divergentni od jedne točke, može biti s ravnim vrhom. U ovom slučaju, takav lambrek je sličan de Jabnu, ali samo je sredina simetrično izdužena, ili se skraćuje u odnosu na rubove. Rezanje slično de zabo. Budući da je ovaj element lambrekina najčešće od laganih prozirnih tkiva, izvodi se na oblozi. Zvono je izrezan od 2 dijela, slično klinu, razlikujući se od drugih po obliku donjeg reza. Na stražnjoj strani zvona dobiva se s vodstvom, a front - s platno uspon.

Kravata leži na kosi liniji. Prvo, izvlače glavni uzorak (plijesni), gdje se uzima u obzir visina donje i najviše točke konstrukta. Tada je prekretnica izrezana, širiti klinove i montirati novi uzorak.

Čitaj više