Kada možete uključiti topli kat nakon polaganja pločica

Anonim

Kada možete uključiti topli kat nakon polaganja pločica

Kada se možete uključiti na toplom podu nakon polaganja pločica, iskusni majstori znaju, ali za one koji samostalno obavljaju popravak i građevinski rad, ovo je pitanje jedan od najvažnijih.

Odgovor može biti jedan - učinite to odmah nakon što instalacija nije dovršena. Vlasnici apartmana u kojima se provode takva djela, zainteresirani su za zašto i kada je povezivanje sustava. I sama dizajn i polaganje pločica na toplom katu imaju neke značajke koje treba uzeti u obzir pri spajanju opreme.

Značajke dizajna

Kada možete uključiti topli kat nakon polaganja pločica

Za trajnost premaza, napravite estrih ispod toplog kat i iznad njega

Izvođenje polaganja keramičkih pločica na toplom sustavu, trebali biste se sjetiti nekih trenutaka. Čak i prije početka instalacije, morate obaviti sve potrebne izračune kako biste bili sigurni da pločice neće prelaziti razinu završnog podova u drugim prostorijama.

Dakle, trebali biste razmotriti i ispravno odabrati promjer dobivenog dizajna cijevi. U nekim slučajevima, debljina sloja estriha povećava se na kojem je topli kat složen, u drugim mogućnostima potrebno je napraviti smjene da produbi dizajn.

Kada možete uključiti topli kat nakon polaganja pločica

Za izgradnju visokokvalitetnih podova bit će potrebno napraviti estrih i ispod sustava hrpe i iznad njega.

Da biste napunili estrih, morate koristiti cementnu pješčanu smjesu ili adhezivni sastav.

Stručnjaci tvrde da se estrih od ljepila pločica razlikuje povećanom snagom.

Prilikom obavljanja radova pomoću adhezivnog sastava, potrebno je posvetiti posebnu pozornost na jedinstvenu raspodjelu tvari i odsutnosti zračnih džepova.

Kada možete uključiti topli kat nakon polaganja pločica

Nakon punjenja estriha i polaganje pločica ostavite pod da se osuši od 3 do 5 dana

Ljepilo za pločice mora biti ravnomjerno raspoređena preko površine kako bi se zaštitio dizajn od naknadnog pucanja i preranog uništenja.

Vrijeme sušenja estrih nakon punjenja bit će nekoliko dana. Pripravak dobiva čvrstoću 3-5 dana, nakon čega možete početi polagati pločice.

Članak na temu: Kako napraviti log kuću

Za početak, područje prostorije se mjeri i napravite preliminarni izračun, odabirom crteža. Zatim se sloj za ljepilo pločica nanosi na estrih, na koji će biti položen prvi red. Ljepilo radi, primjenjujući zupčanicu i pokušava položiti pločicu na sloj s debljinom ne više od 0,5 cm.

Kada možete uključiti topli kat nakon polaganja pločica

Kada možete uključiti topli kat nakon polaganja pločica

Za topli kat biraju posebnu pločicu podne pločice, u pravilu, porculanski kamen.

On zadržava duže i dobro daje toplinu.

Rad se obavlja pomoću križa, jamčeći stvaranje glatkih šavova i nedostatak nepoželjnih zglobova.

Položite površinu samo s cijelim pločicama, ostavljajući klirens uz zidove, koji će kasnije biti položeni "podrezivanje".

Povezivanje sustava

Kada možete uključiti topli kat nakon polaganja pločica

Nakon koliko dana nakon polaganja pločice možete uključiti sustav hrpe, navodi se u pravilima instalacije i rada sustava.

Navedite što je topli kat kada je moguće uključiti i za koje vrijeme nije dopušteno ugasiti, nastavite s vrhunkama šavova.

Potrebno je uzeti u obzir da pločica pričvršćuje na površini nakon 5 dana, ali u danu se već može priključiti. Estrih se postupno mora osušiti. Tijekom prva tri dana stalno je hidratizirano, pružajući postupno sušenje. Pročitajte više o spajanju toplog katu, pogledajte ovaj videozapis:

Ako je ulijevanje otopine korišten od cijevi kao građevinska svjetla, onda je uklanjanje nakon 3 dana, oslobođeni prostor je ispunjen rješenjem i temeljito utrljajte, poravnavajući površinu i sprječavaju stvaranje kapljica.

Kada možete uključiti topli kat nakon polaganja pločica

Prijevremeni poda za uključivanje može uzrokovati nedostatke u estrihu

Uključite sustav tek nakon potpunog sušenja adhezivnog sastava. Dizajn će biti spreman za rad u 25 dana - vrijeme potpunog skupa mješavine čvrstoće. Nakon toga možete pokrenuti opremu koja je provjerena prije izgradnje estriha.

Uključivanje se provodi nakon isteka navedenog vremena, budući da prijevremeni početak rada može biti uzročni stvaranje mjehurića zraka u stvorenom premaz.

Članak o toj temi: Koje bojanje pozadine preporuča se pokupiti za hodnik

Kada možete uključiti topli kat nakon polaganja pločica

Zbog takvog zraka, tendencija prema pukotina se oštro povećava i uništavanje estriha je ubrzano. To postaje uzrok pregrijavanja opreme i izlaza. Kabeli spaljuju, potrebna vam je hitna zamjena, što znači potpuno demontažu dizajna.

Izvođenje sličnog rada je bolji u toploj sezoni, kada nema razlike između temperature okoline i samog poda. Bolje je ako vlasnici kućišta napuste stan za vrijeme rada na stvaranju vanjskog premaza. To će biti zajamčeno da prerani tlak neće biti osiguran premaz i vrijeme će biti izdvojit do estriha, ljepila i bljeskalica za pločice. Detalje o priključivanju poda pogledajte ovaj videozapis:

Drugi važan uvjet za pravilan rad je postupno povećanje temperature u sustavu. Ali glavna stvar je uključiti sustav tek nakon potpunog sušenja svih rješenja. Od estriha mora potpuno izbjeći svu vlagu, inače, s brzim grijanjem, odmah će početi ispucati i kolaps.

Čitaj više