Uokvirivanje i završetak prozora na fasadi iu unutrašnjosti

Anonim

Prozori se nazivaju oči kod kuće. Njihov izgled odražava ukuse vlasnika. Završni prozori, njihovo uokvirivanje daje fasadu cjelovitost, naglašavajući arhitektonski stil zgrade, njegovu strogost i elegalut. Realtors tvrde da oblikovanje otvora izvan povećava troškove kuće za 15-25%. Veći broj dekorativnih elemenata iz različitih materijala omogućuju vam da stvorite pojedinačnu sliku zgrade, oponašanjem bilo koje ere i smjera u arhitekturi.

Uokvirivanje i završetak prozora na fasadi iu unutrašnjosti

Završavanje prozora

Završavanje i uokvirivanje oko prozora - element arhitektonskog uređenja

Uokvirivanje i završetak prozora na fasadi iu unutrašnjosti

Završavanje sustava Windows okrenutih od opeke

Vadik mi je došao na savjet. Njegov stariji rođak ga je zamolio da se pripremi i proda kuću. Bilo je potrebno maksimizirati cijenu strukture na minimalnom trošku za davanje vrste roba. Parcela se nalazila u blizini grada, i otišli smo gledati.

Odmah sam skrenuo pozornost na uokvirivanje prozora. Bila je to stara, izgorjela iz pukala boje. Osigurala je brtvljenje otvora, ali estetski izgledao je izgubljeno. Novac na pročelju bio je odsutan. Neka lijepa fasada može biti samo sklad svih elemenata. Trebalo bi početi s dekoracijom vrata i prozora u jednom stilu.

Morali smo zamijeniti drvene platforda. Odlučili smo staviti plastične sendviče i napraviti uokvirivanje svakog otvora u jednom stilu tijekom fasade. Tu je i drvena karta. Bila je spremna zamijeniti padine od poliuretana.

Pojedinosti plastičnog okvira Najpraktičniji

Uokvirivanje i završetak prozora na fasadi iu unutrašnjosti

Neovisni završni prozori

Dok smo naslikali skice buduće fasade, rekao sam prijatelju, što su ukrasni elementi za obradu otvaranja i kako napraviti gotovinu iznutra i izvana.

Članak o toj temi: Važni detalji: Stolica vrećica i fotelja-lopta za bilo koji dom (68 fotografija)

Dekoracija plastičnih prozora izvodi se iz različitih materijala:

  • drvo;
  • stijena;
  • porculanski kamen;
  • Guma s dodatkom mrvica;
  • okrenuti pločice;
  • žbuka štukatura;
  • plastični dijelovi;
  • elementi pjene.

Stablo je najljepše u svojoj jedinstvenosti i toplini. Ali to zahtijeva stalnu skrb i brzo sruši se od vlage.

Kamen i porculan je teško instalirati, potrebno je povremeno pokriti lak. Glavni nedostatak velike težine i opterećenja na temelj.

Pjena i gipsa izgledaju sjajno, ali oni su higroskopan, moraju obaviti višeslojnu zaštitnu premaz.

Prišli smo iz poliuretanskih detalja. Plastični proizvodi izgledaju dobro unutar i vani. Imaju nekoliko prednosti u odnosu na druge proizvode od drugih materijala.:

  • iste boje za cijelu dubinu;
  • otpornost na brisanje;
  • Nemojte izgorjeti na suncu;
  • služiti više od 20 godina izvan zgrade, bez gubitka vida;
  • otporna na vlagu;
  • otporna na vatru;
  • Lako se montira oko otvora.

Veliki izbor detalja i vrsta poliuretana omogućuju stručnjaku za početnike samostalno napraviti platforma i uokvirivanje prozora.

Poliuretanski upravljački elementi

Uokvirivanje i završetak prozora na fasadi iu unutrašnjosti

Prozor okrenut vlastitim rukama

Stvaranjem prozora u pojedinosti iz poliuretana, prvo smo instalirali plastične platfords. Prozori u odnosu na veličinu kuće bili su mali. Stoga ih bijelo obloge treba vizualno povećati.

Vani koristi veliki broj ukrasnih elemenata od poliuretana za okretanje vrata i otvaranja prozora:

  • Sandrik - ukrasni vijenac;
  • konzola;
  • stalak;
  • letvice;
  • pilaster;
  • prozorskim pragovima;
  • platbands;
  • Fakesheli;
  • Kamen dvorca;
  • zagrada;
  • Imitacija Rustea.

Moguće je koristiti druge pojedinosti, kao što su štukator, utičnica. Ali oni se manje primjenjuju, uglavnom u klasičnim stilovima baroka i renesanse. Prije nas je bila moderna kuća sa zatvorenim kamen s masivnim temeljem. Za vizualnu izjednačavanje proporcija, kutovi se moraju staviti u obliku rustikalnog kamena. Okvirnim prozorima pomoću širokih bočnih elemenata će ih povećati.

Članak o temi: Od čega u naše vrijeme postoje metle za brisanje

Raspon cvijeća od plastičnih proizvoda. Bijela, pod drvetom i raznim sivim tonovima najviše su potražnje. Količi su odabrani u okviru odabranog stila. Potrebno je uzeti u obzir veličinu zgrade i otvora. Svijetlo široko obloge povećava prozore. Ako trebate smanjiti ili učiniti manje vidljive, potrebno je odabrati tamnu plastiku u boji pogodno za ton zidova. Onda dovoljno da stavi platformans i prozorske prozorske ptica.

Ako je samo uski oblikovanje montiran oko perimetra otvora, fasada će izgledati strogo, u retro stilu. Bracket i Sandrik bez konzole protežu se kroz prozor okomito i učinite ga već.

Kamen dvorca nas podsjeća na vrijeme vitezova kada nisu mogli napraviti glatke preklapanja i izgrađeni lučni lukovi. U kombinaciji s slojevima ispod kamena Ruskin, stvara se iluzija masivne zgrade. Ali takvo obloge ne gleda na drvene kuće.

Sirubams su prikladne izrezbarene platforma i laž. Boja Preporučljivo je odabrati imitaciju borove i breze, možete jednostavno bijeliti.

Dekoracija vrata i prozora u jednom stilu

Uokvirivanje i završetak prozora na fasadi iu unutrašnjosti

Završni prozori

Da biste dobili elegantan izgled, odlučili smo na prvom katu da stavite prozorske pragove iz akrilnog kamena ispod bijelog mramora. Oni su izdržljivi, odbijaju vodu i ne boje se mrazeva i UV zraka. Izgledaju čvrste i elegantne od standardnih plastičnih tokova. Pod njima za nosače i letvice. Od iznad širokog Sandrika s trokutastim izbočinom u sredini.

Da bismo povećali širinu vrata, montirali smo pilastere na strane, stvarajući iluziju polu-kolona. Slične široke konzole ukrašene prozorima. Prilučivanje oko oblikovanja perimetra naglasio je geometriju linija, njihovu strogost.

Na drugom katu bilo je plastične probije, platforma, a bočni zid otvaranja otvora napravio je pet godina s lučnim sandrikom. Na prednjoj strani pročelja, zidovi zidova okrenuli su se oko strasti od hrđe. Na vrhu kamena od tkanine i oblikovanje.

Članak o temi: Kako sastaviti i instalirati tuš kabinu

Upoznatljiv realtor nakon završetka prozora i transformacije, rekao je da je cijena kuće porastao za 30%. Pravilno stvorena slika fasade je od velike važnosti. Uostalom, to je vanjski pogled na kuću proizvode osnovni dojam.

Osim toga, značajno smo poboljšali toplinsku izolaciju sustava Windows. Vanjski ukras ne samo da je uređen, već je i sigurno štitio zidove od vlaženja. Unutra je bilo tiše, buka izvan gotovo nije prodirala. Svijetlo uokvirivanje ojačalo je prirodnu rasvjetu soba.

Okrenut prema otvorima unutar i izvan kuće

Unutar kuće rastašili smo stare prozorske klupe i platforma. Instalirane plastične ploče na dnu. Zamijenili su grijače sa strane i na vrhu. Zatim su provjerili okomicu i montirali novi profil oko perimetra za podršku. Stavite gornju nagib. Krilati bočne ploče i odredili ih na mjesto, počevši za početni profil oko okvira i lijepljenje otvaranja do ugla iznutra.

Kada je kupac došao pogledati u kuću, onda sam bio uvjeren u Vadik u ispravnost naših postupaka. Nije bio zainteresiran za uređenje interijera, jer svaka osoba mijenja nakon kupnje na svoj način. Stanje cijevi koje je provjerio isključivo mehanički da ne teče. Ali prvo je stanje i lijep završetak vrata i prozora prvi put vidio.

Čitaj više