Češalj za topli kat vlastitim rukama: kako se okupiti

Anonim

Češalj za topli kat vlastitim rukama: kako se okupiti

Odabir izvora energije za topli podni sustav, mnogi vlasnici stanova preferiraju grijanje vode zbog svog gospodarstva i pouzdanosti. Instalacija grijanja vode kao dodatni ili glavni izvor topline - proces nije kompliciran.

Glavni čvor dizajna grijanja je češalj za topli kat koji je odgovoran za obavljanje nekoliko osnovnih funkcija.

Mi ćemo to shvatiti u funkcionalnosti čvora i specifičnostima rada.

Funkcije češlja

Češalj za topli kat vlastitim rukama: kako se okupiti

Odabir sustava grijanja kao izvora topline, djelujući na cirkulaciju vode u cijevima, vrijedi razmotriti specifičnosti takvog sustava, procjenjujući sljedeće čimbenike:

  • Složenost raspodjele vode po cijevima;
  • potrebno je ispuniti sustav;
  • završiti premaz;
  • Potrebna temperatura energije.

Češalj za topli kat vlastitim rukama: kako se okupiti

Pozdrav

Ako topli podovi obavljaju funkciju dodatnog grijanja, veličina cijevi na podu bit će mnogo manja od onog sustava glavnog grijanja.

Češalj za topli kat vlastitim rukama: kako se okupiti

Temperatura vode u krugu ne smije prelaziti 55 stupnjeva

Stoga je važno shvatiti da voda treba zadovoljiti određene zahtjeve na ulazu:

  1. Maksimalna dopuštena temperatura je 55 ° C. U baterijama glavnog sustava grijanja, ovaj standard je mnogo veći, ne bi trebalo biti manje od 650 ° C.
  2. Ujedno i s istim tlakom se distribuira kroz cijevi.
  3. Pravovremeni odljev ohlađenog nosača iz kontura cijevi.

To je ta zadaci koji obavljaju topli kat češalj: termostatski mikser povezuje 2 protoka vode, postizanje željene temperaturne vrijednosti na ulazu, sprječavajući nagli pad tlaka u cijevi i kontroliranje uklanjanja ohlađene vode iz sustava.

Elementi za distribuciju i kontrolni čvor

Za obavljanje gore navedenih funkcija u strukturi zida razreda za topli kat uključen:
Češalj elemenataFunkcija
jedan2 sakupljači s adaptorima za ulaz i izlazDistribucija energije i izlaz
2.Dizalica za zatvaranje zrakaPrilikom pokretanja sustava, za zrak i punjenje cijevi vodom
3.drenaža vodeZa mogućnost ispuštanja vode za popravak
četiriProvjeriti ventilBlokiranje odljev topline
petpumpaPruža stalnu cirkulaciju vode unutar sustava, kontrolira brzinu protoka
6.Slavina za struju s osjetnikom temperaturePodešavanje volumena dolazne vode
7.Termalni ventili na izlazuKada se ohladi voda na određenu razinu, ventil se otvara na odljev
osamBrojači protokaKontrola sustava

Članak o toj temi: Nekoliko načina izvođenja volumetrijskih slika iz kita na zidu

Načelo rada mehanizma

Češalj za topli kat vlastitim rukama: kako se okupiti

Vrlo je pojednostavljeno opisati kako češljaš sušilo radi na toplom katu, to je moguće: čvor ulaznog izlaza s kontrolom brzine dovoda, tlaka, volumena i temperature nosača energije.

Fased vode pokret u sustavu udobne vodene podove:

  • Od kotla ili iz sustava centralnog grijanja, voda ulazi u element ventila za punjenje češlja s toplim katom. Ovdje se miješa hladnu i toplu vodu, visina poklopca se podešava;
  • Pod utjecajem pumpe, voda se kreće u kolektora hrane. Zbog razlike u duljinama kontura, broj isporučenih vode u njima je također različit. Mjerila protoka instalirane su na mlaznicama. Ako u ovoj fazi korištenja u procesu servo pogon spojen na temperaturni senzor, onda možete automatizirati proces opskrbe vodom kada se pod ohladi ispod navedene temperature;
  • Kada radite, voda se prikazuje iz sustava kroz izlazni razdjelnik. Da biste kontrolirali razinu tlaka u sustavu, ventil je ovdje instaliran, koji se mora automatski upravljati tijekom prekomjerne vrijednosti.

Odabir i instalacija

Češalj za topli kat vlastitim rukama: kako se okupiti

Dijagram vode

Ako su profesionalni stručnjaci uključeni u instalaciju, najlakše rješenje će povjeriti instalaciju čvora kontrole distribucije.

U isto vrijeme, ako samostalno provodite sustav za grijanje vode, a zatim skupite češalj za topli kat s vlastitim rukama neće biti teško. Sve komponente elemenata mogu se kupiti zasebno u bilo kojoj građevinskoj trgovini.

Kupnjom češlja od proizvođača tvornice obratite pozornost na čvorove uključene u komplet. Sigurnosni elementi moraju biti ugrađeni: sigurnosni ventil i zračni silazni ventil. U slučaju nepredviđenih promjena u navedenim parametrima, te stavke stabiliziraju rad sustava. Za detalje o mjestu za miješanje pogledajte ovaj videozapis:

Obratite pozornost na materijal glavnih čvorova. Ne kupujte češljeve legura bakra, jer se ne razlikuju dugi vijek trajanja.

Češalj za topli kat vlastitim rukama: kako se okupiti

Metalna kutija će zaštititi češalj od slučajnih promjena regulatora

Članak o toj temi: Kako šivati ​​zavjese za dvoranu vlastitim rukama?

Bolje je dati prednost nehrđajućem čeliku ili PVC proizvodu.

Postoje neke točke koje treba uzeti u obzir prilikom instaliranja. Češalj za toplu pod treba biti unutar metalne kutije. To će spriječiti slučajne utjecaje i smjene regulatornih čvorova.

Osim toga, dakle, moguće je prisluženo sakriti prilično ne-zdrav uređaj. Kada se instalirate, te preporuke treba slijediti:

  1. Stavite češalj je potrebno na najvišoj mogućoj točki u odnosu na toplini sustav. To će omogućiti u hitnim slučajevima da se brzo riješi zrak u cijevima.
  2. Ugradnjom češalj, potrebno je uzeti u obzir duljinu spojenja crijeva svake konture, njihova vrijednost mora biti približno ista.
  3. Broj ulaza i izlaza na grebenu treba biti jednak broju krugova grijanja. Kako montirati češalj u niši, pogledajte ovaj videozapis:

Nemojte konfigurirati termostat na temperaturu nosača iznad 550 ° C. Učinkovitost sustava malo će se povećati, ali završna podovi zasigurno će se pogoršati.

Češalj za topli kat vlastitim rukama: kako se okupiti

Iz istog razloga, ne spojite cijevi za gomile izravno na sustav centralnog grijanja.

Montirani češalj za topli seks će izbjeći višak troškova grijanja, jamči udobnu razinu podnog grijanja, te u slučaju nesreće - brzo rješenje za izdavanje odljeva vode bez ikakvih promjena u unutarnjoj unutarnjoj klimi.

Čitaj više