Drvene rolete to čine sami

Anonim

Uvijek sam bio pogođen prekrasnim pogledom na drvene proizvode i strukture. Prirodni materijali koji se koriste u zidnom oblogu ili pod stvaraju topli i udoban dizajn. Nedavno sam stavio drvene prozore u moju kuću i shvatio da sada stare metalne rolete nisu uopće do mjesta. Moj prijatelj mi je savjetovao da napravim drvene rolete vlastitim rukama i činilo mi se sjajnom idejom. Uvijek provodim popravke kod kuće - prozori ga stavimo, padine i prozorske klupe učinili su i stoga su se sjenila s drveta također odlučila učiniti s vlastitim rukama.

Drvene rolete to čine sami

Drvene rolete

Smatramo pogledi i značajke

Drvene rolete to čine sami

Drvene rolete to čine sami

U ovom trenutku postoji veliki broj sjenila rolesa, mogu biti izrađeni od plastike ili aluminija, kao i iz tkanine. Ali najsnažniji i originalni su drvene rolete smatraju se najljepšim i originalnim. Mogu se podijeliti na takve skupine:

  • Vertikalno - ova pozicija vam omogućuje kontrolu solarne rasvjete. Rolete su nešto slično običnim zavjesama, ali su više funkcionalnije. Osim toga, drvene lamele vizualno produljuju visinu prostorije. Koristeći vertikalne elemente, možete zatvoriti ne samo prozor u sobi, već i balkona vrata koja su dodatni izvor svjetla
  • Horizontalna - pogodna za uske prostorije, omogućuju vam ograničavanje sunčanog svjetla zbog strukture "Lestenka". Najčešće se koristi za uredski prostor
  • Romansko-isiels karakterizira mala širina, a cijeli se dizajn pretvara u roll

Pričvršćivanje sjenila moguće je i na stropni prostor i put preko prozora. Neki čarobnjaci se koriste umjesto pričvršćivača bilateralnog viskija, ali savjetujem vam da koristite pouzdanije materijale.

Važno! Drvene rolete su ekološki prihvatljivi i ne mogu štetiti zdravlju. To se ne može reći o plastičnim strukturama.

Neovisna proizvodnja

Članak o toj temi: S kojim i kako kombinirati boju fuksije kada je dizajn interijera

Drvene rolete to čine sami

Drvene rolete na balkonu

Ako imate određene vještine ili ste odlučili pokušati sami napraviti rolete, onda razmotrimo sve akcije koje vam omogućuju da radite kvalitativno. Prije izrade drvenih sjenila, trebali biste dobiti materijal. Općenito, svaka vrsta drva pogodna je za rolete, ali to će biti najbolje:

  1. Lipa
  2. Bambus
  3. Cedar
  4. Bukva
  5. Čep

Unaprijed, razmislite o mjestu sjenila - određuje veličinu budućih lamela. Za male sobe, bolje je montirati dizajn u otvor prozora, ali drvene rolete nadilaze prozore, zahtijevat će dodatne pričvršćuje.

Pridržavati se ovog slijeda:

  • Napravite mjerenja otvora prozora, koje će biti ukrašene drvenim sjenilima
  • Da biste saznali broj lamele potrebe, podijelite visinu prozora za 11
  • Saznajte koliko dugo su paneli. Ako odlučite instalirati drvene rolete u otvor, onda se nekoliko centimetara treba oduzeti od ukupne širine.

Da biste napravili lamele, koristite pilanu, u nekim slučajevima moguće je naručiti gotove daske. Ako se koristi ploča, nakon rezanja dijelova zahtijevaju brušenje. U budućnosti su spaljeni lampicom i obrađuju se pomoću stiha. Za dekorativne i zaštitne ciljeve panela, otvoreni lak - to će produžiti život strukture i dati mu impresivniji izgled.

Kada su daske spremne i potpuno osušene, možemo se preseliti u rupe. Odaberite sredinu svih lamela i napravite rupu - umetnuta kuka će se učvrstiti u bazu. Zatim uzmite nit koji će zadržati dizajn na sebi i izmjeriti dva dijela koja će biti 20 cm duže od naših novih sjenila. Treća nit koja će biti u sredini omogućit će kontrolu rasvjete - njezina duljina treba biti dvije visine prozora. Dalje, radnje su:

  1. Prvi bar se nalazi između krajeva niti i fiksiran je stezanjem ili velikim čvorom.
  2. Sljedeća traka je instalirana nakon kratkog udaljenosti - to će biti jedan za sve lamele
  3. Kada je instalirana posljednja lamela, krajevi niti su vezani i fiksirani na vrhu. Središnja se nalazi na takav način da zadrži lamelu na otvorenom položaju. Kada se odmaraju drvene rolete bit će zatvorene

Članak o temi: strop laminata s vlastitim rukama - tehnologijom polaganja (video)

Prednosti prirodnog materijala

Drvene rolete to čine sami

Drvene rolete u unutrašnjosti apartmana

Drvene rolete sa svojim vlastitim rukama oduševit će vas jako dugo. Osim spektakularne izglede, roleti od drva stvorit će udobnu i opuštenu atmosferu. Slažem se, mnogo ugodnije nalazi se u sobi s drvenim zavjesama, a ne metalnim elementima. Rums korištenja prirodnog materijala za samostalnu zavjesu:

  • Materijal je ekološki prihvatljiv i ne šteti zdravlju drugih.
  • Rolete se mogu nazvati univerzalnim. Oni su u stanju uklopiti u različita unutarnja rješenja, ako su oni napravljeni s prirodnim motivima
  • Trajni - takav dizajn je sposoban slušati mnogo dulje od drugih analoga.
  • Vrlo lako brinuti se za materijal - kada je prašina grupirana, dovoljno je za usisavanje lamela ili obrišite mekani vjetar

Jedina minus uporaba sjenila s drveta može se zvati nestabilnost materijala na utjecaj vlage. Stoga je bolje koristiti takve dizajne u sobama s optimalnom razinom vlage, a ako trebate zavjese za kupaonicu, onda postoje bolji plastični ili aluminijski roleči.

Drvene rolete to čine sami

Drvene rolete za prozore

Nedavno je upotreba takvih "zavjesa" mnogo češća od svih zavjesa. To je zbog konstantnih podložnih zastora i nakupljanja prašine na njima. Moderne rolete vrlo su lako čisti od prljavštine, a zatim ne moraju napraviti rastanak panela. Usput, čak su se u trgovinama pojavili i posebne četke, ponavljajući konturu panela, mogu ubrzati proces čišćenja. Usput, drvene panele su otpornije na mehanička oštećenja. Aluminijski elementi mogu biti pod pritiskom i ne vraćaju se u prošli položaj.

Čitaj više