Kako rasti cvijet agilionm

Anonim

Gost s azijskog jugoistoka - Aglaointma (Aglaonema), unatoč širenju u toplom i vlažnom Indiji, Tajlandu, Vijetnamu i Kini, savršeno raste i razvija u uvjetima doma. Danas je popularan unutarnji cvijet.

Prvi put o ovoj biljci postalo je poznato na početku osamnaestog stoljeća na Filipinima. Ime je dobilo cvijet stoljeće, botanika iz Austrije. Nastala je iz dvije grčke riječi: "Aglos" - svijetle i "Nema" - nit.

Izgled Agonama:

  • Ovo je grm cvijet koji ima glatku i ravnu deblu, visinu od 30 do 80 cm;
  • lišće u aglaoneami gustoj i velike, s dugim ukočenjima;
  • Boja lišća se odlikuju nijansama zelenila, s različitim utvrdama nekoliko boja;
  • Biljka nema više od 3 cvatovi nalikuje pljačkanju;
  • Na cvatovima možete vidjeti plodove, čiji je crveni koljust vrlo označen na pozadini zelene biljaka.

20 najpopularnijih sorti agolauna

Kako rasti cvijet agilionm

Aglioonm "Brilliant"

Aglioonm "Kudryavaya"

Kako rasti cvijet agilionm

Aglonem "Promjene"

Kako rasti cvijet agilionm

Aglioonm "Srebrna kraljica"

Kako rasti cvijet agilionm

Aglonema "Srebrna zaljev"

Kako rasti cvijet agilionm

Aglioonm "Maria Kristina"

Kako rasti cvijet agilionm

Aglionm "okrugli"

Kako rasti cvijet agilionm

"Obojana"

Kako rasti cvijet agilionm

Aglionm "Tivoli"

Aglaonema "Aglaonemi pruge"

Niske aglanees

Zasebno, vrijedno je spomenuti najniže sorte ove biljke, rijetko odrastaju iznad 25 cm, stabljike se obično blago spuštaju ili puzaju.

  1. "Rabriting": karakterizira mali rast i cijev koja puzi pod zemljom. Vrlo atraktivno cvjetanje ove sorte, koji počinje zimi. Cumscences doseže 10 cm i nalaze se u stupovima samo nekoliko dana. Ove vrste ove sorte su vrlo popularne:
  • "Virescens" - s lišćem bijelog i zelenog prsluka u centru;
  • "Costatum" - je uočio lišće;
  • "Soncolor" - ukrašen tradicionalnim zelenim listovima;
  • "Immaculatum" - s bijelim boji lišće.

Kako rasti cvijet agilionm

Aglonem "dibant"

  1. "Kratki korak": karakteriziraju stabljike skrivene u tlu, od kojih su samo listovi vidljivi na površini. Potonji imaju izduženi oblik, s oštrim krajevima i nježno zelenim bijelim crtom u središtu.

    Kako rasti cvijet agilionm

    Aglionm "Kratka snaga"

  2. "Round": privlači ljubičaste crne listove u obliku srca, s malim uzorkom ružičastih traka.

Kako rasti cvijet agilionm

Aglionm "okrugli"

Prosječne ocjene

Kako rasti cvijet agilionm

Te se sorte odlikuju srednjim grmljem (oko 30 cm), karakteriziraju dugi lišće i izravne debla. Najpopularnije takve sorte:

  • "Maria": Ima vrlo gustu krunu bogate boje Emeralda. Ova vrsta savršeno raste u hladu i umjetnom rasvjetom.

Kako rasti cvijet agilionm

Aglonem "Maria"

  • "Tray": ukrašen minijaturnom (oko 15 cm) zelenim listovima srebrnog nijansa.

Kako rasti cvijet agilionm

Aglionm "ladica"

  • "Skromni": raste do pola mjerača visine. Različite se s lišćem, nalik na krug, s šiljastim savjetima i otkrivanjem vena.

Kako rasti cvijet agilionm

Aglionm "skromni"

  • "Srebrna kraljica": raste do 45 cm, vrlo zahtjevno osvjetljenja. Ima lišće ugodne nijanse mješavine plavih i srebrnih boja.

Kako rasti cvijet agilionm

Aglioonm "Srebrna kraljica"

Visoki aglionmi.

Visoke sorte aglaonema dobivaju selektivno djelovanje s sortama koje se odlikuju ljubavlju za sjenu, što objašnjava njihovu popularnost. Osim toga, svaka vrsta sorte se odlikuje visokim rastom, zahvaljujući kojem izgledaju sjajno kao dio kompozicije i kao jedan cvijet.

Članak o toj temi: Kako tkati Božji bobber iz perli: shema s video za početnike

Kako rasti cvijet agilionm

Agionm "Pattaya Beauty"

Kako rasti cvijet agilionm

Aglonem "Fridman"

Aglioonm "Silver Bay"

Gdje staviti cvijet aglaone

Početna Flower Armarion treba staviti prema tome da li ovaj tip voli svjetlo ili preferira sjenu. Većina vrsta voli zasjenjene prostore, tako da je prozor na južnoj strani kuće vjerojatno neće postati udobno mjesto za njihovo uzgoj.

Važno je napomenuti da su sorte, s crvenim listovima, bolje nositi sunce, vole dobru rasvjetu. Opće pravilo glasi: Ako lišće agionme je unutar granica izravnog kuta (najmanje 40 stupnjeva), to znači da je to optimalno za to. U slučaju da lišće padne ispod, rasvjeta treba malo smanjiti.

Uzgoj ljeta u ljetnim mjesecima uključuje dodatni zamračenje, zimi, naprotiv, morate dodati malo svjetla.

Način temperature

Vjeruje se da će idealna temperatura za rastuće agolateme biti raspon od 20 do 25 stupnjeva. Idealno će biti 18 stupnjeva Celzija. Iako u zimskom razdoblju, s nedostatkom zalijevanja, cvijet se može ostaviti za kratko vrijeme i na temperaturi od oko 10 stupnjeva.

Oštre promjene u režimu temperature, kao i nacrte, mogu postati destruktivne za ovu biljku. Stoga je nemoguće dopustiti njihovom pojavljivanju. Važno je uzeti u obzir razinu vlažnosti koja bi trebala biti visoka. Da biste to učinili, možete prskati biljku od prskalice, paralelno s lišćem akumulirane prašine.

Ako se u ljetnoj Agranumiji povremeno treba poprskati, zatim u sezoni aktivnog rada sustava grijanja, mjere za hidratiziranje prostora i biljaka posebno, potrebno je ojačati. Dobro radi lonac s cvijetom na paleti, u kojoj je voda nanite. Naravno, samo poticaj dodiruje površinu vode ne smije. Povremeno možete organizirati tropsku kišu za biljke pod tušem.

Zalijevanje i podređeni

Briga za AGRONIMA kod kuće ne može se nazvati vrlo teškim, radije, donosi ugodne nevolje, što je stostruko nagrađeno s kontemplacijom veličanstvenog cvijeta.

Zalijevanje Agronami razlikuje se od sezone:

  • U proljeće i ljeto, kada se dogodi vrijeme aktivne vegetacije, potrebno je provesti aktivno zalijevanje i skrb. Navodnjavanje vode se provodi odmah, kako se gornji dio supstrate suši.
  • U jesen i zimi, zalijevanje se provodi malo rjeđe, s intervalom za dva dana.

Važno je voditi aglanoma samo s vodom, koja je prethodno sjela i ima sobnu temperaturu. Nemojte previše stajati ili premazati tlo, može loše utjecati na biljku.

Što se tiče gnojiva, ovdje je važno stanje - to je odsutnost vapna u svim setovima za hranjenje. Možete brinuti za cvijet pomoću gnojiva s kalijevim, dušikom i drugim elementima u tragovima.

Vrlo je važno dodati gnojiva ne samo u tlu, nego i prskanjem na lišće, što će mu omogućiti da aktivno dobije snagu. Najbolje vrijeme za hranjenje od proljeća (ožujak) do kraja ljeta (kolovoz). Morate to učiniti dva puta tjedno, odmah nakon zalijevanja, tijekom kada sunce ne padne na cvijet. Zimi se ne preporučuje hraniti biljku.

Kako napraviti Agolaney više zauzet

Aglaionm ne raste velikim tempom, tako da njezino lišće razvija visoku kvalitetu i bogato, važno je zadržati korijene u bliskom loncu. Glavna stvar je da u danu postoje rupe za ventilaciju.

Članak o temi: umjetni objekti vlastitim rukama za vrt i kuću s fotografijom i videom

Napravite biljni grm pomoći će takve trikove:

Kako brinuti za biljku u različito doba godine

Agloionma, kao i druge biljke, osjetljiva je na doba godine. Njega u različitim sezonama iza ovog cvijeta je malo drugačija:

Kako presaditi agolat

Transplantacija Agloionma ima svoje značenje, cvatnje stabljike neće biti sretan da oduševljava zrno lišće u bliskom loncu. Štoviše, mlade biljke presađuju godišnje, zbog brzine njihovog rasta i zrele - malo rjeđe. Može se uočiti takva načela za transplantaciju ove biljke:

  1. Tlo: Supstrat bi trebao biti mrvran, kao i za Heather ili Azalea. Mješavina humusa, pijeska i ugljena, pomiješana s tlom, savršena je.
  2. Pot: mlada biljka je dovoljno promjera 12 cm, a oko 18 cm zrelo. Ne bi trebalo biti previše duboko.
  3. Odvodnja je potrebna, možete dodati malo šljunka u tlo.
  4. Vrijeme: Najveća korist od preseljenja se postiže ako se provodi na samom početku proljeća. U isto vrijeme, možete provesti podjelu grma na izbojke i potjerati ih odvojeno kako bi povećali grm.
  5. Nakon resetiranja, nakon 3 tjedna, morate jesti tlo u posudama. To možete učiniti pomoću takvih sredstava: "lagnogumat"; "Agrikola"; "Effecton".

Bolesti i štetočine agicionara

Agloionma, kao i druge biljke spavaće sobe, izložena je bolesti i štetočinama s kojima je potrebno provesti pravovremenu borbu kako bi se spriječila smrt cvijeta.

Tablica: Pogreške u skrbi i njihovo ukidanje

ProblemiRazloziEliminacija
Suhi savjeti lišćaMožda je soba vrlo suhi zrakProvođenje lišća prskanje toplom vodom
Lišće zaokrenu, formirali su smeđe rubovePeriodični spojevi i nestabilna temperatura zrakaUklonite nacrti, gurnite lonac s biljkom iz prozora
Bijele mrlje pojavljuju se na lišćeSpali solarne zrakeSakriti biljku s izravnog sunčevog svjetla, nakon vremena da provedete prskanje toplom vodom
Biljka prestaje rasti, listovi dobivaju smeđu nijansuZalijevanje hladnom i tvrdom vodomZalijevanje vodom, koja je nužno branila 1-2 dana
Tekuće kapljice se skupljaju na lišćePretjerano zalijevanje, višak dušika u tluUklonite gnojiva s dušikom, slijedite pravilnost zalijevanja
Stija počinje stihBiljka je prečesto zalijevanje, niska temperatura zrakaPodesite temperaturu ili preuredite postrojenje u drugu sobu, kontrolirajte intenzitet i učestalost zalijevanja
Lišće gubi svjetlinu bojeCvijet je u hladu, nedostatak elemenata u tragovimaNemojte dopustiti bolest, hranite cvijet. Dodajte umjetno pravo svjetlo
Cvijet ne rastePot je prevelikPromijenite lonac na manji

Tablica: Bolesti i štetočine aglana

Bolesti i štetočineZnakovi infekcijeRazloziMetode liječenja
HrđaRusty mrlje na dnu lišćaGljivice i nedostatak zračnog prometa u sobiUklonite pacijente ostavlja, organiziraju ventilaciju. Obrada biljke "mankutyb"
Pjegavi listoviSmeđe mrlje od lišća koje se postupno počinju ismijavatiGljivica ili višak zalijevanjaOptimizirajte zalijevanje, uklonite pogođeni lišće. Provoditi fungicidnu obradu
Rinch skelejBoravak biljke počinju poboljšatiTlo je previše navlaženo, u stagnacijskoj sobiBolje se riješite biljke pacijenta
LopovOštetiti jeloZbog previše mokre i guste tlaIzbacite zaražene steenok
MealybugNa lišće se nalazi napad sličan pamukuPreviše suhi zrak u zatvorenom prostoru1. Nedostatak cvijeta iz drugih biljaka. Izbrišite ili obradite sve zaražene dijelove. 2. Insekticidacija ("Commander" ili "Phytoverm"). 3. Dva tjedna za ponavljanje obrade uništiti ličinke.
Na izbojcima možete vidjeti male insektePojavljuje se zbog zaraženog tla ili biljakaUpotreba insekticida: "bolkla" ili "akarin".
BellenkaBijele točkice na lišću, njihova deformacijaKorištenje neonikotinoida, kao i "iskre", "IntAvir", s njihovom obveznom izmjenom.
Članak o temi: Rashladne petlje s kukičanom u krugu u otvorenom uzorak s videom

Metode reprodukcije Amlaway

Ova biljka se može pomnožiti svim popularnim načinima, među kojima se koristi sjemenki, šiling i slijetanje rizoma.

Reprodukcija sjemena

Reprodukcija aglara dostupna je dostupna uz pomoć sjemena, nije previše dugotrajno. Ova metoda vam omogućuje da dobijete sve znakove roditelja, i to znači, kako bi ih savršeno prilagodio okolnom prostoru, cvijeće neće doživjeti poteškoće s aklimatizacijom. Ipak, rizik od lišća osim roditelja, uvijek postoji.

Napravite sjemenke reprodukcije ovako:

  • Tijekom formiranja plodova na biljci za odrasle, ne morate ih ukloniti do potpunog sazrijevanja;
  • Kada plodovi dobiju crveno, mogu se ukloniti (kad dodiruju, trebali bi ostati u ruci);
  • Za umnožavanje postrojenja je potrebno u proljeće, sadnju sjemena u svijetlo tlo i pokriva s polietilenom;
  • Moramo zalijevati biljke, moramo biti postupno, ali često;
  • Tajna klijanja sjemena odmah, nakon uklanjanja, jer brzo gube svoje kvalitete.

Kerenca

Moguće je presaditi s aglanama razdvajanjem reznice. Ova vrsta reprodukcije omogućuje vam da rastete snažnu biljku u kratkom vremenu.

Proces projektiranja se događa ovako:

Pomoću korijena

Uzgoj aglaonema može se proizvesti dijeljenjem svojih rizoma, postrojenje je pogodna za tu svrhu, koja je previše porasla, oslobađajući mnoge mlade izbojke. To je oni koji se koriste odabirom ove metode.

Odjel treba posaditi one izbojke koji su dovoljno razvijeni, imaju jake lišće i zdrave snažne korijene. Fupings treba pažljivo odvojiti od biljke za odrasle, podijeliti ih duž lonaca i pažljivo pasti u zemlju. Produbljivanje, s 5-6 cm. Nakon toga, potrebno je ulizivati ​​biljku obilno.

Da biste pomogli u navijanju agloionmem, možete pokriti sadnice s polietilenom ili staklenom staklenjom, stvarajući efekt staklenika s visokom vlagom ispod njega. Redovito zalijevanje i prskanje pomoći će se biljka aktivno razvijati i brzo rasti.

Otrovost agicionara

Aglioonma, koja se odnosi na obitelj aroida, kao i većina njegovih drugih predstavnika, je otrovan. Ova biljka se smatra opasnim za ljudsko zdravlje. Međutim, nije sve tako zastrašujuće. Za puni trovanje morate jesti nekoliko listova, što je vjerojatno da će napraviti odraslu osobu.

Mjere predostrožnosti:

  • Biljka treba držati podalje od djece, osobito tijekom zrenja plodova koji imaju vrlo atraktivnu boju;
  • Kada radite s agronimom, sok se može gledati, koji se može dodijeliti (za to morate nositi rukavice, pogledajte alate koji se koriste), a ne dopuštaju da uđe u sluznice tijela.

Općenito, biljka ne ima veliku opasnost, važno je pažljivo održati svoje plasman, usko slijediti djecu i podučavati ih mjere opreza. Nakon toga, ostat će samo uživati ​​u izgledu agilioonme, slikovitog, veličanstvenog lišća i svijetle boje.

Čitaj više