Kako napraviti prstenje na zavjesama: instrukcija, alati

Anonim

Danas je malo vjerojatno, a to je nezgodno koristiti teške zavjese na kukama. U svijetu, gdje cijeniti svake minute, zavjese na zvoni sve se više koriste u dekoru.

Kako napraviti prstenje na zavjesama: instrukcija, alati

Da bi bio savršeno ujednačen val, preporuča se koristiti čak i prstenove.

Napravite prstenje na zavjesama - to nije vrlo teška operacija, koja se može provesti kod kuće. Naravno, postoje neke nijanse, zahvaljujući kojem možete značajno povećati dekorativni učinak, na primjer, ispravno udariti prstenove na zavjese.

Prije samostalnog krojenja, zavjesa treba obratiti pozornost na izbor zvona. Oni mogu biti izrađeni od različitih materijala (plastike, metala) i ukrašeni ispod kože, drva, čelika, itd. Vrlo je lako pronaći ih, samo idite u specijaliziranu trgovinu.

Kako napraviti prstenje na zavjesama: upute i potrebni alati

Kako napraviti prstenje na zavjesama: instrukcija, alati

Pribor za zavjese.

Dakle, počevši od šivanja zavjesa na prstenovi (ljubavnik), morate znati iz koje stavke za šivati ​​i koji će od alata biti koristan. Ispod je popis:

  1. Tkanina (važno je odabrati pravi materijal).
  2. Škare.
  3. Polučaj (prstenovi).
  4. Olovka za označavanje.
  5. Lover vrpca (može se zamijeniti s philizelin).
  6. Željezo.
  7. Mašina za šivanje.

Osnovne vještine rada s konvencionalnim šivaćim strojem trebale bi biti dovoljne da ispuni takvu vrstu posla.

Broj zvona na zavjesama uvijek bi trebao biti čak i biti. Tek tada će dobiti lijep i gotovo savršeno ujednačen val.

Kako napraviti prstenje na zavjesama: instrukcija, alati

Shema pričvršćivanja kreda u rupama.

No, udaljenost između prstenova (ljubavnik) mora se izračunati prije same šivanja, na temelju kojih dubine i učestalosti nabora želim dobiti. Za duboke i prilično reljefne nabore, bit će potrebna udaljenost od oko 22 cm između njih. Za meke nabore, to će biti dovoljno i 15 cm. Trebate biti oprezni jer previše prostora između prstena na zavjesama može dovesti do ružnog opuštanja samog tkiva, pogotovo ako je vrlo gusta. Završiti jedno u drugo, ljubavnik neće dati dobrodošli učinak. Stoga će preferirana udaljenost između dva prstena biti 18 cm.

Članak o toj temi: Kako instalirati staze svjetiljke

Prilikom pričvršćivanja dvije identične zavjese na jednom, nabori su položeni u strogo zrcalno mjesto, inače će se razbiti sva simetrija, oni će izgledati kao misao na početku.

Vrlo je važno odrediti udaljenost od gornjeg ruba tkanine vrlo je važnom, ali to treba promatrati na gustoći samog materijala, jer je mekana tkanina mnogo gore čuva oblik. A ako zapisi čine promjer 3,5-4 cm, za organzu ili til, zavoj se vrši oko 5-6 cm.

Kako napraviti mjerenja

Kako napraviti prstenje na zavjesama: instrukcija, alati

Shema obilježavanja zavjesa pod ljubavnikom.

Da biste napravili prstenje na zavjesama, nakon uklanjanja mjere iz prozora, morate otići u trgovinu i odabrati tkaninu. Zavjese na prstenovima vrlo su cijenjene za ravnomjerno vlažne valove, kako bi se postigla potrebna mnogo tkanina. Tipično, uzeti 3 puta širinu početne širine zavjese. Ne bi trebalo uzeti sve manje i manje tkivo, inače možete dobiti potpuno obrnuti anti-aromatizirani učinak.

Prije nego što probijete prstenje na zavjesama, morate se pobrinuti da je zavjesa spremna, to jest, rubovi je prošao obradu i vrh je čvrsto ojačan s philizelin ili vrpcom. Ako je sve dovršeno, možete pokrenuti glavni dio rada - oznaku na tkanini. Prije toga, potrebno je temeljito dvostruko provjeriti sve izračune tako da ne postoje situacije kada su rupe već izrezane i nepravilno ili ne na tim mjestima. Označena olovka je napravljena samo na vrhu zavjesa, gdje će se sami šampini pričvrstiti, a okrugle rupe se pažljivo uzimaju.

Ali kada označite na tkaninu, to je još uvijek potrebno uzeti u obzir mogućnost njegovog nadoknade u stranu, tako da će biti dobro rješenje za korištenje dodatnih sredstava za njegovu fiksaciju.

Uputa korak po korak

Kako napraviti prstenje na zavjesama: instrukcija, alati

Shema instaliranja krede na zavjese.

  1. Ako će se zavjese sastojati od dva simetrična dijela, onda moraju biti raspakirani pored jedni drugima lice dolje i uklapaju se u cijelu duljinu (za šivanje zapisa koje je mnogo prikladnije). Tada bi traka s šampima trebala biti glatko razgrađena duž cijele duljine tako da je srednji šav između dva prstena. Zatim se mogu izmjeriti na 7,5-8 cm od rubova vrpce s prstenom i odrezati utor za uklanjanje nepotrebnih.
  2. Donji rub detalja mora biti strogo podešen na širini lijeve rezerve (7,5-8 cm) i pokušajte. Sada morate omotati ovo savijanje unutra i moždani udar.
  3. Potrebno je implementirati donji rub zavjesa i, formirajući uredno dvostruko savijanje, ručno ga uklopiti.
  4. Zatim je jedna od lateralnih strana zavjesa potaknuta točno 7,5 cm i učvršćuje ga. Savijanje je produžetak i blago omotan natrag, kombinirajući liniju pod-line. Ponovno se pomiču. Slično tome, obrađena je druga strana dijela.
  5. Prvi rub zavjesa ohladi se za 5 cm i udaraca. Vrpca s prstenovima presavijena je na krivu. Rubovi vrpce moraju se usporediti s potezima potezima udaraca, a gornji rub mora braniti iz kriške za savijanje za 3,8 cm. Zatim je vrpca pričvršćena s iglama i šiva dužinom zavjese duž gornje strane.
  6. Sada se razvijaju bočne mahune. Zatim je početak gornje savijanja na vrpci i na isti način je ušiven.
  7. U sljedećoj fazi potrebno je razbiti prstenje na zavjesama.
  8. Sada možete razgraditi grafikon na ravnoj površini i zatvoriti obrezivanje tkanine u glavnom uz pomoć posebnih ukrasnih obloga.
  9. Završna faza. Zavjesa ide u takozvanu harmonicu kako bi se na njemu formirali prekrasni nabori. Knjizi prolazi kroz sve krede, a zatim zavjese visi preko prozora. Sada možete distribuirati draper preko cijele širine proizvoda.

Članak o temi: Arbor Scheme: Različite opcije dizajna

Kako ga pranje

Razmotrite drugo pitanje koje mnogi interesi: kako napraviti zavjese s plastičnim ili metalnim prstenovima.

Mnogo su lakše pucati i zadržati nakon pranja, što je velika prednost u usporedbi s običnim zavjesama.

Oprati u stroju

Prvo trebate saznati možete li isprati zavjese s prstenima u perilici rublja. Najbolje je staviti zavjese u posebnu torbu za pranje, tako da prstenovi ne oštećuju bubanj. U nedostatku ove torbe zamijenit će običnu jastučnicu. Ako su prstenovi visokokvalitetni, hrđa se neće pojaviti na njima. Tul nakon pranja nije pritisnuta, viseće je mokro.

Priručnik za pranje zavjesa

Ako ne želite riskirati zavjese i stroj, stavite zavjese rukama. Za to vam je potrebno, bez uklanjanja prstenova, namočite zavjese u laganoj toploj vodi 2 sata, a zatim temeljito isperite tako da ne ostane nevolja. Oni definitivno neće biti iz običnog šampona.

Ponekad se to događa da se tijekom pranja u pisaćem stroju ispod pregledavanja može biti neugodno, ali se obično povezuje samo s njihovom nepravilnom instalacijom tijekom šivanja. Problem se lako rješava ponovnim instaliranjem pogrešnih fiksnih klova.

Čitaj više