Kako šivati ​​lambrequin: lambrequin uzorak i glavne sorte

Anonim

Izuzetno popularan i do danas dekorativni element je lambrekin na zavjesama. Najčešće se može naći u unutrašnjosti uređenoj u klasičnom stilu, umjetnosti deco, shebbi-chic ili zemlju. Veličanstveni nabori i kaskade tkanine obavljaju ne samo funkciju dekoracije, već također pomažu sakriti nedostatke otvora prozora ili ružnim strehama , Uz njihovu pomoć, možete vizualno proširiti prozor ili učiniti je većim.

Kako šivati ​​lambrequin: lambrequin uzorak i glavne sorte

Da biste ukrasili prozor, možete kombinirati lambrene različitih vrsta.

Glavne sorte lambrequina:

  • Tvrda lambrequena Bando;
  • Plijen;
  • Buff;
  • Kokil;
  • kaskada.

Oni se razlikuju po izgledu, a apsolutno različite sheme se primjenjuju na njihov krojač. Možete šivati ​​lambrequin bez uzorka, fokusirajući se na vlastitu fantaziju.

Tkanina se obično podudara s tonom s bojom glavnih zavjesa. Međutim, možete igrati kontrast. Glavna stvar je znati mjeru.

Kako šivati ​​tvrde lambreknu?

Kako šivati ​​lambrequin: lambrequin uzorak i glavne sorte

Uklanjanje mjerenja za kruti lambrekin u punoj širini strehe.

Značajka ove vrste proizvoda je u tome što nema nabore, jer je njegova osnova vrlo kruta. Banto može napraviti bilo koji oblik, uzorak nije potreban za to. Osim toga, pričvršćivanje tkiva omogućuje stvaranje stvarne primjene segmenata različitih boja. Takav lambard će izgledati sjajno u unutrašnjosti fuzije ili modernog.

Alati i materijali:

  • Uzorak za zavoj;
  • škare;
  • željezo;
  • mašina za šivanje;
  • Čičak traka;
  • pištolj za ljepilo;
  • igle;
  • gusta svjetla tkanina;
  • Materijal za oblaganje;
  • Niti u tonu glavne tkanine.

Kako šivati ​​lambrequin: lambrequin uzorak i glavne sorte

Uzorak lambrequin dvostruko swga.

Za početak, baza mjerača željenog oblika je izrezan - fliesline ili druga krpe za ljepilo, kao i obloge. Savršeno je izglačana tkanina presavijena preko baze. Zatim, uz pomoć zagrijanog željeza, lijepimo ga na Fliesline, milujući se kroz područje tkanine. Prevrnem se i previše izrezati, ostavljajući doplatke na šavovima. Ako se lambren sastoji od segmenata različitih tkiva, bolje je odmah smanjiti potrebne elemente pomoću matrice i samo ih razgraditi duž trake i zalijepiti željezo.

Članak o temi: Kako objesiti prekrasan Tul: praktične preporuke

Presavimo gotovi element licem u lice s oblogom. Popravite zglobove s igle. Pokušajte bandanski. Potrebno je ostaviti malu parcelu stajati tako da se lambrekin može okrenuti. Naknade se u neimprimirani rubovi prema unutra, primjenjujemo čičak traku, točnije je njezin mekani dio i pokvarimo sve igle. Zatim, šivati ​​velcro liniju duž gornjeg i donjeg ruba. Kruti dio s termoklasom je pričvršćen na strehe. Kada se ljepilo isuši, možete napraviti instalaciju rigidnog lambrekina.

Kako šivati ​​lambrequen utakmicu?

Da biste napravili ovu stavku, uzorak je potreban. Možete ga naći spreman ili učiniti ga u procesu modeliranja lambrekina iz tkanine.

Materijali i alati:

  • tkanina;
  • igle;
  • komad krede;
  • Planck;
  • škare;
  • traka za omot;
  • mašina za šivanje.

Dakle, elementi lambrekvina opisani su simetrični, bolje je šivati ​​u isto vrijeme. Za rezanje u ovom slučaju, tkanina dvaput. Ako postoji gotov uzorak, trebate prenijeti konture na povlačenje tkiva uz pomoć plitkog. Na šavovima ne smije biti manje od 1,5 cm.

Kako šivati ​​lambrequin: lambrequin uzorak i glavne sorte

Uzorak lambrequin dvostruko zvono.

Ako želite formirati proizvod u procesu šivanja, primjenjuje se drugi pristup. Tkanina je trokut. Potrebno je opisati sredinu budućeg lambrekina i pričvrstiti rubove tkanine na baru. Zatim, početi formirati, pričvrstiti ih s igle. U isto vrijeme, morate se usredotočiti na srednji znak. Kada je položeno posljednje preklop, zabilježimo mjesto veze i odrezali produžni tkaninu. Sada možete zaokružiti konture dobivenog segmenta da ostanu uzorak za budućnost.

Dno SVaga nosi kosi pekara, zatim preklopite sklop formiranja nabora i komprimirajte tkaninu.

Nije uvijek potrebno šivati ​​tkaninu kako bi dobili lambren s horizontalnim naborima. Možete uzeti pravokutni segment tkanine, obraditi rubove i popraviti jedan rub na početku vijenca. Onda ćemo ga premjestiti kroz cijev bliže sredini, formiramo nabore i popravimo strehe na drugom kraju vijenca.

Članak na temu: krevetni okvir vlastitim rukama (fotografija i video)

Kako šivati ​​lambrequin kaskadu?

Bočni lambrecini se obično izvode u obliku malih segmenata pada tkiva. Šivati ​​lambrequin kaskada može biti iz zamaha koristeći iste uzorke.

Tkivo je izrezano trapezoidni element i oblik swag. Onda ćemo ga preklopiti na pola kako bismo dobili zavoj na dijagonali. Kutovi ne izrezuju. Rubovi cijene kosi pekara. Freak tkanina do trake i početi formirati nabore. Dug kut trebao bi paziti. Pričvršćujemo tkaninu s igle za veću pouzdanost koju možete zauzeti buduće šavove. Usporedimo lambrequen.

Kako šivati ​​lambrequin hladnoća?

Za proizvodnju takvog dekorativnog elementa, kao hladnoća, potreban je segment trokutaste tkanine. Ovo je vrsta mekog lambrekina. Često se Kokille koristi kao dodatak za hvatanje ili za prikrivanje neugledne lumege između njih.

Najlakše je šivati ​​hladnoću s korištenjem uzoraka, osim toga, to je dovoljno lako da to učini. Presavimo tkaninu na pola. Uz pomoć plitke ili olovke, označavamo sredinu trokuta. Izrežite vrijeme izvođenja. Njegov radijus trebao bi biti približno 15-20 cm. Skinite rub duž sklopa automobila. Povlačenjem rubova niti možete formirati nabore. Umjesto toga, možete koristiti usku traku zavjese. Ležili smo cosel form nužan oblik i popraviti liniju.

Kako šivati ​​lambrequin odbojnici?

Malo složeniji na prvi pogled je krojenje lambrekinskih pufera. U tom slučaju potrebno je ispravno izračunati brzinu protoka tkiva. Da biste to učinili, metoda karnera se umnožava koeficijentom montaže. Za dvoračni vijenac, to je 2.1.

Kako šivati ​​lambrequin: lambrequin uzorak i glavne sorte

Uzorak labmrequen buffes.

Materijali i alati:

  • tkanina;
  • kosi zaljev;
  • Dekorativni resa;
  • traka zavjese;
  • ili centimetar;
  • igle s niti;
  • željezo;
  • mašina za šivanje.

Da biste dobili tkaninu potrebne duljine, zašijte dva segmenta. Bočne šavove kojima se rukuje pomoću koprie. Top tkivo je prilagođeno nekoliko centimetara i odvodite. Pod linije s pogrešne strane, zašijte traku zavjese. Dno tkanine se obrađuje pomoću overlock. Nakon formiranja nabora na njega, ušiva se ukrasna resica.

Članak na temu: Vrata Coupe s ispisom za fotografije za svlačionice

Počinjemo obilježavanje budućih međuspremnika. Nekoliko centimetara povlače se s ruba, mjerenje 35-40 cm od označene točke, provodimo vertikalnu liniju. Tako, obradite cijelu dužinu tkanine. Na rubovima mora naposljetku ostati 3-4 cm. Zatim se mjerim na svakoj od linija od 4-5 cm. To će biti dubina preklopa. Da li je ova operacija potrebna na svim vertikalnim linijama.

Uzimamo iglu s nitim i počnimo razviti nabore na označenim točkama. Za svaku liniju morate otići odvojeno. Onda ih započinju i provode ih na crtama. Uklonite dodatne teme. Lambrequen je stekao potreban oblik i duljinu, povucite navoje vrpce zavjese. Uvaljajte u nabore i ukrasite donji rub.

Ako se nabori ne naprave u ravnoj liniji, ali s dijagonalnim šavovima možete postići zanimljiviji uzorak i oblike. Međutim, ova metoda zahtijeva određenu obuku i prisutnost barem osnovnog znanja u sferi šivanja.

Lambrekvini su izvorni uređenje interijera. Ako ih šivate sami, oni će vas oduševiti još više, jer je to vrsta dokaza da ste pravi majstor.

Čitaj više