Ugradnja vrata u Sirubi: Montaža značajke

Anonim

Drvene kuće su počele graditi u davna vremena. Prije toga, takav građevinski materijal bio je dosta, tako da su svi zidovi slomljeni jednim komadom i samo na kraju su otvori za prozore i vrata.

Ugradnja vrata u Sirubi: Montaža značajke

Proces instaliranja vrata u Sirubi ovisi o tome koji će se koristiti materijal za izgradnju.

U suvremenom svijetu, svi otvori unaprijed zabilježeju kako bi se postigla maksimalna ušteda. To će smanjiti količinu otpada. Ugradnja vrata u Sirubi provodi se nakon potpunog završetka izgradnje zidova i krovova. Vrlo je važno kada gradite zidove na mjestu otvaranja vrata ostavljaju jednodijelne trupce ili barove, to će spriječiti krunu krunica. Nakon što je cijeli dizajn ojačan, čvrsti trupci se odsječe s otvorom.

Proces instaliranja vrata u Sirubi izravno ovisi o tome koji se materijal koristi za gradnju. Bez obzira na to što se koristi (log kuća ili drvo) za izgradnju kuće, ugradnja vrata se stvara jednako. Za montažu vrata vrlo je važna za izdržavanje stanke. Takav privremeni prekid treba računati od trenutka potpunog završetka izgradnje zidova i kraja montaže cijelog dizajna krova i čine oko 6 mjeseci.

Ugradnja vrata u Sirubi: Montaža značajke

Uređaj za otvaranje vrata.

Tijekom tog razdoblja kuća će dati djelomično skupljanje. Tijekom sljedeće godine dizajn će dati maksimalno moguće smanjenje. Pokazatelji skupljanja ovisit će ne samo o tehničkim karakteristikama, već i na razini vlage drva.

U prosjeku, razdoblje potpunog skupljanja može doseći 6 godina. Tijekom godine kuća može promijeniti svoju visinu do 5 cm. Na temelju takvih pokazatelja, rad na ugradnji vrata u Sirubi treba provesti u skladu s posebnom tehnologijom. Promatrajući određena pravila, moguće je izbjegavati takav fenomen poput iskrivljenja. Danas postoje dvije opcije koje se mogu koristiti kako bi se instalirali vrata:

  • Instaliranje posebnog kućišta;
  • Instalacija klastera kada koristite traku.

Članak na temu: Mogućnosti balkona (fotografija)

Što može biti potrebno u tom procesu?

Da biste započeli, to jest, da dogovore vrata Srub, vrijedi vas pripremiti sve potrebne alate. To će omogućiti sve to puno brže. Trebat će vam:

  • pila;
  • čekić;
  • bušilica;
  • kružni;
  • sječivo;
  • Građevinska kuhinja;
  • rulet;
  • razina;
  • Nokti, vijci, vijci za samozadočavanje.

Ugradnja vrata u Sirubi: Montaža značajke

Alati za instalaciju vrata: pila; čekić; bušilica; kružni; sječivo; Građevinska kuhinja; rulet; razina; nokti; vijci; Pile.

Koristeći pilu, morate otvoriti u kojem će se instalirati vrata. Potrebno je smanjiti na taj način da na kraju, pola trake ostaje na vrhu i dnu. Da biste provjerili razinu, uobičajeni konstrukcijski alat nije dovoljan da se dobije najtočniji rezultat. Bolje je koristiti pluću ili lasersku razinu.

Uz pomoć mlin na kraju otvora, izrezana je neobična žlijeb od 50x50 veličina. Kako bi se uklopili u točne dimenzije, vrijedi koristiti dlijeto i dlijeto. Nakon što je utor spreman, potrebno je instalirati traku s dijelom od 50 * 50 mm. Vrlo je važno uzeti u obzir duljinu trake. Ako je log kuća relativno svježa, duljina bi trebala biti 5 cm manje. Ako je kuću dnevnika napravila šuplje skupljanje, onda duljina treba biti samo manje od 2 cm.

Ako su zidovi izrađeni od dnevnika, onda je za čvrstoću dovoljno da koristi jednu traku. Ako je kuća izgrađena od bara ili otkrivanja, tada to poboljšanje nije dovoljno, jer će biti prevelika za to. Da bi se ojačala bar, ploča je pričvršćena na 50 mm debljine i širine jednake debljini zida. Vrlo često u građevinarstvu, stručnjaci koriste čelični kanal umjesto drvenog šipke.

Nakon fiksne bočne šipke, potrebno je početi raditi na formiranju vrata. Da biste to učinili, dolje do donjih dnevnika, ploča je prikovan - prag. Da bi se postigla maksimalna čvrstoća, najbolje je koristiti 100 mm drvo koje se reže u t-obliku.

Članak o toj temi: Kako smanjiti zavjese s lambrequinima: izračun uzoraka i dijelova za rezanje

Značajke klastera drva

Ugradnja vrata u Sirubi: Montaža značajke

Dijagram za ugradnju vrata do kućišta.

Danas ne manje popularna metoda za montažu vrata u drvenoj kući je instalacija klastera iz bara. Početak rada na ispuštanju otvaranja se ne razlikuje od prve metode. Također, kao iu prvoj izvedbi, potrebno je napraviti šiljak čija širina treba biti 50 mm, a visina je oko 38 mm. Za klaster potrebno je koristiti vrijeme od 100x100. U sredini trake vrijedi rezani utor u širini od 50 mm i dubine od 40 mm. Da biste napravili utor, najbolje je koristiti rezače. U visini se također mora odabrati bar ovisno o skupljanju kuće. Ako dizajn nije dao potpunu skupljanje, onda s vrha otvora vrijedi 5 cm. Ako je dizajn dao maksimalnu skupljanje, tada se razmak između trake i jahanje ne smije biti više od 2 cm.

Na vrhu plakada može se popraviti na dva različita načina. Prva opcija je korištenje ploče s poprečnim presjekom od 50x200 mm, koji je instaliran od strane muzičara. Da biste ga osigurali, vrijedi koristiti nesebičnost. Druga opcija podrazumijeva ugradnju gornje trake iznad jedne strane. Dakle, korištenje vijaka za samo-tapkanje i drugih privitaka nije potrebno.

Nijanse ugradnja vrata u dnevnik

U uobičajenom slučaju, prilikom instaliranja sustava kućišta ne morate instalirati okvir. Iznimka je opcija kada se drvena obloga koristi kao završni materijal. U ovom slučaju, kutija se stavlja na montažnu pjenu. Nakon instalacije, kutija se zatvara s platformama. Ako dođe do skupljanja, mogu se ponovno napuniti ili instalirati nove.

Ugradnja vrata u Sirubi: Montaža značajke

Ugradnja ulaznih vrata u Sirubi.

Pitanje je vrlo uobičajeno: Kako instalirati metal vrata u kuću iz kuće za prijavu? Metode ugradnje čipa ostaju nepromijenjene. Jedini, ne možete instalirati gornju scenu. Umjesto toga, vrijedi napustiti prazninu, što je 10 cm. To će omogućiti smanjenje u prirodnom načinu rada. U isto vrijeme, površine se ne krše i nisu deformirane. Prednost metalnih vrata je njezina snaga. Metalna kutija može izdržati gotovo svaki drveni tlak tijekom skupljanja.

Bočni čipovi su napravljeni tijekom cijele visine vrata.

Potrebno je pridržavati se preporuka u pogledu veličine vrata. Visina otvora treba biti više od 15 cm. Potrebno je, kako bi se mogao instalirati gornji lanac iz ploče s poprečnim presjekom 150 * 50. Također se odnosi na širinu otvaranja. Mora biti 12 cm više od granica vrata. Za proizvodnju bočnih brodova koristi se bar, čija je veličina 150 * 100 mm.

Članak o toj temi: Koja je razlika između pirometara?

Da bi se spriječilo stvaranje hladnih mostova, vrijedno je da se brine o visokokvalitetnoj toplinskoj izolaciji. Da biste to učinili, čizme su pričvršćene na grebene (prije instaliranja). Sve pukotine i praznine koje se formiraju mogu se ispuniti montažnom pjenom.

Preporuke za uklanjanje deformacije

Ugradnja vrata u Sirubi: Montaža značajke

Ugradnja u kuću za prijavu.

Ponekad se događa da, nakon podizanja zidova, otvori se odmah režu pod svim prozorima i vratima, dok ne ostaju elementi za pričvršćivanje. Ako ne napravite šok na vrijeme, onda se ovo otvaranje deformira nakon skupljanja kuće. Ova se situacija može eliminirati: za to vrijedi koristiti vrijeme od 50 * 100 ili 100 x 150 mm duge najmanje 2 metra. Mora se pričvrstiti na strani u kojoj je došlo do deformacije. Da biste osigurali, morate koristiti vijak 6x150 mm. Jedna se prijava treba fiksirati na jednoj prijavi. Bar je vrlo važno unaprijed napraviti sve rupe za vijke za samostakanje.

Da bi povukao i eliminirao deformaciju zida, montaža trake je naizmjence gore i dolje, približavajući se središtu. Kao rezultat ovog rada, otvaranje treba uskladiti. Da biste eliminirali rupe iz vijaka, možete koristiti furnir ili poseban drvo kit.

Čitaj više