Uređaj namještaja u maloj sobi

Anonim

Uređaj namještaja u maloj sobi

Kako se ispravno organizirati namještaj u sobi, ispada, postoji cijela znanost.

Postoje pravila za velike i male prostorije, dječje i spavaće sobe. Čak iu hodniku morate staviti sve na um. Razmislite kako i što učiniti.

Mala soba

Uređaj namještaja u maloj sobi

Obvežite se staviti namještaj u sobu veliku veličinu može svaki. Ali kako to učiniti u maloj sobi? Na primjer, u jednosobnom apartmanu u maloj domaćinci?

Prvi korak je planiranje. Iskusni dizajneri preporučuju mjerenje prostorije i nacrtati njezin plan na papiru ili na računalu. Potonji je još bolji, uvijek možete ispraviti pogrešku ili poništiti opciju projekta ako to ne sviđa.

Da biste ispravno organizirali namještaj u maloj sobi, morate jasno zamisliti što vam je potrebno za udobnost i od onoga što možete odbiti. Stoga je drugi korak sastaviti popis namještaja.

Sada možete nastaviti odabir stavki opremanja.

Glavno pravilo ovdje je spremanje prostora vodoravno i većina ga koristi okomito.

Stoga vlada treba biti nerazumljiva, ali ispod vrlo stropa. I umjesto dvostrukog kreveta, bolje je kupiti kauč knjigu ili još jedan model.

Pod stolom za posao možete ponoviti prozor. Ako ne postoji takva mogućnost, tada je računalo tablice prema dizajnu bolje pokupiti što je više moguće.

Uređaj namještaja u maloj sobi

Kako staviti namještaj u malu sobu tako da se ne miješa u ograničen prostor? Centar sobe se ne smije držati, morate uvijek ostaviti slobodan prolaz.

Kauč ​​je bolji staviti pod zid tako da ne blokira prostor u odmorenom obliku. Od poravnanja ukrasnih tablica i pristajanja potrebno je odbiti, oni će samo ometati.

Usput, kako organizirati namještaj u pravokutnoj sobi ovisi o njegovom odvajanju u zone.

Članak o toj temi: Tkanje iz kapaljka Učinite to sami: sheme s uputama su korak po korak

Stavljanje kauč u jedan kut i stol za rad ili blagovaonicu - u drugoj, možete stvoriti vizualnu razliku. To će naglasiti poseban pozadinsko osvjetljenje za svaki kutak sobe.

Dakle, da je zoniranje bilo prirodno, postavljanje namještaja je napravljen u svojoj namjeni. To jest, stavke povezane s radom stavljaju se u istoj zoni, a odmora - na drugu.

Usko soba

Iskusni dizajneri vjeruju da je najteži zadatak organizirati namještaj u uskoj sobi.

I doista, tradicionalno mjesto uz zidove može samo naglasiti nedostatak takvog prostora. Ljubitelji su stavili sve predmete, kauč, garderobu, sluga ili komoda duž jednog zida samo naglašavaju da žive u strašno uskoj sobi.

Uređaj namještaja u maloj sobi

Mogućnosti lokacije namještaja u uskoj sobi.

Stoga se također savjetuje da iskoristi načelo za koje je uski prostor podijeljen na zone. Odjel može biti čisto vizualni (tepih na podu, rasvjetu) ili subjekt. U potonjem slučaju mali kauč će odvojiti javnu zonu od privatnog kauča ispred TV-a.

Još jedan primjer ispuštanja zona u uskoj sobi: TV se nalazi u centru na širokom kraju. Kauč ​​za gledanje instaliran je s jedne strane, a spavanje je na drugoj.

Dakle, da se sve događa lijepo, ne slijedi u takvoj prostoriji da stavi sve namještaj "u jednu hrpu", inače će biti vrsta vizualnog iskrivljenja. Dobit ćete ga i pravilno organizirati namještaj u prostoriji ove vrste pomoći će principu asimetrije.

To znači da teške i velike predmete ne bi trebale suprotstaviti jedni drugima, a ormari se ne smiju uvlačiti u vladar. Stavite ih u različite dijelove, stvorite neke kaos. No, ormari ne smiju biti raspršili u svemiru, uskoj sobi će se podsjetiti hodnik.

Članak na toj temi: Stanite za ručke da to učinite sami iz plastične boce i stabla

Početak rada, treba pamtiti koliko malo mjesta u sobi. Stoga, stručnjaci za dizajn apartmana savjetuju prije postavljanja namještaja u uskoj sobi, čine mjerenja kako bi sve odabrane stavke odabrane za njega mogle uklopiti bez problema.

Dječja soba

Uređaj namještaja u maloj sobi

Roditelji često ne razmišljaju o tome kako bolje postaviti predmete u vrtiću, tako da je dijete ugodno igrati, proučiti i opustiti. I u međuvremenu, promišljeni dizajn sobe doprinijet će samo skladnom razvoju malog čovjeka.

Stilisti nude prednost dobro razvijenih načela kako pravilno organizirati namještaj u sobi za dijete.

Prvo pravilo: Dječja soba je prije svega mjesto za igre. Dakle, manje opremanje stavki u njemu, to bolje.

Drugo pravilo: stavke bi trebale jasno odgovarati djetetovoj dobi. To posebno vrijedi za stolicu i stol, iza kojih dječak uči ili svira.

Treće pravilo: stavite namještaj u dječju sobu tako da je i zgodan i koristan za zdravlje. Na primjer, ne smije se staviti na bateriju ili kauč - previše suhih zraka. I tablica za pisanje je bolje postaviti u blizini prozora tako da svjetlo padne na nju na lijevoj strani.

S godinama roditelji mogu primijeniti načelo zoniranja i dječje sobe. Uobičajeni je izbor od 3 dijela:

  • za spavanje i odmor;
  • za studij i nastavu;
  • za sport.

Kako staviti namještaj staviti namještaj tako da je svaka zona jasno istaknuta? Kauč, ormari za stvari, prsni ili noćni stol stavljaju se na jednom mjestu. I računalni stol, polica za knjige ili stalak - u drugom. Simulatori, švedski zidni ili horizontalni bar, odnosno, nalaze se u zasebnom kutu.

Da bi se naglasio zoniranje, dizajneri se preporuča organizirati vlastiti zaseban izvor svjetla u svakoj. Stručnjaci naglašavaju da u dječjoj sobi treba biti najmanje 2 - uobičajena i blizu kreveta, ako je dijete malo. Za starije djece, prisutnost svjetiljke iznad radne površine.

Članak o temi: OpenWork Tunics žbici za djevojčice: sheme i opise s videom

Također u ovoj sobi morate napraviti zasebno mjesto za igračke. Mora biti dostupno djetetu kako bi ih on mogao očistiti samostalno. Kompletno unutarnje police na zidovima koje trebaju biti smještene na prikladnoj visini.

Nakon što se upoznaju s tim načelima, možete razumjeti kako staviti namještaj.

Čitaj više