Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

Anonim

Kako biti ako se kanalizacijski izlaz nalazi viša od utičnice vodovoda? Kako onda organizirati odvodne odvode? U privatnim kućama, oni su napravili jamu, u kojoj su se okupljali odvodni odvodni odvodi, odvojili su potopnu pumpu u kanalizaciju ili septičku jamu. Danas postoji još jedno rješenje - kanalizacijska pumpa. U mnogim slučajevima, njezini troškovi instalacije jeftiniji, a to je lakše - pa je sigurno.

Uređaj i svrha

Crpka s helikopterom je jedinicu za crpljenje površinske kanalizacije, koja vam omogućuje da organizirate uklanjanje otpadnih voda gdje to učiniti uz pomoć samotanskog sustava nije moguća. Ovo je mali plastični spremnik sa snažnom integriranom pumpom, koja pumpa odvode u kanalizaciju. Kretanje odvoda može biti i okomito i horizontalno. Postoje instalacije s shredder koji se može povezati s WC školjkama, ne postoji sjeckalica - za "sivu" odvoda od školjki, duše, bide, itd

Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

Brtvena crpka za WC i drugi vodovod ima malu veličinu

Područje primjene

Kanalizacijska pumpa se koristi u slučajevima gdje je nemoguće napraviti samotanski kanalizacijski sustav. U većini slučajeva, kada je vodovodni uređaj, perilica pranja ili posuđa instalirana je ispod ulaza u kanalizaciju. U tu svrhu izumljeni su i prisilni kanalizacijske crpke. Ovo rješenje omogućuje vam da nosite kupaonice i tehničke prostorije u podrumima ili polu-uzgojnim sobama.

Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

Povezivanje sanitarnih pumpi u kupaonici, WC-u, kuhinji, praonica rublja. U bilo kojoj sobi u kojoj je potreban odljev vode, a kanalizacijska dionica je daleko

Još jedna crpka s shredder je postavljena ako je kupaonica odlučena napraviti nakon popravka i otpadnih voda do mjesta navodne instalacije vodovoda nije isporučena. U ovom slučaju, instalirana tehnika je spojena na kompaktnu kanalizacijsku crpku i povezuje se s kanalizacijom. Koja je razlika? U sljedećem:

  • Promjer cijevi iz slavine za kanalizaciju je mnogo manja nego za samotanski sustav (28-40 mm);
  • Dionice mogu ustati do visine do 9 metara;
  • Horizontalni iscjedak otpadnih voda moguć je do 100 metara (zahtijeva prisutnost minimalne nagiba od 1-4%).

Sve to omogućuje minimalne troškove za organiziranje veze s postojećim kanalizacijom gotovo bilo gdje.

Uređaj i princip rada

Sastoji se od kanalizacijske crpke iz akumulativnog plastičnog spremnika i pumpe. Neki modeli koji se mogu povezati s WC-om imaju helikopter. Razina punjenja kontrolira senzor. Kada se aktivira, shredder i crpka su uključeni, odvodi se vraćaju u kanalizacijski sustav. Isključivanje kontrolira drugi senzor - isključuje napajanje, kada razina protoka padne ispod određene oznake. To je pojednostavljeni algoritam od kanalizacije tlaka.

Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

Kanalizacijska crpka s kopeper: uređaj

Postoje kanalizacijske crpne stanice dizajnirane za povezivanje uređaja različitih vrsta i količine. Najlakše je namijenjen povezivanju jednog ili dva uređaja, najproduktivniji - ima tri dodatna mlaznice (i jedan glavni). Prema tome, u spremniku (u spremniku) postoji jedan ili više ulaza (ovisi o modelu) i jedan izlaz. Cijevi iz vodovoda su spojene na ulazi, a izlaz je spojen na kanalizaciju.

Da biste ispumpali visoke temperature od pranja i perilice posuđa, kupaonice imaju posebne modele izrađene od materijala otpornih na toplinu. Uobičajena kanalizacijska crpka ne nosi s takvim opterećenjem. Stoga, za povezivanje takve opreme, morate tražiti određene modele.

Prednosti i nedostatci

Glavna prednost kompaktnih pojedinačnih kanalizacijskih instalacija je da vam omogućuju da opremite kanalizaciju bez velike građevinske ili popravke. Uz njihovu pomoć, složeni zadaci su riješeni:

  • Design uređaj na mjestu vodovodne uređaje je ispod ulazne točke u kanalizacijskom sustavu.
  • Oprema za kupaonice bez velikih razmjera građevinskih radova.

Još jedna pozitivna točka je korištenje cijevi male promjer. Većina pumpi s WC-om spojena je na kanalizaciju s plastičnim cijevima promjera 28 mm - 32 mm - 40 mm. Samo instalacije s puno performansi zahtijevaju ugradnju 50 mm cijevi. Takve vodovodne mreže lakše se sakriti. Čak i ako ih nisu sakrili, oni privući ne toliko pozornosti kao standardne stotinu milimetara.

Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

Primjeri kanalizacijskih crpki za WC i kupaonicu

Ipak, postoje nedostaci:

  • Ovisnost o električnoj energiji. Nema snage - kanalizacija ne radi. Neprekinuti rad zahtijeva redundantni izvor.
  • Crpke su bučne. Proizvođači poboljšavaju svoje proizvode, instaliraju crpke s manjom razinom buke, ali su još uvijek prisutni.
  • Zahtijeva usklađenost s određenim pravilima o radu. Na primjer, neželjeno je ući u helikopter vlaknastih materijala. Uz toaletnog papira, moderni sjeckalice dobro se kotrljaju, ali s vlaknastim komponentama i kosom - problem. Oni su namotani na vijku, smanjujući kvalitetu brušenja. Prije ili kasnije, vijak je blokiran. Instalirani senzor pregrijavanja neće dopustiti da oprema za snimanje - isključite ga ranije. Ali instalacija će morati rastavljati i čistiti, a to nije najugodnija lekcija.

    Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

    Postoje kompaktni modeli za ugradnju u niše

Pa, glavni nedostatak - crpke izgorjele. Ako se snaga i performanse ispravno odabere, u kanalizaciji ne pada neprikladne stavke, mogu raditi godinama. No, kada je pogreška odabira, kada se oprema radi na granici mogućnosti, crpke se često ne održavaju. Stoga, pri odabiru kanalizacijskog pumpe za WC, bolje je uzeti s rezervom produktivnošću. To će koštati više, ali će raditi ovu instalaciju duže.

Klasifikacija i vrste

Ne postoji jedinstvena klasifikacija prisilnih kanalizacijskih postavki, ali ih možete odvojiti nekoliko parametara:

  • Prisutnost helikoptera. Potrebno je ako je kanalizacijska crpka spojena na WC školjku.
  • Izvođenje. To je volumen otpada koji može ispumpavati po jedinici vremena. Postoje instalacije s malim performansama i vrlo čvrste. Odabir ovisi o broju i vrsti plug-in uređaja.
  • Temperatura pumpanog medija je od 40 ° C do 90 ° C. Sve je jasno ovdje - dionice iz perilice posuđa i perilice rublja, kupke zahtijevaju prisutnost stanica za crpljenje kanalizacije sposobnih za crpljenje odvoda s visokim temperaturama.
  • Trajanje rada. Postoje instalacije koje se mogu nakratko uključiti samo (staviti na jedan ili dva uređaja), a postoji više "dugotrajne" (može se koristiti za vožnju cijelih kuća). To je obično označeno u karakteristikama kao trajanje rada. Postotak može stajati - 50%. To znači da 30 sekundi instalacija radi, 30 sekundi "odmara". Intervalni rad / hlađenje s sekundi ili minuta mogu se registrirati.

    Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

    Kanalizacijska pumpa za kanalizaciju - s instalacijom podloge

Prilikom odabira crpke za prisilnu kanalizaciju, vrijedi se prisjetiti da se ne izračunavaju na priključku za kupanje. Kupaonice sadrže previše volumena vode, pumpanje koje će pumpa pregrijati i blokirati. Kao rezultat toga, morat će dugo ispustiti vodu iz kupaonice. Postoji samo nekoliko modela prisilne kanalizacije koji će se nositi s ovim zadatkom - SFA Saniplus tišina i Sololift C3. Ove kanalizacijske crpke savršeno se suočavaju s velikim brojem topline se spuštaju.

Ostale tvrtke nude za prisilnu odvodnju iz kupaonice kako bi napravili srednju jamu u kojoj se spajaju vodu. Od njega već crpite u kanalizaciju s bilo kojim prikladnim uređajem. Uzimajući u obzir činjenicu da veo treba biti ispod razine protoka, ova metoda nije uvijek prihvatljiva. I, unatoč visokoj cijeni SFA Saniplus tišine i Sololift C3, to je više isplativo da ga utvrdi nego da provede ogromnu količinu zemljanih radova.

Da bi se spriječio prelijevanje spremnika, postoji dodatni alarmni uređaj. U nekim tvrtkama, jednostavno daje zvučni signal o preljevu spremnika, u drugima ona također odspaje uređaj koji je spojen putem njega (pranje ili perilica posuđa).

Pravila ugradnje i veze

Instalacija i priključak crpki za WC školjke i prisilno pumpanje zaliha različitih proizvođača pojavljuje se prema vrlo sličnim pravilima. Ali prije instalacije vrijedi čitati upute za određeni proizvod - mogu postojati značajke.

Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

Kanalizacijska pumpa može stajati u kuhinji - za uklanjanje odvoda od sudopera i / ili perilice posuđa

Veza

Mjesto ugradnje treba odabrati takvim stanjem tako da se može doseći crpka. Ne zahtijeva posebno održavanje, već povremeno potrebu za čišćenjem. Ako su stroj za pranje posuđa spojeni na pumpu, bolje je redovito provjeriti je li kanalizacijska jedinica začepljena masnoćom, blatom, soliranjem sedimenata. Ako je potrebno, moguće je čišćenje mekim sredstvima. Agresivni kemijski pripravci su bolji da se ne primjenjuju, jer mogu oštetiti plastične i gumene dijelove instalacije.

Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

Ako je kanalizacijski ulaz veći nego što je potrebno

Dakle, ovdje su opća pravila:

  • Pojedinačna instalacija kanalizacije mora biti utemeljena. Stoga, utičnica bi trebala biti tri žica s radnim tlom. (O uređaju za konto za uzemljenje u privatnoj kući pročitajte ovdje).
  • Sigurnost na energetskoj liniji treba biti zaštitna automatska i RCD.
  • Kada instaliranje uređaja je pričvršćena na pod. Da bi se smanjila razina buke, poželjna je instalacija na vibracijsku bazu (gumena brtva). Za pritisak na zid je nepoželjan - tako da vibracija iz crpke ne prenosi. Te su mjere potrebne za smanjenje buke.

    Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

    Kanalizacijska pumpa može stajati u kuhinji - za uklanjanje odvoda od sudopera i / ili perilice posuđa

  • Ispušni plinovod se izvodi iz krutih vodovodnih cijevi. Postoje dvije preporučene opcije - plastične kanalizacijske i bakrene cijevi. Priključci se preporučuju tvrd, u bloku.
  • Cjevovodi moraju biti fiksirani fiksirani (na zidove, spol, itd.).

Općenito, instaliranje i spajanje kanalizacijske pumpe za kuhinju ili WC nije jako teško za događaj. Ali pod uvjetom da već imate neku ideju o radu s vodovodom. U ovom slučaju, sve možete učiniti sami.

Značajke cjevovoda za ispuštanje

Kompaktne vodovodne pumpe za toalet mogu ispumpavati odvode ne samo okomito, ali ih mogu podići. U prisutnosti vertikalnog područja u donjem dijelu poželjno je pružiti sposobnost odlaska - ako morate čistiti cjevovoda od nule, bolje je da se odvoda spoje na određenom mjestu i neće početi izlijte tijekom posla.

Visina vertikalnog dijela cjevovoda ispuštanja se određuje uzimajući u obzir minimalnu nagib horizontalnog presjeka. Svaki proizvođač (ponekad svaki model) ima minimalnu pristranost, ali u većini slučajeva je 1-4% (1-4 cm po 1 metar).

Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

Pravila instalacije kanalizacije

Budi oprezan. U opisu kanalizacijskih crpki, označena je maksimalna visina amplifikacije efluenta i maksimalnog raspona transporta. Na primjer: 8 m gore, i 80 metara vodoravno. Ali to ne znači da je podizanje cijevi 4 metara gore, bit će moguće transportirati 80 metara vodoravno horizontalno. U tom slučaju, nakon četveromjerni podizanja - duljina horizontalnog mjesta neće biti više od 40 metara. Samo porast od 1 metra "odabire" oko 10 metara prijevoza vodoravno. Važno je i vrijedno se sjeća.

Proizvođači i modeli

Pojedinačne kanalizacijske instalacije ne stvaraju toliko tvrtki. Međutim, raspon cijena je vrlo širok. Tradicionalno, europski proizvođači karakteriziraju kvalitetna, ali visoke cijene. Nitko neće biti iznenađen ako kažete da su kineske kanalizacijske crpke manje, ali imaju lošiju kvalitetu. Općenito, izbor, kao i obično - skup i učinkovit ili jeftiniji i ...

Postrojenja prisilne kanalizacije Grundfos (Grundfos) - Sololift (Sololoft)

Poznato proizvođač vodovodne grundfos (Grundfos) proizvodi pumpe za prisilni kanalizacijski sololift (Sololoft). U ovom trenutku pokreće se modificirani sololift2 linija. Nema mobilnih dijelova koji imaju kontakt s odvodima. Iznimka je helikopter, ali je i njezin pogon "suho". To čini popravak ne tako neugodan. Postoji nekoliko modela Sololift za različite slučajeve:

  • WC1 - s helikopterom, jednim osnovnim i jednim dodatnim ulazom. Pogodno za spajanje WC-a i umivaonika.
  • WC3 je crpka s shredder za spajanje WC-a i tri dodatna ulaza.
  • CWC3 - također kao WC3, samo za povezivanje vanbrodskih toaletnih zdjela.

    Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

    Glavne karakteristike tvrtki za kanalizaciju Sololift

  • C3 - Fekalna pumpa visoke performanse, može ispumpati slojeve temperaturom do + 90 ° C, ispumpavati odvode iz kupelji, od pranja i / ili perilice posuđa.
  • D2 je crpka za vruću kanalizaciju (s temperaturom do + 90 ° C) bez čvrstih nečistoća. Može se povezati s dušom, umivaonicima, strojevima za pranje i perilicu posuđa.

Sololoft kanalizacijske crpke nisu najjeftinija oprema, ali rade pouzdano odgovaraju deklariranim karakteristikama. Tvrtka također podržava jamstvene popravke.

Pumpe za toalete, kupaonice, kuhinje i tehničke prostorije SFA

Ova tvrtka je specijalizirana za proizvodnju sanitarnih pumpi. Postoji nekoliko redaka za rješavanje različitih zadataka, povezivanje različitih uređaja:

  • Saniacess - brusilica za kućanstvo za WC s mogućnošću spajanja umivaonika i duše (izmjene s brojevima 2 i 3). Ima malu izvedbu.
  • Sanibest - crpka za WC i kanalizaciju s velikim performansama. Pogodno za privatne kuće s visokim intenzitetom uporabe i javnim prostorima.
  • Sanibroyeur - tiha crpka za WC školjku, ima sjeckalicu, može transportirati odvod na 4 m ili 100 m do bočne strane.

    Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

    SFA SFA SFA SIBEST PRO

  • SaniPack je kompaktna kanalizacijska crpka na koju možete spojiti toalet i tuš / sudoper / bidet. Može se ugraditi u particiju zbog malih veličina.
  • Saniplus Tišina je moćna crpka koja može preusmjeriti vodu iz nekoliko vodovodne uređaje. Razlikuje se u niskom radu i velikim učinkom. Može se nositi s protokom iz kupaonice.
  • Sanipro XR Tišina Najtiši model za crpljenje kanalizacijskog odvoda iz pune kupaonice (bez kade).
  • Sanitop - Instalacija prisilne kanalizacije za spajanje WC-a i sudopera. Ovo je noviji model u odnosu na Saniaccess, radi mirniji, ima snažnije pumpe.

SFA proizvodi rade pouzdano, to košta nešto manje od Grunera. Možete odabrati model za bilo koju kombinaciju vodovoda. Općenito, SFA kanalizacijska crpka je dobra opcija. Instaliranje hardvera je standardno - stavite na bilo koju prikladnu lokaciju. Postoji samo jedno ograničenje - bolje je da vertikalna cijev počinje s vertikalnog mjesta, ako je bilo na vašem stazu. Ako to nije moguće, duljina horizontalnog dijela ne smije biti više od 30 cm.

Visina vertikalnog mjesta izračunava se na temelju činjenice da bi horizontalna trebala imati pristranost prema ulazu od najmanje 1% (1 cm po 1 metar cijevi).

CompactLift Fekalne crpke tvrtke Aquatik

Crpke za toalet kompaktni lift proizvodi kinesku tvrtku Aquatik. To je više proračunska verzija pojedinih kanalizacijskih instalacija. Različite razine niske razine buke.

U ovom trenutku postoje samo tri izmjene:

  • Kompaktni lift 250. Instalacija za crpljenje sivih odvoda (bez izmesa i toaletni papir). Mala snaga od 250 W i potrošnja od 119 litara / min omogućuje spajanje tuša i sudopera.

    Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

    Kanalizacijska crpka Aquatik Compact Lift

  • Aquatik Compact Lift 400. Kompaktna fekalna pumpa s mogućnošću spajanja WC-a s izravnim otpuštanjem i tri dodatna vodovod uređaja. Power - 400 W, produktivnost 149 litara / min.
  • Aquatik Compact Lift 400 A. Za spajanje vanbrodskih toaletnih zdjela. Specifikacije su slične. Niz

Aquatik osigurava jamstvo za pumpe za kupaonicu i toalete - 1 godinu od datuma prodaje. Kršenje operacije (prisutnost vlaknastih inkluzija u odvodima) može uzrokovati odbijanje jamstva.

Crpke kanalizacije Willo.

Njemačka tvrtka Villa (Willo) je poznata po proizvodnji pouzdanih uređaja. Nema iznimke i pumpe za WC školjke. Dobra kvalitetna plastika, debeli zidovi spremnika, pouzdana pumpa. Postoje sljedeći modeli:

  • Hidrainlift 3-24 - za čišćenje čiste zalihe bez izmeta i toaletni papir (tuš, umivaonik, Pypurist). Power 300 W, potrošnja 58 litara / min.
  • Hidrainlift 3-25 - pumpa za spajanje toaleta s izravnim otpuštanjem i tri dodatna mlaznice za spajanje tuša, umivaonika, itd. Power 400 W, maksimalna izvedba 100 litara / min.
  • Hisewlift 3-15 - povezati jednu katu toaletni zdjelu. Plus ima jedan dodatni ulaz za spajanje umivaonika / duše / pisač / bide. Power 450 W, maksimalna potrošnja od 75 litara / min.

    Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

    Veličine jednog modela crpke Willo

  • Hisewlift 3-35 je jedan ulaz za crpljenje toaletnih posuda i tri ulaza za spajanje uređaja sa sivim otjecanjem - umivaonik / bidet / pitera / tuš. Potrošnja energije 450 W, produktivnost 75 litara / min.
  • Hisewlift 3-i35. Više kompaktne instalacije s parametrima sličnim Hisewlift 3-35.
  • DrongLift KH 32. Da biste spojili zahod ovjesa, opremljeni su s tri dodatne veze za spajanje vodovodne opreme čistim otjecanjem. Potrošnja energije 450 W, ne više od 75 litara / min može puknuti.
  • DropLift XS-F sličan je odvodnju KH 32, ali manjim veličinama, za montažu u zidnu nišu.
  • DropLift TMP 32. Za povezivanje sivih zaliha - bez izmeta i toaletni papir. Postoje dvije slavine na koje se mogu spojiti pranje ili perilice posuđa.

    Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

    Karakteristike tri modela kanalizacijskih pumpa Villa

  • DropLift TMP 40. za pumpanje otpadnih voda kućanstava (bez izmet). Možete se spojiti na kuhinju - moguće je donijeti odvode iz umivaonika, perilicu posuđa. Ona se razlikuje od svih modela redovitim paketom - ima float prekidač, koji će isključiti crpku za pranje posuđa znakovima prelijevanja spremnika.

Raspon kanalizacijskih crpki Willo omogućuje vam da riješite bilo kakve zadatke ako je potrebno za kupaonicu i WC opremu u privatnim kućama. Za komercijalnu ili intenzivniju uporabu, vila ima druga rješenja.

Tlak kanalizacijske pumpe STP (Jemix)

Ove pojedinačne kanalizacije izrađene su u Kini. Kategorija cijena je prosječna. Recenzije, kao i obično, su različiti - netko u potpunosti odgovara, netko kategorički ne voli.

Dakle, to je ono što crpke za kanalizaciju će pronaći Jemit:

  • STP-100 lux. Za povezivanje toaleta s dva dodatna ulaza (umivaonik, pipural, tuš). Power 600 W, produktivnost 200 litara / min, visina vertikalnog dizala - 9 m, vodoravna - 90 m, maksimalna temperatura + 90 ° C.
  • STP-400 lux. Pumpa za WC sa sličnim mogućnostima povezivanja. Samo temperatura efluenta nije viša od + 40 ° C, kapacitet je 400 W, kapacitet je 100 litara / min, visina otpadnih voda je do 8 metara, horizontalni prijevoz - do 80 m.

    Pumpa za prisilnu kanalizaciju (s shredder i bez) - Sololift i drugi modeli

    Približne kanalizacijske crpke STP (Jemix)

  • STP-800. Također možete spojiti jedan kat WC + dva dodatna ulaza. No, kapacitet je 800 W, tlak je 150 litara / min, porast od 9 m, vodoravno - 90 m. Može se transportirati samo topli odvodi - do + 40 ° C.
  • STP-200. S jednim ulazom za povezivanje toaleta i dva opcija. Manje snage - 400 W, 100 litara / min može pumpati, maksimalnu visinu - 8 m, horizontalni prijevoz - 80 m, temperatura transportnog medija nije veća od + 40 ° C.
  • STP-250. Ukloniti sive odvode (bez čvrstih inkluzija). Ima dva ulaza (tuš, umivaonik, bide). Kapacitet je 250 W, visina otpadnih voda je do 5 m, horizontalno prijenos ne dalje od 50 m, ne više od 80 litara / min može ispumpati.
  • STP-500 lux. Ova crpka je namijenjena samo za WC školjku. Nema dodatnih izlaza

Od gore opisane velike snage, neki modeli podižu estarte od 9 metara. Većina dvostrukih kanalizacijskih crpki mogu povećati procjene od 4-5 metara. Tako je u ovom djetemixes osvojio. Prema ovom parametru, oni imaju samo jedan natjecatelj - Sololift Grundfos s visinom dizanja od 8 metara. No, cijena cijena je potpuno drugačija (kao i kvaliteta, međutim).

Članak o temi: Zagrijavanje lože i balkona u kućištu panela

Čitaj više