Pregača za kuhinju od plastike vlastitim rukama

Anonim

Pregača za kuhinju od plastike vlastitim rukama

Razmišljajući o svim nijansama kuhinje, morate uzeti u obzir puno: kuhinjski namještaj, kućanski aparati, zidne i podne obloge. Također, možete zaboraviti i takav mali detalj kao pregača za kuhinju. Ovaj uređaj pomaže u održavanju interijera kuhinje u obliku prioriteta, štiteći površinu od kapljica masti i prskanja vode. Prije toga, jedino ispravno rješenje bilo je koristiti pločicu u blizini radne površine. Sada nam moderno tržište nudi mnogo materijala za stvaranje kuhinjske pregače. Jedna od najoptimalniju plastiku.

Zahtjevi za pregaču za kuhinju

Kako bi se napravile vlastite ruke, kuhinjska pregača je izvela sve zadatke dodijeljene njemu, on mora ispunjavati sve sljedeće zahtjeve:
  1. On mora zaštititi zidove od svih negativnih učinaka dobro: od prljavštine, masti, vode i prašine.
  2. Materijal iz kojeg je napravljena pregača treba izdržati pranje bilo kojim domaćim deterdžentom.
  3. I, naravno, kuhinjska pregača treba uskladiti sa zidovima, kuhinjskim namještajem, aparatima. Mora se izvesti u istom stilu kao i svu kuhinju.

Prednosti pregača plastike

Zaštitna premaza plastike ima mnogo prednosti:

  1. Plastika je neograničen prostor za vaše dizajnerske ideje. Ovaj materijal omogućuje vam da implementirate bilo kakve ideje. Zahvaljujući mogućnost ispisa fotografija, možete se prijaviti na plastičnu premaz, kao što je vrsta voljenog grada, prekrasan krajolik ili geometrijski uzorak. Osim toga, možete odabrati jednostavnu prozirnu plastičnu pregaču i postaviti pozadinsko osvjetljenje ispod njega. Dat će kuhinju zapanjujući izgled!
  2. Plastična potpuno otporna na vlagu. Vrlo je važno, jer će se mora stalno kontaktirati s vodom.
  3. Briga za plastičnu pregaču je iznimno jednostavna. Možete koristiti bilo koje poznate deterdžentima.
  4. Ovaj materijal je dovoljno mek, tako da se rupe u njoj, na primjer, za ugradnju utičnice neće raditi.
  5. Težina plastične pregače je vrlo mala. Neće stvoriti veće opterećenje na zidu.
  6. Ako se umorite od odabrane opcije, a želite ažurirati izgled sobe, lako možete promijeniti zaštitni premaz novom bez mnogo troškova, jer je cijena takvog proizvoda nizak.

Članak o temi: Apartman s mezzaninom: praktičnost i stil

Pregača za kuhinju od plastike vlastitim rukama

Odabir prikladne opcije

Kupite zaštitnu prevlaku plastike je vrlo jednostavna. Svaka građevinska trgovina je spremna pružiti vam mnoge opcije. Svi su paneli iz polivinil klorida. Oni su odvojeni u skupine, ovisno o veličini proizvoda.

Plastična obloga je izrađena od monofona materijala. Njegova duljina je 3 m, a širina varira između 10 i 12,5 cm. Više češća opcija je plastična ploča. Njegova je duljina također 3 m, a širina je 15-50 cm, iako najčešće ima 3 m panele na 25 cm. Korištenje ploče je prikladnije jer to neće biti takvi šavovi prilikom instaliranja nekoliko obloga. Širina plastične ploče je 0,8-2,03 m, njegova duljina je 1,5-4,5 m. Također, listovi su također različiti u širini, ona je u rasponu od 1-30 mm.

Pregača za kuhinju od plastike vlastitim rukama

Prva opcija montaže

Ako ste postali sretan vlasnik kuhinje s glatkim zidovima, a zatim instalirajte pregaču vlastitim rukama jer nećete biti teški, jer se može jednostavno zalijepiti. Vrlo je važno prije početka postupka temeljito očistiti zid: ukloniti svu staru boju, prediviti površinu (bolje je koristiti otopinu tla dubokog penetracije), uz pomoć gipsana žbuka zatvoriti sve pukotine , Nakon toga, potrebno je pokriti cijeli zid s žbukom za unutarnje radove i još jednom na napredak.

Kada se završe pripremni postupci, primijenite poseban ljepilo za montažu na unutarnju stranu zaštitnog premaza. Ljepilo se mora primijeniti duž perimetra pregača i tijekom svog područja. Udaljenost između traka za ljepilo ne smije prelaziti 15 cm. Nakon primjene montažnog ljepila, pričvrstite pregaču na zid i pričvrstite traku pomoću potpornja. To će biti dovoljno da je zaštitni premaz dobro čuvan, ali ako još uvijek ne vjerujete ljepilo na 100%, dodatno pričvrstite pregaču na uglovima vijcima.

Članak na temu: Koje su kose za zavjesu i kako ih napraviti vlastitim rukama?

Pregača za kuhinju od plastike vlastitim rukama

Mogućnost druge instalacije

Nažalost, većina kuhinjskih zidova ne može se pohvaliti glatkim površinama, tako da morate pribjeći složenijim opcijama instalacije. Dakle, unaprijed pripremite sljedeće alate:
  1. Perforator.
  2. Odvijač.
  3. Razina.
  4. Rulet, olovka.
  5. Stajalica s zagradama.
  6. Metalni profil ili šipke.
  7. Dowel, nesebičnost.
  8. Suspenzija.
  9. Plastične ploče.

Prvo, vijak suspenzije i postavite donji profil (ili bar) na njih. Mora biti nešto niža od razine countertop. Od donjeg profila, reflektirajte širinu pregača i postavite gornji profil ili bar. Između gornjeg i donjeg profila postavite srednji profil. To će dati dizajn veću pouzdanost.

Na pripremljenoj površini s oštricom s nosačima ili odvijačem instalirajte plastične ploče. Tako da glave vijaka nisu na umu, mogu se maskirati pomoću posebnih kape odabranih bojom pregače ili se skrivaju iza kuhinje. Imajte na umu da je mnogo lakše instalirati solidnu ploču, ali ako se vaše pregače sastoji od nekoliko dijelova, to nije važno. Prije početka rada spojite ih s letvicama.

Kao što možete vidjeti, čak i sa složenim početnim podacima, instalirajte pregaču za kuhinju s vlastitim rukama je dovoljno jednostavno. Za to nije potrebno posebne alate, jer je perforator ili odvijač gotovo svi. Što se tiče cijene vremena, ova instalacija će vas odvesti od snage nekoliko sati. Osim toga, neovisna instalacija će vam pomoći uštedjeti dobro.

Pravila za njegu

Kao što je gore navedeno, zaštitni premaz za kuhinju od plastike ne zahtijeva nikakvu složenu njegu. Jedini mali nedostatak plastike je da se može izgrebati, pa prilikom čišćenja nije potrebno trljati premaz s metalnom četkom. Koristite jednostavnu spužvu ili meku tkaninu u tu svrhu. Također ne bi trebalo pribjeći abrazivnim deterdžentima. To je osobito važno ako izađete neprozirnu plastiku. Takvi deterdženti mogu izbrisati crtež.

Članak o toj temi: Kako izračunati linearni metar linoleuma kroz kvadrat

Unatoč činjenici da su plastični paneli dobro izdržati temperaturne razlike, koristite otvorenu vatru vrlo blizu njih. Pod utjecajem požara, plastika može potaknuti i promijeniti svoj izgled. I, naravno, pobrinite se da se vaša djeca ne odluče igrati s panelima. Takvi paneli su dovoljno mekani. Jednostavna kemijska olovka, s marljivim tlakom, može napustiti punkciju na pregači.

Čitaj više