Instaliranje rešetki na prozore s vlastitim rukama (video i fotografije)

Anonim

Fotografija

opće informacije

Imenovanje metalnih rešetaka na prozorima je zaštitna priroda. I, naravno, želio bih da zaštitni dizajn na prozoru nije pokvario izgled ili vani ili iznutra, ali je služio vrijedan ukras prozora. Izbor je dovoljno velik. Može biti zavareni sustavi, krivotvoreni i tako dalje. Cijena se odlikuje i razne. Prozor s dizajnom instaliran na njemu razlikuje se ne samo visokim stupnjem sigurnosti, već i jedinstveni stil. Uostalom, tako želim pogled s prozora, čak i ako postoji rešetka, zadovoljan okom. Ali bez obzira na to što ćete zaštitni dizajn preferirati, ne biste trebali zaboraviti da je njegovo pričvršćenje najvažniji čimbenik. Instalacija na prozoru može se provesti neovisno ili pomoću stručnjaka.

Instaliranje rešetki na prozore s vlastitim rukama (video i fotografije)

Kako bi se spriječili krajevi šipki, blizu zida na dubini od najmanje 80 mm i izliveni su cementnim mortom ili zavarenim na metalne konstrukcije.

Instaliranjem prozora potrebno je promatrati niz jednostavnih pravila, na kojima ovisi kvaliteta konačnog rezultata. Koji fixisiti ne bi bio vaš sustav u obliku i uzorku, pogrešna instalacija može negativno utjecati na izgled prozora. Ako mislite da nećete nositi s neovisnom instalacijom, bolje je vjerovati ovom radu profesionalcima. Potrebni alati ovise o odabranoj opciji uređaja:

  • rulet;
  • olovka;
  • razina;
  • Stroj za zavarivanje;
  • Sidreni vijci ili nesebičnost;
  • Ako je potrebno, odvijač;
  • Bušilica i bušilica.

Klasifikacija

Metoda instalacije ovisi o vrsti uređaja. Može se kliziti, ljuljačka ili stacionarni elementi.

Zidni materijal u kojem je vezana rešetka, također utječe na način rada ugradnje. Uostalom, instalacija se izrađuje na različite načine za različite zidove (od opeke, drva ili aeriranog betona).

Instaliranje rešetki na prozore s vlastitim rukama (video i fotografije)

Kako bi se poboljšala zatvarači metalnih vrata, preporučljivo je primijeniti dodatne preljeve od metala koji poboljšavaju prianjanje kutije sa zidom.

Članak o toj temi: potvrđena fasada uz pomoć kuhane žbuke

Fasada završni materijal također ima svoj učinak na način da se instalira struktura prozora. Klizni uređaji imaju takav značajka kao samo unutarnju instalaciju (u zatvorenom prostoru). Vrsta ljuljačke i stacionarne rešetke mogu se instalirati izvana, preklapanjem zida ili mjesto između padina. Rijetko se susreće u otvaranju prozora između Ramamija.

Pričvršćivanje na zid je također različit. Glavni tipovi uključuju:

  • montažu na hipoteku od metala zavarivanjem;
  • pričvršćivanje pomoću vijaka (sidra) ili hardvera;
  • Pričvršćivanje kroz s navojnim klinovima.

Nije uvijek moguće odabrati metodu pričvršćivanja samo u skladu s vašom željom. Događa se da postoji samo jedan mogući način instalacije. To se događa kada se, na primjer, okvir prozora nalazi u istoj ravnini sa zidom. Prema tome, instalacija elemenata između padina je nemoguća. Samo način na obloge je prikladan.

Glavne vrste pričvršćivača

Pričvršćivanje na metalnu hipoteku pomoću zavarivanja. Ova metoda instalacije smatra se jednim od najpouzdanijih i najčešće korištenih. Najviše je pogodan za montažu na opeku, betonskim zidovima i zidovima šljake. Kao hipoteka, željezne igle se koriste s poprečnim presjekom kvadratnog ili okrugle prirode. Nalaze se u rupama zida na dubini od oko 12 cm od strane driveng. Kartica je oko 5 cm. Uz pomoć zavarivanja duž ruba metalnog profila, eyelas su pričvršćeni, dizajnirani posebno za montažu mrežu na zid. Druga opcija uključuje bušenje rupa u okviru i njihovom naknadnom popravku.

Instaliranje rešetki na prozore s vlastitim rukama (video i fotografije)

Pričvršćivanje mreže za ljuljanje do prozora. Nakon što ste pričvrstili rešetku, ona mora biti obojana s pre-početnicima - kako bi se izbjegla korozija.

Navedene opcije su prikladne za zavarene dizajne. S ovom instalacijom ne zaboravite se pobrinuti za zaštitu sustava Windows od negativnog utjecaja pri zavarivanju.

Članak o toj temi: Što ako vaša mačka ima pozadinu i kako ga poništiti

Sljedeći put instalacija koristi hardverske ili sidrene vijke. Nema potrebe za zavarivanjem. Prilikom montaže, na taj način rešetka je fiksirana na prozore vijaka vijaka u zidove u prethodno pripremljenim rupama u zidu kroz ušice, nakon čega se izvodi raketiranje utora bojnih kape.

Krivotvoreni da bi se točno priključio na ovaj način. Ali to ne isključuje njegovu uporabu za drugu opciju rešetke. Zidovi s takvim montažom također mogu biti različiti. Važno je znati samo jedan vijci za sidrenje koriste za zidove od opeke, za drvene zidove - tehničke vijke. Instalacija se može izvesti u oblozi i u otvoru.

Posljednja gore navedena metoda je do kraja do kraja (kroz zid). Najviše od svega ova metoda pogodna je za kuće od drva. Rupa se mora obaviti na debljini zida. Čelični dizajn pričvršćenja ugrađen je u metodu obloge i fiksirana s maticama, koje se zategnu rubovima vijka koji strše iz unutrašnjosti prostorije.

Ako su vaši zidovi ukrašeni tako zanimljivim materijalom kao vinil sporedni kolosijek, zatim za pričvršćivanje kroz način na koji prvo trebate uredno izbušiti rupe u unaprijed označenim mjestima. Studovi (navoj) su zavareni na metalnu rešetku, čija duljina treba prelaziti debljinu zida. Ovi klinovi nose posebne rukave koji obavljaju funkciju limitatora pri spajanju sa sporednjem. Nakon instalacije, dizajn privlači orasima. Ova se instalacija može izvesti iz unutrašnjosti sobe.

Instaliranje rešetki na prozore s vlastitim rukama (video i fotografije)

Swing rešetke omogućuju vam da brzo uklonite metalnu šipku

I napustiti sobu tijekom vatre.

Nema savršenog načina za pričvršćivanje rešetaka na prozorima. Svi oni imaju pozitivne stranke i nedostatke. Odaberete koju metodu možete koristiti, trebate, tražite sve značajne čimbenike.

Instalacija zavarivanja s pravom smatra najpouzdanijom i izdržljivijom od svih. Ali njegov minus može se smatrati nemogućnošću uklanjanja takvog sustava za ažuriranje ili popravak. I još jedan nedostatak: Nakon vremena na zidu, hrđa se može pojaviti na mjestu hipoteka. To je zbog utjecaja vlage tijekom kiša.

Članak o toj temi: Popravak u kupaonici u kombinaciji s WC-om: Fotografija Instrukcije

Korištenje sidrenih vijaka omogućit će vam da rastavite prozorske rešetke ako je potrebno. I, za razliku od prve metode, takav brdovi ne ostavlja tragove hrđe na zidu, jer su vijci izrađeni od pocinčanih materijala. Nedostatak takve instalacije je visoka cijena i nizak stupanj otpornosti na hakove. Nedostatak ugradnje krajnjeg do kraja je razmaženi izgled na mjestu za pričvršćivanje, kao i dodatne troškove pričvršćivanja pričvršćivača. Ali gotovo sve drvene kuće opremljene su latima samo koristeći ovu metodu. Ostale opcije nisu prihvatljive.

Ako imate bilo kakve sumnje da li se možete samostalno nositi s instalacijom roštilja na prozore, možete se odnositi na iskusne profesionalce, koji će lako proizvesti potrebna mjerenja i pomoći pri izboru odgovarajuće metode pričvršćivanja.

Instaliranje rešetki na prozore s vlastitim rukama (video i fotografije)

Instaliranje rešetki na prozore s vlastitim rukama (video i fotografije)

Instaliranje rešetki na prozore s vlastitim rukama (video i fotografije)

Instaliranje rešetki na prozore s vlastitim rukama (video i fotografije)

Čitaj više