Kako popraviti mikser za tuširanje Ako njegova crijevo teče?

Anonim

Dizajn i potrebni alati

Kako popraviti mikser za tuširanje Ako njegova crijevo teče?

Kako popraviti mikser za tuširanje Ako njegova crijevo teče?

Crijevo za tuširanje je najčešće slomljen dio duše, najčešće počinje curiti.

Dizajn crijeva za tuširanje je gumena cijev smještena u metalnom rukavu. Metalni radnik može biti odsutan, u ovom slučaju crijevo je cijev fleksibilne plastike. Kvaliteta gumenog dijela će odrediti vijek trajanja cijelog crijeva. Vijek trajanja gumene cijevi ovisi o vodi i 5-15 godina. Guma ima svojstva s vremenom da ga muče, elastičnost materijala je smanjena i to dovodi do pukotina, pauza. Takve cijevi se jednostavno mijenjaju. Teško je tražiti zamjenjivu gumenu cijev na tušem, kao što je najčešće za prodaju postoje zamjenjivi gotovi crijeva s metalnim rukavima. I cijena takvog crijeva nije jako visoka. Zamjena se također provodi ako crijevo s zahrđalom metalnom rukavom. Estetika takve mješalice općenito je gore, a hrđa može doći do cakline sanitarnih čvorova, što je vrlo teško ukloniti.

Prije nego što potrošite potpunu zamjenu crijeva za tuširanje, možete ga pokušati popraviti vlastitim rukama, ako, naravno, to nije sasvim staro.

Da biste popravili tuš, ako je slomio, trebat će vam alat:

  • podesivi ključ;
  • odvijač;
  • nož.

Takav minimum će biti dovoljan skup, jer nema velikih poteškoća u uklanjanju grešaka.

Glavna mjesta curenja i grešaka

Najčešći uzrok curenja crijeva je pukotina u gumenoj cijevi.

Crijevo za tuširanje najčešće teče na mjestima vezika na mikser. Na primjer, na mjestu pridruživanja tuširanju može. Protok se javlja zbog labavog prianjanja i nepotpunog zatezanja rta. Matice se mogu okretati u procesu korištenja duše. Da biste uklonili takvu kvar, možete pribjeći snazi ​​ruku, kao i za zatezanje oraha, nećete trebati dodatne alate.

Članak na temu: Dječji kauč to čine sami kod kuće

Ako ste zategnete rt matice, niste dobili osloboditi od curenja, u ovom slučaju potrebno je provjeriti stanje gumenih brtvila i rukava. Ako je potrebno, morate staviti nove brtve. Nakon provjere brtvila su uvjereni kao dijelovi metalnih dijelova miksera i odsutnost pukotina. Vrlo često, ako napravite prevelike velike napore, slabe cijevi, orašasti plodovi pucaju, a voda se kuha kroz pukotine. Skupi se mogu podnijeti s jednim papirom.

Ako, nakon tih radnji, protok ne može biti eliminiran i tuš crijevo i dalje teče, provjerite spojna mjesta rukav i cijev, kao i kvalitetu i funkciju rukava. Vrlo često, nedostaci čahura dovode do činjenice da novi mikser u kupaonici zapravo teče. Za provjeru čahura odvratiti gole orašaste plodove. Ako rukavi imaju nedostatak, onda morate promijeniti cijeli tuš crijevo. Ako je cijev letjela iz spojenja zbog malog promjera crijeva, možete staviti stezaljku pomoću bakrene žice.

Kako popraviti mikser za tuširanje Ako njegova crijevo teče?

Ako crijevo teče na mjestu pridruživanja na zalijevanje ili mikser, tada se matice koje pružaju nepropusnost treba stisnuti.

Ako voda ne bude sastavljena od difuzora, ali iz metalnog rukava, tada je sama cijev neispravna. Kako bi provjerili njegovo stanje, potrebno je ukloniti maticu i metalnu rad. Vjerojatna mjesta njegovog jaza, mjesto pridruživanja krutim elementima. Na primjer, na mjestu pridruživanja stacku. Šteta se može pojaviti zbog loše kvalitete cijevi ili niske elastičnosti materijala. Takav kvar možete eliminirati vlastitim rukama, ali samo ako je jaz što je moguće bliže izlaznim otvorima. Mjesto rupture je odsječeno nožem i oblači cijev na spoj. Da bi cijev ne leti, instalirajte stezaljku. Duljina cijevi se smanjila i kada se zatezne vode može ponovno preplaviti. Stoga, tijekom vremena trebate zamjenu cijelog crijeva za tuširanje.

Članak o temi: Vrste vitražene četke lože i balkona

Stražnji pogled na kvar crijeva je odsutnost vodenog tlaka ili vode kroz njega ne prolazi. Postoji takav kvar zbog infleksije, sklopivši gumenu cijev unutar obrade metala zbog dugotrajne duljine. Moguće je ukloniti nedostatak vrlo jednostavno sa svojim vlastitim rukama, za to, uklanjanje rt matice, povući gumu cijev i izrezati dodatni dio.

Pritisak također ne može biti posljedica kabine za zalijevanje tuširanja, koji je najčešće začepljen. Tuš se može očistiti. Ako je curenje stare gradnje, onda se odvija od ručke. Ako je model suvremeniji, onda se rastavljanje smanjuje na odvrtanje razdjelnika, koji je pričvršćen pomoću samosprene.

Očistite razdjelnik može biti mehanički pomoću klipova žice ili papira ili kemijski pomoću posebnih deterdženata.

Čitaj više