Izrežite lambrekin u fold: kako izvesti?

Anonim

LabReken se često koristi za ukrašavanje otvora prozora i portera. To je recepcija ukrašavanja tkanine, lambenken uokviren vrh zavjesa, skriva vijenac. Draperija je atraktivna i elegantna. Za šivanje takav oblik s vlastitim rukama, morate ispravno izvesti rezanje lambrequin, što nije tako teško, jer se obično čini na prvi pogled. Jednostavan primjer lambenken za kuhinju prikazan je na slici 1.

Izrežite lambrekin u fold: kako izvesti?

Slika 1. Za stvaranje lambrekina, najprikladnija je posebna drapetivna tkanina, koja će se lako formirati u mekim atraktivnim naborima.

Vrste nabora za zavjese

Lambrequin Fold je glavni dio za koji trebate obratiti pozornost. Ovisno o tome koji će se nabori koristiti, lambren uzima odličan oblik jedni od drugih.

Danas možete prikupiti takve opcije:

Izrežite lambrekin u fold: kako izvesti?

Slika 2. Cocill uzorak.

  1. De Zabo je strana zavjese, koja ima najmanji izgled, to ide samo na jednom rubu, svi se nabori postavljaju jedni druge.
  2. Kokille je složen element, obično dvostruko, koji pruža simetriju i privlačnost lambrekenu. Često se takvi oblici još uvijek nazivaju suknje (podsjetite ih u izgledu). Primjer Kokila može se pregledati na slici 2.
  3. Krtovi ili zvona su konusni oblik draperije, koji nježno padaju.
  4. Torta je tkanina koja baca mekani val kroz vijenac ili montažnu traku.
  5. Balon je drapiranje, koji je samo u horizontalnom položaju.

Glavni razred na šivanje mekom lambrequin

Za šivanje mekog lambrekina u preklop, prvo morate odabrati obrazac. Na primjer, za visoki i uski prozor, previše kratki nabori nisu apsolutno prikladni, jer će samo naglasiti ono što trebate sakriti. Za klasičnu unutrašnjost koriste se jabs ili kaskada, što je korisno naglašavaju sve detalje prostorije. , Da biste izrezali lambrekin takav oblik i krojenje, potrebno je pripremiti sljedeće materijale i alate:

Članak na temu: Plastična vrata se ne zatvaraju: što učiniti i kako se prilagoditi?

Izrežite lambrekin u fold: kako izvesti?

Slika 3. Korak po korak rezanje lambrequin s montažnom pločom.

  1. Tkanina je najbolje uzeti posebnu draperiju, koja će se lako formirati u mekim i atraktivnim naborima. Širina rezanja tkiva je 137 cm.
  2. Širina obloge tkanine od 137 cm. Takav komad tkanine može se testirati ispod boje glavnog, ali je najbolje koristiti kontrastnu nijansu, koja daje Lambonenu posebnu atraktivnost.
  3. Prirodna lanena vrpca s 2,5 cm širine.
  4. Ako je potrebno, možete koristiti posebnu završnu traku.
  5. Montažna ploča, na kojoj će se nabori formirati tijekom šivanja. Rezanje Lambrequin ne može se ispravno napraviti bez takve ploče, jer pomaže u određivanju koje su potrebne izmjene, u kojem smjeru je bolje pretvoriti nabore, na kojoj visini da ih stog. Primjer korištenja takve ploče prikazan je na slici3.
  6. Potisne teme, konvencionalni klamericu za presvlake namještaja, Kraft papir, škare i igle.
  7. Mašina za šivanje.

Izračuni i zgrada uzorka

Sada je potrebno odrediti dimenzije buduće lambrequin, za to je potrebno dobiti sljedeće podatke:

  1. Širina širine je veličina montažne ploče. Jednak je širini otvora prozora, umjesto da ploču često koristi domaći dizajn 2 stolice i konvencionalni štap, pomaknut kroz leđa.
  2. Visina fale je dubina preklopa, koja se mjeri iz središnjeg dijela vrha do donje točke.
  3. Duljina lambrequin luka je ukupna duljina za proviscas, koji počinje od sredine i prolazi kroz donju točku do sljedećeg mjesta.
  4. Duljina kaskade je okomita. Najoptimalnija vrijednost je omjer na kojem je duljina kaskade jednaka 3. duljini visine vagona.
  5. Širina za lambrequin kaskadu. Ovo je 1/3 širine swage, na koje se doda širina montažne ploče.

Kako izrezati? Da biste napravili oznaku s naborima, potrebno je izgraditi uzorak (sl. 4):

Članak na temu: Kako napraviti zaslon za kadu

Izrežite lambrekin u fold: kako izvesti?

Slika 4. Uzorak lambrekina s naborima.

  1. Na velikom listu papira, okomita linija je nacrtana, za koju točku A.
  2. Oznaka je postavljena, gdje je A-B visina falue, pomnožena s 2. Zatim se doda 12,7 cm tako da je visina 47,5 cm.
  3. Označene točke A i B su povezani linijom.
  4. Sada je zabilježeno ¼ od širine širine. Zatim je zabilježeno ½ za duljinu luka.

Nakon toga, možete nastaviti na obrascu kaskade za buduće lambrene, izgradnju nabora. To je najodgovornija pozornica, jer lambren prima svoj oblik tek nakon što se svi nabori prikupljaju i fiksiraju. Bez njih, to će biti samo komad tkanine koja zatvara vijenac. Ako je potrebno promatrati takav pravilo: za dulji dio lambrekina, potrebno je koristiti veći broj horizontalnih nabora. To će omogućiti oblik posebne elegancije i dekoracije. Zavjese će ispasti više voluminoznog, omogućiti vam da istaknete potrebne stavke cijele strukture.

Da biste formirali sklopivi lambrequin, morate koristiti posebne tablice koje pokazuju odnos između broja nabora, njihove dubine, širine, ukupno. Veličina i oblik koraka mogu biti izravno na ploči za montažu, za koju je namijenjeno.

Upute za šivanje

Nakon što je uzorak spreman, potrebno je odrezati tkaninu, preklopiti 2 komada lica. Na trećim stranama, lilter je ušiven. Tijekom rezanja ne smijete zaboraviti da morate ostaviti naknade za šavove. Kao rezultat toga, to bi trebalo biti moguće:

  • 1 swag;
  • 1 obloge;
  • 4 kaskada.

Središnji dio nabora bit će crtež za buduće lambrequin. Kada je tkanina odabrana s uzorom ili lijepim vezom, ispis, potrebno je osigurati da postoji lijep i simetrični uzorak tijekom formiranja preklopa. Ovo je važna točka koja se ne može propustiti. Ako ne postoji povjerenja u svoje sposobnosti, najbolje je uzeti monofoniju tkaninu.

Članak o toj temi: Glupovi za Mangala to učiniti sami

Sama podupiranje je izuzetno jednostavna:

Izrežite lambrekin u fold: kako izvesti?

Tablica stola za lambrequin.

  1. Potrebno je dobiti gornji dio swage, nakon čega je pokušati rezultirajući šav, ponoviti ga za obloge tkanine.
  2. Svi predmeti su presavijeni jedni drugima s prednjim stranama, zalijepite zajedno.
  3. Ako se primjenjuje dekorativna pletenica, onda je potrebno postaviti između glavnog i obloge tkiva.
  4. Tijekom privitka, 1 dio treba ostaviti otvoren tako da možete okrenuti dio na prednju stranu.
  5. Nakon okretanja zavjesa, polijeće, možete nastaviti s formiranjem nabora.
  6. Montažna ploča se pretvara u tkaninu ispod boje lambrekina. Sada možete nastaviti na najvažniji dio - formiranje izgleda.
  7. Gornja točka je zabilježena na takav način da je rub preko jahanja oko 2,5 cm. Nakon toga, prvi put je položen i pričvršćen s klamericom.
  8. Slično tome, potrebno je ojačati sve ostale nabore, rub 5 cm treba ostati preko ploče, koji će se tada ukloniti.

Posljednje bočne krajeve su pričvršćeni, ako je potrebno, svi višak tkanine se uklanjaju na suprotnom smjeru montažne ploče tako da se ne mogu vidjeti niti niti većina temelja.

Preporučljivo je koristiti prekrasnu pletenicu na vrhu vrha, što će u potpunosti sakriti sve pričvršćuje.

Lambren je lijep i zanimljiv dizajn, fiksiran na razini vijenca za porter. Ovaj oblik omogućuje ne samo skrivanje vijenca, već i čine prozore prozora atraktivnijim, uklonite neke nedostatke prozora otvora, učinite interijerom završio i potpunijim. Svojim vlastitim rukama, krojenje nije tako teško, ali postoji potreba za u skladu s mnogim značajkama, uključujući formiranje nabora.

Čitaj više