Kako sipati podove u kuću

Anonim

Punjenje poda se također proizvodi u uslužnom programu, au stambenim prostorijama. Prema troškovima, trajnosti i utvrdi, nitko od drugih vrsta podova nije primjenjivao u domovima ne uspoređuje se s prljavštinom. Što se tiče tehnologije popunjavanja, to je prilično jednostavno.

Kako sipati podove u kuću

Shema rasutog spola.

Kako ispuniti podove u kući?

Uvjetno, možete podijeliti proces punjenja podova na sljedeće korake:

  • Gradnja jastuk pijeska i ruševina;
  • uređaj za hidroizolaciju;
  • Polaganje rešetke za pojačanje;
  • lijevanje betona i poravnanje;
  • površinski fluut;
  • Završiti završiti.

Ispuni betonskog poda u kući može se učiniti čak i osobi koja nema iskustva, ali je poželjno pozvati pomoćnike. Tako će biti moguće spasiti svoje vrijeme i snagu.

Kako sipati podove u kuću

Mogućnosti za punilo.

Pripremni rad se provodi na sljedeći način:

  1. Na mjestu, gdje bi trebalo izvršiti punjenje, tlo je uklonjeno na dubinu od 15-20 cm.
  2. Dno je poravnano s razinom i dobro trambetom.

Alat za trljanje može se napraviti kod kuće. Da biste to učinili, trebat će vam duljina dnevnika od 0,5 ili 1 m, koja se mora plesti na ploču. Na omotanom dnu stranice izlili su sloj pijeska debljinom od 10 cm, prolijevši s vodom, trambetom. Nadalje je postavio isti sloj rubke s frakcijom od 40-50 mm, opet tramvaj. Da biste izjednačili površinu, još uvijek je dobro uliti malo mrvice ili pijesak na rubnu.

Hidroizolacija podova i konstrukcije oplate

Za implementaciju vodonepropusnog sloja koristi se valjani materijali, na primjer, polietilen film. Da bi hidroizolacija pouzdanije pouzdanije, polietilen je bolji za ulazi u nekoliko slojeva. Njegovo platno treba širiti preklapanje, rubovi moraju ići jedan za svaki drugi za 15-20 cm. Rubovi filma završiti na zidove na visini, na kojem bi se trebalo napraviti, a tamo su fiksirani.

Članak o temi: Dječja promjenjiva komoda: osnovne prednosti

Ako je područje za punjenje je veliko, rad se provodi uz pomoć "kartica", tj. Pravokutnim dijelovima određene veličine. Uspostavljena je veličina takvih mjesta ovisno o izvedbi rada. Optužnica je raspoređena oko perimetra, koja koristi mokro svježe proliveno drvo ili laminiranog phaneera. Veličine oplate izračunavaju se ovisno o tome koliko radni ljudi mogu sipati u jednu smjenu.

Točno sipati pod u kući, njegova debljina treba biti svugdje i isto.

Kako sipati podove u kuću

Shema katedra.

U skladu s ovim pravilom, koriste se vodiči za koje će biti izloženo gornje granica. U tom svojstvu češće su cijevi pravokutnog dijela: mogu se kupiti na građevinskim tržištima. Odbori za rezanje i bar s glatkim rubovima također su prikladni.

Prije izlijevanja podova, vodilice su bolji za podmazivanje posebnog alata. Zahvaljujući ovoj obradi, vodiči će biti lakše odvojiti od očvrslog betona, a cementno mlijeko je prikladnije za brisanje. U odsutnosti alata umjesto toga možete koristiti potrošeno strojno ulje.

Vodiči su instalirani na posebnim igle i opisani su u vodoravnom položaju, za koji se koristi razina vode, optička razina, razina izgradnje.

Zašto trebate pojačati pod?

Da biste ispravno napunili pod, potrebno je izvesti pojačanje. Ova operacija pomaže da dizajn jači i proširuje svoj život. Za armaturu se primjenjuje malu mjerilu. Posebni plastični proizvodi mogu se kupiti u građevinskim materijalima. Nemoguće ga je pohraniti, jer neće biti učinka. Grid treba podići trećom debljinom estriha, učinite to uz pomoć nosača. Trebaju biti pozicionirani na pravokutnicima izrezane od azbestnih cementnih listova. Ako je mreža mekana, pinovi se drže u tlo i rastegnite ga na njih.

Ako se pretpostavi da će betonski pod biti podvrgnut visokim opterećenjima, postavljen je okvir za pojačanje. Provodi se veznim šipkama od metala, u kojima je debljina 8-16 mm. Potrebna je betonska smjesa kako bi se intenzivnije brtvila.

Članak o toj temi: Kako primijeniti rješenje na stropu i zidove pomoću raznih alata

Kako izliti betonski pod i poravnati?

Kako sipati podove u kuću

Polijevanje betona se provodi na Beacon.

Plući pod, moramo pokušati izbjeći duge pauze u radu. Kada se pod ubrizgava na kuće, platforme nisu jako velike. Ako su volumeni veliki, bolje je iznajmiti betonsku mješalicu nego mijesiti otopinu. Potrebno je pripremiti ga od cementa, ruševina, pijeska i vode, miješajući ih u proporcije 1: 4: 2: 0.4. Cement brand je bolje odabrati najmanje m400 ili m500. U isto vrijeme, pijesak se mora uzeti bez ikakvih nečistoća, prljavštine, gline. Za miješanje rješenja možete koristiti mješalicu za zgrada ili čak lopatu ako su volumeni gnjevaca mali.

Pripremljena betonska smjesa izvučena je u pripremljenu kartu, ograđena oplatom i poravnala uz pomoć lopata. Pokreti moraju biti šivanje: to vam omogućuje da zatvorite masu i uklonite višak zraka iz betonske smjese. To je prikladnije koristiti duboki vibrator za to. Spušteno je u betonsku smjesu u redoslijedu kontrole. Kada cementno mlijeko dolazi na površinu, a drobljeni kamen prebacuje se, vibracija se mora prenijeti na drugo mjesto.

Poravnavanje površinskih postupaka treba provesti pomoću pravila, nadzirao je na instaliranom pred-vodiču. Zatim, uz pomoć hakera se provodi temeljitije poravnanje. Pokreti moraju biti polukružne, s malom amplitudom.

Iza kravate morat će se nagovarati: više od tri dana njezina površina mora biti omotana vodom. Nakon toga, prekriven je polietilenskim filmom. Tako će sušenje betona biti unifornija. Estrih bi trebao biti zaštićen od nacrta i ulazak ravnih zraka sunca.

Mljevena površina

U procesu skrućivanja betona na površini se odlikuje cementnom mlijeku i zamrzava u obliku glatkog filma. U budućnosti, to može stvoriti probleme s adhezijom završnog premaza i betonskog poda, koji će biti krhak. Stoga, nakon nekog vremena nakon punjenja (od nekoliko sati prije dana) morate brusiti površinu. To će vam pomoći da se riješite filma. Ova operacija je lakše obavljati pomoću posebnih peći za mljevenje, ali to možete učiniti s ručnim brusilica na koje treba kupiti seriju za korundum.

Članak o temi: uređenje zavjesa ostataka tila i šivati ​​korisne male stvari: glavna klasa

Rezultirajuća površina treba redovito navlažiti na oko tjedan dana tako da se beton ne osuši i ne ispusti. Pod doseže maksimalnu čvrstoću nakon 4-5 tjedana.

Ako ulijevanje betonske smjese, površina nije bila vrlo glatka, estrih će biti potrebna. Bolje je odabrati samonivelirajući sastav koji se izlije na bazu i razbiti posebnom četkom. Nakon toga, smjesa se još uvijek kotrlja s valjkom igle za uklanjanje mjehurića zraka. Takav estrih će se osušiti 7-14 dana. Nakon toga, možete se preseliti na izvršenje završnog premaza.

Čitaj više