Kuhinja u francuskom stilu

Anonim

Kuhinja u francuskom stilu

Što nam se čini s riječju Francuske, Pariz, Provence, koje se udruge odmah dolaze na pamet? Mislim da ćete se složiti - to je prvo, romantika, drugo, osjetljivog okusa i elegancije, treće, aristokracije i luksuza. A ako volite sve ovo i smatrate sebe sofisticiranom osobom, možete sigurno početi razvijati interijer projekt za vašu udobnu bohemijansku sobu. Da biste stvorili svoju Francusku u kuhinji, zamislite udobne kafiće na ulicama Pariza.

Opuštajuća, ugodna atmosfera s pastelnim krajolikom na zidovima, cvijeće na stolovima i nježnim tonovima, lakoćom i mekoći, zračnoj unutrašnjosti. Ako mislite da je lako - onda je pogrešno, takva jednostavnost s obiljem ukrasa za postizanje vrlo teško. Ali sada je sve u redu.

Vaša kuhinja u francuskom stilu morat će ispuniti neka pravila, bez kojih je lako otići na neko lice i pretvoriti izuzetan dizajn u neukusno. Najvažnija stvar je prirodnost i inteligencija, ništa vrište, previše uplašeno. Ovaj stil je luksuzan, ali kako je sve genijalno jednostavno. Kao mala crna haljina iz Coco Chanela.

To nije luksuz koji skreće pozornost na, svjetlucava i potiskuje visoku cijenu, naime diskretan, aristokratski stil vintage, pun plemstva i okusa.

Uostalom, Francuzi nikada ne žele izložiti svoje bogatstvo na dnu. Šarmantna jednostavnost i praktičnost za uporabu glavni su kriteriji stila.

Klasifikacija francuskog stila

Sada ćemo zamisliti nekoliko podvrsta navijača i definirate što više volite.

Palača

Ako imate malu kuhinju, onda to očito nije za vas, palača stil preuzima prisutnost velikih dimenzija tako da postoji prostor za djelovanje dizajnera, jer zahtijeva puno dekor s pozlatom, raznim arhitektonskim Elementi u obliku štukature, skupih materijala, kao i granit, ručno izrađeni su dobrodošli. Mora postojati mnogo velikih prozora, visokih stropova. Namještaj za takve kuhinje je izrađen kovani s pozlatnim elementima, mogu se kombinirati s multi-obojenim staklom.

Članak o toj temi: Kako vidjeti kuću sa svojim vlastitim rukama

Zona za hranjenje se sastoji, na primjer, namještaj u stilu Berger, stolovi i stolice bijelog hrasta - vrlo svojstveni u mogućnosti francuskog stila. Također će prikladno biti umjetno u dobi od drveta. Svi tekstili bi trebali biti od luksuznih materijala boja koje nisu zasun. Prikladne su različite prirodne tkanine: posteljina, svila, baršuna. Ako želite, možete objesiti kao ukras velikog ogledala u zlatnim obrubljenim rezbarenom okviru, kristalnim vazama, slatkišima, prekrasnim porculanskim jelima, koji će također moći naglasiti francuski stil. Ova opcija će pomoći vlasnicima želju da naglasi svoj status i razinu bogatstva.

Kuhinja u francuskom stilu

Francuski kafić

Tako je bolje pogodan za malu sobu. Koristi elegantne dekor i pastelne boje, skladno uređenu završnu obradu. Nježna pozadina u cvijetu, ili u obliku drvenih panela s inlay i dodavanjem malih slika s pejzažima različitih starih gradova, ili jednostavno lacrow starih fotografija, udobnih klupa i namještaja u retrostilu. Slike ne bi trebale biti teško ne pokvariti stil, plakate s pogledom na Eiffelov toranj, cvatnje polja lavande će biti divna.

Kuhinja uređena u ovoj vrsti stila je obično podijeljena na zone: rad i zapravo objedovanje. Lako je učiniti s trakom, koji je napravljen u duhu starog kafića. Izgledat će lijepo gledati takve male elemente poput šarenih zavjesa, salveta i stolnjaka koji dodaju udobnost domaće udobnosti. Svjetlo u ove dvije zone treba distribuirati tako da je u radnom području bilo svijetlo i svjetlo, i gdje jedete - više romantičnog sumraka, koji će stvoriti osjećaj mir i sanjanja. Svjetiljke su prikladne za tu svrhu, ukrašene ispod svijećnjaka, kao i suspendirani u starom stilu. Duh francuskog kafića pomoći će da se osjećaju pletene stolice.

Kuhinja u francuskom stilu

Provincija

Ovo je u smislu zemlje, samo francuski. Folk folklor u unutrašnjosti. Vrlo je važno da je utjelovljenje ovog nacionalnog okusa u primitivnom obliku, naravno i olakšana: opeka, drveni namještaj, kao opcija - pleteni stolovi i stolice, komode i police za jela. Za pribor, idealna opcija je bilo koji rustikalni dekor. Pogodan je za posuđe od gline, pletenih prostirki, okruglih zidnih satova, sve što se može naći star. Jedina zabrana je svijetle boje vrištanje privlačnih stvari. Paleta boja je sve nijanse u LILA, u kombinaciji s bijelim, bež: sitne "rub lavande", Provence. Ovaj stil će se organski uklopiti u unutrašnjost seoske kuće i urbanog stana.

Članak o toj temi: Najbolje ljepilo za Fliselin Wallpaper

Kuhinja u francuskom stilu

Kuhinja u bilo kojoj od francuskih opcija ima nekoliko prepoznatljivih značajki:

  • Glatke meke linije u cilju i dizajnu namještaja, - pozlata u nekim elementima dekor ili u pribor;
  • Korištenje prirodnog materijala za tekstil: zavjese, stolnjake, presvlake namještaja; Tekstil se također može koristiti u zidnom uređenju, možete u potpunosti ili kombinirati pozadinu s inkluzijom tekstila;
  • Korištenje prirodnih materijala je također u proizvodnji namještaja, izrezbarenih, blago zakrivljenih noga namještaja; Tehnologija raznih umjetnih analoga aktivno se koristi;
  • Mala razlika u stropnoj i podne površine, bez kontrasta boja i teksture, boljih svjetlosnih zidova i svjetiljko;
  • Sve se odnosi na bojanje - samo mat; ukrasi cvjetni ili prugasti; Raspon boja na temelju svijeta, u kombinacijama s bojom mora, terakotom, zelenom i žutom;
  • Dekoracije su raznolike, ali zapamtite osjećaj mjere: porculan, staklo, čipku, slike i fotografije, zidne tapiserije, naljepnice na francuskim, otvorenim policama s prekrasnim jelima; Izgleda dobro u ukrasu koji su napravili vlastite ruke;
  • Potrebno je pokušati kombinirati drevne s modernosti, dodajući vrhunac nacionalnom okusu, dajući joj individualnost.

Pravilno odabire namještaj, napravit ćete glavni korak prema dizajnu pravog francuskog stila, jer će namještaj to imati posebno značenje: takve predmete poput okrugli stol i stolice, krivotvoreni metal, ormarići s raznim rezbarenim ručkama i petljama, police, radničke površine u kuhinji dio mramora ili kamena, mali udoban kauč s mnoštvom jastuka u blagovaonici, rezbareni bar pult s istim stolicama, neće biti sitni, ali temelj cijelog francuskog ansambl.

Kada završite zidove u ovom stilu, možete koristiti sjajnu pločicu ili pločicu, stilizirati pod opekom ili netretiranom žbukom, au radnom području napraviti modernu verziju, au blagovaona - drevni.

Članak o temi: Ecopol - Gips Bulk Paul

Pavao se također može podijeliti na zone: porculanski kamen u kombinaciji s bijelim hrastovim laminatom.

Grboljni stropni poklopac s reljefnim valovima, stropovi napetosti s točkastim izvorima svjetla izgledat će lijepo. Općenito, unutrašnjost takve "francuske" kuhinje treba biti nježan, zrak, ženstven (s vragovima Francuske), skladan (s osjećajem mjere i ravnoteže u bojama i dekoraciji), praktično (s prikladnim mjestom namještaj i promišljene sitnice).

A onda ste u potpunosti, nakon što ste se vratili kući, možete se osjećati kao izvorni stanovnik Pariza ili Provence.

Čitaj više