Završavanje plastičnih prozora s vlastitim rukama: Opcije

Anonim

Važnost završetka prozora nakon instaliranja plastičnih prozora nije uvijek svjestan kupaca. Zbog toga se, nakon toga, mnogo se žale da su instalirali oglašene dvostruke prozore, i to se ušulja iz prozora. Zapravo, problem je da se bez završetka radova ne može smatrati kraju završenog.

Završavanje plastičnih prozora s vlastitim rukama: Opcije

Kvaliteta instalacije plastične prozore ovisi o kvaliteti raspoređivanja disekcije.

Završetak plastičnog prozora omogućit će stvarati ne samo lijep izgled prozora, već i značajno produljiti život njezina operacije.

Nakon instaliranja plastičnih prozora u prostoriji, dolazi do sljedeće faze rada - stvaranje padina. Pravilno izvršeno završetak plastičnog prozora vlastitim rukama omogućuje vam da stvorite atraktivan dovršeni pogled na operaciju.

Završavanje plastičnih prozora s vlastitim rukama: Opcije

Pravilno izvršeno završetak plastičnog prozora vlastitim rukama omogućuje vam da stvorite atraktivan dovršeni pogled na operaciju.

Govori se smatraju svim površinama zidova koji su u blizini prozora. Padine su vanjske (smještene na vanjskoj strani prozora) i unutarnje (smještene na unutarnjoj strani prozora). Najčešće su sve unutarnje padine zainteresirane. Ako je instalacija bolja povjeriti profesionalce, onda je završna obrada učinka da ga sami.

Ispravno napravljene padine igraju ne samo estetsku ulogu, imaju i toplinske izolacijske kvalitete , Sranje vam omogućuju zaštitu montažnih šavova, spriječite zamagljivanje sustava Windows, spriječite instalaciju montažne pjene. Da biste stvorili padine, koriste se razne vrste materijala.

Unutarnja dekorativna žbuka

Sranje uz pomoć žbuke imaju više nedostataka od prednosti. Tijekom vremena, štukatura počinje rasprsnuti i ispucati, gubi svoju izvornu boju. Instalacija sama je također nije u potpunosti prikladna, potrebno je mnogo vremena i truda za visokokvalitetno izvršenje. Žbuka se prevrnu nekoliko slojeva, svaki sloj se mora osušiti i izdržati. Nakon toga, površina je tla i u zaključku. U smislu vremena potrebno je jedan ili dva tjedna. Grbske priveze ne stvaraju potrebnu toplinsku izolaciju, a kada će se omotavanje sustava Windows biti potapljena.

Normalna gipsana ploča

Završavanje plastičnih prozora s vlastitim rukama: Opcije

Jedini nedostatak u aplikaciji je strah od gipsane ploče. Stoga je instaliranje GLC-ova samo u sobama s niskom vlagom.

Padine izrađene od suhozida su prilično izdržljivi. Imaju glatki i atraktivan izgled. Gipsana ploča je izolacijska, a to daje pristojne svojstva izolacije topline na padinama. Jedini nedostatak u aplikaciji je strah od gipsane ploče. Stoga je instaliranje GLC-ova samo u sobama s niskom vlagom.

Članak o temi: Proizvodnja drvenih mreža: Kako ispravno sastaviti dizajn s vlastitim rukama?

Proces instaliranja suhozida koji troši vrijeme: potreban je uže, prajmer i slikanje. Možete ih učiniti bržem od žbuke. Iako vrijeme instalacije ovisi o kvalifikaciji čarobnjaka.

Drywall Finish je srednja opcija za cijenu i kvalitetu. Da biste stvorili uredni spoj duž perimetra prozora, koristi se poseban plastični ili metalni kutak. Takve padine mogu biti obložene slojem boje, tekuće plastike, dekorativnom žbukom ili prozirnim filmom namještajem ispod stabla. Koristeći posljednju opciju, ispada potpuno glatku površinu koja se lako čisti i dobro odgovara za uporabu u kuhinji.

Gipsum prozori se često odabiru kada postoji potreba za skrivanjem nagiba s vrlo oštećenim otvorima. U tom slučaju koristite obradu primera ili antibakterijske impregnacije.

Treba izbjegavati da zračni prostor ostaje između suhozida i zida, u kojem voda može dobiti. U suprotnom, točke se mogu pojaviti na završnoj oblaganju i će se pojaviti deformacija nagiba.

Plastična instalacija

Završavanje plastičnih prozora s vlastitim rukama: Opcije

Plastične padine mogu se brzo montirati, ne blijedi, one su dovoljno jednostavne i imaju atraktivnu, skladno u kombinaciji sa samim prozorima (poželjno je odabrati istu nijansu).

To je najčešći i univerzalniji način. Plastične padine mogu se brzo montirati, ne blijedi, one su dovoljno jednostavne i imaju atraktivnu, skladno u kombinaciji sa samim prozorima (poželjno je odabrati istu nijansu). Prilikom instaliranja takvih padina koristi se mineralna vuna koja osigurava potrebnu toplinsku izolaciju, zvučnu izolaciju i vodootporan. Mogu se lako izraditi vlastitim rukama. Padine izrađene od plastike imaju prilično dekorativni izgled, glatku i glatku površinu, dugi vijek trajanja (jednaka servisnom vremenu). Mogu se izvršiti prilično brzo (oko dva sata). Instalirajte plastične padine bez dodatnog rada na kit i boju. Oni imaju dobar stupanj pare pare, koji štiti zidove i izolaciju pjene od smrzavanja.

Alati i materijali

Završavanje plastičnih prozora s vlastitim rukama: Opcije

Prije početka rada, skladište potrebnog skupa alata.

  1. Plastične trake s debljinom od 8 mm.
  2. Plastična traka u obliku slova p (tzv. Početna traka).
  3. F-oblika plastična traka.
  4. Drveni stalak s debljinom od oko 12 mm.
  5. Izolacijski materijal (obično koristi mineralnu vunu).
  6. Škare i nož za metal.
  7. Izgradnja klamerica s zagradama.
  8. Razina izgradnje.
  9. Bijeli silikon.
  10. Vijak za samo-tapkanje (4,5 mm i 95 mm).
  11. Bušilica ili perforator.

Članak o toj temi: Kako gipsane pjene beton - Tehnologija primjene žbuke na betonske zidove pjene

Ako je prozor nedavno instaliran, bolje je ne ukloniti zaštitni film prije kraja rada.

Koraci za ugradnju

Završavanje plastičnih prozora s vlastitim rukama: Opcije

Drvene tračnice su punjene oko prozora oko prozora. Da biste ih popravili, vijci su 95 mm. Reiki se postavljaju u ravnini na zidove.

  1. Drvene tračnice su punjene oko prozora oko prozora. Da biste ih popravili, vijci su 95 mm. Reiki se postavljaju u ravnini na zidove. Za pripremu površine zida, perforator i vježba se koriste na željeni način. Da biste dobili savršeno čak i padine, vertikalna montaža na zid tračnica poravnanih na razini.
  2. Na vanjskom rubu prozora morate ispuniti P-oblikovanu traku. Samostalni uzorci od 4,5 mm koriste se za pričvršćivanje. U žlijebu ove trake umeće se s trakom nagiba. Spojevi P-oblika trake trebali bi osigurati mogućnost instalacije plastike u određenom kutu. Stoga, kada se strpovi u obliku slova p siječe, potrebno je djelomično izrezati kuteve nožem, čime se osigurava glatka i glatka čvorište iznutra.
  3. Postavka F-oblika. Njegovi žljebovi trebaju biti smješteni nasuprot traci u obliku slova p prije ovog utora. U ostatku, koji se nalazi iznad otvora, F-Groove se mora odrezati. Potrebno je to učiniti jer bi trebao biti nametnut gornji dio F-traka. Montiranje ove trake na drvenu tračnicu potrebna je korištenjem građevinskog trapa. Nakon pristajanja, svi nepotrebni dijelovi F-traka trebaju biti odrezani škarama za metal. Ova metoda je prikladna jer neće biti potrebno daljnje obloge pozadine oko prozora. F-traka zatvara sve nedostatke.
  4. Plastična instalacija u žljebovima s istovremenim rasporedom izolacije. Važno je mjeriti veličinu plastike što je više moguće. Ako zglobovi nisu radili savršeno glatki, onda ih možete izgubiti uz pomoć bijelog silikona.

Završavanje plastičnih prozora s vlastitim rukama: Opcije

Vanjski ukras je mnogo važniji od unutarnjeg, kao montažne pjene, koja ostaje bez zaštite od destruktivnih ultraljubičastih sunčevih zraka, vrlo je brzo razmažena i postaje neprikladna.

Poželjno je da se rad na instalaciji svih padina provodi sljedeći dan nakon instaliranja prozora, kada je montažna pjena već dovoljno suha. Pjena za montažu može se koristiti kao toplinski izolacijski materijal. Da biste dobili optimalne pokazatelje, instalacija padina i prozora se najbolje obavlja u isto vrijeme.

Mnogi, pokušavajući uštedjeti novac, naručiti instalaciju bez vanjskog i unutarnjeg prozora. Neki vjeruju da je unutarnja ljepota važnija na otvorenom i ne završava prozor s ulice, ostavljajući montažne šavove bez zaštite vani. Zapravo, vanjski ukras je mnogo važniji od unutarnjeg, budući da je montažna pjena, koja ostaje bez zaštite od destruktivnih ultraljubičastih sunčanih zraka, vrlo je brzo razmažena i postaje neprikladna. Ako postoji želja za uštedom novca, onda je bolje odgoditi od unutarnjeg uređenja. Vanjska obrada mora se provesti što je brže moguće nakon instalacije.

Članak o temi: Arbe i Pergolas: Koja je razlika

Vanjska žbuka

Zbog niske cijene ova metoda je najčešća. Cementni mort se najčešće koristi. Razmatra se da je rješenje trajnije, koje se pripravlja od ljepila za keramičke pločice. Međutim, ne postoje jamstva da sve završetke nisu pucanja tijekom vremena.

Posebna psilna traka

Neki profesionalci često koriste posebnu traku, uz pomoć ugradnje koji se šaturni prostor širi i ispunjava slobodan prostor, čime se štiti montažnu pjenu od vlage i ultraljubičastih zraka. Međutim, proizvodnju vanjskih prozora s vlastitim rukama, nije uvijek moguće imati priliku kupiti takav materijal.

Nahchelnikijski

Završavanje plastičnih prozora s vlastitim rukama: Opcije

Ukupno je plastični kutak, koji je izrađen posebno za završnu obradu prozora izvan i štiti montažnu pjenu sa svih vanjskih utjecaja.

Nichelter je plastični kutak, koji je izrađen posebno za završnu obradu izvana i štiti montažnu pjenu od svih vanjskih utjecaja.

Završetak počinje uspostavljanjem kuta do gornjeg šava prozora. Za to, segment Nichelnika je izrezan, koji ima duljinu istog kao udaljenosti između četvrtine otvaranja prozora. Pričvršćuje se na profil prozora običnim samoizvlaštenjem.

Nema potrebe za ugradnjom vijaka za samostaranje. Ako trebate, u kutu je potrebno napraviti proreze (ako, na primjer, komarci) ometati instalaciju). Nakon toga morate montirati plimu na zid uz pomoć nokta za nosača. Poželjno je u isto vrijeme na nekoliko mjesta posebno nanesite montažnu pjenu. Čvrsto će osigurati gutljaj i omekšati zvuk kad se kiša padne na njega.

Najteži završetak u ovoj metodi je rezanje lateralnih nadimka. Oni se moraju smanjuju s najboljim nadimkom i prozornicama s maksimalnom točnosti. Ponekad je bolje odrezati s rezervom, a zatim se uklopiti na željenu veličinu. Docking prostore s gornjim gripom nakon instalacije treba liječiti tekućom plastikom ili silikonom.

Kompetentno obrezani plastični prozori će vam poslužiti i oduševit će dugi niz godina!

Čitaj više