Zamjena hladnog stakla za toplo - radimo, poštivanje preporuka

Anonim

Zamjena hladnog stakla za toplo - radimo, poštivanje preporuka

Toplo ostakljenje u akciji toplog i hladnog stakla. Razlika između njih je načela: hladno staklo štiti od buke i prašine, nema više. Za njega se ne mora zagrijati i zatvoriti balkon ili loggiju. U ovom slučaju, vjeruje se da je loggia najvjerojatnije dio ulice od apartmana. I barem je u stanu, uloge slične uloge drugih prostorija, ne ispunjava.

Što je toplo ostakljenje

Zadatak toplog stakla je održavanje topline u zatvorenom prostoru. To je složen proces koji se sastoji od nekoliko događaja odjednom. Obvezno je instalacija dvostrukog glaziranog prozora barem s jednom komorom ili dvostrukim okvirom.

Ako se područje življenja odlikuje prevladavajućim niskim temperaturama, strukture za balkon, dvostruko stakleni prozori su odabrani složeniji.

Ključ uspjeha toplog ostakljenja je maksimalno brtvljenje. Bez ove točke neće biti u događaju - toplo će ići.

Dakle, svi slotovi, zidovi i pod moraju biti nadahnuti:

  • Praznine i opreme savršeno su zapečaćeni montažnom pjenom;
  • Pod je istjecanje tako - na betonu je nacrt pod, pod kojim je toplinski izolacijski sloj, i na vrhu laminata ili linoleuma.

Topla shema balkona

Često, vlasnici odlučuju da zamjena hladnog stakla otvara velike mogućnosti, a zid između lože i sobe je srušena. Loža postaje dio sobe. Naravno, visokokvalitetna izolacija pomoći će u ovom pitanju.

Vrste ostakljenja i njihove karakteristike

Danas se koriste različiti materijali u glaziranju. Okviri drva ne gube svoje pozicije. Ali drugi materijali se natječu s drvetom.

Karakteristike vrsta ostakljenja:

Zamjena hladnog stakla za toplo - radimo, poštivanje preporuka

Drveni okviri Najčešći dizajn

  • Drvena rama , Jeftini, pristupačan dizajn. Međutim, ona još uvijek ima svoje nedostatke: staklo je vezan za moždani udar, a formiranje pukotina u okvirima obično pitanje vremena. Ali, usput, i na njemu se može smatrati optimističnim - takva mikroventilacija osigurava da nikada neće biti na lođi s drvenim okvirima.

Članak o temi: Overseas Ljepilo ASM, Opći pregled

Zamjena hladnog stakla za toplo - radimo, poštivanje preporuka

Aluminijski rama

  • Aluminijski rama , Za hladno staklo, u redu je, ali za toplo - nažalost, praktički se ne koriste. Činjenica je da se aluminijski okviri mogu instalirati samo u jednom sloju, a uopće nije praktično za uštedu energije. Veliki toplinski gubici su neizbježni zbog činjenice da to neće biti stezanje.

Zamjena hladnog stakla za toplo - radimo, poštivanje preporuka

Najpogrešnije ostakljenje bez okvira

  • Glaziranje bez okvira , Kada brave i petlje bit će instalirane odmah na staklo. Čaše su tako prilagođene jedni drugima da se praznine između njih mogu reći su isključene. Ali ovo je lijepo, skupo, impresivan izgled glaziranje je samo hladno. I sve zbog činjenice da ne postoji stezanje.

Zamjena hladnog stakla za toplo - radimo, poštivanje preporuka

Ostakljenje pomoću PVC profila

  • Okviri od metalplastičnih , Nemoguće je biti zadovoljan samo instalacijom plastičnih staklenih prozora, pod i zidovi će se i dalje morati zagrijavati. Plastični okviri mogu uključivati ​​staklo različitih nijansi, što povećava estetske karakteristike prozora. Osim toga, dobra zvučna izolacija i zaštita od penetracije prašine je još jedan argument u korist ostakljenja s metalnim plastičnim okvirima.

Instaliranje dvostrukih glaziranih prozora ili pozivnice stručnjaka - sve to ovisi o vašoj spremnosti. Za one koji su odlučili da se zamjena hladnog stakla do topline može provesti samostalno, daljnje preporuke.

Instalirajte samo pristup staklu

Redoslijed rada nije tako jednostavan, ali ako to shvatite, sve aktivnosti u prisutnosti elementarnih vještina mogu se izvesti sama po sebi .

Instalacija toplih dvostrukih glaziranih prozora provodi se deset koraka:

  • Napraviti mjerenja i naručiti odgovarajuće okvire , Stručnjaci ne savjetuju, stječu okvir standardnih veličina, tvrdeći o tome zbog činjenice da varijacija dimenzija gotovo inače. Kada uklonite veličine, imajte na umu da morate ostaviti jaz za montažnu pjenu (na svakoj strani oko 30 cm).
  • Rastavljanje RAM-a. , Prije svega, okviri su instalirani i tek tada krila.
  • Iznajmiti okvir , Izvucite pin iz gornje petlje, nagnite krila, izvadite ga iz donjeg igla.
  • Staklo , Pucaj vreteno između okvira i dugi moždani udar. Uzmi vreteno. Tako uklonjena i sve naknadno sjedište.
  • Okviri za reljef po razini , Ova mjera je potrebna da ne postoji izobličenja.
  • Pričvršćivanje za zidove okvira , To će pomoći u sidrenju vijaka i vijaka s plastičnim tikovima. Ponekad se koriste i pocinčane čelične ploče, ona se obavlja prema potrebi.
  • Zaklape prozora su instalirani na mjestu , Učinite to zajedno, koliko god je to moguće.
  • Čisto , Praznine koje ostaju trebaju se koristiti. I nakon toga, zatvorite svu krilu.
  • Pjena za hlađenje. Kada se pjena zamrznu, čiste drvene trake, a mjesto koje su pušteni ispunjeni su novom pjenom.
  • Regulacija krila , Prilagodite krilu, pažljivo uklonite ostatke pjene.

Članak o toj temi: Stubište Vanjski i unutarnji za dom i ljetne vikendice

Shematski, proces zamjene hladnog stakla je sljedeći:

  • Uklanjaju se pečat, prozori, naočale i staze.
  • Postupci brtvljenja. Zglobovi su izolirani.
  • Vodonepropusni čvor. Tople šupljine.
  • Montirajte poklopce i stane slike.
  • Montirajte same prozore.

Da bi se poboljšala toplinska izolacija, preporuča se instalirati staklene prozore s jednim komorom s naočalama za uštedu topline.

Ako je planirano da bi balkon ili loggia trebaju biti dio sobe, koristite okvire od metalne plastike s trostrukim staklom.

Zamjena hladnog stakla za toplo - radimo, poštivanje preporuka

Izolirani balkon postaje nastavak sobe

Vrlo važna točka - nemoguće je promijeniti hladno staklo kako bi se zagrijao s promjenom fasade zgrade. Osim ako, naravno, osigurali ste razlučivost različitih slučajeva, ovo je drugo pitanje. No, neovisna odluka, bez privlačenja relevantnih stručnjaka, to se ne radi.

Zamjena hladnog stakla za toplo - radimo, poštivanje preporuka

Izolirani balkon se pretvara u ormar

Zamjena hladnog stakla za toplo - radimo, poštivanje preporuka

Funkcionalni nastavak kuhinje

Topla nastajaka se ne odnosi na luksuz - umjesto toga, to je potreba za ugodnim boravkom i racionalnom uporabom apartmanskog područja. Možete pronaći opciju proračuna, upisati pomoć iskusnih prijatelja i spremiti na poziv stručnjaka.

Dobar posao!

Čitaj više