Kako instalirati bliže plastične vrata

Anonim

Kada koristite vrata, malo ljudi razmišlja o tome kako ih koristiti za očuvanje njezinih mehanizama u integritetu. Često promatramo kako se vrata pljeskaju iz nacrta ili suprotnog nisu zatvorena.

Da biste postigli glatko kretanje vrata pri zatvaranju i međutim, moguće je pružiti gustu stezaljku uz pomoć poznatog uređaja - bliže vrata. Ali kako odabrati potreban uređaj i instalirati ga sami, pokušajmo to shvatiti.

Imenovanje mehanizma

Kako instalirati bliže plastične vrata

Uređaj za konfuziju

Odvojimo detaljnije kako je bliže dogovoreno i što funkcionira. Ovo je uređaj koji pruža postupno glatko zatvaranje vrata do punog stezanja. To stvara mnogo pogodnosti i prioriteta:

  • tiho kretanje platna;
  • Uvijek čvrsto zatvaranje vrata;
  • obavljanje funkcije očuvanja topline u hladnom vremenu;
  • U nekim slučajevima osigurava automatizaciju strukture.

U proizvodima koji su nedavno proizvedeni i poboljšani su funkcije ventilacije i blokiranja.

Razdvajanje

Kako instalirati bliže plastične vrata

Vrste zatvaranja

Postoje mnoge vrste uređaja koji se razlikuju u određenim karakteristikama. Ako se nosimo s njima na načelu instalacije, dobivamo:

  1. Uređaji koji se postavljaju na platnu vrata (iznad glave). Obično su postavljeni na vrhu i povezuju se ili s kutijom ili zidom.
  2. Ako se proizvod postavi na dnu vrata i povezuje se s poda, onda se naziva vanjski.
  3. Tu su i proizvodi koji se postavljaju unutar platna ili u vanjskom uređaju. Oni nisu vidljivi, takozvani skriveni. Ovaj mehanizam je samostalno neovisno nemoguće.

Također, oni se odlikuju načelom rada:

  • poluga. Ovo je jedan od najjednostavnijih uređaja. Sastoji se od proljetnog i hidrauličkog sustava;
  • Slajd. Djeluje zbog pojave frontnih sila, što smanjuje brzinu zatvaranja weba.

Članak o toj temi: Osnovne tajne decoupage za početnike

Kako instalirati bliže plastične vrata

Na uređaju unutarnjeg mehanizma, podijeljeni su bliže kampe i zupčanici. Postupno kretanje platna osigurava mehanizam pero tipa, tako da je prioritet da ga instalira na slajd bliže. Nazubljeni je grublji u svom uređaju, tako da je instaliran na teškim metalnim platnu.

Kako odabrati ispravno

Kako instalirati bliže plastične vrata

Ispravite opterećenje bliže

Odabir bliže, potrebno je uzeti u obzir mnoge čimbenike. Svakako uzeti u obzir širinu platna i njegove težine. Ovisno o tim pokazateljima, njegova je klasa postavljena. U suprotnom, mehanizam ne može izdržati teret i vrlo brzo doći u zapuštenost. Također bi trebalo biti čvrsto riješeno koje funkcije moraju biti osigurane za pravilan rad vrata. Što više su, to će skuplji mehanizam koštati.

Raspon bliskih plastičnih vrata je vrlo širok. Dakle, potrebno je pažljivo upoznati sa svim svojim karakteristikama, a tek tada napraviti izbor.

Kako instalirati bliže plastične vrata

Montaža bližeg

Montaža

Instaliranje bliskih plastičnih vrata - jednostavan proces, ali zahtijeva određeno znanje o načelu njegove instalacije, budući da ovisno o značajkama ugradnje dizajna vrata, odabrana je metoda ugradnje mehanizma.

Prije svega, obratimo pažnju na to kako otvor ima list vrata: od nas samih ili na sebe.

Nadzemni uređaji su univerzalni, tako da se mogu instalirati i s jedne i s druge strane.

Dakle, ako se dizajn otvara sami, onda bi mehanizam trebao biti smješten na postavljanju petlji. Prilikom otvaranja od vas treba instalirati na okvir, a poluga je pričvršćena na platnu.

Klasične približavanje uputa za instalaciju

Kako instalirati bliže plastične vrata

Ova uputa pomoći će da odlučite kako instalirati bliže na vrata:

  1. Prvo morate postaviti mjesta za zatvarače, s kojima će se kutija montirati. Vrlo često je uključen u obrazac za označavanje na vratima i označava potrebne točke.
  2. U označenim mjestima izbušite rupe.
  3. Montirajte okvir pomoću vijaka.
  4. Uz isto princip, montirao je polugu na okvir vrata.
  5. Sljedeći korak je kombinacija kućišta s polugom. Taj se proces izvodi tako da se s zatvorenim vratima između tih mreža i poluga formira ravni kut.
  6. Zatim nastavite s podešavanjem instaliranog uređaja. Oni ga proizvode vijcima koji se nalaze na kraju kućišta. Uz ovu prilagodbu postavite potrebna brzina zatvaranja vrata i klimatsku opciju: sa ili bez udaranja, blokirajući otvor i tako dalje.

Nakon postavljanja bliže, može se prerušiti. Postoje posebni slojevi na prodaju.

Instalacija vanjskog mehanizma

Kako instalirati bliže plastične vrata

Vanjski mehanizmi su vrlo udobni

Članak o temi: Kanalističke plastične cijevi: promjeri, cijene

Proces montaže bliže na podu je malo složeniji. Sam mehanizam je instaliran na pod i povezan je s donjim dijelom krpe za vrata.

  • Vrlo često, pod bliže je opremljen samo uputama, sam proizvod i nekoliko ključeva. Svi elementi elemenata i čvora nisu opremljeni kompletnim setom. Stoga, morate sami steći nestale predmete;
  • Također treba smatrati da je njegova debljina oko 4 cm, dakle, kako ne bi se neprestano spoticalo o tome, potrebno je povući uređaj u pod. Najbolje je osigurati izgradnju. Inače ćete morati obaviti brojne radove na pripremi niši na podu za mehanizam;
  • Za otvoreni bliže donjem i gornjem dijelu postoji drugačija vrsta priključaka. Za donji dio pribor je montiran u pod, a zatim pričvršćen na uređaj. Vrh ima dva dijela, od kojih se jedan pridružuje kutiji, a drugi do vrata mogu plesati;
  • Za nesmetanu instalaciju nalazi se vijak za podešavanje. Djeluje za ovo načelo: Prvo je vijak uvrnut, dok se PIN tumači, a nakon instaliranja platna, vijak se oslobađa, a PIN je spojen na uređaj na vratima. Na taj način su spojeni donji i gornji dio.

U osnovi, bliže ovog tipa uspostavlja se u poslovnim zgradama. Mogu se koristiti za staklo, plastičnu i drvena vrata. Pregled popularnih vanjskih bližih vidite u ovom videozapisu:

Ugradnja skrivenog mehanizma

Kako instalirati bliže plastične vrata

Najteži proces je staviti skriveno bliže. Ugrađena je u vrata unutra, stoga zahtijeva dodatne napore i alate. Potrebni su za produbljivanje uređaja u prijenosu vrata.

Zatim je mehanizam instaliran u pripremljenoj niši, a drugi dio je pričvršćen na kutiju. To je prilično naporan proces, a mnogi radije kontaktiraju stručnjake. Pročitajte više o rubu bliže vrata, pogledajte ovaj koristan videozapis:

Članak o toj temi: Što se stavlja pod linoleum: opcije podloge

Metode alternativne instalacije

Kako instalirati bliže plastične vrata

Kako uspostaviti bliže ako primijenjena instrukcija za to nije prikladna iz bilo kojeg razloga. Izaći iz položaja koristeći sljedeće načine:

  1. Ugradnjom iznad glave bliže, koristite dodatni kut, koji je pričvršćen na kutiju, a poluga je već montirana. Naprotiv, kutija mehanizma je pričvršćena na kut, a poluga je pričvršćena na bljeskanje vrata.
  2. Koristite posebnu ploču za montažu. Njegova uporaba ima tri varijacije:
  3. Ploča je pričvršćena do gornjih vrata do vrata tako da se neki dio izvodi. Kutija bliže je pričvršćena na njega, a poluga je pričvršćena na kutiju.
  4. Ploča je montirana zajedno s mehanizmom do kutije, a poluga do vrata.
  5. Kutija se pričvršćuju na vrata. Ploča povećava širinu nagiba, a zatim je poluga pričvršćena na njega.

Kao što možete vidjeti, postoji mnogo načina za ugradnju vrata bliže. Vi samo trebate odabrati pravo da odaberete uređaj i instalirate ga na način koji je optimalno prikladan uzimajući u obzir ugradnju okvira vrata i sam vrata.

Čitaj više