Zagrijao je bazen vlastitim rukama

Anonim

Zagrijao je bazen vlastitim rukama

Svaki vlasnik DACHA želi imati bazen na svojoj parceli, može biti kupio mali bazen ili glavnu zgradu s vlastitim rukama, ali neke od poteškoća će doći od njega.

Važno je riješiti to pitanje vode, postoji nekoliko mogućnosti za rješavanje ovog problema. Normalna temperatura u bazenu za odrasle je od + 24 ° C Ako imate bazen za djecu, to bi trebao biti od + 28 ° C.

Bez posebnih uređaja teško je ući ove pokazatelje, a plivanje u hladnom bazenu neće biti vrlo različito, hladna voda je također štetna za djecu.

U načelu, ne možete lako zagrijavati bazen vlastitim rukama, ali za ovo i dalje trebate neke vještine.

Kako napraviti bazen grijani vlastitim rukama

Da bi se organiziralo grijanje, bit će potrebno:

  • televizija
  • Toplinska pumpa,
  • električni grijač
  • Grijač za gorivo.

Grijana voda uz pomoć izmjenjivača topline je vrlo popularan, sastoji se od tikvice, unutar njega cirkulira rashladno sredstvo, zagrijava vodu. Može se spojiti na sustav grijanja kućice ili kod kuće.

Zagrijao je bazen vlastitim rukama

Automatsko grijanje će se pojačati jednom i stabilno održavati željenu razinu temperature vode. Postoje sustavi koji su sposobni raditi samostalno, ali su prilično skupi.

Rad električnog grijača ozbiljno se razlikuje od izmjenjivača topline, voda prolazi kroz grijaći element, obično se događa takav element, od antikorozijskih legura, prekriven je posebnim zaštitnim slojem, električni grijač će Feed iz mreže, njegova moć može biti drugačija. Takav sustav je pogodan za male bazene.

  • Ako je bazen velik, upotreba takvog bojlera bit će skupo.
  • Njihov minus je ovisnost o snazi ​​kućanstva električne mreže, ne uvijek uređaj s velikom snagom može se koristiti za liječenje vode.

Često se toplinske pumpe koriste za liječenje vode u bazenu, rade koristeći energiju okoliša. Posebno su popularni u ljetnim mjesecima, optimalni su za bazene za male zemlje.

Članak o toj temi: Izračun slikanje područja lijevanog željeza radijatora

Ove crpke mogu raditi gotovo iz bilo koje mreže, sustav će raditi na temperaturi od 5 stupnjeva. Za grijanje možete koristiti solarne panele, takav sustav će biti optimalan ako postoji mnogo sunčanog dana u vašem području, ovo je dobra opcija za ljetne bazene.

Načelo je ovdje jednostavno, voda pri ulasku u bazen prolazi kroz sakupljač, u njemu i grijanje se događa, financijski troškovi su minimalni, s vrlo visokim pokazateljima ekologije.

To je vrlo učinkovit i ekološki prihvatljiv uporaba grijača vode za gorivo, ali sustav mora biti spojen ne samo na bazen, također je važno odabrati pravo gorivo, obično koristi plin i ulje za njih, ali kotlovi na krutoj boji Često se koristi gorivo, iako će se morati pretvoriti, što je skupo, ali troškovi će se isplatiti zbog dobre štednje.

Istina, prilikom instaliranja takve bojlera, potrebno je dobiti dozvolu za dizajn i registriranje instrumenta, instalirati protupožarni sustav, kontrolne rezerve goriva, izgraditi dimnjak, kontrolirati sustav ili ga automatizirati.

Općenito, postoje mnogi sustavi za grijanje vode na tržištu, izbor bi trebao ovisiti o samom bazenu, njegovim oblicima, mjesta na parceli, veličinama i drugim čimbenicima.

Važno je uzeti u obzir volumen vode koja se zagrijava, kao i mogućnost i želja za automatizacijom sustava. Ako ste zaustavili u grijaču, onda bi ovaj posao trebao obaviti iskusnog stručnjaka, također je potrebno izdati sve potrebne dokumente.

Također možete napraviti podvodno osvjetljenje bazena, ali ako radite sami, to će biti vrlo teško, cijena takvog rada je također prilično visok. Također je potrebno obratiti pozornost na udaljenost između kuće i bazena, ako je teritorij web-lokacije je velika, tada bi udaljenost trebala biti barem visina kuće, minimalno između kuće i bazena treba biti 3 metara.

  • Sunce je izvrstan slobodan način liječenja bazena, mnogi žele pronaći bazen u svojim zrakama, u ovom slučaju, zapadna i južna strana bazena ne bi smjela zatvoriti drveće, a njihove krune trebaju biti pet metara od vode Stabla su u stanju uništiti dno bazena, tako da ne moraju biti bliže od 2 metra od njega.

Članak o temi: Kompaktan WC: Instalacija, Mogući problemi i rješenja

Poželjno je da vjetar puše duž najduže strane bazena, također možete napraviti dizajn koji ga štiti od vjetra.

Zagrijao je bazen vlastitim rukama

Općenito, bliže je bazen za kuću, jeftinije razne komunikacije će dovesti do toga, a kuća će ga zaštititi od vjetra, stvorit će sjenu i smanjiti gubitak topline. Kako bi se izbjegli problemi s punjenjem bazena, mjesto skladištenja crpki ne smije biti daljnje od 15 metara od njega, sve nove komunikacije moraju učiniti da ne uništi dostupno.

Područje bazena treba biti najmanje 20 četvornih metara, tako da se ne pretvori u javnu kupaonicu, bolje je da je njegovo područje više od 30 četvornih metara.

U bilo kojem bazenu treba biti sustav filtriranja, dezinfekcije i sustava grijanja vode, za to možete kupiti jednostavniju opremu, bit će jeftinije, ili da se zaustavi na automatiziranoj i potrošiti malo više. Ako posjetite građevinski forum na našim stranicama, tamo možete naći mnogo korisnih tamo.

Čitaj više