Mali kuhinjski dizajn

Anonim

Mali kuhinjski dizajn

Nije tajna da je mala kuhinja vrlo neugodna. Ali ovdje ne možete dobiti nigdje ako ste dobili ovu. Ostaje samo izmisliti najučinkovitiji dizajn, koji će sakriti nedostatke i naglasiti prednosti takve prostorije. Postoje mnoge ideje i savjeti koji će vam pomoći da napravite dizajn male veličine kuhinje moderan i udoban.

Redukcija kuhinje s malom površinom

Počnite stvarati mali kuhinjski dizajn potreba od redevelopcije ove sobe. Mislite da možete promijeniti. Najradikalnija i zanimljivija opcija je kombinirati dizajn male kuhinje s dizajnom susjedne sobe, rušenjem zida između njih. Dakle, stvorit ćete sobu u kojoj je vrlo prostrana blagovaonica i radna zona, pa čak i rekreacijsko područje. Ako imate balkon ili loggiju, možete kombinirati ove prostorije.

Mali kuhinjski dizajn

Oni koji ne žele napraviti takve radikalne promjene u dizajnu male kuhinje, predlažemo jednostavno zamijeniti uobičajena vrata unutarnji luk. Napravite sličan luk od gipsanih ploča je vrlo jednostavan. Ovaj jednostavan prijem će malo povećati područje.

Mali kuhinjski dizajn

Pa, na kraju, pokušajte koristiti u svim sobama svog doma ili apartmana na istoj podovi, na primjer, laminat otporan na vlagu. Ovo je još jedna standardna tehnika koja će pomoći povećati unutrašnjost male kuhinje.

Spektar boja

Kada napravite malu kuhinju, glavna stvar je da zapamtite najvažnije pravilo: što je manja soba, svjetlije boje koju trebate odabrati za svoj cilj. Znači li to da idealno rješenje će biti izbor bijele boje? Ne, uopće. Naravno, snježno-bijela kuhinja će izgledati posve prostrano, ali će biti, prvo, iznimno označene i, drugo, prilično dosadno i nerespravno. Stoga je najbolji mali interijer kuhinje obojen u jedan od pastelnih tonova, na primjer, u blijedi ljubičasti, breskvi, plavoj, laganoj salatu.

Članak o toj temi: Kako napraviti vikend ugodno unutar i izvan: ideje za dom i vrt (50 fotografija)

Mali kuhinjski dizajn

U svakom slučaju, dizajn će također trebati svijetle akcente u boji, inače će on, na ovaj ili onaj način izaći dosadno. Međutim, svijetli naglasci ne bi trebali biti mnogo. U njihovim ulogama, na primjer, izvorni svijetli sati, slikanje, svjetiljka i drugi pribor.

Ako ste odabrali opciju redevelopment s lukom, tada se kuhinja i soba povezana s njom (ili koridor) mora biti oslikana u jednoj shemi boja. Tako je kuhinja, kao što je bila, pada dijela susjednog i izgleda malo prostrano.

Pa, naravno, bez obzira na boju koju ste odabrali, neće se "igrati" bez dovoljne količine svjetla. Pazite da je u kuhinji bilo što više svjetla, prirodno i umjetno. Prvo se riješite glomaznih zavjesa. Rolete ili rimske zavjese su najprikladnije. Prvo, oni su lako otvoriti i umetati svjetlo u sobi, drugo, sami su sami kompaktni i prikladni za male sobe. Također osigurajte sobu nekoliko izvora umjetnog svjetla u svim njegovim dijelovima.

Mali kuhinjski dizajn

Izbor namještaja

Da bi se namještaj savršeno uklopio u unutrašnjost male kuhinje, morate slijediti sljedeće savjete i savjete:

  1. Najbolje kuhinjske slušalice u malim kuhinjama - kutak. Vrlo su funkcionalni, ali u isto vrijeme ne zauzimaju mnogo prostora.

    Mali kuhinjski dizajn

  2. Ako imate malu kuhinju, svakako koristite Windows na maksimumu. Možete napraviti mali stol za objedovanje ili punopravnu radnu površinu na prozoru. U isto vrijeme, ako je prozornik dovoljno širok, još je moguće da se dugim dijelom može postaviti potrebne kuhinjske pribor.

    Mali kuhinjski dizajn

  3. Odaberite kuhinjske slušalice sa stolnim vrhovima, čiji dubina ne prelazi 60 cm. Ova veličina countertop je dovoljno za kuhanje, ali velike countertops će preopteretiti samo male kuhinje.
  4. Uvodna fasada pločaka također bi trebala biti vrlo kompaktna. Savršeno rješenje je klizna vrata u kutijama.
  5. Transparentne fasade kuhinjskog namještaja zasigurno će vas koštati malo skuplje nego inače, ali vaša mala kuhinja koristi će samo od takvog rješenja, jer će se staklene fasade vizualno povećanje.

    Mali kuhinjski dizajn

Članak o toj temi: Instalacija postolja: Značajke i nijanse procesa

Čitaj više