Koje su opcije za polaganje pločica na podu

Anonim

Prilikom polaganja pločica, to nije dovoljno ispravno izračunati njegovu količinu i provoditi pripremni rad na pročišćavanju poda i njegovom poravnanju. Morate staviti pločicu u ispravan redoslijed. Uzorak kupaonice na podu nije tako kritičan, ali, ako je u kuhinji ili u dnevnoj sobi izabran za pločicu, bez promišljenog izgleda, ne može, jer takav izbor uključuje korištenje svih mogućnosti pločice od stajalište dizajna.

Izbor metode rasporeda ovisi ne samo iz dizajnerske sobe prostorije, već i iz geometrije prostorije, odabrane vrste pločica i proračuna za popravak, kao profesionalci uzimaju velike količine za složene načine. Međutim, uz dospijeće strpljenja i pažljivo, ovaj se rad može izvesti vlastitim rukama.

Prije izravnog polaganja, morate izračunati točan broj pločica, bez zaboravljanja dodavanja viška na podrezivanje, jer možda neće biti moguće kupiti dodatnu seriju. Također, obavlja se i svi potrebni radovi: čišćenje poda iz prethodne pločice ili druge premaze, zamjenu estriha ili jednostavno poravnanje. Tek nakon toga možete sigurno početi popločavati kreativnost.

Koje su opcije za polaganje pločica na podu

Da bi se popločani pod ostavio dojam, nije potrebno pokušati objaviti što je moguće upečatljivo, ponekad je dovoljno da odaberete uzorak boje i pločica. Međutim, procijenjene vrste styling uključuju sljedeće:

  • Baza.
  • Šah.
  • U disperziji.
  • Modularni.
  • Božićno drvce.
  • Tepih.
  • Kombinirani.

Kvadratne pločice: osnovni, šah

Koje su opcije za polaganje pločica na podu

Svaki od njih mora biti zaustavljen detaljnije. Osnovni raspored pločica je najčešći tip. Osim stambenih prostora, koristi se u javnim ustanovama, uredima, bolnicama, na željezničkim postajama, jer je jeftin i brz. Obično je postavljen s istim četvornim pločicama, a takav pod izgleda neutralno i uredno.

Promjenom veličine pločice možete utjecati na vizualnu percepciju prostorije. Ako stavite veliku pločicu u malu sobu, to će se činiti više nego zapravo postoji i, naprotiv. Nedostaci ove metode uključuju monotoniju i činjenicu da će svi defekti premazi će biti požuriti u oči ako je apsolutno isto u cijelom području.

Članak o temi: Što učiniti ako se prozori znoje na balkonu

To uključuje i osnovni raspored pločice pod kutom. Izgleda učinkovitije od čak ni redaka kvadrata, ali i teže u izvršenju, budući da se formiraju više nepotpunih pločica duž rubova, i to je teže napraviti poravnanje, jer redovi nisu paralelni sa zidovima.

U uvjetima, kada je cijela kupljena pločica ista, to je vrlo estetski način da se diverzificira dojam. Kvadrati izgledaju kao romb i mogu sakriti nedostatke položaja zbog neobične geometrije poda, uključujući seksualne defekte. Vjeruje se da je za osnovne lokacije bolje uzeti jednu sliku opcije nego višebojan. S kutnim metodama morate kupiti 10% više pločica, jer veliki iznos ide na podrezivanje.

Koje su opcije za polaganje pločica na podu

Hoss metoda dolazi od imitacije šahovske ploče s crnim i bijelim kvadratnim stanicama. Kontrastne boje proizvode najveći dojam, ali ne i za sva dizajna rješenja su prikladne. Međutim, čak i uz malu razliku u tonu, šah polaganje izgleda spektakularno. Glavna stvar ovdje je da se izbjegne crtež koji će preusmjeriti pozornost.

Šah polaganje pod kutom je izrađen na isti način kao šah, ali pločica nije paralelna sa zidovima, ali pod kutom od 45 stupnjeva. Ove metode nisu vrlo skupe i čine većinu slaganja.

Imitacija parketa i tepiha

Koje su opcije za polaganje pločica na podu

Za metodu polaganja u disperziju, ne kvadrat, ali pravokutna pločica, češće - drvo i smeđe nijanse. Njegov zadatak je oponašati pod, preklopljen od ploče, iako je osnovno načelo da postavite pločice poput savršene opeke - s velikim pomakom u svakom sljedećem retku.

Ova metoda je moguća za pravokutnu pločicu bez uzorka ili s ne-krutom teksturom drva. Kvadratne pločice se također mogu staviti u raspršivanje, ali onda je početna sličnost s parketom ili cigleom izgubljena, a izgledaju kao još jedna varijacija temeljne metode.

Članak o toj temi: Instalacija filma topli kat pod linoleum

Izgled pločica u dezintegraciji pod kutom, odnosno, nalazi se na kutu u odnosu na zidove, a ne samo skupo, već i naglašava nepravilnosti zidova ako jesu. Ali za neke prostorije ova opcija je prilično prikladna. Premještanje s ovim metodama nije proizvoljno, ali točno pola dužine pločice.

Ako postoji kvar i podsjeća na pod, polaganje božićnog drvca je upravo reproducirano. Božićno drvce može biti položeno s jednostavnim parketnim redovima, a možete razrijediti u malim kvadratnim umetcima, u ovom slučaju zove se božićno drvce s privitkom.

U svakom slučaju, složenost je početi na pravom kutu. Druga suptilnost ove metode je izbor fakture. Imitacija parketa uključuje imitaciju drva, ali ne i kamenu teksturu.

Koje su opcije za polaganje pločica na podu

Modularni raspored pločica već je na umjetničkim načinima i napravljen je prema unaprijed određenoj skici. Ponekad kada kupujete pločice, možete kupiti uzorke uzoraka. Izvršite takav crtež mnogo kompliciraniji nego ležati božićno drvce slično parketu, ali rezultat izgleda vrlo zanimljivo, jer omogućuje korištenje pločice različitih boja i veličina.

Možete postaviti pločicu s malim promjenama i premjestiti ga s malim umetcima kontrastnih boja. Bilo koji od složenih crteža prisilit će goste ili posjetitelje da pogledaju pod, zaboravljajući vrijeme.

Postupak nazvan tepih je sljedeći. Prvo se izvode nekoliko redova osigurača, obično od kvadratnih pločica različitih boja i veličina. Tada se središnji dio napuni pod kutom ili određenim uzorkom.

Tepih je dobar u tome što su ekstremna područja prostorije u kojoj se namještaj i drugi predmeti obično nalaze na jednostavan način, a središnji na kojem svatko obnaša pozornost je zanimljivije. Tepih se može pripisati kombiniranim metodama.

Uz ispravno odabranu pločicu, pod će se uskladiti s ostatkom prostorije i povoljno je sakriti svoje nedostatke. Ovisno o složenosti uzorka, troškovi polaganja će se povećati, ako ga naplatiti profesionalcima, ako definirate sve i slijedite razinu redaka uz pomoć niti, ovaj se rad može učiniti sami.

Članak na temu: Balkon blok do-it-yourself: Instalirajte ispravno

Nakon završetka instalacije, potrebno je čekati potpuno sušenje ljepila. Obično traje najmanje dva dana. Tek nakon toga možete hodati po polovicu i morate napraviti marke šavova. Najbolje je imati nekoliko pločica svake boje u slučaju mogućih manjih popravaka, što se također može provesti samostalno.

Čitaj više